kisni indijanac wrote:ono što sam ja primijetio, osim potcjenjivanja američke reprezentacije ovdje je fakat da smo mi vjerovatno individualno jači....džeko, pjanić, miske, spahić, ali su mi ameri djelovali kompaktnije, ok izmjene jesu učinile svoje i razlika u širini klupe, ali primijeti se kod amera klinnsmanov njemački rukopis, dakle ta disciplina, taj mentalitet nepredavanja i kad gubiš 0 : 2, iako sam i ja dojma da je bar emir spahić ostao da bi rezultat glasio povoljnije za nas, ali s druge strane ne bi znali kako izgledamo bez vođe i kapitena, što emir sigurno jeste, ne bi znali šta nam nudi klupa i koliko smo tu jaki, jer uvijek postoje opasnosti povreda, kartona, tako da su provjere alternativa logične, a alternative su tanke, rahimiću je npr. 37, a ja trenutno tu ne vidim nekoga kao zamjenu, ipak osim tog rankinga, nadam se da neće biti drugih posljedica i da ćemo dovršiti na najbolji način ono što smo tako dobro počeli..opet ponavljam, ameri su mi jako ozbiljno djelovali kao kolektiv iako je njima ova vrsta fudbala jako sporedna stvar, a ne kao nama..najvažnija sporedna.....
Disciplina i način razmišljanja je najjači adut Amerike, oni bi sinoć tukli za rezultat, bilo bi i crvenih, jer tako oni razmišljaju i sreća je sto je Sušić zamjene napravio da se nekakav peh sa ozlijedom ne desi jer BiH je tanka klupa, definitivno, ima se tu par igrača za probati, po meni Husejinović i malog Čolića iz Želje vidim kao rješenj desno, all' ga zaheba ozlijeda. Čolić mali mi je jako sličan igrač Srni, što je stvarno jedna kvaliteta više, hoće i lijevom , nadam se da će se vratiti i dobiti poziv bar kao perspektivan za Brazil, jer ja BiH vidim u Brazilu.