drug_profi wrote:Laki77 wrote:valjda je bilo riječi o GP Svilaju i da nema nikakvih prepreka oko upisa jer nije u manjem BH entitetu
Ja sada pokusavam da povezem ovu pricu sa GP Svilaj i nikako mi logicki ne ide....
Unutar UIO kao državne agencije, kao i unutar SIPA-e i ostalih državnih agencija i institucija, Srbi imaju svoje ljude koji održavaju konsenzus i donose odluke, pa tako stopiraju jedanko i odluke vezane za teritoriju FBiH, koje kasnije naplaćuje.
Šta vi mislite da je Hrvatska ovako odjednom odlučila praviti most, iako ni po jednom sporazumu niti je dužna, niti joj je potreban. Dobili su oni tu mnogo grantova, ali je fazon što iza projekta stoji država Bosna i Hercegovina, koja je lobirala da se taj most pogura jer pogranični mostovi su u nadležnosti države.
A što je pogurala, iako je bilo i drugih prioriteta, pa upravo iz razloga tih potkusurivanja, a kojima pričamo, mi vama blokiramo ovo, ali ćemo vam pustiti kada vi budete htjeli blokirati nama nešto drugo.
Hvala @archi_a na pomoći.
Nije mi namjera širiti propagandu prema Srbima, Hrvatima ili Bošnjacima ovdje, ali to je tako. Jedan lijep komad problema, za koji mi optužujemo sve političare generalno je uslovljen problemom nacionalizma, kada se odveže taj čvor, jasno se vidi ko je kočio čitavo vrijeme.
Da ponovim, za sporu izgradnju autoputeva krivi su manje-više svi, tu nema dvojbe, jer u tom području postoji mnogo nestručnosti i javašluka generalno, ali za mnogo karika i tu su krive određene strukture bazirane na nacionalizmu i interesnim grupama koje su izgrađene nacionalizmom.