Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mustang1

#13951 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Da stanu na nadvoznjak navece i gledaju sa mosta one sa golfovima i pivama mogu napisati 1000 u jednom vikendu :D
notsure

#13952 Re: Zeničani

Post by notsure »

_BataZiv_0809 wrote:Ej raja ko bi mi znao odgovoriti na ova pitanja:

Radi li RMK promet ista osim sto renta zgradu Kantonu i organizje ZEPS?

Sta je sa Zeljezarom d.o.o.?

Njoj su ostali hotel Internacional i tako jos neke nekretnine. Vjerujem da su stanovi svi pokupovani za certifikate (pola Zenice je bilo uknjizeno na Zeljezaru). Radi li ona ista vise? Vidim ponovo su im se aktuelizovali strajkovi.

I kako to da su ovo dvije odvojene firme, kad je to sve nekad bio jedan kombinat?
RMK promet ima lager građevinskog materijala iza stacionara. Isti takav u Nemili su prodali jer je slabo išla roba.
Željezara d.o.o. je planirana za privatizaciju već godinama, ali haman čekaju strateškog kupca. Ili federalnu vladu to i ne zanima.
Jedino što radi je iznajmljivanje silnih nekretnina i pomalo hotel Internacional.
Kombinat se razbio na brdo malih firmi za vrijeme Markovićeve privatizacije, kad su radnici dobili dionice i 10ak% vlasništva. Ostatak su kupili PIFovi i tajkuni za certifikate. Svi OOURi i SOURi su postali posebne firme, neki privatizovani, neki ostali većinski državni. Npr. RMK inžinjering je kupio Zovko i uništio ga, mislim da je čak i zgradu zijanio nekoj banci za neplaćene dugove, pa je sad tamo ministarstvo obrazovanja, pedagoški zavod i privatna halal škola.
Norm

#13953 Re: Zeničani

Post by Norm »

Freamon Lester wrote:
jubix wrote:http://www.zenicablog.com/za-cetiri-dan ... 901-kazna/

Radi se nešto, dobro je, samo pišite i kažnjavajte.

Ima li neko informaciju šta je bilo nakon današnje posjete finansijske policije u Čeliku?
Sta se radi? U 12 opcina za 4 dana zaustavili 2335 vozila. 194 auta po opcini za 4 dana(12 opcina u zdk) ili 49 auta dnevno ili 2 auta u toku jednog sata po opcini. I jos se hvale sa tim podacima u medijima. :lol:
:shock: pa jbt vise od 50%...sta je s nama?
Warashii

#13954 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Jimmy McNulty wrote:Ma nisu takvi, neki dan jarana pustiše naveče u 20h a nije mu prednje svjetlo radilo. Vi zaista niste upućeni kakve stoke ima na ovim seoskim cestama, dnevno samo za Tetovo da stanu mogu 500 kazni napisat.
Kaznu za pregorenu sijalicu nije bas lako ni napisati, mislim da se to fakticki i ne kažnjava.
RLewis

#13955 Re: Zeničani

Post by RLewis »

Mene su sinoc zaustavili kod dzananovica po onoj kisi. Moram da pohvalim policajca. Jer dok sam vadio papire, posvijetlio je nazad, vidio bebu u sjedalici svezanu, ja vezan. Samo rece nadam se da je sve ok da ne zadrzavam sretan put. Naravno sve i jeste uredu al eto imaju i razumjevanja.

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
clio_dci120

#13956 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ni u Sarajevu nije nista bolja situacija, u centru se svugdje naplacuje parking. 4 sata parkinga izadje 10KM. Jedan od boljih primjera parking politike imamo u BL, placa se svugdj, ali izadje jeftino, cak vrijedi dnevna kupljena u jednoj zoni na drugom parkingu u istoj zoni. Mislim da cak mozes doplatiti i iz jedne zone preci u druGU. Da sada ne slazzem, ali mislim da 4 km kosta cetiri sata na parkingu preko puta pijace, centar grada. Prihvatljiva cijena, i ljudi se manje svercaju po divljim parkinzima.
Sto se tice Zenice, uredu, imaju pravo napplacivati parkiranjr na javnim povrsinama, nema ni u svijetu djaba, medjutim bilo bi zanmiljivo provjeriti iscrtavanje mjesta oko zgrada, ko je vlasnik zemljista oko zgrada, ako se zemljiste vodi da pripada zgradama onda nemaju pravo iscrtavati mjesta.
I sto mi je glupost, platis parking, ali ne odgovaraju za vozilo i stvari,kada vec naplacuju mogli bi staviti po nekoliko kamera da se sve snim, ovako samo iskoristavaju vec postojecu infrastrikturu i uzimaju pare bez ikakvog ulaganja.
Last edited by clio_dci120 on 19/10/2016 10:31, edited 1 time in total.
Throttle

#13957 Re: Zeničani

Post by Throttle »

U zadnje vrijeme znaju bit gore kod skretanja za Strong auto, pola auta na trotoaru, pola na travi :lol:
A kao sto neko prije napisa, na svakoj raskrsnici dvojica policajaca, jedan sa stažom a jedan novopečeni i nijedan od njih dvojice ne zna što su tu postavljeni izgleda :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#13958 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

notsure wrote:...
Hvala kralju! Ovo nisam znao :)

Ta zgrada sto je Zovko zijanio je preko puta Porezne Uprave?

Sto se tice paringa, fakat bi bilo dobro da uvedu povoljne dnevne karte, a prvih pola sata dzabe bi bilo idealno. To bi bar donekle smanjilo ove sto staju po trotoarima "samo 5 minuta".
sumirprimus

#13959 Re: Zeničani

Post by sumirprimus »

izvinjavam se na upadu,ali jao ovo ti je odlicna ideja bato.
naime kod nas je odma od zero minut placanje. i onda raja bjezi po trotoarima i livadama :lol:
samo konzum ima na avom parkingu 2 sata dzaba zarad sopinga...
a SIK firma koja drzi parkinge nista.odma stavljaju one lisice.kad nalete...
ovako rasteretis obaveze placanja ljudi koji fakat staju napar minuta,a zestoko kaznis one koji se nepropisno parkiraju.
jos jeNom izvinjAJem se na upadu :kiss:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#13960 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

sumirprimus wrote:izvinjavam se na upadu,ali jao ovo ti je odlicna ideja bato.
naime kod nas je odma od zero minut placanje. i onda raja bjezi po trotoarima i livadama :lol:
samo konzum ima na avom parkingu 2 sata dzaba zarad sopinga...
a SIK firma koja drzi parkinge nista.odma stavljaju one lisice.kad nalete...
ovako rasteretis obaveze placanja ljudi koji fakat staju napar minuta,a zestoko kaznis one koji se nepropisno parkiraju.
jos jeNom izvinjAJem se na upadu :kiss:
Tuzla i Zenica su i po pitanju parkinga slicni gradovi.

Oko UKC Tuzla je horor film :run:

Narocito ona ulica uzbrdo od Brcanske malte iza vojnih lamela i skole prema UKC-u :roll:

Slicna situacija je i kod kapije Kantonalne Bolnice Zenica.

U Zenici imas ogroman javni parking pored gradske dvorane koji je bukvalno 5-6 minuta pjeske od centra grada, sto je stvarno ekstra stvar.

Jos da se uvede taj sistem kao u šoping centrima, da je prvih pola sata dzabe (u Sarajevu u Alti je prvih sat vremena dzabe), itekako bi smanjilo haos u saobracaju.

E sad pitanje je da li je cilj smanjenje haosa 8-)
sumirprimus

#13961 Re: Zeničani

Post by sumirprimus »

jos sad imaju dva uredjena parkinga al koji realno ne mogu primit ni 30 % stavrnih potreba...dobro si drama prava...
umjesto da se na takvim povrsinama prave parkizni na nivoima.
ma nema to cilja, to je vise do organizacije.to jeste nepostojanja iste.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13962 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

:bih:
veliki_ah

#13963 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

_BataZiv_0809 wrote:u Sarajevu u Alti je prvih sat vremena dzabe
od kada je ovo?

znam da je u scc pola sata džaba, i u importaneu sat vremena, a nisam znao da su i u altu to uveli..
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#13964 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

veliki_ah wrote:
od kada je ovo?

znam da je u scc pola sata džaba, i u importaneu sat vremena, a nisam znao da su i u altu to uveli..
Veze nemam otkad je, ja sam otkrio proljetos :D Bilo je i u SCC-u, pa su sad uveli da je pola sata dzaba, pa onda dvije marke sat i po, ali je seks zivi ici niz onu munaru od ulaza/izlaza.

Kad je Dzananovic ukinuo parkiranje u podzemnoj garazi? Ima vise od godine i po jelde?
veliki_ah

#13965 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

_BataZiv_0809 wrote:
veliki_ah wrote:
od kada je ovo?

Veze nemam otkad je, ja sam otkrio proljetos :D Bilo je i u SCC-u, pa su sad uveli da je pola sata dzaba, pa onda dvije marke sat i po, ali je seks zivi ici niz onu munaru od ulaza/izlaza.

Kad je Dzananovic ukinuo parkiranje u podzemnoj garazi? Ima vise od godine i po jelde?
Doduse, nisam ni isao u garazu Alte od kako je SCC otvoren.. A ima mozda i vise da je Dzananovic zatvorio garazu.. Ne znam kako im funkcionise to? Jel prodaju mjesta?
kakavdanakneiskustvu

#13966 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Jimmy McNulty wrote:Ma nisu takvi, neki dan jarana pustiše naveče u 20h a nije mu prednje svjetlo radilo. Vi zaista niste upućeni kakve stoke ima na ovim seoskim cestama, dnevno samo za Tetovo da stanu mogu 500 kazni napisat.

pocela su se masovno oduzimati vozila u kantonu svima koje zateknu u saobraćaju a uspostavi se da imaju priličan broj neplacenih kazni
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13967 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ja imam vozačku malo preko 3 god i još nisam nijednu dobio :D
dinoze77

#13968 Re: Zeničani

Post by dinoze77 »

http://www.zenicablog.com/foto-renic-tr ... rettyPhoto

boga mi Bato uništiše naši super građevinci mural
nacho_

#13969 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

_BataZiv_0809 wrote:
veliki_ah wrote:
od kada je ovo?

Završit ćeš k'o lejla čolak. :mrgreen:
Freamon Lester

#13970 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Jimmy McNulty wrote:Ja imam vozačku malo preko 3 god i još nisam nijednu dobio :D
Samo da te stranka locira. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#13971 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

dinoze77 wrote:http://www.zenicablog.com/foto-renic-tr ... rettyPhoto

boga mi Bato uništiše naši super građevinci mural
Mislim, tj. nadam se da reljef nije unisten, nego da je problem sto se umjesto kamenih ploca nabacuje pitaj boga sta. :roll:

EDIT: A jbt sto se isfurah kad sam vidio, pravo mi krivo :roll:
cenecimoveocino

#13972 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

555 and counting...
:sax: :serbo:
Amagon

#13973 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Jimmy McNulty wrote:Ja imam vozačku malo preko 3 god i još nisam nijednu dobio :D
Ja imam 10 godina i nema još nijedne :D

Neku noć sam se izvukao, ovom prilikom pozdravljam dva meni nepoznata policajca, koji su me pustili sa 0,35promila. Kažu, ovo je od nas :lol:

ZS me umalo koštao :evil: i da, kakva je to frka bila u subotu tamo..
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13974 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Prič'o mi je DŽ.... da si se provuk'o. :mrgreen:

Pet ili sub ne planiraj ništa, idemo u pohode u ZS :mrgreen: bit ćeš blagovremeno obavješten. :kiss:
Amagon

#13975 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Radujem se druženju 8)
Post Reply