Ukrajina
-
jastuk1
#13976 Re: Ukrajina
Teorije zavjere u meni govore da ako je ovo režirano - režirano je da se okrive rusi ili prorusi pa da NATO ima izgovor da bombarduje njihove položaje pošto je Ukr vojsci jako loše zadnjih dana..... I tako da se konačno pokuša otvoreno uvući Rusija. Jel još nekom ovo palo na pamet..... 
- AleksoMKD
#13977 Re: Ukrajina
Da, sada sam proverio, zabranjeno je bilo leteti ispod 7,5 km a ovi jadnici su leteli na 10 km.jefferson wrote: Taj prostor nije zabranjen kao ni mnogi drugi zracni prostori gdje se vodi konflikt (Izrael, Afganistan itd). U tom slucaju postoje posebne procedure. Prvi koji su javili problem je bila ruska kontrola koja je javila da avion nije usao u ruski zracni prostor kada se ocekivalo.
Ako se pogleda slika na flight trackeru u tom trenutku je bilo preko 30 civilnih aviona u tom podrucju.
- Kikibombona
#13978 Re: Ukrajina
Lincoln-Burrows wrote:Zar je bio dozvoljen civilni međunarodni prelet preko ratom zahvaćenog dijela Ukrajine?
Svašta.
Zalosno.
-
jastuk1
#13979 Re: Ukrajina
Ne mogu da vjerujem da nije zabranjeno..... Ne-vje-ro-vatno....AleksoMKD wrote:Da, sada sam proverio, zabranjeno je bilo leteti ispod 7,5 km a ovi jadnici su leteli na 10 km.jefferson wrote: Taj prostor nije zabranjen kao ni mnogi drugi zracni prostori gdje se vodi konflikt (Izrael, Afganistan itd). U tom slucaju postoje posebne procedure. Prvi koji su javili problem je bila ruska kontrola koja je javila da avion nije usao u ruski zracni prostor kada se ocekivalo.
Ako se pogleda slika na flight trackeru u tom trenutku je bilo preko 30 civilnih aviona u tom podrucju.
Ovo me više šokiralo nego kad je Devla preuzela Mosul.
Last edited by jastuk1 on 17/07/2014 18:30, edited 1 time in total.
-
jefferson
#13980 Re: Ukrajina
Ma nema sta nevjerovatno ovdje.jastuk1 wrote:Ne mogu da vjerujem da nije zabranjeno..... Ne-vje-ro-vatno....AleksoMKD wrote:Da, sada sam proverio, zabranjeno je bilo leteti ispod 7,5 km a ovi jadnici su leteli na 10 km.jefferson wrote: Taj prostor nije zabranjen kao ni mnogi drugi zracni prostori gdje se vodi konflikt (Izrael, Afganistan itd). U tom slucaju postoje posebne procedure. Prvi koji su javili problem je bila ruska kontrola koja je javila da avion nije usao u ruski zracni prostor kada se ocekivalo.
Strijele i slicne rakete ne mogu djelovati iznad 3km, u najboljem slucaju.
Ako je neko oborio ovaj avion, morao ga je oboriti sa sistemom kao sto je Buk, Kub, Neva i slicno.
B777 na radarskim sistemima tih baterija ce biti vidljiv kao civilni avion, sto znaci da AKO je neko oborio ovaj avion, nema pojma sta radi.
-
sportman1
#13981 Re: Ukrajina
ljudi ginu ko muhe. sirija,irak,libija,agganistan,ukrajina.
- Challenger__
#13982 Re: Ukrajina
Da. Sve redom sa potpisom psihopata iz Vašingtona.sportman1 wrote:ljudi ginu ko muhe.
sirija,irak,libija,agganistan,ukrajina.
-
The 51st State
#13983 Re: Ukrajina
proruski teroristi su izgubili razum definitivno, a i simpatizerima nije lako.
- AleksoMKD
#13985 Re: Ukrajina
Obje strane definitivno imaju BUK-ove u zoni gde je oboren ovaj avion.

Ukrajinske snage

Pro-Ruske milicije

Ukrajinske snage

Pro-Ruske milicije
- vivaldi
#13986 Re: Ukrajina
jebote ode sve u sekundarnu sirovinu, i crne kutije ce sjebat...AleksoMKD wrote:
- daxon
#13987 Re: Ukrajina
Ovaj avion, ako je oboren raketom, oborili su ga Rusi, ili Ukrajinci, vojska Novorusije nema šanse da je ovo uradila, jednostavno nemaju čime djelovati na visinama većim od 4000m. Pošto sam poprilično siguran da Rusi nisu ovo uradili, onda postaje očigledno ko je ovo mogao uraditi, znajući ko je u totalnom rasulu i očaju, bez ikakve kontrole i cilja, nije problem uperiti prst u nacističku huntu.
- AleksoMKD
#13988 Re: Ukrajina
Navodno se sada traze crne kutije. Ruska TV javlja da su tela putnika rasuta u krugu od 15 - 20 kilometara.
-
jefferson
#13989 Re: Ukrajina
daxon wrote:Ovaj avion, ako je oboren raketom, oborili su ga Rusi, ili Ukrajinci, vojska Novorusije nema šanse da je ovo uradila, jednostavno nemaju čime djelovati na visinama većim od 4000m. Pošto sam poprilično siguran da Rusi nisu ovo uradili, onda postaje očigledno ko je ovo mogao uraditi, znajući ko je u totalnom rasulu i očaju, bez ikakve kontrole i cilja, nije problem uperiti prst u nacističku huntu.
Dokazi tipa: Nema sanse, prilicno sam siguran.
Inace Rusi su posebno poznati kao disciplinovana vojska a separatisti posebno.
-
jefferson
#13990 Re: Ukrajina
To govori da se desila nekakva eksplozija u zraku.AleksoMKD wrote:Navodno se sada traze crne kutije. Ruska TV javlja da su tela putnika rasuta u krugu od 15 - 20 kilometara.
Ako je pogodjen raketom tipa Buk, to nece biti tesko utvrditi vrlo brzo s obzirom na broj satelita koji promatraju to podrucje.
- insomnia78
#13991 Re: Ukrajina
Doduse Rusi inace nemaju iza sebe istoriju obaranja civilnih aviona tako da se ovo njima SIGURNO ne moze desitidaxon wrote:Ovaj avion, ako je oboren raketom, oborili su ga Rusi, ili Ukrajinci, vojska Novorusije nema šanse da je ovo uradila, jednostavno nemaju čime djelovati na visinama većim od 4000m. Pošto sam poprilično siguran da Rusi nisu ovo uradili, onda postaje očigledno ko je ovo mogao uraditi, znajući ko je u totalnom rasulu i očaju, bez ikakve kontrole i cilja, nije problem uperiti prst u nacističku huntu.
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- vivaldi
#13992 Re: Ukrajina
nema nista preciznije od uvidjaja s 2000 kilometara udaljenostijefferson wrote:daxon wrote:Ovaj avion, ako je oboren raketom, oborili su ga Rusi, ili Ukrajinci, vojska Novorusije nema šanse da je ovo uradila, jednostavno nemaju čime djelovati na visinama većim od 4000m. Pošto sam poprilično siguran da Rusi nisu ovo uradili, onda postaje očigledno ko je ovo mogao uraditi, znajući ko je u totalnom rasulu i očaju, bez ikakve kontrole i cilja, nije problem uperiti prst u nacističku huntu.![]()
![]()
![]()
-
The 51st State
#13993 Re: Ukrajina
ma debili imaju buk u naoruzanju, vjerovatno su se zajebali misleci da je ukrajinski transportni avion, a sta ces ocekivati od govana koje predvodi cetnik strelkov.jefferson wrote:daxon wrote:Ovaj avion, ako je oboren raketom, oborili su ga Rusi, ili Ukrajinci, vojska Novorusije nema šanse da je ovo uradila, jednostavno nemaju čime djelovati na visinama većim od 4000m. Pošto sam poprilično siguran da Rusi nisu ovo uradili, onda postaje očigledno ko je ovo mogao uraditi, znajući ko je u totalnom rasulu i očaju, bez ikakve kontrole i cilja, nije problem uperiti prst u nacističku huntu.![]()
![]()
![]()
- vivaldi
#13994 Re: Ukrajina
jel bi pilot uopste imao vremena nesto reci, bar za crnu kutiju, ako ga je spengo npr ovaj nekakav buk?jefferson wrote:To govori da se desila nekakva eksplozija u zraku.AleksoMKD wrote:Navodno se sada traze crne kutije. Ruska TV javlja da su tela putnika rasuta u krugu od 15 - 20 kilometara.
Ako je pogodjen raketom tipa Buk, to nece biti tesko utvrditi vrlo brzo s obzirom na broj satelita koji promatraju to podrucje.
- dragma
- Vozim: Pješe
#13995 Re: Ukrajina
Ispravka, taj neko je vrlo dobro znao šta radi.jefferson wrote: Ma nema sta nevjerovatno ovdje.
Ako je neko oborio ovaj avion, morao ga je oboriti sa sistemom kao sto je Buk, Kub, Neva i slicno.
B777 na radarskim sistemima tih baterija ce biti vidljiv kao civilni avion, sto znaci da AKO je neko oborio ovaj avion, nema pojma sta radi.
- AleksoMKD
#13996 Re: Ukrajina
Da, i mislim da BUK ima veliku bojevu glavu tako da je avion raznet u zraku.jefferson wrote:To govori da se desila nekakva eksplozija u zraku.AleksoMKD wrote:Navodno se sada traze crne kutije. Ruska TV javlja da su tela putnika rasuta u krugu od 15 - 20 kilometara.
- daxon
#13997 Re: Ukrajina
Dovoljan dokaz da novorusi nemaju čime je to što ukrajinski vojni avioni lete iznad Novorusije, da vojska novorusije ima ove sisteme nijedan ukrajinski avion ne bi prismrdio tu, a ne ih bombardovao svaki dan, a i da ih imaju ne bi trošili rakete na putnički avion koji leti na 10 000m, već bi tukli one koji na njih bacaju bombe.
Ne sekiraj se, uskoro ide istina na vidjelo, nije to neka afrička vukojebina, već granica sa Rusijom, ne bi me začudilo da Rusi pokažu i snimak obaranja i ko ga je oborio.
Ne sekiraj se, uskoro ide istina na vidjelo, nije to neka afrička vukojebina, već granica sa Rusijom, ne bi me začudilo da Rusi pokažu i snimak obaranja i ko ga je oborio.
-
jefferson
#13998 Re: Ukrajina
Ne mora znaciti, a i moze.dragma wrote:Ispravka, taj neko je vrlo dobro znao šta radi.jefferson wrote: Ma nema sta nevjerovatno ovdje.
Kada su Rusi oborili juznokorejski avion 1983, to je bila cista greska, pored toga sto je pokazalo kako su slabo obuceni bili ruski piloti.
Proruski separatisti su objavili na Twiteru da su oborili avion par minuta prije nego sto se znalo da je Malezijki avion.
Pitanje je sto bi oni obarali malezijski CIVILNI avion osim ako nisu pogrjesili, sto znaci da oni koji su pucali nemaju pojma kako identifikovati avion.
- AleksoMKD
#13999 Re: Ukrajina

NAvodno zadnji kontakt sa avionom, moze se videti da je nebo puno drugih civilnih letova.
-
muzicar_iz_parka
#14000 Re: Ukrajina
Iako ne znači mnogo, RIP svim nastradalim malezijskim putnicima.
Svako ima nešto prljavo u svojoj istoriji:
Ukrajinci: http://en.wikipedia.org/wiki/Siberia_Ai ... light_1812
Sovjeti: http://en.wikipedia.org/wiki/Korean_Air ... Flight_007
Amerikanci: http://en.wikipedia.org/wiki/Iran_Air_Flight_655
Ostatak: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ai ... _incidents
Doskora je zvanični Kiev tvrdio kako pobunjenici nemaju mogućnost obranja iznad 3500 m visine, da su zarobljeni BUK sistemi pokvareni, te da su njihovi avioni obarani sa ruske teritorije jer je navodno AN-26 letio na 6500 m visine.
Sad odjednom okreću priču u drugom pravcu, šta će biti vidjećemo.
Svako ima nešto prljavo u svojoj istoriji:
Ukrajinci: http://en.wikipedia.org/wiki/Siberia_Ai ... light_1812
Sovjeti: http://en.wikipedia.org/wiki/Korean_Air ... Flight_007
Amerikanci: http://en.wikipedia.org/wiki/Iran_Air_Flight_655
Ostatak: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ai ... _incidents
Doskora je zvanični Kiev tvrdio kako pobunjenici nemaju mogućnost obranja iznad 3500 m visine, da su zarobljeni BUK sistemi pokvareni, te da su njihovi avioni obarani sa ruske teritorije jer je navodno AN-26 letio na 6500 m visine.
Sad odjednom okreću priču u drugom pravcu, šta će biti vidjećemo.