Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#13951 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

atmosferski pritisak je 1 bar,a pritisak ulja je 3-4 bara,sigurno da ne moze,a tu sigurno i ne moze malo pustati...
Mustafapasa

#13952 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Mustafapasa »

Raja imam Ladu Nivu koju spremam za offroad igranje, sve fercera osim jedne stvari - reče jedan korisnik takve kada sam mu objasnio simptome da "mješa struju" (šta god to značilo)! Simptomi su sljedeći: auto ide, ali dok je hladno i na početku polaska trza, štuca, ubrza a onda uspori (poput ekg srca).
Promjenjena je vodena pumpa, u leru radi bez problema i navedenih simptoma, kad postigne radnu temperaturu navedeni simptomi su manju i kad je natjeram iznad 3000 obrataja toga nema. Ikao kakvu ideju?
Odjavljena je pa sam ograničen kretanjem, imam jednog lokalnog mehaničara ali ne možemo naći rješenje....ikako kakvu ideju/savjet?
tempuser

#13953 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by tempuser »

To vuce na lose sagorjevanje, za pocetak promjeniti svjecice i kablove.
bitanga_sa_otesa

#13954 Re: Pitamo Mehanicare ?

razvodna kapa i finger
drug_profi

#13955 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

bitanga_sa_otesa wrote:razvodna kapa i finger
Ovo je stara škola. :mrgreen:
:thumbup:
Mustafapasa

#13956 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Mustafapasa »

tempuser wrote:To vuce na lose sagorjevanje, za pocetak promjeniti svjecice i kablove.
promjenio sam svječice, filter goriva, mali servis itd. kablove nisam...
lavic

#13957 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by lavic »

amar1994 wrote::lol: motorex :lol:

:run:

Jedna nova info , dedovic poskupio , skuplji od bloka :-)
Motorex nije normalan sa cijenama, i ja sam isao i trazio nekakav "ventil" skuplji su od orginala.... mislim da oni opstaju na prodaji onih jeftinih dijelova.... Skoljic, Skoro, Trgomat i Zgodic su puno bolje opcije.
Brus Lee

#13958 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Brus Lee »

Mustafapasa wrote:Raja imam Ladu Nivu koju spremam za offroad igranje, sve fercera osim jedne stvari - reče jedan korisnik takve kada sam mu objasnio simptome da "mješa struju" (šta god to značilo)! Simptomi su sljedeći: auto ide, ali dok je hladno i na početku polaska trza, štuca, ubrza a onda uspori (poput ekg srca).
Promjenjena je vodena pumpa, u leru radi bez problema i navedenih simptoma, kad postigne radnu temperaturu navedeni simptomi su manju i kad je natjeram iznad 3000 obrataja toga nema. Ikao kakvu ideju?
Odjavljena je pa sam ograničen kretanjem, imam jednog lokalnog mehaničara ali ne možemo naći rješenje....ikako kakvu ideju/savjet?
Brus Lee

#13959 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Brus Lee »

Mustafapasa wrote:Raja imam Ladu Nivu koju spremam za offroad igranje, sve fercera osim jedne stvari - reče jedan korisnik takve kada sam mu objasnio simptome da "mješa struju" (šta god to značilo)! Simptomi su sljedeći: auto ide, ali dok je hladno i na početku polaska trza, štuca, ubrza a onda uspori (poput ekg srca).
Imao sam slicne probleme sa Ladom nivom, samo sto je meni trzala i morao sam veci gas davati kad se malo zagrije. Bio je zacepljen odusak rezervoara, pa kad se malo goriva potrosi onda se napravi vakum u rezervoaru i gasom moras dodavati gorivo u motor. Kad ugasis auto i otvoris rezervoar cuje se onaj karakteristicni zvuk izjednacavanja pritiska. Mozes tankom zicom probati procistiti odusak ili pored bravice na cepu probusiti malim borerom rupicu. Nisam majstor, ali vidi i tu opciju
amar1994

#13960 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

lavic wrote:
amar1994 wrote::lol: motorex :lol:

:run:

Jedna nova info , dedovic poskupio , skuplji od bloka :-)
Motorex nije normalan sa cijenama, i ja sam isao i trazio nekakav "ventil" skuplji su od orginala.... mislim da oni opstaju na prodaji onih jeftinih dijelova.... Skoljic, Skoro, Trgomat i Zgodic su puno bolje opcije.
:-) :lol:

ma oni opstaju od reklame i ljudi koji bas ne vole ili nemaju vremena da traze negdje drugo .

inace nemaju najjednostavniju stvar : osigurac za azijska auta :lol: :lol:
BAN___KAI

#13961 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by BAN___KAI »

Evo i ja malo odlucio da nešto sam naucim pa evo vec sahatak skidam plocu sa vrata da bih izvadio zvucnike :-) :D
Uglavnim veliki zvucnik na desnim vratima sam izvadio jer ima samo 2 mala kabla, ali onaj sa lijeve nikako ne mogu jer ima neki adapter sa crnom kvakicom pa se nikako ne moze odvojiti.

Uglavnom kontam kupiti nove zvucnike jer ovaj veliki krci. A od 4 zvucnika samo on radi. One manje na vratima nisam mogao izvaditi jer ne mogu baš prici onoj rupi kod rucke pa izvaditi šaraf i tapacirung.

Zna li iko kako da izvadim taj adapter a da nešto ne sjebem? Pokušao sam tu crnu plastiku pomjerati na obje strane pa ga prebaciti na desna vrata. Da budem siguran da je do zvucnika a ne do kabla. Ili nemam potreba za tim?

Evo slika. Kao što kazem krkanski sam gurao tu plastiku na sve strane ali nikako da izadje. Na desnoj stranici sam vadio zicu po zicu i lako se vadi
http://oi64.klix.com/kdmxyv.jpg
pishkota

#13962 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by pishkota »

jos kad bi napisao koje je auto u pitanju :)
BAN___KAI

#13963 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by BAN___KAI »

pishkota wrote:jos kad bi napisao koje je auto u pitanju :)
ah sorry Opel corsa B 1997
pishkota

#13964 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by pishkota »

BAN___KAI wrote:
pishkota wrote:jos kad bi napisao koje je auto u pitanju :)
ah sorry Opel corsa B 1997
Image

ovo mi izgleda kao da bi trebao pritisnuti :D
_ado_

#13965 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _ado_ »

BAN___KAI wrote:Evo i ja malo odlucio da nešto sam naucim pa evo vec sahatak skidam plocu sa vrata da bih izvadio zvucnike :-) :D
Uglavnim veliki zvucnik na desnim vratima sam izvadio jer ima samo 2 mala kabla, ali onaj sa lijeve nikako ne mogu jer ima neki adapter sa crnom kvakicom pa se nikako ne moze odvojiti.

Uglavnom kontam kupiti nove zvucnike jer ovaj veliki krci. A od 4 zvucnika samo on radi. One manje na vratima nisam mogao izvaditi jer ne mogu baš prici onoj rupi kod rucke pa izvaditi šaraf i tapacirung.

Zna li iko kako da izvadim taj adapter a da nešto ne sjebem? Pokušao sam tu crnu plastiku pomjerati na obje strane pa ga prebaciti na desna vrata. Da budem siguran da je do zvucnika a ne do kabla. Ili nemam potreba za tim?

Evo slika. Kao što kazem krkanski sam gurao tu plastiku na sve strane ali nikako da izadje. Na desnoj stranici sam vadio zicu po zicu i lako se vadi
Lijevu usku plastiku gurnes prema desno i izvuces konektor vani. Ako neces ponovo kupovati fabricke zvucnike, vec neke aftermarket, onda svakako neces moci iskoristiti ove konektore.
BAN___KAI

#13966 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by BAN___KAI »

_ado_ wrote:
BAN___KAI wrote:Evo i ja malo odlucio da nešto sam naucim pa evo vec sahatak skidam plocu sa vrata da bih izvadio zvucnike :-) :D

Lijevu usku plastiku gurnes prema desno i izvuces konektor vani. Ako neces ponovo kupovati fabricke zvucnike, vec neke aftermarket, onda svakako neces moci iskoristiti ove konektore.
Pa i gurao sam desno ali ono zapelo pravo. Ne bih da sjebem zice dok vucem.
Kontao sam kupiti nekakve aftermarket u Tehnomagu do 70km i fkt ne znam ništa o zvucnicima i audio stvarcicama. Hocu li trebati kupiti kakav drugaciji adapter sa novim zvucnicima i jesu li dva velika zvucnika dovoljna? Uopšte i ne znam kakvi su oni mali zvucnici.

I još jel cudno što na desnim vratima nemam adapter? vec samo zice. Ili adapter imaju samo lijeva vozaceva vrata
sladjanje

#13967 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by sladjanje »

poz za sve forumase...ovde sam novi pa bih zamolio sve koji se ista razume oko auta da mi pomognu pri kupovini vozila
naime..imam na raspolaganju nekih 4000-4500km za kupovinu auta
inace trazim dizel i auto.mi treba zbog posla 4/5 vrata moze i karavan
sta bi bi preporucili?
gledao sam passat 5 1.9 66kw ili 81 kw(sa manjim ulaganjima na lim je ta cijena)...audi a4 takodje isti motori godiste 1995-97...peugeot 406 2.o hdi 66kw 2001 god
skoda fabia 1.9 47 kw
passat delfin 1.9 66kw
treba nesto sto nije prekupo za drzati i voziti ako neko ima savjet ili da prodaje neka mi posalje poruku
Hvala vam
putnik2107

#13968 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by putnik2107 »

Može li neko na osnovu ove slike reći za koje auto su ove 15' alu felge? Ovaj što prodaje ne zna a nigdje i ne piše...

Image
bitanga_sa_otesa

#13969 Re: Pitamo Mehanicare ?

za golfa dvicu odlicne :D
supercali

#13970 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by supercali »

putnik2107 wrote:Može li neko na osnovu ove slike reći za koje auto su ove 15' alu felge? Ovaj što prodaje ne zna a nigdje i ne piše...

Image
Pezo neki
putnik2107

#13971 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by putnik2107 »

supercali wrote:
putnik2107 wrote:Može li neko na osnovu ove slike reći za koje auto su ove 15' alu felge? Ovaj što prodaje ne zna a nigdje i ne piše...

Image
Pezo neki
Treba mi za Fabiu, ne znam kako ću znati odgovaraju li?
hopi

#13972 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by hopi »

a pa neka taj pogleda trebalo bi pisati na felgi širina promjer i et
ovaka nagađati ja bacam grah na 4x108
Throttle

#13973 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

putnik2107 wrote:
supercali wrote:

Image
Pezo neki
Treba mi za Fabiu, ne znam kako ću znati odgovaraju li?
fabia je 5 sarafa
_ado_

#13974 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _ado_ »

BAN___KAI wrote:
_ado_ wrote:

Pa i gurao sam desno ali ono zapelo pravo. Ne bih da sjebem zice dok vucem.
Kontao sam kupiti nekakve aftermarket u Tehnomagu do 70km i fkt ne znam ništa o zvucnicima i audio stvarcicama. Hocu li trebati kupiti kakav drugaciji adapter sa novim zvucnicima i jesu li dva velika zvucnika dovoljna? Uopšte i ne znam kakvi su oni mali zvucnici.

I još jel cudno što na desnim vratima nemam adapter? vec samo zice. Ili adapter imaju samo lijeva vozaceva vrata
Ma slobodno pomjeri lijevo-desno, dok drzis ovu plastikicu. Svakako ces morati presjeci zice, otkaciti ovak konektor. Za nove zvucnike ces morati staviti obicne zenske konektore. Corsa B ima razdvojene zvucnike, visokotonce (mali zvucnici u plastici pored rucice za otvaranje vrata) i kick-ove na dnu vrata( taj veci zvucnik). Ukoliko ne namjeravas da ulazes neke vece cifre u ozvucenje,moj savjet je da kupis dvosistemske zvucnike (visokotonac i kick u zajedno) i stavis ih na mjesto sadasnjih kickova, na dnu vrata. Imas jeftino u fisu i peniju. Sigurno ce bolje zvucati nego ti trenutni zvucnici.
putnik2107

#13975 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by putnik2107 »

Throttle wrote: fabia je 5 sarafa
Hvala
Post Reply