Otprilike. MadA ne vjerujem da su ovi ljudi natjerani da idu na proteste niti ih iko gura. Veliki dio ovih ljudi je ovdje dobrovoljno, izgubljen u vremenu i neshvatajući da pračkom nemaš nekih šansi protiv do zuba naoružanih cionističkih spodoba.Hafis wrote:Grozno.
Samo ipak očajna strategija organizatora ovih prosvjeda. Više nego dobro znaju s kime imaju posla.
Kao da s druge strane imaju dansku ili švedsku policiju, pa hajdemo malo demonstrirati protiv globalnog zagrijavanja, a ne izraelsku vojsku s jasno zadanim zapovjedima da po svojoj procjeni situacije upotrebe bojevu municiju.
Jednostavno guraju ljude u smrt, i to je dio njihove političke borbe.
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
splinter
#13976 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#13977 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Na žalost, dio njihovih političara je poprimio osobine onih koji su ih stavili van zakona tokom II sv. rata.General War wrote:
Palestina jako podsjeca na ono sto su jevreji bas "zaboravili"
-
Fudo387
#13978 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma rade sta hoce,
Nema savjesti, totalna dehumanizacija palestinske sake jada, po istom principu koji je nacisticka Njemacka uradila Jevrejima.
Onaj sto puca ubijedjen je da ubija nesto lose i bezvrijedno, isto kad je Svabo rafal’o po varsavskom getu.
Uzas je u sta su se pretvorili, potpuno odsustvo zdravog razuma.
Palestincima je kolika tolika sreca sto je u ostatku svijeta bilo dovoljno ljudi koji su svojim radom sprijecavali njihovo totalno istrebljenje. Danas takvih vise nema, na sceni su zlikovci i populisti, niko nista nece uraditi da ih sutra sve pobiju.
Zla vremena, sve od zla oca od gore matere.
Nema savjesti, totalna dehumanizacija palestinske sake jada, po istom principu koji je nacisticka Njemacka uradila Jevrejima.
Onaj sto puca ubijedjen je da ubija nesto lose i bezvrijedno, isto kad je Svabo rafal’o po varsavskom getu.
Palestincima je kolika tolika sreca sto je u ostatku svijeta bilo dovoljno ljudi koji su svojim radom sprijecavali njihovo totalno istrebljenje. Danas takvih vise nema, na sceni su zlikovci i populisti, niko nista nece uraditi da ih sutra sve pobiju.
- General War
#13979 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovo kako uzima maha vec se odavno pitam koji dio nije?Challenger_ wrote:Na žalost, dio njihovih političara je poprimio osobine onih koji su ih stavili van zakona tokom II sv. rata.General War wrote:
-
smijesni_ste
#13980 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
https://twitter.com/benshapiro
Kakav smetljar....šuška se da bi mogao biti kandidat za POTUS-a u bliskoj budućnosti
Kakav smetljar....šuška se da bi mogao biti kandidat za POTUS-a u bliskoj budućnosti
- Challenger_
#13981 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I to što kažeš.General War wrote:Ovo kako uzima maha vec se odavno pitam koji dio nije?Challenger_ wrote:Na žalost, dio njihovih političara je poprimio osobine onih koji su ih stavili van zakona tokom II sv. rata.General War wrote:
-
sarajevoxxxx
#13982 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To je davno završenoChallenger_ wrote:Nisam. Mislim da su nam šanse za titulu nikakve.sarajevoxxxx wrote:Ma pusti to Cheli, biće bolje ako Bog da, jesi bio u Širokom jučer?
- Challenger_
#13983 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sve si jako lijepo i istinito napisao, samo fali dijagnoza i lijek.Fudo387 wrote:Ma rade sta hoce,
Dijagnoza: Ideologija izuzetnosti
Lijek: Borba protiv ideologije izuzetnosti na intelektualnoj (primarno) i na političkoj ravni.
Dopuna dijagnoze: Od iste bolesti pati američka vanjska politika i vehabijska ideologija. Prva po ideji izuzetnosti koja u osnovi vuče iste korijene kao i izraelska i vehabijska ideologija koja se od prve dvije razlikuje samo po razmjerama arhaičnog divljaštva. Izraelska i američka izuzetnost je sofisticiranija ali je u osnovi identilčna bolest.
- Challenger_
#13984 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisam te razumio? Misliš na Stolac? Ja sam za, samo da neke stvari posvršavam, nadam se do kraja juna.sarajevoxxxx wrote:To je davno završenodruženje i to.
-
Fudo387
#13985 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sta je sa americkom vanjskom politikom?Challenger_ wrote:Sve si jako lijepo i istinito napisao, samo fali dijagnoza i lijek.Fudo387 wrote:Ma rade sta hoce,
Lijek: Borba protiv ideologije izuzetnosti na intelektualnoj (primarno) i na političkoj ravni.
Dopuna dijagnoze: Od iste bolesti pati američka vanjska politika i vehabijska ideologija. Prva po ideji izuzetnosti koja u osnovi vuče iste korijene kao i izraelska i vehabijska ideologija koja se od prve dvije razlikuje samo po razmjerama arhaičnog divljaštva. Izraelska i američka izuzetnost je sofisticiranija ali je u osnovi identilčna bolest.
Jesi li prizeljkivao Trumpa?
Jesi.
Pa eto, dobio si ga.
-
sarajevoxxxx
#13986 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma jučer bila utakmica Željo-Široki, revijalna bez ikakvog značaja jer je već davno sve završeno.Challenger_ wrote:Nisam te razumio? Misliš na Stolac? Ja sam za, samo da neke stvari posvršavam, nadam se do kraja juna.sarajevoxxxx wrote:To je davno završenodruženje i to.
Ma ne pratiš ti to izgleda.
- Challenger_
#13987 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Griješiš. Digao sam ruke nakon remija sa Zrinjskim.sarajevoxxxx wrote:Ma ne pratiš ti to izgleda.
- Challenger_
#13988 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Banaliziraš stvar do potpunog nerazumijevanja. Killary ili Trump je za mene izbor između sociopate i freaka a ne između dva normalna kandidata. Nije tu vaš osnovni problem, već u opasnoj, neonacističkoj predstavi o izuzetnosti kojom USA daju sebi za pravo da se ponašaju kao Izrael na globalnoj ravni. Plus, ideologija izuzetnosti sa elementima divljaštva kod vehabija.Fudo387 wrote:Sta je sa americkom vanjskom politikom?Challenger_ wrote:Sve si jako lijepo i istinito napisao, samo fali dijagnoza i lijek.Fudo387 wrote:Ma rade sta hoce,
Jesi li prizeljkivao Trumpa?
Jesi.
Pa eto, dobio si ga.
Stavljanje sebe iznad zakona (USA, Izrael i Wahhabi) je temelj planetarne korupcije, bezakonja i nasilja, kao što sam ukratko napisao u gornjem obrazloženju.
Last edited by Challenger_ on 14/05/2018 17:46, edited 1 time in total.
- General War
#13989 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ejs, pa ne moze tako...dok je god svijeta koji ima dvostruke arsine ta ideologija izuzetnosti je limitirana...je li Asad izuzetan da samo on moze vladat Sirijom, je li samo Putin izuzetan da ocvikari dijelove susjedne drzave zato sto mu se moze?Challenger_ wrote:Sve si jako lijepo i istinito napisao, samo fali dijagnoza i lijek.Fudo387 wrote:Ma rade sta hoce,
Pravda moze biti samo ona koja nepravdu identifikuje po univerzalnim arsinima.
- Challenger_
#13990 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Onda zašuti i ne kritikuj Izrael.General War wrote:Ejs, pa ne moze tako...
- General War
#13991 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja kritikujem zlocince i zlocine...tvoj problem sto popujes prema ciljnoj grupaciji, vec vidjeno odavno.Challenger_ wrote:Onda zašuti i ne kritikuj Izrael.General War wrote:Ejs, pa ne moze tako...
- Challenger_
#13992 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Popuju popovi a ja stvari nazivam pravim imenom a za razliku od vas - kritičara od slučaja do slučaja - ne samo da sam dosljedan nego dajem tačnu dijagnozu i još, pride, znam da sam u pravu.
Tu završavam svaku priču na ovu temu.
________
________
-
aratet
#13993 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Moglo se ali nije ni u Palestini bilo interesa.The 51st State wrote:nije saudija zatvorila granicu i potpisala mir sa izraelom nego egipat.
to upiranje u saudiju moze kod levata proci.
egipat je imo instrumente da obezbjedi odrzivu drzavu za palestince zajedno sa jordanom i sirijom, no ovi bjehu alavi i bas ih je bilo briga za istim.
Htjeli su vise, svi skupa.
- AleksoMKD
#13994 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mislim da je vecina jadnika naprosto poludila posle visedeceniskog zivota u najvecem getu na planeti i da jednostavno osecaju da nemaju sto izgubiti.splinter wrote:Otprilike. MadA ne vjerujem da su ovi ljudi natjerani da idu na proteste niti ih iko gura. Veliki dio ovih ljudi je ovdje dobrovoljno, izgubljen u vremenu i neshvatajući da pračkom nemaš nekih šansi protiv do zuba naoružanih cionističkih spodoba.Hafis wrote:Grozno.
Samo ipak očajna strategija organizatora ovih prosvjeda. Više nego dobro znaju s kime imaju posla.
Kao da s druge strane imaju dansku ili švedsku policiju, pa hajdemo malo demonstrirati protiv globalnog zagrijavanja, a ne izraelsku vojsku s jasno zadanim zapovjedima da po svojoj procjeni situacije upotrebe bojevu municiju.
Jednostavno guraju ljude u smrt, i to je dio njihove političke borbe.
I ja bi poludio da zivim u Gazi pod uslovima pod kojima zive Palestinci.
- General War
#13995 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nekad, ne tako davno mir je bio blizu.

-
Fudo387
#13996 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Al’ si dosljedan, svaka ti cast.Challenger_ wrote:Popuju popovi a ja stvari nazivam pravim imenom a za razliku od vas - kritičara od slučaja do slučaja - ne samo da sam dosljedan nego dajem tačnu dijagnozu i još, pride, znam da sam u pravu.
________
Kad Putin zgazi Ukrajinu, ok je to, ima pravo da se brani.
Kad Asad poravna krmacama skole i bolnice, potruje otrovima sto prezivi bombardovanje, pa ok je to, njegova zemlja, sta...
Onda odjenom u tebi proradi pravednik, kad neke druge ideologije, suprotne onima za koje navijas, naprave sranje.
E moj nindja, ovaj, Kalimero.
- salik79
#13997 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
The 51st State wrote:nije saudija zatvorila granicu i potpisala mir sa izraelom nego egipat.
to upiranje u saudiju moze kod levata proci.
egipat je imo instrumente da obezbjedi odrzivu drzavu za palestince zajedno sa jordanom i sirijom, no ovi bjehu alavi i bas ih je bilo briga za istim.
Pretpostavljam da si upuceniji u tematiku od sehida Sejh Ahmeda Jasina r.a., ikone palestinskog otpora, cim je tvoj stav dijametralno suprotan njegovom.
- Challenger_
#13999 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hajde ne budalasaj. Nije se Ukrajina desila sama od sebe već je posljedica poteza koje su povukli samozvani "izuzetni". Taman da nije bilo, a bilo je američkih poteza ( puč u Kijevu), USA daju ekstremno loš primjer. Ne samo Rusiji, nego čitavom svijetu, da modus operandi bude barbarstvo i banditizam.Fudo387 wrote:Al’ si dosljedan, svaka ti cast.Challenger_ wrote:Popuju popovi a ja stvari nazivam pravim imenom a za razliku od vas - kritičara od slučaja do slučaja - ne samo da sam dosljedan nego dajem tačnu dijagnozu i još, pride, znam da sam u pravu.
________
Kad Putin zgazi Ukrajinu, ok je to, ima pravo da se brani.
Kad Asad poravna krmacama skole i bolnice, potruje otrovima sto prezivi bombardovanje, pa ok je to, njegova zemlja, sta...
Onda odjenom u tebi proradi pravednik, kad neke druge ideologije, suprotne onima za koje navijas, naprave sranje.
E moj nindja, ovaj, Kalimero.
O Tome pričam.
USA, Izrael, vehabije i njihove politike, kao izvor korupcije, bezakonja i nasilja na globalnoj ravni.
Ukljči mozak i stavi stvari u uzročno-posljedični kontekst.
- General War
#14000 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma ja ba prosto natjerali putna na reakciju da ocapari krim koji mu je inace izdat rusima na 22 godine ionako
To samo ti mozes naci neke relacije