Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Shaptach kobilama

#1401 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shaptach kobilama »

Jes vala, tako ti je kad se budala isturi.
Ali eto, ja sam nesto ovaj put plaho tolerantan, pa cu i preko ove budalastine preci. Taj celo je vjerovatno potegao ovih dana, valjalo je logisticki pripremiti ovaj skup, svi pametuju a niko da pripremi mezu, ostampa akreditacije, dizajnira logo ( :-) ) i tako dalje.
Neka cele, vjerovatno ima od njeg neke koristi, samo mu treba reci da vise ne baljezga.[/quote]
Nakon gledanja priloga jutros , evo već peti put idem pred ogledalo i pitam se onako "a u talking to me visepresident " ...i sve se ubjeđujem da sanjam ...ružan san :lol: :lol:
Katamaran_Sa

#1402 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

antimobbing wrote:
fidoremilienko wrote:Pa Telekom ce se svakako prodati, ne znam cemu tolika frka.
Jeli treba stranac da kupi BH Telecom pa da u vrećama iznosi pare iz BiH, kao što ovih zadnjih godina rade strane Banke ili je jednostavnije sankcionisati kriminal, smijeniti nesposobne i postaviti sposobne ljude koji će znati kako da se bore na tržištu? E, pameti moja gdje si?
Evo imaju primjer sta su uradili u RS-u sa onom fabrikom u Prijedoru cini mi se, preko noci otisli i ostavili sve, sa nulama na racunu naravno
fidoremilienko

#1403 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fidoremilienko »

Prpa.ba wrote:
antimobbing wrote:Jeli treba stranac da kupi BH Telecom pa da u vrećama iznosi pare iz BiH, kao što ovih zadnjih godina rade strane Banke ili je jednostavnije sankcionisati kriminal, smijeniti nesposobne i postaviti sposobne ljude koji će znati kako da se bore na tržištu? E, pameti moja gdje si?
A ne smeta ti kada MMF vrecama unosi pare u BiH kako bi lazni penzioneri, drzavni sluzbenici i cinovnici imali place i penzije 2 puta vece nego sto realna privreda omogucava? :)
Ma o tome ja govorim. MMF-u je najlakše dati pare. Ljudi se zavaravaju. Ne daju oni pare na lijepe oči. Dao ti je pare, znači da sutra štagod mu zatreba, ima te u šaci. Postaješ rob novca, dok god ga ne vratiš.
VjecitiStudent

#1404 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Prpa.ba wrote:
fidoremilienko wrote:Pa Telekom ce se svakako prodati, ne znam cemu tolika frka.

Mnogi tek sad shvataju da mi imamo nekakvo kreditno zaduzenje kod MMF-a, i da imamo armiju dzabojeda koji nista ne proizvode, i da nece samo biti potrebno srezati administraciju za nekih 40%, vec i penzije i place u javnom sektoru za po 50% da bi se izvukli i uz prodaju Telekoma i Elektroprivrede. Bez prodaje bankrot. Sa prodajom a bez radikalnih rezova, 3-4 godine nastavka po starom pa konacni krah. To je jedina ljepota kapitalizma: ne moze se do vijeka uzgajati dzabojedska kultura, to moze trajati 20-30, pa i 40 godina na racun sljedecih generacija, ali onda slijedi potpuni i finalni krah. :thumbup:
Koliko ono idu procjene ukupnih dugova, unutrašnjih i vanjskih, oko 20 milijardi i to samo za FBiH?
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#1405 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

VjecitiStudent wrote:
Prpa.ba wrote:

Mnogi tek sad shvataju da mi imamo nekakvo kreditno zaduzenje kod MMF-a, i da imamo armiju dzabojeda koji nista ne proizvode, i da nece samo biti potrebno srezati administraciju za nekih 40%, vec i penzije i place u javnom sektoru za po 50% da bi se izvukli i uz prodaju Telekoma i Elektroprivrede. Bez prodaje bankrot. Sa prodajom a bez radikalnih rezova, 3-4 godine nastavka po starom pa konacni krah. To je jedina ljepota kapitalizma: ne moze se do vijeka uzgajati dzabojedska kultura, to moze trajati 20-30, pa i 40 godina na racun sljedecih generacija, ali onda slijedi potpuni i finalni krah. :thumbup:
Koliko ono idu procjene ukupnih dugova, unutrašnjih i vanjskih, oko 20 milijardi i to samo za FBiH?
Imamo vremena do kraja 2013 godine da se izvučemo. Treba izglasati nepovjerenje i tražiti vanredne izbore kako bi se u toku 2014 godine koliko-toliko sanirao dug jer već 2015 godine MMF će aktivirati svoje mehanizme naplate vanjskog duga, a tada će biti kasno. Postat ćemo građani-robovi drugog reda u vlastitoj zemlji. Neka nam je svima Uzvišeni Bog samo na pomoći, amin …
Last edited by antimobbing on 08/04/2013 10:59, edited 1 time in total.
madner

#1406 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Neozbiljno, pa BiH spada u nisko zaduzene zemlje.
fidoremilienko

#1407 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fidoremilienko »

antimobbing wrote: Imamo vremena do kraja 2013 godine da se izvučemo. Treba izglasati nepovjerenje i tražiti vanredne izbore kako bi se u toku 2014 godine koliko-toliko sanirao dug jer već 2015 godine MMF će aktivirati svoje mehanizme naplate vanjskog duga, a tada će biti kasno. Neka nam je svima Uzvišeni Bog samo na pomoći, amin …
a to znači samo jedno, daj šta daš...prodaja/privatizacija. Zato i kažem, u čemu je tolika pompa kad neko spomene privatizaciju naših javnih preduzeća?
_Reds_

#1408 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

Prpa.ba wrote:

Koliko ti mislis da mozes dobiti za Telcom, hajde neka je milijarda, ali nema sanse da mozes u ovom trenutku toliko.
Ocigledno ne znas koliku su dugovi, kad mislis da bi ih telecom podmirio.

Godisnji profit Telecoma, je 150 miliona maraka. Kad bi se malo Telecom ustrojio, zarađivao bi on i 200 miliona godišinje, i onda je logika prodati ga.

I sta kad prodas, med i mlijeko ce opet biti, obzirom da vise trosimo nego zaradujemo.

Bice ko u RS-u, kupicemo socijalni mir 4-5 godina, i onda poslije sve po starom. Plus svake godine bi se deficit povecao za jedno 200 miliona minimalno, jer bi stranac ove pare odnio odavde.

A zagovaranje Elektroprivede, ovakve kakva jeste sada, i kad imamo monopol u tom trzistu je smijesno, da ne kazem nesto drugo.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#1409 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

fidoremilienko wrote:
antimobbing wrote: Imamo vremena do kraja 2013 godine da se izvučemo. Treba izglasati nepovjerenje i tražiti vanredne izbore kako bi se u toku 2014 godine koliko-toliko sanirao dug jer već 2015 godine MMF će aktivirati svoje mehanizme naplate vanjskog duga, a tada će biti kasno. Neka nam je svima Uzvišeni Bog samo na pomoći, amin …
a to znači samo jedno, daj šta daš...prodaja/privatizacija. Zato i kažem, u čemu je tolika pompa kad neko spomene privatizaciju naših javnih preduzeća?
Šta trebamo raditi zaleći k'o bekani da nas povale? Vaš Dodo je sve rasprodao na vrijeme, sada smo mi na redu. Samo razlika između vas i nas jeste, što mi za razliku od vas nemamo druge domovine osim BiH, a vidim da ti pišeš iz Njemačke, pa tebe to inaće i ne tangira ...
piranadirana

#1410 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by piranadirana »

Željko Komšić je dobar jer uvodi jednu jako dobru stvar, nacionalno izjašnjavanje kao Bosanac i Hercegovac.
fidoremilienko

#1411 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fidoremilienko »

antimobbing wrote:
fidoremilienko wrote:
Šta trebamo raditi zaleći k'o bekani da nas povale? Vaš Dodo je sve rasprodao na vrijeme, sada smo mi na redu. Samo razlika između vas i nas jeste, što mi za razliku od vas nemamo druge domovine osim BiH, a vidim da ti pišeš iz Njemačke, pa tebe to inaće i ne tangira ...
Šta znači "vaš Dodo". Ne kontam. Moja kuća je u Sarajevu, dakle sa dodom nemam veze.
Ne trebamo zaleći, ali šta je po tebi rješenje? Zar misliš da ima vremena da se nešto okrene u našu korist?
Prpa.ba

#1412 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

_Reds_ wrote: Koliko ti mislis da mozes dobiti za Telcom, hajde neka je milijarda, ali nema sanse da mozes u ovom trenutku toliko.
Ocigledno ne znas koliku su dugovi, kad mislis da bi ih telecom podmirio.
Nisam ni rekao da ce ih telekom podmiriti. Ima jos zlatnih koka, sve ce to ici u paketu, a i dalje cemo biti robovi. :thumbup:
_Reds_ wrote: Bice ko u RS-u, kupicemo socijalni mir 4-5 godina, i onda poslije sve po starom.
Nema poslije toga sve po starom. Razloge i sam navodis:
_Reds_ wrote:Plus svake godine bi se deficit povecao za jedno 200 miliona minimalno, jer bi stranac ove pare odnio odavde.
Kultura dzabojedstva konacno ide adio, a dolazi potpuni ekonomski krah drustva, institucija i kompletnog "sistema" u BiH. Imajuci u vidu trenutni "sistem", anarhija i bankrot i ne zvuci lose. Barem ne placas poreze i mozes se odbraniti od kriminalaca bez straha od sudskog sistema. :thumbup:
antimobbing

#1413 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

piranadirana wrote:Željko Komšić je dobar jer uvodi jednu jako dobru stvar, nacionalno izjašnjavanje kao Bosanac i Hercegovac.
Kad nas MMF 2015 godine ekonomski povali, svi ćemo se nacionalno isto izjašnjavati – ''robovi-kokuzi'' .
madner

#1414 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

MMF se od ove godine odlacuje, sta vi pricate :?
piranadirana

#1415 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by piranadirana »

antimobbing wrote:
piranadirana wrote:Željko Komšić je dobar jer uvodi jednu jako dobru stvar, nacionalno izjašnjavanje kao Bosanac i Hercegovac.
Kad nas MMF 2015 godine ekonomski povali, svi ćemo se nacionalno isto izjašnjavati – ''robovi-kokuzi'' .
Najozbiljnije možeš li napisati nešto više o tom povaljivanju MMF-a?Šta nas čeka?Hebem ti više nacionaliste i priču o nacionalizmu, hajde malo i o ovome od čega se živi.
antimobbing

#1416 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

fidoremilienko wrote: Šta znači "vaš Dodo". Ne kontam. Moja kuća je u Sarajevu, dakle sa dodom nemam veze.
Ne trebamo zaleći, ali šta je po tebi rješenje? Zar misliš da ima vremena da se nešto okrene u našu korist?
Rješenje je sveopće narodno buđenje i vanredni izbori jer vremena više nema.
fidoremilienko

#1417 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fidoremilienko »

antimobbing wrote:
fidoremilienko wrote: Šta znači "vaš Dodo". Ne kontam. Moja kuća je u Sarajevu, dakle sa dodom nemam veze.
Ok. Ako se to ne desi, šta slijedi? Hoće li javna preduzeća ostati u vlasništvu države?
dustaban

#1418 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Sarajmen wrote:Vidio sam na osnivačkoj Skupštini DF-a na momenat Ismeta Dahića i Munira Alibabića iz bivših policijskih a Sifeta Podzića iz vojnih struktura, i to me ne čini zadovoljnim. Doktor Mehmedbašić, ministar Marjanović, Hanka...to mi je ok ...kombinacije sa PDP-om i SDU-om...
Pratim...
Ha sve ti je relativno, svako ima neki svojkriterij. Evo meni je nesto vise "zaskripalo" kad vidjeh Mehmedbasica nego Munju, Ismeta i Sifeta. Ne znam koliko ovi potonji imaju na dusi zivota, ali niko se ne moze porediti sa ublehasom Mehmedbasicem koji je sa svojim prevarantskim biznisom vantjelesne oplodnje kriv za stotine nerodjenih zivota!
On ti je bolan nesto slicno Milanu Tarotu, samo sto to radi u doktorskoj mantiji.
Ali, velim, nije nam on tema, neka i njega, neka i generala (ako su cisti) sta oni mogu naskoditi stranci koju vodi Zlatni ljiljan. Oko ba, budimo realni.
antimobbing

#1419 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

fidoremilienko wrote:
antimobbing wrote:
Ok. Ako se to ne desi, šta slijedi? Hoće li javna preduzeća ostati u vlasništvu države?
Šta ti misliš da će se desiti?

Jeli ikada neki bankarski lihvar oprostio dug nekome?

Uzet će ti sve i još više od toga - slobodu!

Radit ćeš od jutra do mraka kao rob u fabrikama kod ''naših ljudi'' multi-milionera ratnih profitera-tajkuna za 300 KM mjesečno i još ćeš ih moliti da radiš.

Turske firme koje prave autoput su dovele su svoje ljude, ovdje ništa ne kupuju ćak i ni toalet papir koji dovoze sa sobom u BiH. Šta misliš zašto?
Last edited by antimobbing on 08/04/2013 11:20, edited 1 time in total.
fidoremilienko

#1420 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fidoremilienko »

antimobbing wrote: Šta ti misliš da će se desiti?

Radit ćeš od jutra do mraka kao rob u fabrikama kod ''naših ljudi'' multi-milionera ratnih profitera-tajkuna za 300 KM mjesečno i još ćeš ih moliti da radiš.
To sam i očekivao da napišeš. O tome i govorim :wink:
antimobbing

#1421 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

fidoremilienko wrote:
antimobbing wrote: Šta ti misliš da će se desiti?

To sam i očekivao da napišeš. O tome i govorim :wink:
Turske firme koje prave autoput su dovele su svoje ljude, ovdje ništa ne kupuju ćak i ni toalet papir koji dovoze sa sobom u BiH. Šta misliš zašto?
fidoremilienko

#1422 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fidoremilienko »

antimobbing wrote: Turske firme koje prave autoput su dovele su svoje ljude, ovdje ništa ne kupuju ćak i ni toalet papir koji dovoze sa sobom u BiH. Šta misliš zašto?
Jedno vuče drugo. Pomažu svoju privredu, preko naših leđa/kredita.
madner

#1423 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

To nije tacno, kao prvo kupuju nas tolet papir kao drugo rade i nase firme.
Katamaran_Sa

#1424 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

madner wrote:To nije tacno, kao prvo kupuju nas tolet papir kao drugo rade i nase firme.
Uglavnom kao podizvodjaci
madner

#1425 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Pa ako je posao dobila Turska firma kako ce drugacije :roll:
Post Reply