Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
spencer

#13976 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by spencer »

BlackCaviar wrote:
spencer wrote:
BlackCaviar wrote:Ima li ikakav nacin da se poveca font na edge-u? Jucer sam ocu instalirao win10 na 640XL i povecao mu font u postavkama mobitela, ali npr na edgeu slova su netaknuta, ostala su mala opet, manja nego na mojoj obicnoj 640.. Ne kontam, veci mu ekran a sve manje... Ako ne uspijem povecati, vratit cu mu sve na 8.1 i cao.
Pozdrav,

Kako si instalirao win10 na 640xl? Ja pokušavam već par mjeseci, skine mi nadogradnju ali ne može da je pokrene?
Zdravo. Hmm, isto kao i na 640 prije par mjeseci. Skinuo sa store-a windowsovu aplikaciju upgrade advisor koja kao vidi da li postoji mogućnost nadogradnje. Provjeri da li može na mob, kad vidi da može, odem u settings -> update i tamo piše da postoji nova verzija i ništa, pratim šta ostalo piše. I bitno je da malo oslobodiš prostora na mobitelu. Ne znam gdje kod tebe šteka, ja sam ovako isto instalirao i na svoju 640tku čim je izašla oficijelna desetka. Gdje ti tačno zašteka, tj. šta ti bude na ekranu?
Uradim sve isto kao i ti, advisor-javi da ima nadogradnja, settings - pocne priprema instalacije i na kraju mi izbaci da je azuriranje preuzeto ali ga nije moguce otvoriti.
Capsicum

#13977 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Capsicum »

Reset na fabričke postavke pa probaj opet.
Qler

#13978 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

Nemaš prostora

Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
spencer

#13979 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by spencer »

Capsicum wrote:Reset na fabričke postavke pa probaj opet.
Upravo treći put pokušavam, nakon vraćanja na fabričke postavke, preuzme ažuriranje i kad se resetuje i krene sa instalacijom zapne na početku, vrti taku 1-2 min i digne se 8.1, izbaci grešku 0x80070002
Qler

#13980 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

Jesi li probao proguglati taj error??

spencer

#13981 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by spencer »

Qler wrote:Jesi li probao proguglati taj error??

Evo guglam ali nisam našao ništa konkretno...i gledam kako ponovo mi zapinje instalacija :-x
l33t

#13982 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by l33t »

spencer wrote:

Evo guglam ali nisam našao ništa konkretno...i gledam kako ponovo mi zapinje instalacija :-x
meni je to bilo i hard reset je pomogao...
spencer

#13983 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by spencer »

l33t wrote:
spencer wrote:

meni je to bilo i hard reset je pomogao...
dva puta ga danas vratio na fabričke postavke i opet isto...
l33t

#13984 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by l33t »

jel ti vrati na 8.1 ili na 10.ku meni je poslije hard reseta vratio na 10ku neki build :o
zippoo87

#13985 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by zippoo87 »

pozdrav nokijaljubci
da li neko ima na prodaju nokiu e6 ili e72 koja je fino ocuvana a da cijena nije neka pljacka,do 50 KM ?

kontam da neki od ova dva uzmem da imam kao rezervni a i svidja mi se dizajn
ako ima neko,javite na pm
escobar__

#13986 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by escobar__ »

Microsoft ukida podršku za Skype app na WP 8.1. Hahaha, Windows Phone 7 flashback all over again! :lol: :lol:

Svaki dan mi manje žao što sam napustio njihove proizvode. :lol:
jarobot

#13987 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by jarobot »

escobar__ wrote:Microsoft ukida podršku za Skype app na WP 8.1. Hahaha, Windows Phone 7 flashback all over again! :lol: :lol:

Čuj majketi a koliko to aplikacija ima podršku i možeš instalirati na android 2 ili 4 ko to nudi podršku za zastarjele androide. Nebudi smiješan.
Isto svi rade al eto ti mangup da malo hajtaš. Evo zadnje npr Kodi 17 treba minimum android 5 da bi mogao raditi..Ubi skype na SGS 1 i ostalim tog godišta ,svaki drugi dan izlazi apdejt.
Znači ti si napustio Mikrosoftove proizvode pa sad koristiš android na raučunaru i bogati kako radi android 6 na računaru imali podršku....

De majketi neprovaljuj se
escobar__

#13988 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by escobar__ »

jarobot wrote:
escobar__ wrote:Microsoft ukida podršku za Skype app na WP 8.1. Hahaha, Windows Phone 7 flashback all over again! :lol: :lol:

Čuj majketi a koliko to aplikacija ima podršku i možeš instalirati na android 2 ili 4 ko to nudi podršku za zastarjele androide. Nebudi smiješan.
Isto svi rade al eto ti mangup da malo hajtaš. Evo zadnje npr Kodi 17 treba minimum android 5 da bi mogao raditi..Ubi skype na SGS 1 i ostalim tog godišta ,svaki drugi dan izlazi apdejt.
Znači ti si napustio Mikrosoftove proizvode pa sad koristiš android na raučunaru i bogati kako radi android 6 na računaru imali podršku....

Android 2 izašao 2010. i 2011. godine (u zavisnosti od verzija), WP 8.1 izašao u junu 2014. godine.

Najavili nadogradnju na Windows Mobile 10 skoro svih uređaja, a onda pola WP8.1 uređaja ostalo bez nadogradnje, a osim mizernih aplikacija (i broja uopšte) sad i Microsoft odustaje od podrške. :lol: Tragikomedija. Samo nek' vas šišaju, možda se do 2018. godine marketshare popne na 1,5%. :D

PS: Android nije konkurent Microsoftovim produktima na polju desktopa ali neki drugi operativni sistemi jesu.
Haris.ba

#13989 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Haris.ba »

I da dodam. Postoji opcija da se snimi noviji sistem androida na hardver, iako to proizvođač ne podržava. Kod windows mobile toga nema. Ja im prvi nisam vjerovao sa nadogradnom na win10. Jer sam se jednom opekao sa 7.8 win.phone.

Jedina nada im je Surface phone. Ali, i to će nekako uspjeti obotaliti.
Qler

#13990 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

Mozes i na stare lumie snimiti win 10, ima ta varijanta...

Qler

#13991 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

Plus ljudi i continuum osposobili na lumia Ma sa 512MB rama :) moze svasta nesto ali samo treba pratiti gdje su ljudi objavili

jarobot

#13992 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by jarobot »

escobar__ wrote:
jarobot wrote:

Android 2 izašao 2010. i 2011. godine (u zavisnosti od verzija), WP 8.1 izašao u junu 2014. godine.

Najavili nadogradnju na Windows Mobile 10 skoro svih uređaja, a onda pola WP8.1 uređaja ostalo bez nadogradnje, a osim mizernih aplikacija (i broja uopšte) sad i Microsoft odustaje od podrške. :lol: Tragikomedija. Samo nek' vas šišaju, možda se do 2018. godine marketshare popne na 1,5%. :D

PS: Android nije konkurent Microsoftovim produktima na polju desktopa ali neki drugi operativni sistemi jesu.
Svi android telefoni koji su se pojavili 2014 nemaju update na android 6. Činjenice da svi guraju to tako.
Sve nokie i lumije koje su bile na 8.0 imaju mogućnost da dobiju win10..kao i android poneki neoficijelno svi sigurno ne....tako da to nepije vode....
Bez veze hajtanje kad znaš da će skype raditi i dalje na 8.1 windowsu ali neće dobijati novi apdejt isto kao što radi i na windows 7....
Eto čudo što windows 7 telefon iz 2011 nemože dobiti nadogradnju na windows 10 a nije čudo što SGS 4 iz 2013 nemože dobiti nadogradnju na zadnji android 6...
nemoj majketi hajtati temu ni ti ni drugi nepije vode svi prizvođači na ovaj ili onaj način tjeraju na kupovinu novog uređaja...
escobar__

#13993 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by escobar__ »

Lupetaš gluposti i pereš Microsoft iako je i pticama na grani jasno da su ispali neviđena govna prema onoj šaci jada korisnika koji su odlučili isprobati i koristiti njihove mobilne sisteme.

Zamisli ti tuge, jada i čemera kad će Skype nastavit radit na Androidu 4.0.3 (imaš vijest na zvaničnom Skype blogu) koji je izašao tamo nekad 2011. godine, a neće radit na Windowsu Phone 8.1 (zahtjevi) koji je svjetlo dana ugledao tri godine kasnije, a pritom je i Microsoftov OS.

:lol:
artime

#13994 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by artime »

Da li je izasao zvanicno w10? :D
sema911s

#13995 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by sema911s »

escobar__ wrote:Lupetaš gluposti i pereš Microsoft iako je i pticama na grani jasno da su ispali neviđena govna prema onoj šaci jada korisnika koji su odlučili isprobati i koristiti njihove mobilne sisteme.

Zamisli ti tuge, jada i čemera kad će Skype nastavit radit na Androidu 4.0.3 (imaš vijest na zvaničnom Skype blogu) koji je izašao tamo nekad 2011. godine, a neće radit na Windowsu Phone 8.1 (zahtjevi) koji je svjetlo dana ugledao tri godine kasnije, a pritom je i Microsoftov OS.

Punice, nisi dobro procitala obavijest, garant te hebe osteoporoza,
Nece bit update ne znaci da nece radit, ostavice radnu verziju i dosta, za godinu ce i onako ti korisnici kupiti novi uredjaj jer je taj vec star 2god..
escobar__

#13996 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by escobar__ »

sema911s wrote:
escobar__ wrote:Lupetaš gluposti i pereš Microsoft iako je i pticama na grani jasno da su ispali neviđena govna prema onoj šaci jada korisnika koji su odlučili isprobati i koristiti njihove mobilne sisteme.

Punice, nisi dobro procitala obavijest, garant te hebe osteoporoza,
Nece bit update ne znaci da nece radit, ostavice radnu verziju i dosta, za godinu ce i onako ti korisnici kupiti novi uredjaj jer je taj vec star 2god..
Pa kaže...

◊ While support will no longer be available from October 2016, the Skype app on Windows Phone 8 and Windows Phone 8.1 will continue to work (possibly with some limitations) until early 2017, when we finish moving Skype calling to the cloud (see Skype blog).
BlackCaviar

#13997 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by BlackCaviar »

Ja kako sam kupio lumiu, temu o androidu otvorio nisam :D

Spencer, jesi li uspio instalirati? Guglao sam i ja malo onaj dan, ali nisam nista konkretno nasao za tvoj problem...
semirsar

#13998 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by semirsar »

BlackCaviar wrote:Ja kako sam kupio lumiu, temu o androidu otvorio nisam :D

Spencer, jesi li uspio instalirati? Guglao sam i ja malo onaj dan, ali nisam nista konkretno nasao za tvoj problem...
Ocito zali, ali ga inat koci da prizna da se zjb pri prelasku na android pa sad pljuje ovdje. :mrgreen:
moke_31

#13999 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by moke_31 »

jarobot wrote:

Đesi Dino, izvini što te nismo odmah prepoznali :D

Sad će kritičari i MS hejteri nahebat kad krenu replike na svaki post u kojem se iole da naslutiti kritika MS-a :lol: :lol: :lol: :lol:
SA 071

#14000 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SA 071 »

Zna li neko sljedeće - uradio sam preko insidera update, pa me interesuje da li ću kada izađe redovni Anniversary update dobiti ga na telefon? Jer ranije je bila opcija "izađi iz insider programa" i poslije toga su nastavile dolaziti redovne nadogradnje, a sada me upozorava da ću možda morati resetovati telefon ako izađem iz programa, što mi se ne radi. I drugo, sada čak i ne znam je li mi insider uopšte uključen još uvijek...
Post Reply