ima li neko da pojasni kakva je definitivno situacija sa ovim trećeplasiranim, ja koliko vidim bićemo otprilike bare bare sa belgijom ili poljskom i problem je ova grupa sa česima i turcima, ostali bi trebali biti lošiji, koliko trećih ide, jedan ili više njih ?J.P.Montoya wrote:hvala crnoj gori...jer treci iz njihove grupe ce imati sigurno 4 poraza....s pobjedom u zadnjem kolu mi sa 5:3 smo sigurni medju 4 najbolja jer ima Rvatska grupa i josh jedna gdje ce biti sigurno slabiji od nas.,..
BiH, kvalifikacije za EP 2013
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vozač
#1401 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
-
mistek
#1402 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Idu 4 treća iz 6 grupa. Dakle, potrebno je da budemo bolji od 2.vozač wrote:ima li neko da pojasni kakva je definitivno situacija sa ovim trećeplasiranim, ja koliko vidim bićemo otprilike bare bare sa belgijom ili poljskom i problem je ova grupa sa česima i turcima, ostali bi trebali biti lošiji, koliko trećih ide, jedan ili više njih ?J.P.Montoya wrote:hvala crnoj gori...jer treci iz njihove grupe ce imati sigurno 4 poraza....s pobjedom u zadnjem kolu mi sa 5:3 smo sigurni medju 4 najbolja jer ima Rvatska grupa i josh jedna gdje ce biti sigurno slabiji od nas.,..
Iz grupa A će trećoplasirana reprezentacija imati U NAJBOLJEM SLUČAJU 4-4. Znači, teoretski nije moguće drugačije.
Iz grupe B isto tako. Čak bi tamo i drugoplasirana mogla imati 4-4.
Iz grupe u kojoj su Hrvati, teoretski Mađarska može imati 5-3, ali bi onda morali očistiti sve do kraja, uključujući i tekmu sa Hrvatima.
U ostalim grupama će trećoplasirane vjerovatno imati 5-3, a od ove 3 grupe 99% će iz grupe A posljednji putnik na Eurobasket, jer su koš-razlike Izraela i Srbije dosta bolje u odnosu na ekipe iz ostalih grupa.
Znači, POBJEDOM NAD RUMUNIJOM OBEZBJEĐUJEMO I MATEMATIČKI PLASMAN NA EUROBASKET.
- Comrad
#1403 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Ako Mirza bude raspolozen, dobijamo Gruziju. Ako ne izgubit cemo i kraj price. Isto vazi i za Rumuniju. Previse ovisimo o jednom igracu, nadam se da ce se to popraviti do EP.
Djedovic je bio dobar na pocetku kvalifikacija, sad je malo ofalio. Pa i suteve i ulaze je sve pogadjao, sad slabo nesto. Nadam se da ce se i on popraviti.
Zacku kapa do poda, lik je preborben svaku tekmu, da nam je vise takvih igraca.
Djedovic je bio dobar na pocetku kvalifikacija, sad je malo ofalio. Pa i suteve i ulaze je sve pogadjao, sad slabo nesto. Nadam se da ce se i on popraviti.
Zacku kapa do poda, lik je preborben svaku tekmu, da nam je vise takvih igraca.
- vozač
#1404 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
hvala na informaciji, ja sam svo vrijeme bio ubijeđen da ide samo jedan trećeplasirani pa kontam kako je aco zamislio da prođemo, trebalo bi poslije narednog kola sve biti još jasnije, valjda neće biti nekih neplaniranih iznenađenjamistek wrote:Idu 4 treća iz 6 grupa. Dakle, potrebno je da budemo bolji od 2.vozač wrote:ima li neko da pojasni kakva je definitivno situacija sa ovim trećeplasiranim, ja koliko vidim bićemo otprilike bare bare sa belgijom ili poljskom i problem je ova grupa sa česima i turcima, ostali bi trebali biti lošiji, koliko trećih ide, jedan ili više njih ?J.P.Montoya wrote:hvala crnoj gori...jer treci iz njihove grupe ce imati sigurno 4 poraza....s pobjedom u zadnjem kolu mi sa 5:3 smo sigurni medju 4 najbolja jer ima Rvatska grupa i josh jedna gdje ce biti sigurno slabiji od nas.,..
Iz grupa A će trećoplasirana reprezentacija imati U NAJBOLJEM SLUČAJU 4-4. Znači, teoretski nije moguće drugačije.
Iz grupe B isto tako. Čak bi tamo i drugoplasirana mogla imati 4-4.
Iz grupe u kojoj su Hrvati, teoretski Mađarska može imati 5-3, ali bi onda morali očistiti sve do kraja, uključujući i tekmu sa Hrvatima.
U ostalim grupama će trećoplasirane vjerovatno imati 5-3, a od ove 3 grupe 99% će iz grupe A posljednji putnik na Eurobasket, jer su koš-razlike Izraela i Srbije dosta bolje u odnosu na ekipe iz ostalih grupa.
Znači, POBJEDOM NAD RUMUNIJOM OBEZBJEĐUJEMO I MATEMATIČKI PLASMAN NA EUROBASKET.
- Arteta
#1405 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Latvija nas uopste nije pobijedila,sami smo sebe slabom odbranom.Herr Flick wrote:![]()
Kod nas odbrana uopste ne postoji,ja razumijem da je Aco tip trenera koji je napadacki,al brate moras malo i odbranu poboljsat,ne mozes igrat za kos vise,necemo svaki put biti raspolozeni da dajemo preko 90,kao sto je bio slucaj u Latviji ,ako odemo na EP(sto je izvjesno) nece vise biti ekipa poput Holandije da joj se zabija 100+ koseva
![]()
- shake69
#1406 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Acina namjera da 'mozda zaigramo u Gruziji s rezervnim sastavom i tako odmorimo kljucne igrace za posljednji okrsaj u subotu', mi se cini dobra. I startna petorka tesko moze od , mozda tijesnog poraza jer Gruzijci ce se polomiti da nas dobiju jer bi izgledno bili prvi u grupi s pobjedom nad nama, a mi dobili iscrpljene igrace protiv Rumuna. Cemu to? Glasam za -30 ako treba prekosutra samo da odemo u Sloveniju dogodine. Uzgred, na vrucem parketu bi bilo pravo kaljenje za Nurkica, Sinanovica, Buzu, Mitrovica. Sta fali?
- hrastov žižak
#1407 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Bolje postavit Juku i co. protiv amatera iz Rumunije. Ako fakat to uradi protiv Gruzije, neviđena je kukavica. Zapravo, kad skontam bolje da Juka igra protiv Zaze, veće su nam šanse neg s Kikanom 
- phillie
#1408 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Pa nije nogomet, pa koji sastav izadje na parket da ce igrati cijelu utakmicu. Covjek je sam rekao, u toku utakmice cu vidjeti, ako pobjeda protiv Gruzije bude nemoguca misija, odmarace vjerovatno Mirzu, Zaka i Nihada...Relano da ovom trojicom odmornih i jos dvojicu da im dodaju lopte mozemo tuci Rumune u Sarajevu.
Nadam se da ce Nurkic imati vecu minutazu nego protiv Holandije, jer momak je pokazao da moze i da ga nije trema uzela pod svoje, sasvim korektno je odigrao svoju minutazu. Isto tako ocekujem da ce Sinanovic igrati vise od Kikana (samo da ne bude onako ekspresno pravio licne greske, sta je ono ljudi moji).
Sve u svemu dosad smo gledali sve samo ne dosadnu kosarku
Nadam se da ce Nurkic imati vecu minutazu nego protiv Holandije, jer momak je pokazao da moze i da ga nije trema uzela pod svoje, sasvim korektno je odigrao svoju minutazu. Isto tako ocekujem da ce Sinanovic igrati vise od Kikana (samo da ne bude onako ekspresno pravio licne greske, sta je ono ljudi moji).
Sve u svemu dosad smo gledali sve samo ne dosadnu kosarku
-
bh Patriot nr 1
#1409 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Koji si ti levat.Sta imas protiv Kikanovica? Covjek zabio 20 i 10 i timu psujes mater.Momak je dobar igrac i bit ce jos bolji.hrastov zizak wrote:Bolje postavit Juku i co. protiv amatera iz Rumunije. Ako fakat to uradi protiv Gruzije, neviđena je kukavica. Zapravo, kad skontam bolje da Juka igra protiv Zaze, veće su nam šanse neg s Kikanom
I koju ti stelu imas pa te nisu banovali sto covjeku psujes mater na forumu. MODERATOR!!!!!!!!!!!!
- BHF_Manijak
#1410 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Gdje mu je opsovao? A tebi je Kikan garant rod nekakav!
Lik je letva u odnosu na onaj potencijal koji ima, bar kad je visina u pitanju, kao i Sinanovic! 
-
bh Patriot nr 1
#1411 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
[quote="BHF_Manijak"]Gdje mu je opsovao? A tebi je Kikan garant rod nekakav!
Lik je letva u odnosu na onaj potencijal koji ima, bar kad je visina u pitanju, kao i Sinanovic!
[/quote
2-3 stranice unazad pogledaj. A Kikan kad ojaca malo bit ce igracina. On i djedovic i ovaj nurkic jedini mogu biti jos bolji.Ovi ostali nemaju nekog potencijala. Mirza je naravno izuzetak.On je vec otiso daleko.
2-3 stranice unazad pogledaj. A Kikan kad ojaca malo bit ce igracina. On i djedovic i ovaj nurkic jedini mogu biti jos bolji.Ovi ostali nemaju nekog potencijala. Mirza je naravno izuzetak.On je vec otiso daleko.
- amoninan
#1412 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
On ojačava ima 10 godinabh Patriot nr 1 wrote:BHF_Manijak wrote:Gdje mu je opsovao? A tebi je Kikan garant rod nekakav!Lik je letva u odnosu na onaj potencijal koji ima, bar kad je visina u pitanju, kao i Sinanovic!
[/quote
- Tkd
#1413 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Nikada on neće dobiti masu. Jednostavno takav tip igrača.
-
bh Patriot nr 1
#1414 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
amoninan wrote:On ojačava ima 10 godinabh Patriot nr 1 wrote:BHF_Manijak wrote:Gdje mu je opsovao? A tebi je Kikan garant rod nekakav!Lik je letva u odnosu na onaj potencijal koji ima, bar kad je visina u pitanju, kao i Sinanovic!
[/quote
Dodje to sa vremenom.A i ovako je dobar .14 poena za 27 minuta prosjek.Koristan za svakog trenera. Barem se uvijek borikoliko moze.
- karanana
#1415 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
jebo poene od kikana. za to postoje nihad, mirza i zeko.
ja od kikana ocekujem da bude stub pod kosem, da se protivnicki playovi i forwardi ne mogu tek tako usetati pod kos a da se ne odbiju od njega. ocekujem skokove, laktove, blokove.....vrijednije bi bilo da sebi nadoda 3 skoka i dvije banane nego sto ce dati 14 koseva.
ja od kikana ocekujem da bude stub pod kosem, da se protivnicki playovi i forwardi ne mogu tek tako usetati pod kos a da se ne odbiju od njega. ocekujem skokove, laktove, blokove.....vrijednije bi bilo da sebi nadoda 3 skoka i dvije banane nego sto ce dati 14 koseva.
- hrastov žižak
#1416 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Dećko, nauči pravila foruma. Sada te neću prijaviti za vrijeđanje jer si neupućen. Ali kad ojačabh Patriot nr 1 wrote:
- Comrad
#1417 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Kikanovic je dobar, jer nemamo boljeg, tj. ne jos. Ali da je zadovoljio - nije. Pa Zack ima 4 skoka vise od njega u prosjeku? Halo ba? Mene bi bilo stid jbt. I nikako mi ne ulijeva sigurnost kad je pod kosem, jer znam da ce od 10 odbijenih lopti on uhvatiti mozda 2-3.
Ti nasi centri su uvijek nekako bili rahljavi. Ne znam do cega je, do trenera, klubova, ali nije mi jasno da se od igraca 215 ne moze napraviti malo pokretniji kosarkas, ako nema te predispozicije, pa sta ga onda gurati koji qrac, predji na sljedeceg i kraj price. Jok, kod nas cim je visok - kosarkas je, a to sto je ovaj pokretljiv ko kornjaca je manje vazno. Pa jbt nismo u 70-tim.
Nego fino Nurkića spremati i raditi kvalitetno s njim, pa ga napucati da za sljedece kvalifikacije, jos je rano za EP u Sloveniji.
Ti nasi centri su uvijek nekako bili rahljavi. Ne znam do cega je, do trenera, klubova, ali nije mi jasno da se od igraca 215 ne moze napraviti malo pokretniji kosarkas, ako nema te predispozicije, pa sta ga onda gurati koji qrac, predji na sljedeceg i kraj price. Jok, kod nas cim je visok - kosarkas je, a to sto je ovaj pokretljiv ko kornjaca je manje vazno. Pa jbt nismo u 70-tim.
Nego fino Nurkića spremati i raditi kvalitetno s njim, pa ga napucati da za sljedece kvalifikacije, jos je rano za EP u Sloveniji.
- studeni76
#1418 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Lijep riječnik, nema štahrastov zizak wrote:Kikane, jebo li ti Norel mater nepokretnu!
- hrastov žižak
#1419 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Od toliko mogućih košarkaških problema o kojima se da raspravljati, ti se našao da mi držiš lekcije o bontonu.studeni76 wrote:Lijep riječnik, nema štahrastov zizak wrote:Kikane, jebo li ti Norel mater nepokretnu!
- victom
#1420 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Dobri ljudi, hljeba vam objasnite mi, ako se kvalifikujemo za EP imal ikakve veze da li smo u grupnoj fazi
bili prvi, drugi ili treći ? Ako nije bitno, zašto se onda to potencira ?
-
El_comadante
#1421 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
ima veze i to sa šeširima prilikom izvlačenja grupa na EP. naravno da je bolje biti prvi nego 3 i biti u 3 ili 4 šeširu nego u zadnjem.victom wrote:Dobri ljudi, hljeba vam objasnite mi, ako se kvalifikujemo za EP imal ikakve veze da li smo u grupnoj fazi
-
bh Patriot nr 1
#1422 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Ko si to ti da ocekujes nesto. Sta bi to falilo i ostalima da pokazu te laktove,skokove itd.Mogu svi konju rep iscupati. Covjek igra za 200-300 hiljada eura godisnje koje ti mozes samo sanjati .Nisu valjda debili oni koji ga placaju. Pustite se te price.Da ne zabija poene rekli bi da ne moze nista zabiti.Sto ne volim ove amaterske price:)Momak igra bas rezonski koliko su njegove mogucnosti.karanana wrote:jebo poene od kikana. za to postoje nihad, mirza i zeko.
Kad smo vec kod Wrighta zeza ga taj sut.Pocece svi da mu se odmicu i povlace u reket. To ce nam gusiti napad jer nema prostora.Posebno sa jacim ekipama.Ipak on to nadoknadi borbenoscu tako da nije lose.
Samo naprijed Kikanovicu bit ces ti jos bolji:)
-
bh Patriot nr 1
#1423 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Ti treba da kazes svakom od tih ljudi hvala sto igraju za repku bez skoro ikakve zarade.Ljudi rizikuju svoje zdravlje i karijere , a ne da psujes ljudima namilije. Halo kocijas smiri dozivljajhrastov zizak wrote:Dećko, nauči pravila foruma. Sada te neću prijaviti za vrijeđanje jer si neupućen. Ali kad ojačabh Patriot nr 1 wrote:
2-3 stranice unazad pogledaj. A Kikan kad ojaca malo bit ce igracina. On i djedovic i ovaj nurkic jedini mogu biti jos bolji.Ovi ostali nemaju nekog potencijala. Mirza je naravno izuzetak.On je vec otiso daleko.![]()
![]()
To opet planira da se dopinguje ili šta?
-
bh Patriot nr 1
#1424 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Vidis momak to ti je klasicna amaterska prica.Nije visina jedina predispozicija u kosarci.I nije Bogom dano da ako si veci moras imati vise skokova.Ali ne vrijedi sad o tome pricati.Ne razumijes se tajComrad wrote:Kikanovic je dobar, jer nemamo boljeg, tj. ne jos. Ali da je zadovoljio - nije. Pa Zack ima 4 skoka vise od njega u prosjeku? Halo ba? Mene bi bilo stid jbt. I nikako mi ne ulijeva sigurnost kad je pod kosem, jer znam da ce od 10 odbijenih lopti on uhvatiti mozda 2-3.
- karanana
#1425 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
ko sam ja? ja sam navijac BiH i ocekujem nesto od 5-10 izabranika za koje navijam. ko si ti da me pitas ko sam ja da ocekujem nesto? od centra ne ocekujem dvocifreni broj poena nego dvocifreni broj skokova. i kakve veze ima sto ja sanjam od 200-300 hiljada eura a on ih ima? bitno je da si i ti na tom nivou sto se love tice, a mene i mojih primanja se okani.bh Patriot nr 1 wrote:Ko si to ti da ocekujes nesto. Sta bi to falilo i ostalima da pokazu te laktove,skokove itd.Mogu svi konju rep iscupati. Covjek igra za 200-300 hiljada eura godisnje koje ti mozes samo sanjati .Nisu valjda debili oni koji ga placaju. Pustite se te price.Da ne zabija poene rekli bi da ne moze nista zabiti.Sto ne volim ove amaterske price:)Momak igra bas rezonski koliko su njegove mogucnosti.karanana wrote:jebo poene od kikana. za to postoje nihad, mirza i zeko.
Kad smo vec kod Wrighta zeza ga taj sut.Pocece svi da mu se odmicu i povlace u reket. To ce nam gusiti napad jer nema prostora.Posebno sa jacim ekipama.Ipak on to nadoknadi borbenoscu tako da nije lose.
Samo naprijed Kikanovicu bit ces ti jos bolji:)