Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
victom

#13951 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

TRANCE wrote:
victom wrote:
AkumAone wrote:
@victom Napisi broj da provjerimo.
RS494827985CN
...
1 nije jednako 5, pa je stoga tvoj broj lažan, ako sam dobro izračunao :mrgreen:
Priznao je i prodavac na kraju da je TN lažnjak, i da je poslao artikal kao "untracked."
Ja sam to prihvatio i na kraju smo opet bili prijatelji :)
Last edited by victom on 01/03/2021 05:31, edited 2 times in total.
choxnox

#13952 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

victom wrote:Za sve ljubitelje extremnog, probajte sljedeće na Ebay-u.

Ukucajte neki bezveze pojam u Ebay search.
Postavite filter za cijenu na "maximum 3 $" (ili neku drugu cijenu, zavisno od vaše kupovne moći)
Onda selektuje SVIH 25 artikala na stranici i kliknite "KUPI"

Tako ne znaš ni šta si naručio, i kad ti poštar donese, ne znaš ni sam šta je. Dođe kao poklon od tetke iz daleke Australije i mnogo se više obraduješ
neko kada znaš šta ti dolazi.
Umij se, nije tebi dobro :lol:
spree

#13953 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by spree »

Postavite filter za cijenu na "maximum 3 $" (ili neku drugu cijenu, zavisno od vaše kupovne moći)

Tako ne znaš ni šta si naručio, i kad ti poštar donese, ne znaš ni sam šta je. Dođe kao poklon od tetke iz daleke Australije i mnogo se više obraduješ
slicno i kupujem :D . samo da ne kupim kineski zrak ko neki :lol:
victom

#13954 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

choxnox wrote:

Umij se, nije tebi dobro :lol:
pa naglasio sam, ovo nije za svakoga. (samo za ljubitelje extremnog)
Saka

#13955 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Saka »

Evo stigao mobitel ocarinjen, sto se kiselio od januara cekajuci aplikaciju. Platio sam 49KM dazbina na osnovicu od $69 USD.

Znaci priblizno je isto kao sto je i bilo. Naravno nisam dobio nikakav racun ni specifikaciju da vidim sta tacno naplacuju i koliko, kao sto ni prije nisi znao. Uglavnom koliko sam skontao carinu su obracunali 5% (6,30KM) umjesto 10% koliko je bilo prije, PDV je onda izasao oko 22,5KM i dalje se ne zna za sta je otislo. Vjerovatno ona fantomska taksa i dalje 10KM pa uplatnice 3KM i koliko sam vidio kod postara otvaranje su sad naplatili 6,5KM.

Uglavnom slicno kao i prije s tim da je par maraka manje s obzirom da je konkretna carina bila 5% a ne pausalno 10% ali nista ne znaci jer i dalje deru sa taksama, uplatnicama i pregledima.
victom

#13956 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

Saka wrote:Evo stigao mobitel ocarinjen, sto se kiselio od januara cekajuci aplikaciju. Platio sam 49KM dazbina na osnovicu od $69 USD.

Znaci priblizno je isto kao sto je i bilo. Naravno nisam dobio nikakav racun ni specifikaciju da vidim sta tacno naplacuju i koliko, kao sto ni prije nisi znao. Uglavnom koliko sam skontao carinu su obracunali 5% (6,30KM) umjesto 10% koliko je bilo prije, PDV je onda izasao oko 22,5KM i dalje se ne zna za sta je otislo. Vjerovatno ona fantomska taksa i dalje 10KM pa uplatnice 3KM i koliko sam vidio kod postara otvaranje su sad naplatili 6,5KM.

Uglavnom slicno kao i prije s tim da je par maraka manje s obzirom da je konkretna carina bila 5% a ne pausalno 10% ali nista ne znaci jer i dalje deru sa taksama, uplatnicama i pregledima.
evo ga. Prvi !
da si nam živ i zdrav i da te mobitel služi. i dabogda muško dobio.
HVALA HVALA HVALA
victom

#13957 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

Saka wrote:otvaranje su sad naplatili 6,5KM.
6.5 krvnih zrnaca. previše.
spree

#13958 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by spree »

Saka wrote:Evo stigao mobitel ocarinjen, sto se kiselio od januara cekajuci aplikaciju. Platio sam 49KM dazbina na osnovicu od $69 USD.

kad si poslao/predao obavijest i racune? tj. koliko nakon toga zovu?
choxnox

#13959 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

Evo ga, konacno! Mobitel predan posti za dostavu :bih:

Image

Jucer sam profaksao ponovo fakturu sa Aliexpressa i evo danas mobitel krenuo dalje. Znaci zaboravite slanje mailova na jedno mjesec dana dok se stvar malo ne stisa, a ako ste prije slali fakture putem maila obavezno ih profaksajte ponovo jer ovi duduci jos uvijek funkcionisu po principu '80-ih tako da je faks ili odnijeti papir direktno u carinski referat jedino rjesenje.
victom

#13960 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

choxnox wrote:Evo ga, konacno! Mobitel predan posti za dostavu :bih:

Jucer sam profaksao ponovo fakturu sa Aliexpressa i evo danas mobitel krenuo dalje. Znaci zaboravite slanje mailova na jedno mjesec dana dok se stvar malo ne stisa, a ako ste prije slali fakture putem maila obavezno ih profaksajte ponovo jer ovi duduci jos uvijek funkcionisu po principu '80-ih tako da je faks ili odnijeti papir direktno u carinski referat jedino rjesenje.
:zoka:
1) meni je čiko rekao da ništa ne faksam. da ide sve redom.
neću ništa slat,baš da vidimo jel to stvarno tako, jer ja sam jedan od prvih što je dobio pismo "za "špediciju".

2) znal iko koliko ima slučajeva da obrade ? ja ko da sam zapatio da je 700.
700 nekako malo.
victom

#13961 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

Vidiš ti Reufe moj, otkad ja čekam. i još ništa.

Image
choxnox

#13962 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

victom wrote: :zoka:
1) meni je čiko rekao da ništa ne faksam. da ide sve redom.
neću ništa slat,baš da vidimo jel to stvarno tako, jer ja sam jedan od prvih što je dobio pismo "za "špediciju".

2) znal iko koliko ima slučajeva da obrade ? ja ko da sam zapatio da je 700.
700 nekako malo.
Meni je telefonom rekao da imaju 700 carinskih prijava za obraditi, a obrade 60-70 dnevno. A ovo za faksiranje, ma pusti ti to kad dodje na red... Vidis da duduci ne mogu uopce pristupiti mailu.

Znaci vjerovatno je problem sljedeci i razlog zasto obradjuju novije posiljke prvo: mi smo medju prvima dobili obavijest i vjerovatno si im fakturu slao mailom kao i ja. I sad se vremenom nakupilo tih faktura i zatrpao se mailbox. U medjuvremenu neko poslije nas dobije obavijest i posalje fakturu isto mailom, ali dobije automatski odgovor da je mailbox pun, pa fakturu dostavi faksom ili licno. I sad dodju carinici i imaju gomilu posiljki. Za jedan dio posiljki imaju fakture u mailboxu kojem ocito ne mogu pristupiti, a za drugi dio posiljki imaju fakture faksirane ili donesene licno.

I sta je logicno? Da obradjuju posiljke za koje vec imaju dostupne fakture kako bi se rijesili guzve. Prema tome, moj savjeti ti je da ponovo dostavis fakturu faksom ili licno. Vidjet ces na kraju da ce opet slati obavijesti svima ovima cije su fakture zapele u mailboxu jer ocito da istim ne mogu pristupiti.

Naravno, sve ovo je moje subjektivno misljenje, ali nekako mi je logicno objasnjenje zasto se prvo obradjuju novije posiljke.
spree

#13963 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by spree »

choxnox wrote:Evo ga, konacno! Mobitel predan posti za dostavu :bih:

Image

isti slucaj. juce poslao faxom i evo krenulo prema posti. jel nas sad posta obavjestava ili mozemo samo otici da pokupimo (kad vec znamo zbog trackinga)?
choxnox

#13964 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

spree wrote:isti slucaj. juce poslao faxom i evo krenulo prema posti. jel nas sad posta obavjestava ili mozemo samo otici da pokupimo (kad vec znamo zbog trackinga)?
Ma ja, cekas da ti postar donese zuti papiric. Ja sam svom postaru javio da cim vidi paket da mi javi.
Saka

#13965 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Saka »

spree wrote:

kad si poslao/predao obavijest i racune? tj. koliko nakon toga zovu?
Prekjuce odnio papire, imas post prije par stranica.

Morate odnijeti racune i obavijest (ili faxati, mail im ne radi), nece oni sami od sebe nista. Moraju znati osnovicu po kojoj ce cariniti.

Ako su vratili s carine postar ce ti sutra donijeti i njemu platis. Ako te nema ostavice ti zuti papiric da podignes u posti.
goibos

#13966 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by goibos »

i jel me ovo naši poštari kradu ili mi podmeću lažne TN ???
imao sam 2-3 predmeta u zadnja 3-4 mjeseca koja su po TN ušla u BiH(imao bih ovakav izvještaj) ali nikad mi nisu dostavljena

Image
spree

#13967 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by spree »

Saka wrote:
Ako su vratili s carine postar ce ti sutra donijeti i njemu platis. Ako te nema ostavice ti zuti papiric da podignes u posti.
hvala lijepo :thumbup: . danas se vratilo sa carine. valjda sutra donese, da ja ne moram ici.
victom

#13968 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

ja nemam fax.
nema ni komsija.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:30, edited 2 times in total.
choxnox

#13969 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

victom wrote:ja nemam fax.
nema ni komsija.
A imas li noge da ih protegnes do carine? :D
victom

#13970 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

choxnox wrote:
victom wrote:ja nemam fax.
nema ni komsija.
A imas li noge da ih protegnes do carine? :D
mrsko mi :)
mouse click je moj max. domet. :D
choxnox

#13971 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

victom wrote:mrsko mi :)
mouse click je moj max. domet. :D
Nista onda, sjedi i cekaj, bit ce za 10-ak dana :lol:
Mehemed
Vozim: automobil

#13972 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

goibos wrote:i jel me ovo naši poštari kradu ili mi podmeću lažne TN ???
imao sam 2-3 predmeta u zadnja 3-4 mjeseca koja su po TN ušla u BiH(imao bih ovakav izvještaj) ali nikad mi nisu dostavljena

Image
Svašta je moguće. a taj TN zaboravi, jer je netačan do bola, meni je znalo doći nakon mjesec dana od posljednje promjene na tom TN-u. Samo oni registrovani koji se prate i u zemlji slanja i u zemlji prispjeća su tačni, ti nisu.
victom

#13973 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

Ljudi stigla mi baterija !

Image
Last edited by victom on 01/03/2021 05:30, edited 5 times in total.
victom

#13974 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

4 uplatnice:

17% pdv
5% carina
10 KM taksa (grrrr)
7,5 KM otvaranje pošiljke
Sema94tz

#13975 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Sema94tz »

[quote="spree"][quote="choxnox"]Evo ga, konacno! Mobitel predan posti za dostavu :bih:

Image

Koja je ovo stranica za pracenje?
Post Reply