Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Me_again

#13976 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Me_again »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote:
Ime Senahid je starije i od mene i od tebe zajedno, i zasto je seljakljuk, a i upotreba glasa H takodjer u govoru?!
A to što bi ti dobio keca, mozda nije zbog toga sto je to neispravno, mozda je nesto drugo u pitanju.
nisam mislio na senahida,vec na truHlo i ostale seljakluke(jel se mozda i kuhinjska krpa kaze truHlex?),jer se ja ne sjecam da se tako govorilo u sarajevu,niti je bilo pravopisno ispravno,u ratu i poslije rata sa najezdom papaka se udomacilo poyyy
Došao je dr Senahid iz sela Tuholj kraj Kladnja da te nauči, a i mene usput, šta je sarajevski pravopis.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#13977 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Me_again wrote:
Došao je dr Senahid iz sela Tuholj kraj Kladnja da te nauči, a i mene usput, šta je sarajevski pravopis.
kao i konektovani iz rogatice da nas nauĆi ovde na forumu
amar1994

#13978 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Image

strucnjaci i utemeljitelji novog ali modernog bosanskog jezika :lol:
Last edited by amar1994 on 17/12/2017 15:40, edited 2 times in total.
Me_again

#13979 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Me_again »

bitanga_sa_otesa wrote:
Me_again wrote:
kao i konektovani iz rogatice da nas nauĆi ovde na forumu
Hm, ima tu još nekih tipova, izgleda revolucija je na pomolu :lol:
bitanga_sa_otesa

#13980 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

amar1994 wrote:
joj glooova papanskih :lol: :lol: :lol: jel ono i decko od skandala prisutan :run:
Me_again

#13981 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Me_again »

amar1994 wrote:Image

To Amare, piši US tastaturom, moglo bi ti se neko Č ili Ć u suprotnom omaĆi pa si najebao :lol: :lol: :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#13982 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Me_again wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote:
Ime Senahid je starije i od mene i od tebe zajedno, i zasto je seljakljuk, a i upotreba glasa H takodjer u govoru?!
A to što bi ti dobio keca, mozda nije zbog toga sto je to neispravno, mozda je nesto drugo u pitanju.
nisam mislio na senahida,vec na truHlo i ostale seljakluke(jel se mozda i kuhinjska krpa kaze truHlex?),jer se ja ne sjecam da se tako govorilo u sarajevu,niti je bilo pravopisno ispravno,u ratu i poslije rata sa najezdom papaka se udomacilo poyyy
Izvini molim te, kskve to veze ima odakle je covjek dosao?! Glas h je siroko rasprostranjen kod muslimana ilu vam ga Bosnjaka, ne 10,15,30,50 godina, vec mnogo duze. Nije vezan za iskljucivo jedan odredjen prostor, vec mnogo šire, i ne vidim zasto je to problem?
Me_again

#13983 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Me_again »

bitanga_sa_otesa wrote:
amar1994 wrote:
joj glooova papanskih :lol: :lol: :lol: jel ono i decko od skandala prisutan :run:
Glasaju koga će na Euroviziju slati :lol:
bitanga_sa_otesa

#13984 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

konektovan wrote:
Izvini molim te, kskve to veze ima odakle je covjek dosao?! Glas h je siroko rasprostranjen kod muslimana ilu vam ga Bosnjaka, ne 10,15,30,50 godina, vec mnogo duze. Nije vezan za iskljucivo jedan odredjen prostor, vec mnogo šire, i ne vidim zasto je to problem?
da je prije 30 nauĆio bi truHlo i truHlex u skoli sigurno,a posto nisam to ti ne vjerujem ...i da je prije 50 sigurno bi me moj stari naucio da se tako kaze ,valjda ni njega u logavinoj u osnovnoj nisu nauĆili
Me_again

#13985 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Me_again »

konektovan wrote:
Me_again wrote:
bitanga_sa_otesa wrote: nisam mislio na senahida,vec na truHlo i ostale seljakluke(jel se mozda i kuhinjska krpa kaze truHlex?),jer se ja ne sjecam da se tako govorilo u sarajevu,niti je bilo pravopisno ispravno,u ratu i poslije rata sa najezdom papaka se udomacilo poyyy
Connect-man, kažu stari Kinezi da majka nije karala sina što se kockao, nego što se "vadio". Pa nemoj ni ti.
Live in peace, brother 8-)
amar1994

#13986 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:
amar1994 wrote:
:lol: :lol: nego sta , nije lud da propusti :D
amar1994

#13987 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Me_again wrote:
To Amare, piši US tastaturom, moglo bi ti se neko Č ili Ć u suprotnom omaĆi pa si najebao :lol: :lol: :lol:
njemacka ba , tek uvezena :lol: :lol:
530i

#13988 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Me_again wrote:
Velkoski wrote:neko ko ne zna razlikovati č i ć ne bi trebao prigovarati drugima :D samo kažem
To je karakteristika autohtonih Sarajlija, večinom iz razloga što smo svi uglavnom upotrebljavali meHko Ć.
Ima malo tu Ćaršijskih fora.
Ali ne kontam šta je tu toliko bitno, mogao sam pisati i US tastaturom pa se niko ne bi bunio što nema Č i Ć.

Ima jedna knjiga, autor je Victor Hugo, a naslov glasi "Miserable". Ona dosta opisuje stanje pojedinaca koji se hvataju za slamčicu da bi opstali negdje barem malo primiječeni. U našem žargonu govoreči - pametni.

Prigovaraš nekome radi pravopisa, koji je uzreg ispravan, a pišeš č...sad uzmi i vrati sve i jednu đačku knjižicu gdje imaš prolaznu ocjenu.
konektovan

#13989 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote:
da je prije 30 nauĆio bi truHlo i truHlex u skoli sigurno,a posto nisam to ti ne vjerujem ...i da je prije 50 sigurno bi me moj stari naucio da se tako kaze ,valjda ni njega u logavinoj u osnovnoj nisu nauĆili
Ne pricam da se ucilo u školi, tad se ucio srpsko hrvatski, pricsm ti da je u narodu, glas h korišten mnogo duze.
amar1994

#13990 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Je li to ona ista prica kao i za dolje :lol: , za mene samo postoji dole , isto i sa opstinom , cuj opcina :D

il kad mi kaze proooooooblem ospem se :run:
Last edited by amar1994 on 17/12/2017 15:54, edited 1 time in total.
bitanga_sa_otesa

#13991 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

konektovan wrote:
Ne pricam da se ucilo u školi, tad se ucio srpsko hrvatski, pricsm ti da je u narodu, glas h korišten mnogo duze.
pa eto ja ti pricam da nije ni u skoli ni u narodu koristen,to sam samo cuo par puta od nekih seljacina koje su uglavnom svi ismijavali,niko od djece ni raje iz grada se nije tako izrazavao,pa ni ja ...
Me_again

#13992 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Me_again »

530i wrote:
Me_again wrote:
Velkoski wrote:neko ko ne zna razlikovati č i ć ne bi trebao prigovarati drugima :D samo kažem
To je karakteristika autohtonih Sarajlija, večinom iz razloga što smo svi uglavnom upotrebljavali meHko Ć.
Ali ne kontam šta je tu toliko bitno, mogao sam pisati i US tastaturom pa se niko ne bi bunio što nema Č i Ć.

Ima jedna knjiga, autor je Victor Hugo, a naslov glasi "Miserable". Ona dosta opisuje stanje pojedinaca koji se hvataju za slamčicu da bi opstali negdje barem malo primiječeni. U našem žargonu govoreči - pametni.

Prigovaraš nekome radi pravopisa, koji je uzreg ispravan, a pišeš č...sad uzmi i vrati sve i jednu đačku knjižicu gdje imaš prolaznu ocjenu.
Đaćku mogu vratiti, ne treba mi, ali diplomu neču, treba mi još do peMzije. Ionako nije iz društveniih nauka pa me to Č i Ć ne tangira uopĆe.

Upao si kao padobranac i nisi sagledao sve segmente diskusije. Vrati se malo, pokucaj ponovo pa uđi.
amar1994

#13993 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Me_Again je slovenac :D
supercali

#13994 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Me_again wrote:

To je karakteristika nepismenosti a ne autohtonih sarajlija jebo vas taj naziv
konektovan

#13995 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

amar1994 wrote:Je li to ona ista prica kao i za dolje :lol: , za mene samo postoji dole , isto i sa opstinom , cuj opcina :D

il kad mi kaze proooooooblem ospem se :run:
Jeste, to je ista prica, je li rszumiješ napisano??? Razumiješ, i zasto bi ti bio problem. Licno, nekad kszem dole, nekad dolje, isto i za općinu i opštinu, bitno je da se razumijemo.
Me_again

#13996 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Me_again »

amar1994 wrote:Me_Again je slovenac :D
A ne bogo mi, nijesam Slovenac :lol: :lol: :lol:

Ali fakat ne kontam prosudbu nečije ličnosti na osnovu minornih , uzgred budi izumiručih, gramatičkih pravila kao što je upotreba nekakvih glasova Č i Ć čija je diferencijacija ogromnoj večini svijeta na zemaljskoj kugli potpuno nejasna.
Ali, mora se Bošnjo po nečemu isticati od ostalih. Kada nemože onim što se u normalnom svijetu cijeni, poštuje pa na kraju krajeva i plača onda je to filozofiranje je li neko napisao ili rekao pogrešno Č ili Ć.
Ja junaka, filozofa i pametnjakoviča, kukala mi mati.
Ovo društvo je stvarno otišlo u debelo crijevo.
konektovan

#13997 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Hahah, cuj autohtoni sarajlija,.... :lol:
konektovan

#13998 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Me_again wrote:

Ali fakat ne kontam prosudbu nečije ličnosti na osnovu minornih , uzgred budi izumiručih, gramatičkih pravila kao što je upotreba nekakvih glasova Č i Ć čija je diferencijacija ogromnoj večini svijeta na zemaljskoj kugli potpuno nejasna.
Ali, mora se Bošnjo po nečemu isticati od ostalih. Kada nemože onim što se u normalnom svijetu cijeni, poštuje pa na kraju krajeva i plača onda je to filozofiranje je li neko napisao ili rekao pogrešno Č ili Ć.
Sporan ti glas h a ko jebe ć i č, to je nebitno, sam sebe miniraš...
Me_again

#13999 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Me_again »

konektovan wrote:Hahah, cuj autohtoni sarajlija,.... :lol:
Šta da se kaže, u poplavi Sarajlija koji svaki Petak idu kuči pa stvaraju enormne gužve na izlazu iz Sarajeva morao se pronači neki naziv koji bi pokušao opisati stvari na pravi način
Me_again

#14000 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Me_again »

konektovan wrote:
Me_again wrote:

Sporan ti glas h a ko jebe ć i č, to je nebitno, sam sebe miniraš...
Stvar je puno jednostavnija nego što misliš. Da sam kuckao na US tastaturi niko mi ne bi zamjerio na Č iĆ niti bi se vodila ovolika hajka na mene, a H bi se još uvijek vidjelo.
I to H se uvijek puno više vidi nego Č i Ć.
Post Reply