oprostite Fra nisam Vas prepoznao , sutra sam na ispovijedi kod Vas .155_mm wrote:decki bre, nije vam to otvaranje trafostanice ili javne kuhinje pa da ide direktan prenos i tri reprize.emillio estevez wrote:pa doBBBro sto ih jebes ?Hafis wrote:Nadam se da će biti izravan prijenos ceremonije na FTV.
14 godina, nije mala stvar.
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#13951 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
155_mm
#13952 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
a sto se rastajes od trenutnog ispovjeditelja?emillio estevez wrote: oprostite Fra nisam Vas prepoznao , sutra sam na ispovijedi kod Vas .
- 512MB
#13953 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa dobro tu su Bosnjaci dobili svoju drzavu, to je valjda stvarni praznik koji vrjedi slavit.Lincoln-Burrows wrote:Ja sam mislio da je to dan nezavisnosti BiH ali ako ti to slaviš kao512MB wrote:U mene svi slave 1. Mart kao dan BosnjakaLincoln-Burrows wrote: Informiraj se o nastanku imena Bošnjak i evo ti link: https://www.klix.ba/vijesti/u-vijecnici ... /170927084
dan Bošnjaka uredu tvoj izbor.
- tandmand
#13954 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ih,što se ovdje gorčina istresa. Neka, neka, samo sabura .... 
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#13955 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ima cudno prezime155_mm wrote:a sto se rastajes od trenutnog ispovjeditelja?emillio estevez wrote: oprostite Fra nisam Vas prepoznao , sutra sam na ispovijedi kod Vas .
sto da i ti nemas nesto slicno Alilovicu *
- BHCluster
#13956 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne znam zasto pa ti nisi pripadnik Oruzanih Snaga Bosne i Hercegovine. Jedino ako si umslio da jesi, kad afis moze sebi umisliti da je "doktor" mozes i ti sebi barem da si "pukovnik".Lincoln-Burrows wrote: Najprikladnije bi bilo da mi čestitaš Dan oružanih snaga na Bobovcu.
Last edited by BHCluster on 27/09/2017 19:50, edited 1 time in total.
-
155_mm
#13957 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
a zbog prezimena. pa dobro onda...emillio estevez wrote:ima cudno prezime155_mm wrote:a sto se rastajes od trenutnog ispovjeditelja?emillio estevez wrote: oprostite Fra nisam Vas prepoznao , sutra sam na ispovijedi kod Vas .
sto da i ti nemas nesto slicno Alilovicu *
-
155_mm
#13958 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
nista se tu nije dobilo. samo je ponovo uspostavljeno ono sto se je izgubilo 21.05.1463.512MB wrote:Pa dobro tu su Bosnjaci dobili svoju drzavu, to je valjda stvarni praznik koji vrjedi slavit.
na labavim nogama, ali ipak uspostavljeno.
- BHCluster
#13959 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Astaghfirullah.ŠIROKI BRIJEG – Širokobriješku Gimnaziju u ovoj školskoj godini pohađa 571 učenik, što je za 131 učenika manje nego prije dvije godine, kada ih je bilo 702, a to je po pedagoškim mjerilima skoro šest odjela manje – izjavio je za Radio Široki Brijeg, ravnatelj Gimnazije Miro Bošnjak.
Dodao je kako su u prve razrede u školskoj 2017./2018. godini upisana 144 učenika, a po obeshrabrujućim demografskim prognozama prognozama u idućoj godini očekuje se upola manji broj onih koji će se upisati u Gimnaziju fra Dominika Mandića.
Srednju strukovnu školu u Širokom Brijegu u protekloj školskoj godini pohađao je 671 učenik, a i u ovoj školi vidljiv je, kažu, trend smanjenja broja učenika, što je potvrđeno i prigodom upisa u školsku 2017./2018. godinu, kada je upisano samo 140 učenika, dok je 200 učenika u Srednjoj strukovnoj školi u protekloj školskoj godini završilo svoje srednjoškolsko obrazovanje.
-
Mirza007
#13960 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
S ovim likom se ne isplati raspravljati.BHCluster wrote:Problem je sto tvrdis da se radi o "nastanku imena" kad i sam znas da nije. P.S. Radije cu postaviti pitanje a ne iznositi manipulacije kao ti.Lincoln-Burrows wrote:Samo postavljaš pitanja a ništa ne komentiraš u 90% slučajeva,BHCluster wrote: Tvrdis nesto sto ne pise zasto? Jel se ta sva "Hrvatska dominacija" svela na izmisljanja i lazi?
ja samo konstatiram da se slavi Dan Bošnjaka u sjećanje na prvi bošnjački sabor
i uz to tamo na linku imaju nekave natuknice. Šta je tvoj problem u vezi ovog?
Prvo te spusti na svoj nivo a tu ima prednost domaceg terena.
-
Mirza007
#13961 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Propade Agrokor, propade spijunska afera, nista od Peljeskog mosta, izborni u gabuli, treci u vreci.........
I sta cemo sad?
Samo nek' je veselo!
I sta cemo sad?
Samo nek' je veselo!
Last edited by Mirza007 on 27/09/2017 21:33, edited 1 time in total.
- GeeTnT
#13962 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Drvosjeca iz Dejcica
#13963 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Gorčina i frustracija čim je došlo da prigovaraju Bošnajcima u Sarajevu šta i kako da slave možeš onda misliti koliko je to dogorilo. Sve su probali ali ne ide, I Kolinda, i NATO-om prijetili i rubikonom i opet ništa.tandmand wrote:Ih,što se ovdje gorčina istresa. Neka, neka, samo sabura ....
- BHCluster
#13964 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Znam zato jadniku postavljam jednostavna pitanja da moze skontati sam gdje je napravio gresku a on si umislio da je "pukovnik" kao onaj mu kolega konobar sto je umislio da je "doktor".Mirza007 wrote:S ovim likom se ne isplati raspravljati.BHCluster wrote:Problem je sto tvrdis da se radi o "nastanku imena" kad i sam znas da nije. P.S. Radije cu postaviti pitanje a ne iznositi manipulacije kao ti.Lincoln-Burrows wrote: Samo postavljaš pitanja a ništa ne komentiraš u 90% slučajeva,
ja samo konstatiram da se slavi Dan Bošnjaka u sjećanje na prvi bošnjački sabor
i uz to tamo na linku imaju nekave natuknice. Šta je tvoj problem u vezi ovog?
Prvo te spusti na svoj nivo a tu ima prednost domaceg terena.
- Beaverknight
#13965 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Prva generacija 9 godišnje osnovne pa je tu raskorak. Pravi podaci će se vidjeti tek sljedeće godine.BHCluster wrote:Astaghfirullah.ŠIROKI BRIJEG – Širokobriješku Gimnaziju u ovoj školskoj godini pohađa 571 učenik, što je za 131 učenika manje nego prije dvije godine, kada ih je bilo 702, a to je po pedagoškim mjerilima skoro šest odjela manje – izjavio je za Radio Široki Brijeg, ravnatelj Gimnazije Miro Bošnjak.
Dodao je kako su u prve razrede u školskoj 2017./2018. godini upisana 144 učenika, a po obeshrabrujućim demografskim prognozama prognozama u idućoj godini očekuje se upola manji broj onih koji će se upisati u Gimnaziju fra Dominika Mandića.
Srednju strukovnu školu u Širokom Brijegu u protekloj školskoj godini pohađao je 671 učenik, a i u ovoj školi vidljiv je, kažu, trend smanjenja broja učenika, što je potvrđeno i prigodom upisa u školsku 2017./2018. godinu, kada je upisano samo 140 učenika, dok je 200 učenika u Srednjoj strukovnoj školi u protekloj školskoj godini završilo svoje srednjoškolsko obrazovanje.
-
kockakockica
-
Hafis
#13967 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Na dobro vam došao Dan Bošnjaka i nek vam je sretna dvadesetčetvorogodišnjica postojanja 
-
megaman4
#13968 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne znam zasto bi se neko radovao ovoj demografskoj katastrofi? Kod Hrvata je to odavno alarmantno, zato sto ih je kao konstitutivnog naroda najmanje u drzavi.kockakockica wrote:AUUU![]()
![]()
Ni kod Bosnjaka i Srba nije ništa bolja situacija. Razlika je u tome samo što ih ima vise, ali to vara jer ljudi odlaze rijekama iz drzave.
Kada se ispraznimo nece vise biti bitna nacija, jer nece ima ko zivjeti ovdje.
- BHCluster
#13969 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hvala "doktore" Allah te nagradio. Red je da se i tebi cestita "dvadesetčetvorogodišnjica" kmechanja, bice toga jos.Hafis wrote:Na dobro vam došao Dan Bošnjaka i nek vam je sretna dvadesetčetvorogodišnjica postojanja
- Beaverknight
#13970 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kako ćemo prevesti Bošnjani kako je pripovijedao franjevac fra Ivan JukićHafis wrote:Na dobro vam došao Dan Bošnjaka i nek vam je sretna dvadesetčetvorogodišnjica postojanja
-
dert
#13971 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:Na dobro vam došao Dan Bošnjaka i nek vam je sretna dvadesetčetvorogodišnjica postojanja
svileeeeniiiii fasisto
- Beaverknight
#13972 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bosna kao Bosna neće nestati, samo će to njihovi narodi. Hrvati imaju Hrvatsku, Srbi imaju Srbiju, Bošnjaci samo Bosnu. Odoše mladi i to BiH nije u EU, da jeste, svi bi otišli. Bošnjaci se brzo asimiliraju u drugim državama, nebitno Njemačka, Amerika, Norveška ili Turska. Koliko Bošnjaka je kroz različite migracije postalo Turčin, par stotina hiljada, ako ne i milion Turaka jesu nekadašnji Bošnjaci iz BiH. Ratovi su krivi za to, Jugoslavija (prva), to svakako, ali odreći se svoga identiteta olahko može samo Bošnjakmegaman4 wrote:
Ne znam zasto bi se neko radovao ovoj demografskoj katastrofi? Kod Hrvata je to odavno alarmantno, zato sto ih je kao konstitutivnog naroda najmanje u drzavi.
Ni kod Bosnjaka i Srba nije ništa bolja situacija. Razlika je u tome samo što ih ima vise, ali to vara jer ljudi odlaze rijekama iz drzave.
Kada se ispraznimo nece vise biti bitna nacija, jer nece ima ko zivjeti ovdje.
Ako se ovaj trend nastavi a ne vidim razloga što ne bi, Bošnjaci će nestati osim ovih SDA-ovaca koji će raditi u državnim institucijama naplaćujući Arapima, Rusima račune uz RTV taksu
PS: Ovako na brzinu iz glave, ja kao pojedinac znam 35 osoba što mašu danas zastavama Njemačke (brojao
-
Bazinga1234
#13973 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Napokon hrvatska opozicija radi nesto konkretno.
HDZ 1990 krenuo je s pregovorima sa drugim političkim strankama poput Posavske stranke, HSP-a, HKDU-HRAST, te drugih nezavisnih stranka s ciljem postizanja dogovora o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima 2018. godine.
Ovu informaciju potvrdila nam je članica Predsjedništva HDZ-a 1990 i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Diana Zelenika.
"Ne samo da postoji ideja već su i potpisani neki dogovori vezani za predstojeće izbore", rekla je Zelenika.
Ona je pojasnila da je Hrvatski narodni sabor (HNS) nastao kao krovna nacionalna institucija, ali da se s vremenom pretvorio u instituciju u kojoj vlada jednoumlje s jednim ciljem, a to je da se uguši pluralizam kod Hrvata i svi oni koji ne razmišljaju kao HDZ BiH.
"Naša percepcija je nešto sasvim drugom. Mi imamo empatiju i prema Hrvatima koji su porijeklom iz drugih krajeva BiH, a ne samo iz zapadne Hercegovine. Uspostavljanje jednog ovakvog bloka je nešto što je sigurno potrebno BiH", kazala je Zelenika.
O formiranju zajedničkog bloka vrše se pregovori između HDZ-a 1990, Posavske stranke, HSP-om, HKDU-HRAST, te druge nezavisne stranke.
"Pregovori su toku. Što se tiče kapaciteta stranaka, on je sigurno veći od kapaciteta stranaka koje su u HNS-u okupljene oko HDZ-a BiH. Samo je percepcija da su oni brojni i da predstavljaju hrvatsko biće, a u stvarnosti je riječ o interesno vezanim stranaka koje podliježu jednoumlju stranaka", rekla je Zelenika.
Na pitanje o izlasku HDZ-a 1990 iz HNS-a, Zelenika je odgovorila da pojedini članovi stranke to odavno zahtijevaju zbog jednoumlja u HNS-u. Kako kaže, zvaničnu odluku o tome donijet će Glavni odbor HDZ-a 1990.
"Ja sigurno mogu reći da mi nećemo ići na izbore u sklopu HNS-a kao što nismo to radili ni 2014. godine. Izlazak na zajedničkim listama značilo bi uništenje svima onima koji imaju manje brojnu infrastrukturu", zaključila je Zelenika.
HDZ 1990 krenuo je s pregovorima sa drugim političkim strankama poput Posavske stranke, HSP-a, HKDU-HRAST, te drugih nezavisnih stranka s ciljem postizanja dogovora o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima 2018. godine.
Ovu informaciju potvrdila nam je članica Predsjedništva HDZ-a 1990 i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Diana Zelenika.
"Ne samo da postoji ideja već su i potpisani neki dogovori vezani za predstojeće izbore", rekla je Zelenika.
Ona je pojasnila da je Hrvatski narodni sabor (HNS) nastao kao krovna nacionalna institucija, ali da se s vremenom pretvorio u instituciju u kojoj vlada jednoumlje s jednim ciljem, a to je da se uguši pluralizam kod Hrvata i svi oni koji ne razmišljaju kao HDZ BiH.
"Naša percepcija je nešto sasvim drugom. Mi imamo empatiju i prema Hrvatima koji su porijeklom iz drugih krajeva BiH, a ne samo iz zapadne Hercegovine. Uspostavljanje jednog ovakvog bloka je nešto što je sigurno potrebno BiH", kazala je Zelenika.
O formiranju zajedničkog bloka vrše se pregovori između HDZ-a 1990, Posavske stranke, HSP-om, HKDU-HRAST, te druge nezavisne stranke.
"Pregovori su toku. Što se tiče kapaciteta stranaka, on je sigurno veći od kapaciteta stranaka koje su u HNS-u okupljene oko HDZ-a BiH. Samo je percepcija da su oni brojni i da predstavljaju hrvatsko biće, a u stvarnosti je riječ o interesno vezanim stranaka koje podliježu jednoumlju stranaka", rekla je Zelenika.
Na pitanje o izlasku HDZ-a 1990 iz HNS-a, Zelenika je odgovorila da pojedini članovi stranke to odavno zahtijevaju zbog jednoumlja u HNS-u. Kako kaže, zvaničnu odluku o tome donijet će Glavni odbor HDZ-a 1990.
"Ja sigurno mogu reći da mi nećemo ići na izbore u sklopu HNS-a kao što nismo to radili ni 2014. godine. Izlazak na zajedničkim listama značilo bi uništenje svima onima koji imaju manje brojnu infrastrukturu", zaključila je Zelenika.
-
The BEN10
#13974 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Evo ja mogu nabrojati 20-tak što kažeš na prvu. I to sve likovi sa završenim faksom, rade u struci. Doduše, nisu svi u Njemačkoj: ima ih i u Austriji, Engleskoj itd.Beaverknight wrote:PS: Ovako na brzinu iz glave, ja kao pojedinac znam 35 osoba što mašu danas zastavama Njemačke (brojao), briga ih za BiH, čuju se sa roditeljima i to je to što imaju sa Bosnom. Ljudi masovno upisuju kurseve za njemački, svi vide priliku da zarade koji euro. Eto, ako ja kao pojedinac znam 35 ljudi (znam preko 100 sigurno, ovo sam na brzinu nabrojao par
), koliko ih ti znaš, koliko neko drugi, to su velike cifre za tako mal narod.
- mO k3
#13975 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
@kockicakockica
iselilo ih je duplo vise , zivim vani od prijatelja tetka radi u starackom domu i prica mi kako svaki dan dobija aplikacije za posao od bosanskih katolika sa hrvatskom putovnicom
ja bih reko samo
"danke Deutschland" ..-
iselilo ih je duplo vise , zivim vani od prijatelja tetka radi u starackom domu i prica mi kako svaki dan dobija aplikacije za posao od bosanskih katolika sa hrvatskom putovnicom
ja bih reko samo
"danke Deutschland" ..-