Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kako se za pare prodaje sve , izbjeglice a 22 trazilo azil od koliko hiljada ? Cuj jesu li krivi - usli nelegalno u drzavu - zakon o azilu obavezuje trazenje istog na granicnom prelazu ili u slucaju prelaska na teritoriju van istog najblizoj policijskoj ili drzavnoj instituciji. A da ne spominjemo da je obaveza da se isti trazi u prvoj sigurnoj zemlji.
A on sliku zena i djece a 99 % muskarci 20-35 godina sa preferencom da teze od maramice nece podici.
Ali propaganda ide tako goebels davno reko - ponovi laz dovoljno puta to postaje istina - tako cemo ove slike viditi jos mnogo puta. A slike momcina kako divljaju i necemo bas.
Hrvatska bije neda i to sve uz mig iz EU da tako radi, a mi sa dzaferagom pravimo pojas gaze sebi.
Last edited by MorningStar on 18/06/2020 13:19, edited 1 time in total.
Raja ne citirajte CPT, vrbasa ... lože se oni na to.
Jedino ako vas to zabavlja
Da ne bude off ... do juče sam govorio da je pitanje dana kad će ilegalci zbosti nekoga iz Bosne ... sad je već pitanje dana kad će upucati nekoga od nas.
Ja se nekad upitam kolika je cijena ovih NVO klošara za koju se prodaju da sa sigurne udaljenosti podržavaju ilegalne migrante među kojima sigurno ima i plaćenika sa ratišta u Siriji, Iraku, Afganistanu, Libiji. Kurve su poštenije od njih.
tap3ah75 wrote: ↑18/06/2020 13:43
I cigani su ovo gore na slikama ... kakvi ilegalci.
Legalni romuli su u pitanju.
Lažeš (i ovo pišem pod punom odgovornosti da me čak i tužiš. Jer, nisi u pravu i zlonamjerno iznosiš neistine).
Postavio sam ti kontakte MUP-a i Crvenog križa pa ih kontaktiraj i prenesi nam šta su ti kazali, ko je u pitanju, Romi ili izbjeglice.
Na fotografijama su izbjeglice koje je MUP USK izveo iz autobusa i ostavio na entitetskoj liniji.
neko_sa_strane wrote: ↑18/06/2020 13:49
Ja se nekad upitam kolika je cijena ovih NVO klošara za koju se prodaju da sa sigurne udaljenosti podržavaju ilegalne migrante među kojima sigurno ima i plaćenika sa ratišta u Siriji, Iraku, Afganistanu, Libiji. Kurve su poštenije od njih.
Jel' to momenat kada ponestane argumenata posegnemo za tim da nekoga optužujemo da je NVO-aš, soroševac, izdajnik, strani plaćenik, mason... Kako jadno i patetično.
U mom slučaju - niti imam niti sam ikada imao veze sa NVO, niti sam bio član niti radio za njih.
Isto tako ne živim na sigurnoj udaljenosti, nego u Bosni i Hercegovini (i redovno sam i u Ključu, Velečevu, Bihaću, Sarajevu, Banja Luci, Mostaru...)
U Sarajevu su sve muškarci od 20 do 30 godina. Ima ih sve više i više! Meni nešto drago i volio bih da ih ima još više. Dok Bošnjaka ne počneš klati i ubijati, on ne reaguje. Dok se SDA sjeti da nešto treba preduzeti, u gradovima sa bošnjačkom većinom će ih biti 100.000!
Ali, ja duže vrijeme pratim izvještavanje medija o problemu ilegalnih migranata. Svi tzv. bošnjački mediji i oni koji su kao fol naklonjeni Bošnjacima, ovako izvještavaju: BiH već duže vrijeme ima problem sa migrantima i izbjeglicama kojih po zvaničnim podacima ima par stotina!!!!! Dobro, ovo sa "par stotina" sam malo namjerno slagao jer i oni obično lažu da ih ima 5.000. Njih sad ima ukupno 20.000! Drugo, niti jedan taj medij ne spominje da problem ilegalnih migranata trpe Bošnjaci i da se invazija odvija na jednom dijelu teritorije BiH. Niti jedan taj plaćenički i lažljivi medij ne analizara situaciju u smjeru posljedica ukoliko migranti zaista "zaglave" baš kod Bošnjaka. Ne spominju mogućnost stvaranje velikog muslimanskog logora sličnog Pačestini i Gazi. kakav već postoji u Bihaću i Krajini. Da li se iko pita kako je to kada ti ukradu tri godine života u tvom rodjenom gradu, kao što je to slučaj sa gradjanima Bihaća. Ti su ljudi živjeli od turizma i ljepota Une, a sada ne mogu izći iz kuće jer je ilegalnih uljeza više nego njih! Ali, evo SDA hapsi Fikreta Abdića. Aferim!
Znam onog malog sa ove gore slike ... legalni BiH rom. .. kakav ilegalac - nema šansi.
Mali neki dan pola marke tražio od mene.
Ženskinje i djeca od ilegalaca samo na slikama postoje ... niko ih nikad uživo u Bosni nije vidio.
Pričam neki dan s tipom, njegov stav je ... ljudi su u nevolji, treba im pomoči ... da im on nekada i marku.
Pitam ga bil' poslao samu kćer od 14 godina u lokalni granap u večernjem terminu (oko kojeg dilaju i svaki dan ih sve više) .... kaže ma neka otići će on kupiti šta treba.
Jel' to momenat kada ponestane argumenata posegnemo za tim da nekoga optužujemo da je NVO-aš, soroševac, izdajnik, strani plaćenik, mason... Kako jadno i patetično.
U mom slučaju - niti imam niti sam ikada imao veze sa NVO, niti sam bio član niti radio za njih.
Isto tako ne živim na sigurnoj udaljenosti, nego u Bosni i Hercegovini (i redovno sam i u Ključu, Velečevu, Bihaću, Sarajevu, Banja Luci, Mostaru...)
Obzirom da administrativna jedinica Bosne i Hercegovine, Republika Srpska ne dozvoljava prisustvo stranim državljanima bez dokumenata i sumnjivog porijekla tumaranje a još manje zadržavanje na svojoj teritoriji i Banja Luka je takođe sigurna udaljenost. Ako su ti dragi ti se bori, budi uporan da se otvore kampovi u Banjaluci, Laktašima, Bijeljini, Doboju, Zvorniku.
banjaluka078 wrote: ↑18/06/2020 14:17
BL mediji imaju fazon da čim se pojave 2-3 migranta krenu s naslovima punim uzvičnika o grupama migranata, kao da su spazili NLO. Evo i danas.
Clan 8. (Iskljucenje primjene sankcija za nezakonit ulazak u BiH) Prema strancu koji dolazi direktno s teritorije na kojoj su mu zivot ili sloboda bili ugrozeni ne primjenjuju se sankcije zbog nezakonitog ulaska ili boravka u BiH, pod uslovom da se bez odgadjanja prijavi nadleznim organima i izlozi valjane razloge za nezakonit ulazak ili boravak u BiH.
Clan 10. (Sloboda kretanja) (1) Stranci koji su iskazali namjeru za podnosenje zahtjeva za azil, trazitelji azila, izbjeglice, lica pod supsidijarnom ili privremenom zastitom uzivaju pravo na slobodu kretanja unutar BiH i slobodan izbor mjesta boravka. (2) Prava iz stava (1) ovog clana mogu biti djelimicno ili potpuno ogranicena pod uslovima propisanim ovim ili drugim zakonom.
Clan 32. (Potvrda o iskazanoj namjeri) (1) Strancu koji iskaze namjeru za podnosenje zahtjeva za azil organizaciona jedinica Sluzbe izdaje potvrdu o iskazanoj namjeri, kojom odreduje pravac kretanja i rok koji je potreban za dolazak u Ministarstvo radi liþnog podnosenja zahtjeva za azil. (2) Potvrda sadrzi podatke o licu koje je iskazalo namjeru za podno!enje zahtjeva za azil i þlanovima porodice u pratnji. Potvrda se smatra pravom na ostanak u BiH, za vrijeme njenog trajanja. (3) Organizaciona jedinica Sluzbe odmah po iskazivanju namjere Ministarstvu dostavlja primjerak potvrde o iskazanoj namjeri s kopijama licnih i drugih dokumenata stranca koji je iskazao namjeru, relevantnih za postupak azila. Organizaciona jedinica Sluzbe duzna je originalni primjerak potvrde, s dokumentacijom prikupljenom tokom postupka iskazivanja namjere, dostaviti Ministarstvu najkasnije u roku od tri dana od dana iskazivanja namjere.
Obzirom da administrativna jedinica Bosne i Hercegovine, Republika Srpska ne dozvoljava prisustvo stranim državljanima bez dokumenata i sumnjivog porijekla tumaranje a još manje zadržavanje na svojoj teritoriji i Banja Luka je takođe sigurna udaljenost. Ako su ti dragi ti se bori, budi uporan da se otvore kampovi u Banjaluci, Laktašima, Bijeljini, Doboju, Zvorniku.
Pa ljudi, zar moram sto puta ponoviti! "Vrbas 1979" je Srbin iz Banja Luke, provokator. Ima jedan njeov komentar gdje se skroz otkrio tvrdeći da se iz Federacije stalno ilegalni migranti na silu prebacuju u RS. I to sve žene i djeca. Pa je onda u komentaru počeo da kune i kobajagi plače, a ustvari se krajnje cinično ruga nama Bošnjacima. Radi isto što je u ratu radio RISTO ĐOGO na paljanskoj TV kada je oplakivao rušenje Starog mosta u Mostaru ili još daleko gore, rugao se zaklanim bošnjačkim civilima u Istočnoj Bosni!
hajmo vodu izbacivati iz barke umjesto da rupu ukrpamo.
mame populisticke vam se sjetim svaki put
Da ima ozbiljnih i pragmatičnih političara kod Bošnjaka, ovu izjavu bi iskoristili i pozvali Dodika da se zajedno radi na izbacivanju tj. deportaciji ilegalnih migranata iz BiH. Nije realno nastojati ih vratiti u Srbiju. Nismo mi Hrvatska i nemamo te mogućnosti! Treba identifikovati i polako početi sa deportacijama što bi zaustavilo daljne dolaske i ukinulo ovu rutu! Ali, SDA uvijek predlaže ono što unaprijed zna da ne može pomoći. Vojska na granici ne pomaže ukoliko joj se ne dozvoli upotreba bojeve municije! Neće vojnici goloruki trčati za ilegalnim migrantima.
U Sarajevu se broj drastično povećava. Ne prodaju samo maramice nego i drugu robu. Ulaze u prodavnice i nude, a uskoro će ulaziti u ulaze zgrada i ići od vrata do vrata! Ovo je invazija i to invazija na gradove sa bošnjacima što može imati teške posljedice po ovu državu sa stotinu drugih problema!