Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Pedja Kojovic

#13951 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

rajvosa1

Za glasace i clanove Nase stranke cinjenica da cemo u znacajnom broju biti prisutni u GV i da je predsjedavajuca OV Centar iz nasih redova znaci da je nas pregovaracki tim uspio ostvariti zadatak.
Bijes i nemoc koji tako ocigledno isijavaju iz nekoliko posljednjih saopstenja KO SDP-a i njihovih pristalica po internetu je meni sasvim razumljiv ali upucen na pogresnu adresu.
Iz mnogobrojnih razgovora sa mojim prijateljima iz te partije znam da je rukovodstvo svjesno ko zapravo snosi odgovornost za neuspjeh pregovora i cinjenicu da je zbog toga SDP izgubio vlast u Sarajevu i da je znacajan broj ljudi iz SDP-a ostao bez posla, odnosno, primanja.
Nazalost, umjesto da pokusaju da zaustave u jednu ruku smijesna a u drugu zalosna saopstenja svog kantonalnog odbora oni se od njih privatno ogradjuju, a javno o tome sute.
Mozda iz perspektive KO SDP sve ovo sto rade ima nekog smisla.
Gledano iz nase, sigurno nema.
Samo smanjuje mogucnost neke eventualne buduce saradnje izmedju nas i nekog buduceg reformisanog SDP-a.
Prvi put smo "raskinuli s njima" i otisli iz vlasti zbog njihovog kriminalnog posla sa NTV99.
Drugi put smo se rastali jer nisu htjeli podrzati ni ono na sta smo imali pravo po izbornim rezultatima(broj vjecnika u GV) niti g. FIncija za gradonacelnika.
Pokusaj da se sopstveni promasaji pripisu NS-u, pogotovo optuzbe tipa Deda Mraza.Arzija, itd, i da se sirenjem price o nekom razocarenju NS glasaca stvori utisak da su "svi isti" su, po mom misljenju kontraproduktivne. Ali svako zna sta je najbolje za njega.
Nasi opstinski odbori su jako zadovoljni rezultatima pregovora i jedva cekaju da krenu s radom.

p.k.
rajvosa1

#13952 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rajvosa1 »

G. Kojovicu,

hvala vam na iscrpnom odgovoru, ali moj glas ste izgubili za sva vremena, koliko god on bio beznacajan. I ne znam sto se toliko bavite SDP/om i njihovim saopcenjima? Nisam glasao za njih, nego za vas. Vama sam dao povjerenje, a ne njima, sto govorio o mom stavu pred izbore. I nisam vas nikad pitao za njihova saopcenja, niti me ona zanimaju niti ih pratim. A u te bajke da vase clanstvo podrzava koaliciju sa SDA ne vjerujete ni sami. Izdali ste nas koji smo vam vjerovali da ste bolji, drugaciji, principijelniji...
VjecitiStudent

#13953 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:rajvosa1
...
Drugi put smo se rastali jer nisu htjeli podrzati ni ono na sta smo imali pravo po izbornim rezultatima(broj vjecnika u GV) niti g. FIncija za gradonacelnika.
...
p.k.
:lol:
Teorije demokratije se ovih dana iznova pišu.
Pedja Kojovic

#13954 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

rajvosa1

Zao mi je sto tako mislite iako mislim da u ovom konkretnom slucaju grijesite.
Ja sam spreman i da se sastanem s vama(kao i sa drugim clanovima ovog foruma)
i u direktnom vas razgovoru pokusam razuvjeriti u vasem uvjerenju.

p.k.
seln

#13955 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

Bijes i nemoc koji tako ocigledno isijavaju iz nekoliko posljednjih saopstenja KO SDP-a i njihovih pristalica

p.k.
Ma svi znaju da je anamovasa stranka pobijedila dzematile i da ces ti nositi crvenu kravatu za utjehu Lagumdziji. :-)

Kad se sjetim da sam te branio ovdje na forumu, mogao bih sam sebe osamariti...
Challenger__

#13956 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

VjecitiStudent wrote: :lol:
Teorije demokratije se ovih dana iznova pišu.
:lol: :lol: :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#13957 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

-LIBERO- wrote:
-LIBERO- wrote:Pedja.

Da li mislite, planirate, razmisljate o tome...da zatrazite vanrednu sjednicu SKS, sa jednom jedinom temom: "Sigurnosna situacija u kantonu"?

Pedja, mogu li dobiti odgovor na ovo pitanje?

Hvala.
Pedja, treci put isto pitanje.

Bijes i nemoc koji tako ocigledno isijavaju iz nekoliko posljednjih saopstenja KO SDP-a i njihovih pristalica

p.k.
U isto vrijeme, kada vjerovatno cinjenicno primjecujete neka desavanja unutar korpusa glasaca druge stranke, sasvim svjesno ne zelite priznati mozda cak i jos radikalniju, i sa vise razocarenja, reakciju vasih glasaca. Cak to pokusavate relativizirati.

Jako, jako interesantno.
Last edited by -LIBERO- on 08/01/2013 19:00, edited 1 time in total.
drug_profi

#13958 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

Pokusaj da se sopstveni promasaji pripisu NS-u, pogotovo optuzbe tipa Deda Mraza.Arzija, itd, i da se sirenjem price o nekom razocarenju NS glasaca stvori utisak da su "svi isti" su, po mom misljenju kontraproduktivne. Ali svako zna sta je najbolje za njega.
Nasi opstinski odbori su jako zadovoljni rezultatima pregovora i jedva cekaju da krenu s radom.
Postovani Pedja (ovo je bez sarkazma),
nazalost cini mi se da se pomalo gubite i ne vjerujem da cete na sljedecim izborima imati glasova vise nego sto imate registrovanih clanova.

Meni niste ispunili ocekivanja, ali ono bas nimalo. Jako mi je zao sto sam agitovao za vas.
Vise je mojih ocekivanja je ispunio taj SDP od kojih sam otisao k vama.

Jako mi je zao. Jako, jako mi je zao zbog toga sto ste mi/nam uradili.
Jos pomalo u meni tinja nada da cete uskoro istupiti i izvinuti se biracima. Mada ne znam da li bi vam i to dovoljno pomoglo. Mozda je najbolje da se stopite sa nekom drugom strankom.
ultima_palabra

#13959 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Pedja Kojovic wrote:Za glasace i clanove Nase stranke cinjenica da cemo u znacajnom broju biti prisutni u GV i da je predsjedavajuca OV Centar iz nasih redova znaci da je nas pregovaracki tim uspio ostvariti zadatak.
Peđa,

Za ovog i još dosta glasača NS činjenica da ste uhljebili par kadrova ne znači ništa... pogotovo u poređenju sa izgubljenim kredibilitetom zbog koalicije sa najvećim uzročnikom moralne i materijalne bijede i propasti ovog društva.

Iz reakcije biračkog tijela na vaše ponašanje kod krize kantonalne vlasti, mogli ste vidjeti kakvo ponašanje birači od vas očekuju. Od tog vola preča vam je bila kila mesa, odnosno da uvalite par kadrova na mjesta koja "vam pripadaju" (takvu retoriku nisam čuo još od Čovića i Ljubića prije dvije godine :-) ).

Miješanje SDP-a i njegovih umobolnih saopštenja u ovu priču je uvreda inteligencije nas ovdje.

Jedva čekam Komšića.
Pedja Kojovic

#13960 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

libero

Mislio sam da je Albin vrlo precizno odgovorio na vase pitanje.
Ukratko, do ispunjenja sporazuma, odnosno, izglasavanja GV, odgovor je, ne.

p.k.
Pedja Kojovic

#13961 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

drugi profil&ultima palabra

Zao mi je da sam vas i ja, a i stranka, razocarali.
Sudeci po ranijim postovima na ovom forumu to nije prvi put.
Ovaj put ste svoja osjecanja o NS-u iznijeli u bezbroj, doduse skoro identicnih, postova na posljednjih desetak strana i vjerujem da je to sada skoro svima poznato. Ja licno sumnjam da stalno ponavljanje nekoliko recenica moze da ublazi bol koju osjecate, ali vi najbolje znate sta vam moze pomoci.

Podrzavam vam u odluci da se vratite SDP-u. Ako ste socijaldemokrata, ako ste antifasista, ako vjerujete u multietnicnu BiH, ako vam je dosta korupcije i politickog kriminala, onda to svakako trebate to uraditi.
Ljudi kao sto ste vi SDP-u sada najvise i nedostaje.

p.k.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#13962 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja Kojovic wrote:libero

Mislio sam da je Albin vrlo precizno odgovorio na vase pitanje.
Ukratko, do ispunjenja sporazuma, odnosno, izglasavanja GV, odgovor je, ne.

p.k.
Ako sam dobro skontao, sutit cete dok vas svojim glasovima ne proguraju..a onda cete ih napasti, preciznije receno- trazit cete vanrednu sjednicu sa temom vezano za sigurnost u kantonu ?

Interesantno.
udrch

#13963 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by udrch »

pa oni nikad i nisu glasali za NS, sve su to SDP-ovci..
Challenger__

#13964 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

...? ...?? ...???

Da li iko ovdje vidi da je Ultima ili drugiprofil rekao "da će se vratiti SDP-u"? Izgleda, samo Peđa. Sve mi se čini da se dijalog između birača NS-a, sa jedne strane i Peđe i Albina sa druge, pretvorio u "razgovor gluhih telefona".
drug_profi

#13965 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

udrch wrote:pa oni nikad i nisu glasali za NS, sve su to SDP-ovci..
Jesmo, jesmo druze udrch.
I popljuvali smo SDP kad nas je izdao i presao anamo sa tvojima, a sad nam isto uradi i NS.
Pa sta cemo, to je konstanta. Narod na kraju uvijek dobije vlast koju zasluzuje.

Pedja i NS: autizam. Volio bih da se pojavi jedan glasac NS koji ce podrzati ovo sto ste uradili, kao prilog vasoj procjeni da ste uradili dobar potez i da zbog toga necete izgubiti podrsku nezavisnih biraca. Mislim bezveze pricamo, samo ce vam se kazati.
Socijaldemokrata nisam. Antifasista jesam. SDP je samo skup slova koja ne znace nista. Bogda razlike u odosu na ostale partije u BiH.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#13966 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

drugi profil wrote: Socijaldemokrata nisam. Antifasista jesam. SDP je samo skup slova koja ne znace nista. Bogda razlike u odosu na ostale partije u BiH.

Ti se pravdas Pedji koji je prekrsio osnovnu tezu koju je propagirao u predizbornoj kampanji?

Daj molim te.... ;-)
StupskaBitanga

#13967 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

Jel neko ovo shvatio kao i ja
ono ko je jamio jamio mi se uhljebili nama dobro vas ko ******
Svako ima svoju cijenu samo ste se vi pogrešnom đavlu prodali
drug_profi

#13968 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

-LIBERO- wrote:
drugi profil wrote: Socijaldemokrata nisam. Antifasista jesam. SDP je samo skup slova koja ne znace nista. Bogda razlike u odosu na ostale partije u BiH.

Ti se pravdas Pedji koji je prekrsio osnovnu tezu koju je propagirao u predizbornoj kampanji?

Daj molim te.... ;-)
ma hajd, nesto me povuklo da kazem....
ultima_palabra

#13969 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Pedja Kojovic wrote:drugi profil&ultima palabra

Zao mi je da sam vas i ja, a i stranka, razocarali.
Sudeci po ranijim postovima na ovom forumu to nije prvi put.
Ovaj put ste svoja osjecanja o NS-u iznijeli u bezbroj, doduse skoro identicnih, postova na posljednjih desetak strana i vjerujem da je to sada skoro svima poznato. Ja licno sumnjam da stalno ponavljanje nekoliko recenica moze da ublazi bol koju osjecate, ali vi najbolje znate sta vam moze pomoci.

Podrzavam vam u odluci da se vratite SDP-u. Ako ste socijaldemokrata, ako ste antifasista, ako vjerujete u multietnicnu BiH, ako vam je dosta korupcije i politickog kriminala, onda to svakako trebate to uraditi.
Ljudi kao sto ste vi SDP-u sada najvise i nedostaje.

p.k.
Peđa,

Do sada smo imali dobru komunikaciju, i zahvalio bih se na činjenici da sam na svako pitanje dobio kakav-takav odgovor. Također, smatram tvoju komunikaciju sa forumašima bitnom u političkoj istoriji BiH.

Volio bih vidjeti nekoliko tih svojih "identičnih" postova na zadnjih desetak strana... mislim da je ovo prvi put da sam svoje razočarenje iznio u formi dužoj od par rečenica.

Također, neka poturanja i spuštanja u stilu stranačkih PR saopštenja će i tebi i stranci oduzeti i ovo malo kredibiliteta koje vam je ostalo. Nekada ste se sa SDP-om razilazili oko principa, a sada oko fotelja... mislim da i ta činjenica nešto govori.

Za mene stranke dolaze i prolaze, ostaje nada i borba za bolje društvo i državu. Pošto prepiske u tonu tvog malopređašnjeg posta nisu nešto što očekujem od ove teme, prestaću da postavljam direktna pitanja na ovoj temi.

Sve najbolje.
JThomas

#13970 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JThomas »

uhljebljenje? kakoje uhljebljenje?
nosara

#13971 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

albin...? Strancica pojacala vezni red na klitorixu...!? :D
StupskaBitanga

#13972 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

ovo u Našoj stranci 3x izgovorena laž postaje istina
biturbo

#13973 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by biturbo »

ultima_palabra wrote: Nekada ste se sa SDP-om razilazili oko principa, a sada oko fotelja... mislim da i ta činjenica nešto govori.
Bez fotelja, nema ni principa ;-)
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#13974 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

@albin zuhrić
Poštovani , prije svega Vam hvala na odgovoru. Ipak , dat ću sebi slobodu da prokomentarišem isti.
Albin Zuhric wrote:
Sasvim mi je jasno kako je percepcija skoro svakog sporazuma izmedju politickih subjekata negativna, iz mozda opravdanih historijskih razloga, medjutim takva percepcija istovremeno podrazumijeva nepovjerenje i pesimizam. Naime, sporazumi poput ovoga o kojem govorimo javnost vidi kao cilj ili rezultat.
Meni je jasno da vama "možda opravdani historijski razlozi" ne predstavljaju smetnju za "sporazum".
Cijenim to. Ipak ukoliko pomnije pogledate historiju moje i vaše (tj.naše) zemlje i grada od 1996 do danas a ista je opet pod direktnom palicom onih s kojima ste se "sporazumjeli u vezi OV i GV" možda ćete primjetiti da su svi oni koji su bili u nekom odnosu sa pomenutim sporazumnim partnerom samo nahebali ukoliko nisu bili rodbina , prijatelji ili mecene tog partnera. Svi su nahebali , prvenstveno narod pa privreda pa politika pa koalicioni partneri.Ukoliko mislite da ste mudriji od njih uz dužno poštovanje niste ili nismo, jer da jesmo oni bi odavno bili tamo gdje trebaju biti a vi bi ste bili jedna od vodećih partija u BiH a narod makar...pa makar bi nešto imao...dakle dobro osmotrite tu "historiju"
Albin Zuhric wrote: Da je Nasa stranka potpisala sporazum kojim dobija mjesta u gradskom vijecu, a potom nasi vijecnici obnasali svoju funkciju nemoralno ili se zalagali za politike koje su suprotne onima koje smo promovirali u kampanji, ja bih apsolutno shvatio kritike i osjecaj iznevjerenosti, ali to nije slucaj.
Da budem jos iskreniji, i mozda manje mudar sto sljedece govorim javno, ne brinu me kritike ovog sporazuma. Ne prijaju mi, i zao mi je ako ima razocaranih gradjanki I gradjana, ali me ne brinu, iz razloga sto dobro poznajem izabrane clanove Nase stranke, i sto sam apsolutno uvjeren da ce oni raditi svoj posao savjesno.
U tom grmu leži zec. Svi su vidjeli liste , bile su super sa finim ljudima. Ne znam ko je pokrenuo ovu "sporazumnu ideju" vijećnici ili Predsjedništvo ali upravo se ovakvim odlukama vijećnici tjeraju u vrzino kolo i veća je vjerovatnoća da će vaše "shvatanje kritika i osjećaj iznevjerenosti" postati vrlo realno !!!
Ne kude ljudi zbog njih, nego da vi ne postanete - oni !!! S njima !!!
Albin Zuhric wrote: Cak sta vise, imali smo potpisan slican sporazum u proslosti, dosli u poziciju da glasamo za prijedlog koji je po nama bio los za gradjanke i gradjane, a dolazio je od naseg partnera, i napustili to partnerstvo.
I svi su Vam aplaudirali , podržali vašu nezavisnost i poštovanje principa. Šta se promijenilo u 2012 ? Čekate da SDA nešto zahebe pa kao da vi to napustite...? Ma dajte , Albine jednostavno ne razumijem...
Albin Zuhric wrote:
Kritike cu objerucke prihvatiti kada se budu odnosile na nasu ideologiju, konkretne prijedloge koje iznosimo, podrsku losim prijedlozima, ili bilo kakvo protuzakonito ili nemoralno ponasanje nasih vijecnika. Do tada, ovaj sporazum je samo prilika za nase predstavnike da ucestvuju, ne rezultat njihovog rada.
Evo Vam Albine i kritika na ideologiju uz malu digresiju gdje se pomalo dotičem rasprave ultima_palabra - pedja kojovic. Ne znam da li se sjećate koalicije SDA-SDP? Možda sam prespavala 2010 godinu (na ovom forumu nisam bila aktivna) ali se ne sjećam kritika iz SDP-a (slobodno me demantujte , zbilja možda griješim). Uglavnom , autokratski stil vladanja obojen željom za vlašću i lovom , nije dozvolio istinskim socijaldemokratama da obore taj sramni čim koaliranja još u startu !!! Bruka !!! Sramota !!!

Ukoliko vi smatrate ideološki kompaktibilnim da jedna liberalna i otvorena partija koalira sa jednom desničarskom konzervativnom partijom ogrezlom u štetnost sistema koju je sama kreirala i koju je i sam nosioc teme svojevremeno okarakterisao kao "udruženi kriminalni podhuvat"(parafraza) te ukoliko s njima imate namjeru provoditi sve liberalne i napredne ideje , onda vam svaka čast. Svaku kritiku vaših politika smatrajte kao kritiku LIBERALNIH osoba koji ipak misle svojom glavom a bez obzira što njome ne klimaju , spremni su pružiti bezrezervnu podršku svojim izbranim predstavnicima jer su za njih to što zbilja jesu - izabrani predstavnici a ne rođaci , prijatelji ili ne daj bože ukalupljeni bezlični dizači ruka....Samo što ne može i jare i pare i SDA i podrška liberala..birajte gospodo ali PRIJE IZBORA a ne nakon njih...korektnije je....(Albine , navedite mi samo jednog glasača NS-a koji je ovaj "sporazum" prihvatio oduševljeno i iz srca - hvala na shvatanju)

Hvala Vam na razgovoru uopšte niste zvučali oštro.
Srdačan pozdrav.
rajvosa1

#13975 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rajvosa1 »

Zao mi je sto tako mislite iako mislim da u ovom konkretnom slucaju grijesite.
Ja sam spreman i da se sastanem s vama(kao i sa drugim clanovima ovog foruma)
i u direktnom vas razgovoru pokusam razuvjeriti u vasem uvjerenju.

p.k.
Bilo bi mi izuzetno drago da upoznam jednu tako obrazovanu i inteligentnu osobu. Naravno, nemate šanse da me uvjerite u suprotno. Jedan od razloga moje velike ljutnje i je to, Peđa, što osobu kao vi ne mogu nikako zamisliti u društvu eksperata za kriminal i korupciju kao što su vaši novi koalicioni partneri. Nikako!
Locked