Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
bersK

#1401 Re: Unicredit banka, all about

Post by bersK »

Jel postoji način da se online pregleda stanje računa?
pinkman

#1402 Re: Unicredit banka, all about

Post by pinkman »

bersK wrote:Jel postoji način da se online pregleda stanje računa?
Naravno.

https://www.unicredit.ba/ba/stanovnistv ... bankarstvo
_Reds_

#1403 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

Kralj Tvrtko I. wrote:Koja je procedura, šta od papira treba za jedan kredit od cca 25000 KM?
Pa zavisi druze kakv kredit i za sto.

Ako mislis nenamjenski, traze ti da imas stalno zaposelenje, i osiguranje kredita da platis, i one neke mjesnice i to je to.

Naravno, i plata kod njih.
newklear

#1404 Re: Unicredit banka, all about

Post by newklear »

Koristim m:ba uslugu (korisnik sam YES paketa). Da bih koristio i e:ba uslugu, moram ići u banku i ugovarati ili? Probao onaj token što mi se dodijeli na m:ba i neće... vjerovatno moram otići, ali eto da i priupitam...
Kralj Tvrtko I.

#1405 Re: Unicredit banka, all about

Post by Kralj Tvrtko I. »

newklear wrote:Koristim m:ba uslugu (korisnik sam YES paketa). Da bih koristio i e:ba uslugu, moram ići u banku i ugovarati ili? Probao onaj token što mi se dodijeli na m:ba i neće... vjerovatno moram otići, ali eto da i priupitam...
Hvala Reds.

A za e-ba moraš u banku ugovoriti kao i kad si isao za m-ba.
M-ba aplikaciju možeš skinuti tek kad ti oni odobre. Možda si skinuo demo verziju.
Saka

#1406 Re: Unicredit banka, all about

Post by Saka »

newklear wrote:Koristim m:ba uslugu (korisnik sam YES paketa). Da bih koristio i e:ba uslugu, moram ići u banku i ugovarati ili? Probao onaj token što mi se dodijeli na m:ba i neće... vjerovatno moram otići, ali eto da i priupitam...
Moraš za sve ići kod njih, čekati u redu i ugovarati. Virtuelni token je ugrađen a aplikaciju ali ne radi iako imaš m:ba, dok posebno ne ugovoriš ne samo e:ba već i virtuelni token. Takođe, svaka reinstalacija sistema na telefonu deaktivira aplikaciju i ponovo moraš ići da ti aktiviraju, zato ti preporučujem da uzmeš i fizički token (nešto se doplati) da ne bi ostao bez pristupa banci. Glupost ali šta ćeš.
VladaFBiH

#1407 Re: Unicredit banka, all about

Post by VladaFBiH »

možda je ovo bilo ali stvarno mi je mrsko čitati cijelu temu :)

Zašto u Hrvatskoj ne mogu na šalteru banke dići novac a mogu na bakomatu i to bez provizije (postoji dnevni limit koji mi je zagorčao život jer u hotelu nije radio nijedan POS aparat jer su veze bile u prekidu)?
al_akhisari

#1408 Re: Unicredit banka, all about

Post by al_akhisari »

VladaFBiH wrote:možda je ovo bilo ali stvarno mi je mrsko čitati cijelu temu :)

Zašto u Hrvatskoj ne mogu na šalteru banke dići novac a mogu na bakomatu i to bez provizije (postoji dnevni limit koji mi je zagorčao život jer u hotelu nije radio nijedan POS aparat jer su veze bile u prekidu)?
:-) nije to samo slučaj sa bankom "vani"; nisam mogao vjerovati kad mi u banci u lukavici (rs), šalter radnica isto reče...na bankomat možete podići novac, ali mi vas u sistemu nemamo i ne možemo isplatiti
newklear

#1409 Re: Unicredit banka, all about

Post by newklear »

Saka wrote:
Moraš za sve ići kod njih, čekati u redu i ugovarati. Virtuelni token je ugrađen a aplikaciju ali ne radi iako imaš m:ba, dok posebno ne ugovoriš ne samo e:ba već i virtuelni token. Takođe, svaka reinstalacija sistema na telefonu deaktivira aplikaciju i ponovo moraš ići da ti aktiviraju, zato ti preporučujem da uzmeš i fizički token (nešto se doplati) da ne bi ostao bez pristupa banci. Glupost ali šta ćeš.
Hvala, toga sam se i bojao :-)
_Reds_

#1410 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

al_akhisari wrote:

:-) nije to samo slučaj sa bankom "vani"; nisam mogao vjerovati kad mi u banci u lukavici (rs), šalter radnica isto reče...na bankomat možete podići novac, ali mi vas u sistemu nemamo i ne možemo isplatiti
Unicredit u RS i u Federaciji su dva odvjena pravna lica. I zato novac ne mozes dizati kod njih, jer nemaš račun otvoren u RS-u, nego u Federaciji.

A na bankomatu oni kasnije rade ta neka preknizenja.
VladaFBiH

#1411 Re: Unicredit banka, all about

Post by VladaFBiH »

_Reds_ wrote:
al_akhisari wrote:

Unicredit u RS i u Federaciji su dva odvjena pravna lica. I zato novac ne mozes dizati kod njih, jer nemaš račun otvoren u RS-u, nego u Federaciji.

A na bankomatu oni kasnije rade ta neka preknizenja.
Sve je to super ali je u pitanju "ista" banka i morala bi biti na neki način uvezana jer sam ja klijent UniCredit banke a ne neke lokalne banke ili jesam klijent male lokalne banke (znam da je pravno ovo tačno ali opet...)
arelinho

#1412 Re: Unicredit banka, all about

Post by arelinho »

Trenutno sam nezaposlen, a želim da izvadim karticu u Unicredit banci. Najviše mi treba zbog plaćanja preko interneta i to najviše preko paypala.
Koja mi je najbolja kartica da uzmem i da li trebam još šta od papira donijeti osim Cipsove i kopije lične karte?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1413 Re: Unicredit banka, all about

Post by un1ted »

Ne bi moralo. Ti si klijent Unicredit FBIH. Nisi klijent Unicredit RS. To sto su obje clan grupacije, za tebe malo znaci.
starii

#1414 Re: Unicredit banka, all about

Post by starii »

arelinho wrote:Trenutno sam nezaposlen, a želim da izvadim karticu u Unicredit banci. Najviše mi treba zbog plaćanja preko interneta i to najviše preko paypala.
Koja mi je najbolja kartica da uzmem i da li trebam još šta od papira donijeti osim Cipsove i kopije lične karte?
najjednostavnije da kupis Visa Prepaid Karticu u BBI 10KM kosta dvije godine vazi i nema tog imena na kartici. Vidi da li i druge banke imaju takvu karticu.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1415 Re: Unicredit banka, all about

Post by un1ted »

Bilo koja visa debit card. Ne treba ti nista osim cips i LK.
perfect_guy

#1416 Re: Unicredit banka, all about

Post by perfect_guy »

un1ted wrote:Bilo koja visa debit card. Ne treba ti nista osim cips i LK.
ne baš. Bor ne može, ne znam da li će sad poslije spajanja s privrednom biti promjena
arelinho

#1417 Re: Unicredit banka, all about

Post by arelinho »

starii wrote:
arelinho wrote:Trenutno sam nezaposlen, a želim da izvadim karticu u Unicredit banci. Najviše mi treba zbog plaćanja preko interneta i to najviše preko paypala.
najjednostavnije da kupis Visa Prepaid Karticu u BBI 10KM kosta dvije godine vazi i nema tog imena na kartici. Vidi da li i druge banke imaju takvu karticu.
Uzeo sam kod njih tu prepaid karticu.

Hvala svima na pomoći :thumbup:
Radio Sarajevo

#1418 Re: Unicredit banka, all about

Post by Radio Sarajevo »

arelinho wrote:
starii wrote:

Je li to u BBI Banci ili u BBI Centru, i gdje?
arelinho

#1419 Re: Unicredit banka, all about

Post by arelinho »

Radio Sarajevo wrote:
arelinho wrote:
starii wrote:[

Je li to u BBI Banci ili u BBI Centru, i gdje?
BBI banka odmah ondje kod BBI centra :D
un1ted

#1420 Re: Unicredit banka, all about

Post by un1ted »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
akcija007

#1421 Re: Unicredit banka, all about

Post by akcija007 »

Preuzeo sam novu MC brskontaktnu. I vidim nova naknada u primjeni od 01.01.2018. Ako kvartalno ne koristis karticu minimalno za 3 bezgotovinske transakcije naplatit ce naknadu od 3 KM kvartalno a za kotisnike yes paketa beaplatno.
Oni su meni izdali karticu po tekucem I njih vise ne interesuje sta cu ja s njom raditi. I ova nova naknada je stvarno cirkus .
didzej1602

#1422 Re: Unicredit banka, all about

Post by didzej1602 »

Ima li neko iskustva sa plaćanjem naloga iz inostranstva u unicredit ili nekog drugoj banci?
prijateljica je bila u posjeti u austriji i nazalost morala koristiti uslugu hitne pomoci, a sada joj je stigao račun za to. danas je pokušala kod nas da to plati ali su joj tražili da donese razlog tj osnov za uplatu, porijeklo njenog novca, dokaz o primatelju itd itd. je li to zaista tolika procedura? :?
probook

#1423 Re: Unicredit banka, all about

Post by probook »

didzej1602 wrote:Ima li neko iskustva sa plaćanjem naloga iz inostranstva u unicredit ili nekog drugoj banci?
prijateljica je bila u posjeti u austriji i nazalost morala koristiti uslugu hitne pomoci, a sada joj je stigao račun za to. danas je pokušala kod nas da to plati ali su joj tražili da donese razlog tj osnov za uplatu, porijeklo njenog novca, dokaz o primatelju itd itd. je li to zaista tolika procedura? :?
Hmm... osnov za uplatu i dokaz o primatelju je valjda taj racun. Za porijeklo novca - koliki je iznos u pitanju?
didzej1602

#1424 Re: Unicredit banka, all about

Post by didzej1602 »

probook wrote:
didzej1602 wrote:Ima li neko iskustva sa plaćanjem naloga iz inostranstva u unicredit ili nekog drugoj banci?
Hmm... osnov za uplatu i dokaz o primatelju je valjda taj racun. Za porijeklo novca - koliki je iznos u pitanju?
Manje od 50 eura.
Ne, pored računa su tražili osnov, pitali da li je uz račun došlo neko popratno pismo gdje je objašnjeno da je ona koristila te usluge, zašto, kako bla bla, i da ako je na njemačkom treba sudski tumač da prevede
probook

#1425 Re: Unicredit banka, all about

Post by probook »

Cuj dokaz o porijeklu para za 50 eur :lol:

Neka ode u drugu banku to preporucujem.
Post Reply