Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tahta wrote:dolaze švabe donose opremu u zenicu da realizuju direktan prenos utakmice u DH formatu za grčko tržište a valjda će biti šta i za nas gdje na satelitu da vidimo BiH u HD rezoluciji
samo da ne gledam onu žabokrećinu "digitalu" sa BHT1 i šugavih kablovskih operatera
Koji je to DH format? Moze li na normalni tv, ja imam full HD, ali mi ne pise to DH nigdje.
Wahahahahaha joj.. kakav DH format? To je on pogresio bolan. Mislio je na "HD" format.. naravno na svim tv moze.. slika ce biti extra.. a kod tebe na full HD jos bolja.. hahaha sto se ismija
Pa vjeruj da je i mene zabrinuo... kucam na google DH format, a google mi nudi HD format da pretrazujem.. hahahahaha ti si mi smijesan.. nemam ja taj format... hahaha
DonVito wrote:Samo da ne bude kao prosla u Zenici cini mi se, Spaho 6,7 min prije kraja 1p. nestao
Volio bih da igor kristic komentariše.Vjerovatno najboljikomentator na bhtu
Od 20:00 sati pratite specijalnu emisiju sa stadiona, čiji će voditelji biti Velid Spaho i Muhamed Konjić, specijalni gost u studiju bit će Dušan Bajević.
Iz tunela stadiona čut ćemo i selektora Safeta Sušića, s kojim će razgovarati Zoran Šuko
Reditelj prijenosa je Goran Brkić, a komentator meča Igor Kristić.
argyle wrote:
Prijenos utakmice ćemo realizirati u HD rezoluciji, kako za potrebe grčke televizije, tako i za kvalitetniju sliku za gledatelje BHT 1. U pogonu će biti dvoja reportažna kola, optički kablovi i link veze. Reditelj prijenosa je Goran Brkić, a komentator meča Igor Kristić.
Svejedno da li preko sateliat, kablovske ili DVB-T-a to je prakticno nemoguce.
BHT nema preko cega prenositi HD signal !
Pretpostavljam da ce oni Grcima slati HD a BHT ce uzeti SD u 16:9 i reci
e to vam je HD kao sto je to i FACE TV uradio u prosloj utakmici
a to je LAZ !
argyle wrote:
Prijenos utakmice ćemo realizirati u HD rezoluciji, kako za potrebe grčke televizije, tako i za kvalitetniju sliku za gledatelje BHT 1. U pogonu će biti dvoja reportažna kola, optički kablovi i link veze. Reditelj prijenosa je Goran Brkić, a komentator meča Igor Kristić.
Svejedno da li preko sateliat, kablovske ili DVB-T-a to je prakticno nemoguce.
BHT nema preko cega prenositi HD signal !
Pretpostavljam da ce oni Grcima slati HD a BHT ce uzeti SD u 16:9 i reci
e to vam je HD kao sto je to i FACE TV uradio u prosloj utakmici
a to je LAZ !
To nije HD to je SD u 16:9 omjeru slike.
vjerovatno, ko fata Novasport, grčki satelitski paket, moći će gledati kvalitetnu sliku...a mi se pripremimo za mlijeko, bagere i čokolade preko cijelog ekrana u HD-u
Zoran Šuko je ispljuvao Francuze na mrtvo ime. Što tokom prijenosa, što poslije njega. Rekao je da su nekulturni, da to nikad u životu nije vidio, i tako to.
Daleko mi je draži nego Velid "osjetio sam ga" Spaho, i njegovo uvlačenje svakom protivniku, svojom rečenicom "XY nije nimalo bezazlen protivnik"
A što se slike tiče, meni je to svejedno. Nek naši pobijede, pa kad bih preko tranzistora slušao.
Jebeni novinari .. Da mi je pobit djubrad u pm .. I ovaj Pape nosi ih negdje zakljucaj ih ne daj im da provire kad ih pustis da ujedaju .. Jedno vrijeme je bilo super karantena i sve .. A sad se opet pocinje Cirin cirkus praviti !
to oko HD prenosa prvo nema smisla jer mi smo ti koji obezbjeduju prenos i ne moze tu nikakav zahtijev nista jer mi imamo prava na taj prenos jos od pocetka kvalifikcija kad je to potpisano, klasicna suplja... a druga stvar je da mi necemo to nista osjetiti jer BHTu oprema ne podrzava taj format, kao sto neko upredi sa tekmama LP...
Bubalo1 wrote:Jebeni novinari .. Da mi je pobit djubrad u pm .. I ovaj Pape nosi ih negdje zakljucaj ih ne daj im da provire kad ih pustis da ujedaju .. Jedno vrijeme je bilo super karantena i sve .. A sad se opet pocinje Cirin cirkus praviti !