Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
direstraits0078

#1401 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by direstraits0078 »

sabanss wrote:
htcxone wrote:jel fakat moguće da ih nije stid navoditi neke stvari kao SERIJSKU opremu :shock: :shock: :shock: :shock:

Prednja sjedišta podesiva po visini
Kožni volan, 3 kraka
Kožna ručica mjenjača
Tempomat sa limitatorom brzine
"Park pilot" - senzori za parkiranje naprijed i nazad
(Samo uz 6XR / 6XQ)
PH2 Dvozonski automatski klima ureĎaj Climatronic 331 331 331

ovo dođe u 95% auttomobila kao serijaska oprema poslije 2008-2009 ito za najobicnije verzije ... tačno da ne povjerujes... za 28 000 maraka dobiješ golotinju sa 1,2 benzin motorom... :shock:
Hajde navedi te automobile molim te...

Mozda kod Mercedesa dodje... Evo na prvu kod Renaulta, Mazde i KIA-e ne dodje.

Vezano za prvi post: ovo nije serijska oprema kod Golfa 7, to se doplacuje. :dance:

Vezano za drugi post, pogledaj serijsku opremu Clia 4:

ABS
Pomoć pri kretanju na uzbrdici Zračni jastuk za vozača i suvozača
Mogućnost isključenja zračnog jastuka za suvozača
Tritačkovni srednji pojas straga
Nasloni za glavu sprijeda podesivi po visini
Centralno zaključavanje s daljinskim upravljanjem
Električni varijabilni servo upravljač
Tempomat i limitator brzine
Svjetla s dvostrukom optikom
Pokazivači smjera u vanjskim retrovizorima
Grijano zadnje staklo
Vanjske ručke vrata u crnoj boji
Vanjske zaštitne letvice u crnoj boji
Predoprema za autoradio
Letvice ukrasne maske u crnoj boji
Kromirani umeci (ručica mjenjača, ručica za otvaranje vrata, digitalni mjerač brzine)
Djeljiva stražnja klupa 1/3 - 2/3
Armaturna ploča u crnoj boji
Čelični naplatci 15'' EXTREME
ESP
Automatsko paljenje pokazivača smjera u slučaju naglog kočenja
Bočni zračni jastuci
ISOFIX sistem pričvršćivanja dječijih sjedalica
Sigurnosni pojas za vozača podesiv po visini
Nasloni za glavu straga podesivi po visini
Renault kartica
Putni računar
LED dnevna svjetla
Električno podesivi i grijani vanjski retrovizori

Stražnji spojler na prtljažnim vratima + treće stop svjetlo
Toniranja stražnja stakla
Vanjski retrovizori u crnoj boji
Električno pokretanje stakala sprijeda
Sistem BASS REFLEX
Upravljač podesiv po visini i dubini
Vozačevo sjedište podesivo po visini
Pribor za pušače
Presvlake Fortuna u tamnosivoj tkanini s crvenim dodacima
Kit za popravak guma

I sve to za 20.938 KM. A u visem nivou opreme dobijes jos vise opreme za 22.769 KM:

Sve iz serije plus:

Klima uređaj
Presvlake Fortuna u tamnosivoj boji sa sivim dodacima
Vanjske ručke vrata u boji karoserije
Multimedijski sistem MEDIANAV s ugrađenim ekranom na dodir 7" s funkcijama MP3 AUX Bluetooth USB
Karografija Europe (područje Adriatic)

Armaturna ploča tamnosiva sa sjajnim crnim dodacima Fortuna
Vanjski retrovizori u boji karoserije
Ukrasni poklopci točkova 15'' CARAIBES
Dotani kromirani umeci: ukrasna maska, svjetla, armaturna ploča

Da bi ove stvari dobio kod VW-a cijena ode u nebo. Da ne spominjemo 5 godina garancije koju daje Renault na Clia 4... :thumbup:
Maystor

#1402 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Maystor »

Najjeftiniji golf koji se može kupiti u BiH je oko 31000, a dizel 37000 KM (1.6 105 KS). Radi se bogato opremljenim modelima sa 4 vrata, automatskom klimom, maglenkama, touch screen radiom, multifunkcionalnim volanom itd.
Cijena jeste paprena, ali ...
Sjedio sam u skoro svim verzijama opreme i utisak je da je golf otišao predaleko. Kvaliteta materijala je apsolutno vrhunska. To se jednostavno ne može porediti sa običnim kompaktima kao što su citroeni, renaulti ili hyundai. Aktuelna Octavia iznutra izgleda kao kanta u poređenju sa ovim golfom.
Ako se bude dobro prodavao i sa ovakvim cijenam - svaka im čast.
htcxone

#1403 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by htcxone »

direstraits@
ma kad sam citao serijsku opremu sta sve navode slabo mi doslo, u vezi toga je bila prva recenica

a ovo dole nabrojano kada sam vidio da spada pod DODATNU OTPREMU KOJA SE NAPLAĆUJE nisam sebi mogao doći!
sabanss

#1404 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by sabanss »

To nije serijska oprema Clia vec samo ovo, nije mi bilo mrsko:

SERIJSKA OPREMA AUTHENTIQUE:
ABS
ESP
Pomoć pri kretanju na uzbrdici
Automatsko uključivanje svih pokazivača smjera
pri snažnom kočenju
Vozačev i suvozačev zračni jastuk
Bočni zračni jastuci
Mogućnost isključenja suvozačeva zračnog jastuka
Sustav montaže dječjih sjedala Isofix
Trotočkovni stražnji središnji sigurnosni pojas
Podešavanje visine vozačeva sigurnosnog pojasa
Podešavanje visine prednjih i stražnjih naslona za glavu
Središnje zaključavanje s daljinskim upravljanjem
Auto bez ključa – Renault kartica “Slobodne ruke”
Električni servoupravljač promjenjivog otpora
Putno računalo
Regulator i graničnik brzine
Dnevna svjetla sa svjetlećim diodama
Svjetla s dvostrukom optikom
Grijani vanjska osvrtna ogledala s električnim
podešavanjem položaja
Pokazivači smjera na vanjskim osvrtnim ogledalima
Spojler na vratima prtljažnika i treće kočno svjetlo
Grijano stražnje staklo
Zatamnjena stražnja stakla
Crne vanjske ručice na vratima
Crni vanjska osvrtna ogledala
Crne vanjske zaštitne letvice
Električno pomicanje stakala sprijeda
Priprema za autoradio
Sjajne crne letve ukrasne maske
Podešavanje upravljača po visini i dubini
Kromirani umeci (ručica mjenjača, ručice na vratima, digitalni brzinomjer)
Podešavanje visine vozačeva sjedala
Djeljiva stražnja klupa 1/3 – 2/3
Pribor za pušače
Crna armaturna ploča
Presvlake od tamnosive tkanine Fortuna s crvenim dodatcima
Čelični 15-inčni naplatci Extreme
Komplet za popravak gume

Hajde mi ovdje nadji parking senzore i kozom oblozen volan? Cekaj... Pa ovo nema ni klimu ... Cekaj opet... Nema ni Radio/CD player :D

Nisam doduse nasao cjenovnik ali po njima i stari Clio kosta 20500 tako da ne vidim da bi mogao biti jeftiniji...

:D
dottore

#1405 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by dottore »

htcxone wrote:jel fakat moguće da ih nije stid navoditi neke stvari kao SERIJSKU opremu :shock: :shock: :shock: :shock:

Prednja sjedišta podesiva po visini
Kožni volan, 3 kraka
Kožna ručica mjenjača
Tempomat sa limitatorom brzine
"Park pilot" - senzori za parkiranje naprijed i nazad
(Samo uz 6XR / 6XQ)
PH2 Dvozonski automatski klima ureĎaj Climatronic 331 331 331

ovo dođe u 95% auttomobila kao serijaska oprema poslije 2008-2009 ito za najobicnije verzije ... tačno da ne povjerujes... za 28 000 maraka dobiješ golotinju sa 1,2 benzin motorom... :shock:
Bazni Ford Focus, 1.6 Ti-VCT (85PS) M5 27.250KM
evo mu opreme

Code: Select all

Treće, središnje, povišeno postavljeno stop svjetlo; Tonski znakovi upozorenja na: upaljena svjetla, otvorena vrata, aktiviranu
parkirnu kočnicu; Znak upozorenja na nevezane sigurnosne pojaseve vozača i suvozača; Sigurnosni pojasevi na svim sjedištima u tri tačke sa predzatezačima i ograničivačima opterećenja; Prednji sigurnosni pojasevi, podesivi po visini; ISOFIX tačke za pričvrščivanje 
odgovarajućih dječjih sjedalica na vanjskim stražnjim sjedalima; Zadnje disk kočnice; Elektronski pojačivač kočione sile u 
slučajevima nagloga kočenja; ABS+ESP; Prednji zračni jastuci za vozača i suvozača; Zračne zavjese; Bočni zračni jastuci; Mehanička 
blokada otvaranja stražnjih vrata; Centralno zaključavanje sa daljinskom komandom; Jedan preklopni ključ sa daljinskom 
komandom i jedan obični ključ; Električno pokretana bočna prozorska stakla u prednjim vratima sa funkcijom otvaranja na jedan 
pritisak na strani vozača; Ručno pokretana bočna prozorska stakla u stražnjim vratima; Grijač stražnjeg stakla; Prednji brisači sa 
intervalom brisanja;  Brisač stražnjeg stakla (samo kod karoserijskih izvedbi 5-door i Wagon); Tekstualni displej sa 4 linije između 
obrtomjera i brzinomjera; Električno podešavani vanjski retrovizori sa ugrađenim pokazivačima pravca; Ručno podešavanje ugla 
snopa prednjih svjetala; Stražnje svjetlo za maglu; Filter u sistemu za provjetravanje kabine; Upaljač i pepeljara; Matrični displej na 
vrhu središnje konzole sa 4 linije; Dvotonska sirena; Nasloni za glavu na prednjim sjedalima sa podešavanjem gore-dolje; Sjedalo 
vozača sa ručnim podešavanjem naprijed-nazad i gore-dolje; Sjedalo suvozača sa ručnim podešavanjem naprijed-nazad; Nasloni i 
sjedeće površine stražnjih sjedala koje se mogu preklopiti 60/40; Tri naslona za glavu na stražnjim sjedalima; Automatski poklopac 
rezervoara; Servo volan; Podešavanje pozicije kola upravljača po nagibu i po dubini; ICE Audio Pack 2 (nije standardan za vozila sa 
1.6 Ti-VCT motorom snage 85 PS) sa CD-player-om, USB povezivošću, AM/FM radiom i 6 zvučnika, 3,50" displej sa 4 linije iznad 
CD-player-a; Gornji dio prednjeg  i stražnjeg branika lakiran u boju karoserije; Prednji branik nelakiran sa kromiranim detaljima; Donji 
dijelovi prednjeg branika nelakirani; Kvake bočnih vrata nelakirane; Kvaka vrata prtljažnika lakirana u boju vozila;  Stražnji krovni 
spojler, mali, lakiran u boju vozila (samo za karoserijsku izvedbu 5-door); Zatamnjena stakla; Poklopci kučišta vanjskih retrovizora 
lakirani u boju vozila; Prednja svjetla sa aluminijskim obrubom; Točkovi sa čeličnim felgama i pneumaticima dimenzija 205/55R16; 
Rezervni točak za nuždu i kretanje ograničenom brzinom sa pneumatikom dimenzija T125/90R16 98; Standardna poluga parkirne
Klima je doplata u trend paketu, dakle nema je u ovom baznom od 27000KM... :mrgreen: doplata je 1500KM
Golf ima 4x el podizace standard
ostalo je u baznoj verziji manje vise isto...

Recite mi koja je sad razlika novi Focus VS Golf VII ?
goran16v

#1406 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

He, he trece stop svjetlo i jedan obicni kljuc! Pa dobro nisu tockove ubrojali i volan!
johntra

#1407 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

U ASA Autu tvrde da će im najprodavaniji model biti ovaj 1,2 TSI sa 105 KS i Trendline opremom, po cijeni od 30.900 KM...
citroen xm

#1408 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Ajd neću pričati o B segmentu, ali totalni je bezobrazluk da u 2012-oj godini bilo koji model iz C segmenta nema klimu u serijskoj opremi pa bio to VW, PUG, Reno, Citroen, Ford ili neko drugi.
Bakir1

#1409 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Bakir1 »

ko poznaje BiH prilike kada je u pitanju prodaja novih vozila, pokusa tvrditi da ce mali benzinac pa makar bio i turbo biti najprodavaniji taj je daleko od istine.
naslov na portalu je malo reci napuhan, protiv golfa ce raditi njegova cijena u to sam uvjeren
Gost1515

#1410 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

dottore wrote:
...

Recite mi koja je sad razlika novi Focus VS Golf VII ?

hejteri su razlika.
Edisontije

#1411 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Edisontije »

Švabo će sve da naplati pa i klimu koja je već serijski dio opreme odavno u autoindustriji. Lovi nas na kvalitet.
Da je dobar dobar je. :D
Čini mi se da serijski i u golfu 7 dođe klima ako se nevaram???
goran16v

#1412 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Ajd neću pričati o B segmentu, ali totalni je bezobrazluk da u 2012-oj godini bilo koji model iz C segmenta nema klimu u serijskoj opremi pa bio to VW, PUG, Reno, Citroen, Ford ili neko drugi.
Sve to moze biti marketinski trik poznat kao "Vec od...", odnosno u teoriji postoji osnovni model bez klime za nisku cijenu koja sluzi za "Vec od..." kampanju, ali u praksi je nemoguce naruciti i kupiti taj model, odnosno ne postoji model bez klime...
direstraits0078

#1413 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Skupo platiti i skupo prodati, jedini razlog kupovine Golfa 7. Ta iluzija da dobro drzi cijenu je jedino sto je preostalo, a iluzija je jer platis u startu papreno, pa ne ide da prodas prejeftino. U drugim autima ima mnogo toga za iste novce, tj. dobije se mnogo vise uzivanja i vrijednosti za novac.

@ Saban Saulic:

Kozni volan u Cliu 4 kosta 160 KM u doplati na nivou opreme Expression, a klima je u seriji. Parking senzori straznji kostaju 526 KM u doplati na nivou opreme Dynamique, koji ima automatsku klimu.

Hajd' sad budi ljubazan pa dodaj sve navedeno na G7 i izbaci cijenu na baznom motoru... Srce da te strefi. Preko 40k KM. Kupis Lagunu 3 dCi sa 180 KS za 45k KM i udaras se nogom u stra*njicu od srece... Jer sve dobijes u serijskoj opremi.
Josko Domorocki

#1414 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Josko Domorocki »

Golf je u Bosni i Hercegovini mjerna jedinica za Automobil :D
http://www.klix.ba/auto/noviteti/golf-j ... 1121045#10
goran16v

#1415 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:Skupo platiti i skupo prodati, jedini razlog kupovine Golfa 7. Ta iluzija da dobro drzi cijenu je jedino sto je preostalo, a iluzija je jer platis u startu papreno, pa ne ide da prodas prejeftino. U drugim autima ima mnogo toga za iste novce, tj. dobije se mnogo vise uzivanja i vrijednosti za novac.

@ Saban Saulic:

Kozni volan u Cliu 4 kosta 160 KM u doplati na nivou opreme Expression, a klima je u seriji. Parking senzori straznji kostaju 526 KM u doplati na nivou opreme Dynamique, koji ima automatsku klimu.

Hajd' sad budi ljubazan pa dodaj sve navedeno na G7 i izbaci cijenu na baznom motoru... Srce da te strefi. Preko 40k KM. Kupis Lagunu 3 dCi sa 180 KS za 45k KM i udaras se nogom u stra*njicu od srece... Jer sve dobijes u serijskoj opremi.
Sve je to tako, samo sto cijenu auta ne cini iskljucivo taksativno pobrojana osnovna oprema jer mora postojati razloga zasto u drugim autima dobijes vise opreme za isto ili manje novaca, a golf se prodaje bolje. Mislim da nema potrebe u razloge za to ukljucivati nas mentalitet itd itd jer mi kao trziste sa 18k kom novih auta godisnje ne postojimo jer se Golfa proda oko 900k kom, a nekako mi je tesko povjerovati, ne tvrdim da je tako, da svi ti ljude kupe golfa samo zato sto ga mogu skupo prodati.
johntra

#1416 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

Je li se to proda Golfa 900 milja godišnje ili sam ja nešto pogriješio?
sema911

#1417 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by sema911 »

da mozete golfa skupo prodat tesko isto ko i neko drugo auto,. jer ako auto kupis za 40kkm i prodas ga za 20kkm neznam sta je tu skupo a kupis nekog od 20kkm i prodas ga za 10kkm i kazes da si se zajebo sto si prodao,.,
poredite clia sa gnojfom hmmmm kompleksasi sjedite u novog clia plastikaner veci nego gnojf sprcen mal zguzen neznas kako bi ga nazvo auto bas za one sminkere koji neznaju u sta ce da potrose pare,.,
u firmi gdje radim kucpice 2 gnojfa 7 bio na svecanoj prezentaciji nako auto ko auto moj gnojf 4 na steroidima klasicno neko jeftina plastika ima neki malko skuplji osjecaj dok je kod konkurenata fiat bravo plastika nekako gruba i ako je znam sastav plastike malte ne isti tekstura materijala drugacija i u gnojfu izgleda bolje
a pricate o toj seriskoj opremi pa valjda seriska oprema je sve ono sto se ugradi u auto da da neki osjcaj luksuza pa tako i ta rucno podesiva sjedista su kod njih seriska neki to doplate,.
goran16v

#1418 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

@sema
Sjo sema al ga sastavi bez zareza i tacke :-D
dottore

#1419 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by dottore »

direstraits0078 wrote: Hajd' sad budi ljubazan pa dodaj sve navedeno na G7 i izbaci cijenu na baznom motoru... Srce da te strefi. Preko 40k KM. Kupis Lagunu 3 dCi sa 180 KS za 45k KM i udaras se nogom u stra*njicu od srece... Jer sve dobijes u serijskoj opremi.
Dobijes moj tuki... :mrgreen:

http://www.renault.ba/download/cjenovni ... erline.pdf

Za ovu Black edition moras sve da doplatis, od koze, xenona, i sl... nista bazno
direstraits0078

#1420 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

goran16v wrote: Sve je to tako, samo sto cijenu auta ne cini iskljucivo taksativno pobrojana osnovna oprema jer mora postojati razloga zasto u drugim autima dobijes vise opreme za isto ili manje novaca, a golf se prodaje bolje. Mislim da nema potrebe u razloge za to ukljucivati nas mentalitet itd itd jer mi kao trziste sa 18k kom novih auta godisnje ne postojimo jer se Golfa proda oko 900k kom, a nekako mi je tesko povjerovati, ne tvrdim da je tako, da svi ti ljude kupe golfa samo zato sto ga mogu skupo prodati.

Na zapadnim trzistima je ta cinjenica ili pak floskula debelo iskoristena u VW-ovoj reklamnoj kampanji, pa tako kazu, izmedju ostalog: visoka vrijednost kao rabljenog/polovnog vozila - GRATIS. :dance:
Edisontije

#1421 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Edisontije »

Ma zaljubljenik sam u golfa samo kako opravdati ovako visoku cijenu osim reći ko voli nek izvoli i ko ima para bujrum. Ima aauta za svačiji džep na ovom dunjaluku.
Švabo to namjerno zabiberi i ide mu dobro e sad je pitanje zašto. Kvalitet??? Ili.... :skoljka:
goran16v

#1422 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

johntra wrote:Je li se to proda Golfa 900 milja godišnje ili sam ja nešto pogriješio?
Bilo na ovoj temi:

Golf II - 8 godina proizvodnje - 6,41 mil.
Golf III - 6 godina proizvodnje - 4,93 mil.
Golf IV - 6 godina proizvodnje - 4,92 mil.
Golf V - 5 godina proizvodnje - 4,96 mil.
Golf VI - 3 god 8 mj proizvodnje - 2,85 mil.

Bio sam malo neprezican G VI nije u 900k, jest 800k, al u prosjeku zadnje 3 generacije u tih 900k godisnje.
Cak i da suzis pricu na Europu, 495k godisnje je dovoljno.
Ja jednostavno pokusavam objektivno gledati na stvari, svi nabrajaju i porede osnovnu opremu i cijenu, svi tvrde da se u drugim autima za isto para dobijes vise opreme - sto je tacno, ali osim cinjenice da bolje drzi cijenu, niko ne daje neki opopljiv razlog zasto se golf bitno bolje prodaje, niko se spominje da bi jedan od razloga mogao biti i malo bolji kvalitet, mozda ne srazmjeran razlici u cijenu, ali ipak bolji, a za 500k kom u EU i 800k kom godisnje u svijetu manji pad cijene ocito ne moze biti jedini razlog.
530i

#1423 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

Koliko ja vidim u cjenovniku stoji da je obavezna narudžba za sve Golfove i paket Balkan...i interesantno nijedan euro 6 motor, norma koja starta za nekih 13 mjeseci u EU.
direstraits0078

#1424 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

dottore wrote: Dobijes moj tuki... :mrgreen:

http://www.renault.ba/download/cjenovni ... erline.pdf

Za ovu Black edition moras sve da doplatis, od koze, xenona, i sl... nista bazno
Svoj tuki mozes licno iskoristiti u zeljenoj namjeni. :thumbup:

Laguna 3 je klasa vise, s medjuosovinskim razmakom koji je znacajno veci, tako da se u njoj neces zguzvati kao u vozilu klase kojoj pripada i Golf. A da bi dobio Golfa sa slicnom motorizacijom i opremom, vjerovatno ces morati da iskesiras 60k KM, i opet ces se voziti u autu nize klase. To je tako, pa ko voli nek izvoli, kao sto su vec napisali prethodnici.

Sve ovo pisemo da bismo pokusali shvatiti zasto je Golf 7 toliko skup, jer da je toliko kvalitetan (ili kvalitetniji od ostalih) nije, iste materijale, motore i tehnologije ugradjuju i ostali, uzmite samo materijale sjedista za primjer.
mayab

#1425 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mayab »

Niko ne pominje da u G7 serijski dolazi start-stop sistem, pretpostavljam i da uz to ide i automatsko punjenje akumulatora energijom kocenja, to je prilicno sofisticirana tehnika, ima li to iko od konkurenata, cak i uz doplatu?
Meni se neda gledati sada to po cjenovnicima...
Post Reply