Unicredit banka - sve o tome
Moderator: anex
- bersK
#1401 Re: Unicredit banka, all about
Jel postoji način da se online pregleda stanje računa?
-
pinkman
#1402 Re: Unicredit banka, all about
Naravno.bersK wrote:Jel postoji način da se online pregleda stanje računa?
https://www.unicredit.ba/ba/stanovnistv ... bankarstvo
- _Reds_
#1403 Re: Unicredit banka, all about
Pa zavisi druze kakv kredit i za sto.Kralj Tvrtko I. wrote:Koja je procedura, šta od papira treba za jedan kredit od cca 25000 KM?
Ako mislis nenamjenski, traze ti da imas stalno zaposelenje, i osiguranje kredita da platis, i one neke mjesnice i to je to.
Naravno, i plata kod njih.
- newklear
#1404 Re: Unicredit banka, all about
Koristim m:ba uslugu (korisnik sam YES paketa). Da bih koristio i e:ba uslugu, moram ići u banku i ugovarati ili? Probao onaj token što mi se dodijeli na m:ba i neće... vjerovatno moram otići, ali eto da i priupitam...
-
Kralj Tvrtko I.
#1405 Re: Unicredit banka, all about
Hvala Reds.newklear wrote:Koristim m:ba uslugu (korisnik sam YES paketa). Da bih koristio i e:ba uslugu, moram ići u banku i ugovarati ili? Probao onaj token što mi se dodijeli na m:ba i neće... vjerovatno moram otići, ali eto da i priupitam...
A za e-ba moraš u banku ugovoriti kao i kad si isao za m-ba.
M-ba aplikaciju možeš skinuti tek kad ti oni odobre. Možda si skinuo demo verziju.
-
Saka
#1406 Re: Unicredit banka, all about
Moraš za sve ići kod njih, čekati u redu i ugovarati. Virtuelni token je ugrađen a aplikaciju ali ne radi iako imaš m:ba, dok posebno ne ugovoriš ne samo e:ba već i virtuelni token. Takođe, svaka reinstalacija sistema na telefonu deaktivira aplikaciju i ponovo moraš ići da ti aktiviraju, zato ti preporučujem da uzmeš i fizički token (nešto se doplati) da ne bi ostao bez pristupa banci. Glupost ali šta ćeš.newklear wrote:Koristim m:ba uslugu (korisnik sam YES paketa). Da bih koristio i e:ba uslugu, moram ići u banku i ugovarati ili? Probao onaj token što mi se dodijeli na m:ba i neće... vjerovatno moram otići, ali eto da i priupitam...
- VladaFBiH
#1407 Re: Unicredit banka, all about
možda je ovo bilo ali stvarno mi je mrsko čitati cijelu temu 
Zašto u Hrvatskoj ne mogu na šalteru banke dići novac a mogu na bakomatu i to bez provizije (postoji dnevni limit koji mi je zagorčao život jer u hotelu nije radio nijedan POS aparat jer su veze bile u prekidu)?
Zašto u Hrvatskoj ne mogu na šalteru banke dići novac a mogu na bakomatu i to bez provizije (postoji dnevni limit koji mi je zagorčao život jer u hotelu nije radio nijedan POS aparat jer su veze bile u prekidu)?
- al_akhisari
#1408 Re: Unicredit banka, all about
VladaFBiH wrote:možda je ovo bilo ali stvarno mi je mrsko čitati cijelu temu
- newklear
#1409 Re: Unicredit banka, all about
Hvala, toga sam se i bojaoSaka wrote:Moraš za sve ići kod njih, čekati u redu i ugovarati. Virtuelni token je ugrađen a aplikaciju ali ne radi iako imaš m:ba, dok posebno ne ugovoriš ne samo e:ba već i virtuelni token. Takođe, svaka reinstalacija sistema na telefonu deaktivira aplikaciju i ponovo moraš ići da ti aktiviraju, zato ti preporučujem da uzmeš i fizički token (nešto se doplati) da ne bi ostao bez pristupa banci. Glupost ali šta ćeš.newklear wrote:Koristim m:ba uslugu (korisnik sam YES paketa). Da bih koristio i e:ba uslugu, moram ići u banku i ugovarati ili? Probao onaj token što mi se dodijeli na m:ba i neće... vjerovatno moram otići, ali eto da i priupitam...
- _Reds_
#1410 Re: Unicredit banka, all about
Unicredit u RS i u Federaciji su dva odvjena pravna lica. I zato novac ne mozes dizati kod njih, jer nemaš račun otvoren u RS-u, nego u Federaciji.al_akhisari wrote:VladaFBiH wrote:možda je ovo bilo ali stvarno mi je mrsko čitati cijelu temu
Zašto u Hrvatskoj ne mogu na šalteru banke dići novac a mogu na bakomatu i to bez provizije (postoji dnevni limit koji mi je zagorčao život jer u hotelu nije radio nijedan POS aparat jer su veze bile u prekidu)?nije to samo slučaj sa bankom "vani"; nisam mogao vjerovati kad mi u banci u lukavici (rs), šalter radnica isto reče...na bankomat možete podići novac, ali mi vas u sistemu nemamo i ne možemo isplatiti
A na bankomatu oni kasnije rade ta neka preknizenja.
- VladaFBiH
#1411 Re: Unicredit banka, all about
Sve je to super ali je u pitanju "ista" banka i morala bi biti na neki način uvezana jer sam ja klijent UniCredit banke a ne neke lokalne banke ili jesam klijent male lokalne banke (znam da je pravno ovo tačno ali opet...)_Reds_ wrote:Unicredit u RS i u Federaciji su dva odvjena pravna lica. I zato novac ne mozes dizati kod njih, jer nemaš račun otvoren u RS-u, nego u Federaciji.al_akhisari wrote:VladaFBiH wrote:možda je ovo bilo ali stvarno mi je mrsko čitati cijelu temu
Zašto u Hrvatskoj ne mogu na šalteru banke dići novac a mogu na bakomatu i to bez provizije (postoji dnevni limit koji mi je zagorčao život jer u hotelu nije radio nijedan POS aparat jer su veze bile u prekidu)?nije to samo slučaj sa bankom "vani"; nisam mogao vjerovati kad mi u banci u lukavici (rs), šalter radnica isto reče...na bankomat možete podići novac, ali mi vas u sistemu nemamo i ne možemo isplatiti
A na bankomatu oni kasnije rade ta neka preknizenja.
-
arelinho
#1412 Re: Unicredit banka, all about
Trenutno sam nezaposlen, a želim da izvadim karticu u Unicredit banci. Najviše mi treba zbog plaćanja preko interneta i to najviše preko paypala.
Koja mi je najbolja kartica da uzmem i da li trebam još šta od papira donijeti osim Cipsove i kopije lične karte?
Koja mi je najbolja kartica da uzmem i da li trebam još šta od papira donijeti osim Cipsove i kopije lične karte?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1413 Re: Unicredit banka, all about
Ne bi moralo. Ti si klijent Unicredit FBIH. Nisi klijent Unicredit RS. To sto su obje clan grupacije, za tebe malo znaci.
- starii
#1414 Re: Unicredit banka, all about
najjednostavnije da kupis Visa Prepaid Karticu u BBI 10KM kosta dvije godine vazi i nema tog imena na kartici. Vidi da li i druge banke imaju takvu karticu.arelinho wrote:Trenutno sam nezaposlen, a želim da izvadim karticu u Unicredit banci. Najviše mi treba zbog plaćanja preko interneta i to najviše preko paypala.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1415 Re: Unicredit banka, all about
Bilo koja visa debit card. Ne treba ti nista osim cips i LK.
- perfect_guy
#1416 Re: Unicredit banka, all about
ne baš. Bor ne može, ne znam da li će sad poslije spajanja s privrednom biti promjenaun1ted wrote:Bilo koja visa debit card. Ne treba ti nista osim cips i LK.
-
arelinho
#1417 Re: Unicredit banka, all about
Uzeo sam kod njih tu prepaid karticu.starii wrote:najjednostavnije da kupis Visa Prepaid Karticu u BBI 10KM kosta dvije godine vazi i nema tog imena na kartici. Vidi da li i druge banke imaju takvu karticu.arelinho wrote:Trenutno sam nezaposlen, a želim da izvadim karticu u Unicredit banci. Najviše mi treba zbog plaćanja preko interneta i to najviše preko paypala.
Hvala svima na pomoći
- Radio Sarajevo
#1418 Re: Unicredit banka, all about
Je li to u BBI Banci ili u BBI Centru, i gdje?arelinho wrote:Uzeo sam kod njih tu prepaid karticu.starii wrote:najjednostavnije da kupis Visa Prepaid Karticu u BBI 10KM kosta dvije godine vazi i nema tog imena na kartici. Vidi da li i druge banke imaju takvu karticu.arelinho wrote:Trenutno sam nezaposlen, a želim da izvadim karticu u Unicredit banci. Najviše mi treba zbog plaćanja preko interneta i to najviše preko paypala.
Hvala svima na pomoći
-
arelinho
#1419 Re: Unicredit banka, all about
BBI banka odmah ondje kod BBI centraRadio Sarajevo wrote:Je li to u BBI Banci ili u BBI Centru, i gdje?arelinho wrote:Uzeo sam kod njih tu prepaid karticu.starii wrote:[
najjednostavnije da kupis Visa Prepaid Karticu u BBI 10KM kosta dvije godine vazi i nema tog imena na kartici. Vidi da li i druge banke imaju takvu karticu.
Hvala svima na pomoći
- un1ted
-
akcija007
#1421 Re: Unicredit banka, all about
Preuzeo sam novu MC brskontaktnu. I vidim nova naknada u primjeni od 01.01.2018. Ako kvartalno ne koristis karticu minimalno za 3 bezgotovinske transakcije naplatit ce naknadu od 3 KM kvartalno a za kotisnike yes paketa beaplatno.
Oni su meni izdali karticu po tekucem I njih vise ne interesuje sta cu ja s njom raditi. I ova nova naknada je stvarno cirkus .
Oni su meni izdali karticu po tekucem I njih vise ne interesuje sta cu ja s njom raditi. I ova nova naknada je stvarno cirkus .
-
didzej1602
#1422 Re: Unicredit banka, all about
Ima li neko iskustva sa plaćanjem naloga iz inostranstva u unicredit ili nekog drugoj banci?
prijateljica je bila u posjeti u austriji i nazalost morala koristiti uslugu hitne pomoci, a sada joj je stigao račun za to. danas je pokušala kod nas da to plati ali su joj tražili da donese razlog tj osnov za uplatu, porijeklo njenog novca, dokaz o primatelju itd itd. je li to zaista tolika procedura?
prijateljica je bila u posjeti u austriji i nazalost morala koristiti uslugu hitne pomoci, a sada joj je stigao račun za to. danas je pokušala kod nas da to plati ali su joj tražili da donese razlog tj osnov za uplatu, porijeklo njenog novca, dokaz o primatelju itd itd. je li to zaista tolika procedura?
-
probook
#1423 Re: Unicredit banka, all about
Hmm... osnov za uplatu i dokaz o primatelju je valjda taj racun. Za porijeklo novca - koliki je iznos u pitanju?didzej1602 wrote:Ima li neko iskustva sa plaćanjem naloga iz inostranstva u unicredit ili nekog drugoj banci?
-
didzej1602
#1424 Re: Unicredit banka, all about
Manje od 50 eura.probook wrote:Hmm... osnov za uplatu i dokaz o primatelju je valjda taj racun. Za porijeklo novca - koliki je iznos u pitanju?didzej1602 wrote:Ima li neko iskustva sa plaćanjem naloga iz inostranstva u unicredit ili nekog drugoj banci?
Ne, pored računa su tražili osnov, pitali da li je uz račun došlo neko popratno pismo gdje je objašnjeno da je ona koristila te usluge, zašto, kako bla bla, i da ako je na njemačkom treba sudski tumač da prevede
-
probook
#1425 Re: Unicredit banka, all about
Cuj dokaz o porijeklu para za 50 eur
Neka ode u drugu banku to preporucujem.
Neka ode u drugu banku to preporucujem.