Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
splinter

#13976 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

Hafis wrote:Grozno.
Samo ipak očajna strategija organizatora ovih prosvjeda. Više nego dobro znaju s kime imaju posla.
Kao da s druge strane imaju dansku ili švedsku policiju, pa hajdemo malo demonstrirati protiv globalnog zagrijavanja, a ne izraelsku vojsku s jasno zadanim zapovjedima da po svojoj procjeni situacije upotrebe bojevu municiju.
Jednostavno guraju ljude u smrt, i to je dio njihove političke borbe.
Otprilike. MadA ne vjerujem da su ovi ljudi natjerani da idu na proteste niti ih iko gura. Veliki dio ovih ljudi je ovdje dobrovoljno, izgubljen u vremenu i neshvatajući da pračkom nemaš nekih šansi protiv do zuba naoružanih cionističkih spodoba.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#13977 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger_ »

General War wrote:
Palestina jako podsjeca na ono sto su jevreji bas "zaboravili"
Na žalost, dio njihovih političara je poprimio osobine onih koji su ih stavili van zakona tokom II sv. rata.
Fudo387

#13978 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Fudo387 »

Ma rade sta hoce,
Nema savjesti, totalna dehumanizacija palestinske sake jada, po istom principu koji je nacisticka Njemacka uradila Jevrejima.
Onaj sto puca ubijedjen je da ubija nesto lose i bezvrijedno, isto kad je Svabo rafal’o po varsavskom getu.
Uzas je u sta su se pretvorili, potpuno odsustvo zdravog razuma.
Palestincima je kolika tolika sreca sto je u ostatku svijeta bilo dovoljno ljudi koji su svojim radom sprijecavali njihovo totalno istrebljenje. Danas takvih vise nema, na sceni su zlikovci i populisti, niko nista nece uraditi da ih sutra sve pobiju.
Zla vremena, sve od zla oca od gore matere.
General War

#13979 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Challenger_ wrote:
General War wrote:
Na žalost, dio njihovih političara je poprimio osobine onih koji su ih stavili van zakona tokom II sv. rata.
Ovo kako uzima maha vec se odavno pitam koji dio nije?
smijesni_ste

#13980 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by smijesni_ste »

https://twitter.com/benshapiro

Kakav smetljar....šuška se da bi mogao biti kandidat za POTUS-a u bliskoj budućnosti :run:
Challenger_

#13981 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger_ »

General War wrote:
Challenger_ wrote:
General War wrote:
Ovo kako uzima maha vec se odavno pitam koji dio nije?
I to što kažeš.
sarajevoxxxx

#13982 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Ma pusti to Cheli, biće bolje ako Bog da, jesi bio u Širokom jučer?
Nisam. Mislim da su nam šanse za titulu nikakve.
To je davno završeno :-) druženje i to.
Challenger_

#13983 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger_ »

Fudo387 wrote:Ma rade sta hoce,
Nema savjesti, totalna dehumanizacija palestinske sake jada, po istom principu koji je nacisticka Njemacka uradila Jevrejima.
Onaj sto puca ubijedjen je da ubija nesto lose i bezvrijedno, isto kad je Svabo rafal’o po varsavskom getu.
Palestincima je kolika tolika sreca sto je u ostatku svijeta bilo dovoljno ljudi koji su svojim radom sprijecavali njihovo totalno istrebljenje. Danas takvih vise nema, na sceni su zlikovci i populisti, niko nista nece uraditi da ih sutra sve pobiju.
Sve si jako lijepo i istinito napisao, samo fali dijagnoza i lijek.

Dijagnoza: Ideologija izuzetnosti
Lijek: Borba protiv ideologije izuzetnosti na intelektualnoj (primarno) i na političkoj ravni.

Dopuna dijagnoze: Od iste bolesti pati američka vanjska politika i vehabijska ideologija. Prva po ideji izuzetnosti koja u osnovi vuče iste korijene kao i izraelska i vehabijska ideologija koja se od prve dvije razlikuje samo po razmjerama arhaičnog divljaštva. Izraelska i američka izuzetnost je sofisticiranija ali je u osnovi identilčna bolest.
Challenger_

#13984 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:To je davno završeno :-) druženje i to.
Nisam te razumio? Misliš na Stolac? Ja sam za, samo da neke stvari posvršavam, nadam se do kraja juna.
Fudo387

#13985 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Fudo387 »

Challenger_ wrote:

Lijek: Borba protiv ideologije izuzetnosti na intelektualnoj (primarno) i na političkoj ravni.

Dopuna dijagnoze: Od iste bolesti pati američka vanjska politika i vehabijska ideologija. Prva po ideji izuzetnosti koja u osnovi vuče iste korijene kao i izraelska i vehabijska ideologija koja se od prve dvije razlikuje samo po razmjerama arhaičnog divljaštva. Izraelska i američka izuzetnost je sofisticiranija ali je u osnovi identilčna bolest.
Sta je sa americkom vanjskom politikom?
Jesi li prizeljkivao Trumpa?
Jesi.
Pa eto, dobio si ga.
sarajevoxxxx

#13986 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:
sarajevoxxxx wrote:To je davno završeno :-) druženje i to.
Nisam te razumio? Misliš na Stolac? Ja sam za, samo da neke stvari posvršavam, nadam se do kraja juna.
Ma jučer bila utakmica Željo-Široki, revijalna bez ikakvog značaja jer je već davno sve završeno.

Ma ne pratiš ti to izgleda. :-)
Challenger_

#13987 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:Ma ne pratiš ti to izgleda. :-)
Griješiš. Digao sam ruke nakon remija sa Zrinjskim.
Challenger_

#13988 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger_ »

Fudo387 wrote:
Challenger_ wrote:

Sta je sa americkom vanjskom politikom?
Jesi li prizeljkivao Trumpa?
Jesi.

Pa eto, dobio si ga.
Banaliziraš stvar do potpunog nerazumijevanja. Killary ili Trump je za mene izbor između sociopate i freaka a ne između dva normalna kandidata. Nije tu vaš osnovni problem, već u opasnoj, neonacističkoj predstavi o izuzetnosti kojom USA daju sebi za pravo da se ponašaju kao Izrael na globalnoj ravni. Plus, ideologija izuzetnosti sa elementima divljaštva kod vehabija.

Stavljanje sebe iznad zakona (USA, Izrael i Wahhabi) je temelj planetarne korupcije, bezakonja i nasilja, kao što sam ukratko napisao u gornjem obrazloženju.
Last edited by Challenger_ on 14/05/2018 17:46, edited 1 time in total.
General War

#13989 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Challenger_ wrote:

Ejs, pa ne moze tako...dok je god svijeta koji ima dvostruke arsine ta ideologija izuzetnosti je limitirana...je li Asad izuzetan da samo on moze vladat Sirijom, je li samo Putin izuzetan da ocvikari dijelove susjedne drzave zato sto mu se moze?
Pravda moze biti samo ona koja nepravdu identifikuje po univerzalnim arsinima.
Challenger_

#13990 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger_ »

General War wrote:Ejs, pa ne moze tako...
Onda zašuti i ne kritikuj Izrael.
General War

#13991 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Challenger_ wrote:
General War wrote:Ejs, pa ne moze tako...
Onda zašuti i ne kritikuj Izrael.
Ja kritikujem zlocince i zlocine...tvoj problem sto popujes prema ciljnoj grupaciji, vec vidjeno odavno.
Challenger_

#13992 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger_ »

Popuju popovi a ja stvari nazivam pravim imenom a za razliku od vas - kritičara od slučaja do slučaja - ne samo da sam dosljedan nego dajem tačnu dijagnozu i još, pride, znam da sam u pravu.

Tu završavam svaku priču na ovu temu.

________
aratet

#13993 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

The 51st State wrote:nije saudija zatvorila granicu i potpisala mir sa izraelom nego egipat.
to upiranje u saudiju moze kod levata proci.
egipat je imo instrumente da obezbjedi odrzivu drzavu za palestince zajedno sa jordanom i sirijom, no ovi bjehu alavi i bas ih je bilo briga za istim.
Moglo se ali nije ni u Palestini bilo interesa.
Htjeli su vise, svi skupa.
AleksoMKD

#13994 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by AleksoMKD »

splinter wrote:
Hafis wrote:Grozno.
Samo ipak očajna strategija organizatora ovih prosvjeda. Više nego dobro znaju s kime imaju posla.
Kao da s druge strane imaju dansku ili švedsku policiju, pa hajdemo malo demonstrirati protiv globalnog zagrijavanja, a ne izraelsku vojsku s jasno zadanim zapovjedima da po svojoj procjeni situacije upotrebe bojevu municiju.
Jednostavno guraju ljude u smrt, i to je dio njihove političke borbe.
Otprilike. MadA ne vjerujem da su ovi ljudi natjerani da idu na proteste niti ih iko gura. Veliki dio ovih ljudi je ovdje dobrovoljno, izgubljen u vremenu i neshvatajući da pračkom nemaš nekih šansi protiv do zuba naoružanih cionističkih spodoba.
Mislim da je vecina jadnika naprosto poludila posle visedeceniskog zivota u najvecem getu na planeti i da jednostavno osecaju da nemaju sto izgubiti.

I ja bi poludio da zivim u Gazi pod uslovima pod kojima zive Palestinci.
General War

#13995 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Nekad, ne tako davno mir je bio blizu.

Image
Fudo387

#13996 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Fudo387 »

Challenger_ wrote:Popuju popovi a ja stvari nazivam pravim imenom a za razliku od vas - kritičara od slučaja do slučaja - ne samo da sam dosljedan nego dajem tačnu dijagnozu i još, pride, znam da sam u pravu.

________
Al’ si dosljedan, svaka ti cast.
Kad Putin zgazi Ukrajinu, ok je to, ima pravo da se brani.
Kad Asad poravna krmacama skole i bolnice, potruje otrovima sto prezivi bombardovanje, pa ok je to, njegova zemlja, sta...
Onda odjenom u tebi proradi pravednik, kad neke druge ideologije, suprotne onima za koje navijas, naprave sranje.
E moj nindja, ovaj, Kalimero.
salik79

#13997 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

The 51st State wrote:nije saudija zatvorila granicu i potpisala mir sa izraelom nego egipat.
to upiranje u saudiju moze kod levata proci.
egipat je imo instrumente da obezbjedi odrzivu drzavu za palestince zajedno sa jordanom i sirijom, no ovi bjehu alavi i bas ih je bilo briga za istim.

Pretpostavljam da si upuceniji u tematiku od sehida Sejh Ahmeda Jasina r.a., ikone palestinskog otpora, cim je tvoj stav dijametralno suprotan njegovom. :skoljka: (Na ovom fonu, odusevljenja sirijskim otporom, Asadovom hrabrosti i ustrajnosti na tom putu, je nekada bio i Jusuf Karadavi, dok ga Mosad nije stavio pod svoje skute.)
insomnia78

#13998 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

:lol:
Challenger_

#13999 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger_ »

Fudo387 wrote:
Challenger_ wrote:Popuju popovi a ja stvari nazivam pravim imenom a za razliku od vas - kritičara od slučaja do slučaja - ne samo da sam dosljedan nego dajem tačnu dijagnozu i još, pride, znam da sam u pravu.

________
Al’ si dosljedan, svaka ti cast.
Kad Putin zgazi Ukrajinu, ok je to, ima pravo da se brani.
Kad Asad poravna krmacama skole i bolnice, potruje otrovima sto prezivi bombardovanje, pa ok je to, njegova zemlja, sta...
Onda odjenom u tebi proradi pravednik, kad neke druge ideologije, suprotne onima za koje navijas, naprave sranje.
E moj nindja, ovaj, Kalimero.
Hajde ne budalasaj. Nije se Ukrajina desila sama od sebe već je posljedica poteza koje su povukli samozvani "izuzetni". Taman da nije bilo, a bilo je američkih poteza ( puč u Kijevu), USA daju ekstremno loš primjer. Ne samo Rusiji, nego čitavom svijetu, da modus operandi bude barbarstvo i banditizam.

O Tome pričam.

USA, Izrael, vehabije i njihove politike, kao izvor korupcije, bezakonja i nasilja na globalnoj ravni.

Ukljči mozak i stavi stvari u uzročno-posljedični kontekst.
General War

#14000 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

:-)
Ma ja ba prosto natjerali putna na reakciju da ocapari krim koji mu je inace izdat rusima na 22 godine ionako :-) :zzzz:
To samo ti mozes naci neke relacije :D
Locked