Došao je dr Senahid iz sela Tuholj kraj Kladnja da te nauči, a i mene usput, šta je sarajevski pravopis.bitanga_sa_otesa wrote:nisam mislio na senahida,vec na truHlo i ostale seljakluke(jel se mozda i kuhinjska krpa kaze truHlex?),jer se ja ne sjecam da se tako govorilo u sarajevu,niti je bilo pravopisno ispravno,u ratu i poslije rata sa najezdom papaka se udomacilo poyyykonektovan wrote:
Ime Senahid je starije i od mene i od tebe zajedno, i zasto je seljakljuk, a i upotreba glasa H takodjer u govoru?!
A to što bi ti dobio keca, mozda nije zbog toga sto je to neispravno, mozda je nesto drugo u pitanju.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Me_again
#13976 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#13977 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kao i konektovani iz rogatice da nas nauĆi ovde na forumuMe_again wrote:
Došao je dr Senahid iz sela Tuholj kraj Kladnja da te nauči, a i mene usput, šta je sarajevski pravopis.
- amar1994
#13978 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

strucnjaci i utemeljitelji novog ali modernog bosanskog jezika
Last edited by amar1994 on 17/12/2017 15:40, edited 2 times in total.
-
Me_again
#13979 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hm, ima tu još nekih tipova, izgleda revolucija je na pomolubitanga_sa_otesa wrote:kao i konektovani iz rogatice da nas nauĆi ovde na forumuMe_again wrote:
Došao je dr Senahid iz sela Tuholj kraj Kladnja da te nauči, a i mene usput, šta je sarajevski pravopis.
- bitanga_sa_otesa
#13980 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
joj glooova papanskihamar1994 wrote:
-
Me_again
#13981 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To Amare, piši US tastaturom, moglo bi ti se neko Č ili Ć u suprotnom omaĆi pa si najebaoamar1994 wrote:
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#13982 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Izvini molim te, kskve to veze ima odakle je covjek dosao?! Glas h je siroko rasprostranjen kod muslimana ilu vam ga Bosnjaka, ne 10,15,30,50 godina, vec mnogo duze. Nije vezan za iskljucivo jedan odredjen prostor, vec mnogo šire, i ne vidim zasto je to problem?Me_again wrote:Došao je dr Senahid iz sela Tuholj kraj Kladnja da te nauči, a i mene usput, šta je sarajevski pravopis.bitanga_sa_otesa wrote:nisam mislio na senahida,vec na truHlo i ostale seljakluke(jel se mozda i kuhinjska krpa kaze truHlex?),jer se ja ne sjecam da se tako govorilo u sarajevu,niti je bilo pravopisno ispravno,u ratu i poslije rata sa najezdom papaka se udomacilo poyyykonektovan wrote:
Ime Senahid je starije i od mene i od tebe zajedno, i zasto je seljakljuk, a i upotreba glasa H takodjer u govoru?!
A to što bi ti dobio keca, mozda nije zbog toga sto je to neispravno, mozda je nesto drugo u pitanju.
-
Me_again
#13983 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Glasaju koga će na Euroviziju slatibitanga_sa_otesa wrote:joj glooova papanskihamar1994 wrote:
strucnjaci i utemeljitelji novog ali modernog bosanskog jezika![]()
![]()
jel ono i decko od skandala prisutan
- bitanga_sa_otesa
#13984 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
da je prije 30 nauĆio bi truHlo i truHlex u skoli sigurno,a posto nisam to ti ne vjerujem ...i da je prije 50 sigurno bi me moj stari naucio da se tako kaze ,valjda ni njega u logavinoj u osnovnoj nisu nauĆilikonektovan wrote:
Izvini molim te, kskve to veze ima odakle je covjek dosao?! Glas h je siroko rasprostranjen kod muslimana ilu vam ga Bosnjaka, ne 10,15,30,50 godina, vec mnogo duze. Nije vezan za iskljucivo jedan odredjen prostor, vec mnogo šire, i ne vidim zasto je to problem?
-
Me_again
#13985 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Connect-man, kažu stari Kinezi da majka nije karala sina što se kockao, nego što se "vadio". Pa nemoj ni ti.konektovan wrote:Izvini molim te, kskve to veze ima odakle je covjek dosao?! Glas h je siroko rasprostranjen kod muslimana ilu vam ga Bosnjaka, ne 10,15,30,50 godina, vec mnogo duze. Nije vezan za iskljucivo jedan odredjen prostor, vec mnogo šire, i ne vidim zasto je to problem?Me_again wrote:Došao je dr Senahid iz sela Tuholj kraj Kladnja da te nauči, a i mene usput, šta je sarajevski pravopis.bitanga_sa_otesa wrote: nisam mislio na senahida,vec na truHlo i ostale seljakluke(jel se mozda i kuhinjska krpa kaze truHlex?),jer se ja ne sjecam da se tako govorilo u sarajevu,niti je bilo pravopisno ispravno,u ratu i poslije rata sa najezdom papaka se udomacilo poyyy
Live in peace, brother
- amar1994
#13986 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bitanga_sa_otesa wrote:joj glooova papanskihamar1994 wrote:
strucnjaci i utemeljitelji novog ali modernog bosanskog jezika![]()
![]()
jel ono i decko od skandala prisutan
- amar1994
#13987 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
njemacka ba , tek uvezenaMe_again wrote:
To Amare, piši US tastaturom, moglo bi ti se neko Č ili Ć u suprotnom omaĆi pa si najebao![]()
![]()
-
530i
#13988 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Me_again wrote:To je karakteristika autohtonih Sarajlija, večinom iz razloga što smo svi uglavnom upotrebljavali meHko Ć.Velkoski wrote:neko ko ne zna razlikovati č i ć ne bi trebao prigovarati drugimasamo kažem
Ima malo tu Ćaršijskih fora.
Ali ne kontam šta je tu toliko bitno, mogao sam pisati i US tastaturom pa se niko ne bi bunio što nema Č i Ć.
Ima jedna knjiga, autor je Victor Hugo, a naslov glasi "Miserable". Ona dosta opisuje stanje pojedinaca koji se hvataju za slamčicu da bi opstali negdje barem malo primiječeni. U našem žargonu govoreči - pametni.
Prigovaraš nekome radi pravopisa, koji je uzreg ispravan, a pišeš č...sad uzmi i vrati sve i jednu đačku knjižicu gdje imaš prolaznu ocjenu.
- konektovan
#13989 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne pricam da se ucilo u školi, tad se ucio srpsko hrvatski, pricsm ti da je u narodu, glas h korišten mnogo duze.bitanga_sa_otesa wrote:da je prije 30 nauĆio bi truHlo i truHlex u skoli sigurno,a posto nisam to ti ne vjerujem ...i da je prije 50 sigurno bi me moj stari naucio da se tako kaze ,valjda ni njega u logavinoj u osnovnoj nisu nauĆilikonektovan wrote:
Izvini molim te, kskve to veze ima odakle je covjek dosao?! Glas h je siroko rasprostranjen kod muslimana ilu vam ga Bosnjaka, ne 10,15,30,50 godina, vec mnogo duze. Nije vezan za iskljucivo jedan odredjen prostor, vec mnogo šire, i ne vidim zasto je to problem?
- amar1994
#13990 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Je li to ona ista prica kao i za dolje
, za mene samo postoji dole , isto i sa opstinom , cuj opcina 
il kad mi kaze proooooooblem ospem se
Last edited by amar1994 on 17/12/2017 15:54, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
#13991 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa eto ja ti pricam da nije ni u skoli ni u narodu koristen,to sam samo cuo par puta od nekih seljacina koje su uglavnom svi ismijavali,niko od djece ni raje iz grada se nije tako izrazavao,pa ni ja ...konektovan wrote:
Ne pricam da se ucilo u školi, tad se ucio srpsko hrvatski, pricsm ti da je u narodu, glas h korišten mnogo duze.
-
Me_again
#13992 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Đaćku mogu vratiti, ne treba mi, ali diplomu neču, treba mi još do peMzije. Ionako nije iz društveniih nauka pa me to Č i Ć ne tangira uopĆe.530i wrote:Me_again wrote:To je karakteristika autohtonih Sarajlija, večinom iz razloga što smo svi uglavnom upotrebljavali meHko Ć.Velkoski wrote:neko ko ne zna razlikovati č i ć ne bi trebao prigovarati drugimasamo kažem
Ali ne kontam šta je tu toliko bitno, mogao sam pisati i US tastaturom pa se niko ne bi bunio što nema Č i Ć.
Ima jedna knjiga, autor je Victor Hugo, a naslov glasi "Miserable". Ona dosta opisuje stanje pojedinaca koji se hvataju za slamčicu da bi opstali negdje barem malo primiječeni. U našem žargonu govoreči - pametni.
Prigovaraš nekome radi pravopisa, koji je uzreg ispravan, a pišeš č...sad uzmi i vrati sve i jednu đačku knjižicu gdje imaš prolaznu ocjenu.
Upao si kao padobranac i nisi sagledao sve segmente diskusije. Vrati se malo, pokucaj ponovo pa uđi.
- amar1994
#13993 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Me_Again je slovenac 
- supercali
#13994 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je karakteristika nepismenosti a ne autohtonih sarajlija jebo vas taj nazivMe_again wrote:To je karakteristika autohtonih Sarajlija, večinom iz razloga što smo svi uglavnom upotrebljavali meHko Ć.Velkoski wrote:neko ko ne zna razlikovati č i ć ne bi trebao prigovarati drugimasamo kažem
- konektovan
#13995 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jeste, to je ista prica, je li rszumiješ napisano??? Razumiješ, i zasto bi ti bio problem. Licno, nekad kszem dole, nekad dolje, isto i za općinu i opštinu, bitno je da se razumijemo.amar1994 wrote:Je li to ona ista prica kao i za dolje, za mene samo postoji dole , isto i sa opstinom , cuj opcina
-
Me_again
#13996 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A ne bogo mi, nijesam Slovenacamar1994 wrote:Me_Again je slovenac
Ali fakat ne kontam prosudbu nečije ličnosti na osnovu minornih , uzgred budi izumiručih, gramatičkih pravila kao što je upotreba nekakvih glasova Č i Ć čija je diferencijacija ogromnoj večini svijeta na zemaljskoj kugli potpuno nejasna.
Ali, mora se Bošnjo po nečemu isticati od ostalih. Kada nemože onim što se u normalnom svijetu cijeni, poštuje pa na kraju krajeva i plača onda je to filozofiranje je li neko napisao ili rekao pogrešno Č ili Ć.
Ja junaka, filozofa i pametnjakoviča, kukala mi mati.
Ovo društvo je stvarno otišlo u debelo crijevo.
- konektovan
#13997 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hahah, cuj autohtoni sarajlija,.... 
- konektovan
#13998 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sporan ti glas h a ko jebe ć i č, to je nebitno, sam sebe miniraš...Me_again wrote:A ne bogo mi, nijesam Slovenacamar1994 wrote:Me_Again je slovenac![]()
![]()
![]()
Ali fakat ne kontam prosudbu nečije ličnosti na osnovu minornih , uzgred budi izumiručih, gramatičkih pravila kao što je upotreba nekakvih glasova Č i Ć čija je diferencijacija ogromnoj večini svijeta na zemaljskoj kugli potpuno nejasna.
Ali, mora se Bošnjo po nečemu isticati od ostalih. Kada nemože onim što se u normalnom svijetu cijeni, poštuje pa na kraju krajeva i plača onda je to filozofiranje je li neko napisao ili rekao pogrešno Č ili Ć.
-
Me_again
#13999 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Šta da se kaže, u poplavi Sarajlija koji svaki Petak idu kuči pa stvaraju enormne gužve na izlazu iz Sarajeva morao se pronači neki naziv koji bi pokušao opisati stvari na pravi načinkonektovan wrote:Hahah, cuj autohtoni sarajlija,....
-
Me_again
#14000 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Stvar je puno jednostavnija nego što misliš. Da sam kuckao na US tastaturi niko mi ne bi zamjerio na Č iĆ niti bi se vodila ovolika hajka na mene, a H bi se još uvijek vidjelo.konektovan wrote:Sporan ti glas h a ko jebe ć i č, to je nebitno, sam sebe miniraš...Me_again wrote:A ne bogo mi, nijesam Slovenacamar1994 wrote:Me_Again je slovenac![]()
![]()
![]()
I to H se uvijek puno više vidi nego Č i Ć.