IRAN
- Kikibombona
#13976 Re: IRAN
70% Iranaca zeli srusiti teokratski rezim.
30% je uhljebljeno. Imaju vojsku, policiju, dzamije, medije i sve druge poluge moci. Nece biti lako ajatolahe i mule odvojiti od vlasti.
https://mobile.twitter.com/ksadjadpour/ ... 7731040256
30% je uhljebljeno. Imaju vojsku, policiju, dzamije, medije i sve druge poluge moci. Nece biti lako ajatolahe i mule odvojiti od vlasti.
-
handžar88
#13977 Re: IRAN
Jesul ovo zvanicni statisticki podaci?Kikibombona wrote:70% Iranaca zeli srusiti teokratski rezim.
-
handžar88
#13978 Re: IRAN
Salik se ne skida s foruma i ove teme od kako su poceli ovi protesti.. sta bi bilo da pocne pravi rat u Iranu, mislim da bi nakuco 10k postova za mjesec pricama o tome kako je bilo u Americi sezdesetih godina pretproslog vijeka 
- jao_situacije
#13979 Re: IRAN
jebiga vi svi pare dobijate samo krokodil i ja hurme iz biMga
nećemo tako
nećemo tako
- pirpa
#13980 Re: IRAN
srami se kad sumnjas, vidis da je link sa twitterahandžar88 wrote: Jesul ovo zvanicni statisticki podaci?
- Kikibombona
#13981 Re: IRAN
Nema u Iranu nezavisnih i nepristrasnih zvanicnih podataka kao u drugim civilizovanim drzavima.handžar88 wrote:Jesul ovo zvanicni statisticki podaci?Kikibombona wrote:70% Iranaca zeli srusiti teokratski rezim.
Pogledaj primjer Spanije, tamo znamo koliko Katalanoca podrzava nezavisnost.
Imali smo velike proteste, u kojima niko nije poginuo. Nema uhapsenih. Niko za proteste ne okrivljuje Ameriku, Pakistan, Zimbabve itd.
To je razlika izmedju civilizovane i divlje drzave.
- arzuhal
#13982 Re: IRAN
Divljačka država, praktično jučer nastala, nema historije ni 200 godina...Pleme nako...Pih..
-
handžar88
#13983 Re: IRAN
Kikibombona wrote:Nema u Iranu nezavisnih i nepristrasnih zvanicnih podataka kao u drugim civilizovanim drzavima.handžar88 wrote:Jesul ovo zvanicni statisticki podaci?Kikibombona wrote:70% Iranaca zeli srusiti teokratski rezim.
Pogledaj primjer Spanije, tamo znamo koliko Katalanoca podrzava nezavisnost.
Imali smo velike proteste, u kojima niko nije poginuo. Nema uhapsenih. Niko za proteste ne okrivljuje Ameriku, Pakistan, Zimbabve itd.
To je razlika izmedju civilizovane i divlje drzave.
- insomnia78
#13985 Re: IRAN
Krokodila će Mićko proglasiti počasnim gradjaninomjao_situacije wrote:jebiga vi svi pare dobijate samo krokodil i ja hurme iz biMga
nećemo tako
- insomnia78
#13986 Re: IRAN
Obojica?Opetja033 wrote:Uhapšen Ahmedinejad
- jao_situacije
#13987 Re: IRAN
nemoj se tako zajebavati nije korektno bainsomnia78 wrote:Krokodila će Mićko proglasiti počasnim gradjaninomjao_situacije wrote:jebiga vi svi pare dobijate samo krokodil i ja hurme iz biMga
nećemo tako
znaš i sam da ih teroriziraju đe god stignu
- insomnia78
#13988 Re: IRAN
Ko ovi u Iranu i Siriji?jao_situacije wrote:nemoj se tako zajebavati nije korektno bainsomnia78 wrote:Krokodila će Mićko proglasiti počasnim gradjaninomjao_situacije wrote:jebiga vi svi pare dobijate samo krokodil i ja hurme iz biMga
nećemo tako
znaš i sam da ih teroriziraju đe god stignu
- Kikibombona
#13989 Re: IRAN
Pokusavam shvatiti kakve veze perzijska/iranska proslost ima sa aktuelnom vladavinom ajatolaha i mula!?arzuhal wrote:Divljačka država, praktično jučer nastala, nema historije ni 200g godina...Pleme nako...Pih..
Da li to znaci da 'blistava' proslost Njemacke, Spanije i Italije amnestira divljastvo i zlodjela poceinjena od strane rezima Adolfa Hitlera, Fransiska Franka i Benita Musolinija?
Da li 'blistava' proslost Rusije amnestira divljastvo i zlodjela Josifa Staljina?
Da li Bakira Izetbegovica od lopovluka amnestira cinjenica da je lider drzave Tvrtka Kotromanica?
- insomnia78
#13990 Re: IRAN
Pa da. ToKikibombona wrote:Pokusavam shvatiti kakve veze perzijska/iranska proslost ima sa aktuelnom vladavinom ajatolaha i mula!?arzuhal wrote:Divljačka država, praktično jučer nastala, nema historije ni 200g godina...Pleme nako...Pih..
Da li to znaci da 'blistava' proslost Njemacke, Spanije i Italije amnestira divljastvo i zlodjela poceinjena od strane rezima Adolfa Hitlera, Fransiska Franka i Benita Musolinija?
Da li 'blistava' proslost Rusije amnestira divljastvo i zlodjela Josifa Staljina?
Da li Bakira Izetbegovica od lopovluka amnestira cinjenica da je lider drzave Tvrtka Kotromanica?
- jao_situacije
#13991 Re: IRAN
insomnia78 wrote: Ko ovi u Iranu i Siriji?
u šumskoj
- Kikibombona
#13992 Re: IRAN
Pisao sam dosta protiv divljastva spanske policije i nacionalisticke vlade u Madridu. Moja podrska je na strani Katalonaca.handžar88 wrote:e jesi naso koga ces spomenut.. u spaniji su bas divljacki policajci postupili, niko nije poginuo jer su se demonstranti ponasali mirno gotovo ko ovcice posmatrali kako ih divljaci tuku. Ne bi ni u Iranu niko poginuo da su se tako ponasali, ma ne bi niko ni batine dobio siguran sam.
Samo, Spanci su pokazali da su civilizovaniji narod od Iranaca u ovom trenutku. Bilo je brutalnosti al' nije pala mrtva glava. Daleko je od dobrog al' je puno bolje nego u Iranu.
- insomnia78
#13993 Re: IRAN
Nista njima ne fali. Bolje im je nego u Idlibu. Ne puca, ne kolje, mores ici u dzamiju. Ne smijes pricati protiv vlasti al jbg dje smijes. Vidis da su vise zabrinuti za Assada, mule i Palestinu. Ko ima problema on se zabavi o sebi umjesto da tabiri vanjsku politiku
- pirpa
#13994 Re: IRAN
porediti ajotolaha,mule sa Hitlerom,Staljnom koji su milione ljudi poslala u smrt moze samo covjek formata Riste Djoge..Kikibombona wrote:Pokusavam shvatiti kakve veze perzijska/iranska proslost ima sa aktuelnom vladavinom ajatolaha i mula!?arzuhal wrote:Divljačka država, praktično jučer nastala, nema historije ni 200g godina...Pleme nako...Pih..
- Kikibombona
#13996 Re: IRAN
Naravno da su Hitler i Staljin puno gori, ne treba navoditi.pirpa wrote:porediti ajotolaha,mule sa Hitlerom,Staljnom koji su milione ljudi poslala u smrt moze samo covjek formata Riste Djoge..Kikibombona wrote:Pokusavam shvatiti kakve veze perzijska/iranska proslost ima sa aktuelnom vladavinom ajatolaha i mula!?arzuhal wrote:Divljačka država, praktično jučer nastala, nema historije ni 200g godina...Pleme nako...Pih..
Evo, ajatolahe i mule cu uporediti sa Nikolajem Causeskim i Enverom Hodzom. Moze?
Ako kazem da je Rumunija bila divljacka za vrijeme Causeskog, ne znaci da je Rumunija oduvijek divlja. To znaci jedino da je tadasnji rezim bio divljacki.
Rezim ajatolaha i mula je divljacki, diktatorski, nazadan i zatucan.
Dusa me boli kada ovakve fizicke i moralne spodobe, nakaze, odredjuju mladima sta smiju a sta ne...

I slobodno me optuzite za islamofobiju. Ako je ovo islam, da bradate nakaze odredjuju mladima sta smiju a sta ne, ako kaznjavaju za 'blud i nemoral', ako odredjuju mladima sta smiju oblaciti i kako se ponasati, ja sam vodeci mrzitelj islama na ovoj temi. I to sa ponosom.
Od mog dobrog druga je dedo hodza. Njegova kcerka, majka moga druga, uopste nije neka vjernica. Nikada se nije pokrivala. Mome drugu njegov dedo nikada nije nametao vjeru. Rekao bi nesto tek ako ga pitas. Ja volim takve ljude i njihovu vjeru, kako se god nazivala. Ovim iranskim smardovskim ajatolasima zelim sve najgore za unistavanje iranske mladosti.
- insomnia78
#13997 Re: IRAN
Al ce zato popljuvati njihove pandane u Saudiji
To ko kad forumski “jugosloveni” pljuju po religiji samo ako je u pitanju islam. Kad se spomene papa onda krece svrsavanje
To ko kad forumski “jugosloveni” pljuju po religiji samo ako je u pitanju islam. Kad se spomene papa onda krece svrsavanje
-
RepublikanskaGarda
#13998 Re: IRAN
Kiki i logika..... , jedan od jacih forumasa definitivno, geostrategija, povijest i geografija u malom prstu
Ali ne moze to bit ozbiljno, ja vjerujem da je to plod zajebancije, nakon dvije-tri smotane s jaranima dodje trenutak inspiracije.
- insomnia78
#13999 Re: IRAN
Jel to ti imas rodjake i u Iranu?
Poslije onog sto gradi krmetnjak u Pozarevcu najbolje “opravdanje” foruma
Poslije onog sto gradi krmetnjak u Pozarevcu najbolje “opravdanje” foruma
-
RepublikanskaGarda
#14000 Re: IRAN
Nemam familije u Iranu
, opravdanje cega?? Ne mozes bas uvijek ispast smijesan i duhovit, ovaj moj post nije post podrske mulama, stovise moje misljenje je suprotno, nisam pobornik teokratskih drzava, ali nisam ni pobornik nasilnih metoda, sta zelite u Iranu, novu Libiju, Siriju, Irak??? Nije vam sumnjivo sto jednu po jednu drzavu na bliskom istoku razvaljuju iznutra, unazadjuju ih i demografski i ekonomski i infrastrukturno, ono empatija nula bodova.....