FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sumirprimus

#13951 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

i plus,kazu imo vise pasova od svih napadaca :lol:,misiim ako se to moze provjerit :D
veljaca

#13952 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

erik2 wrote:Image
U jednom dijelu finalne utakmice, cak 7 igraca Barcelone: Alba, Pique, Buskets, Iniesta, Xavi, Fabregas, Pedro su bila na terenu sa jos 4 iz reala .....

:thumbup:
salle_eh1986

#13953 Re: FC Barcelona

Post by salle_eh1986 »

veljaca wrote:
erik2 wrote:Image
U jednom dijelu finalne utakmice, cak 7 igraca Barcelone: Alba, Pique, Buskets, Iniesta, Xavi, Fabregas, Pedro su bila na terenu sa jos 4 iz reala .....

i šta tu ima čudno, pa jel za očekivati da tu bude igrač sevilje, bilbaoa, majorke?
kad se zna da čim neko valja ide pravac ova dva kluba
veljaca

#13954 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Iniesta najbolji igrač Eura u Poljskoj i Ukrajini

Najbolji igrač Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini je španski reprezentativac Andres Iniesta, odlučila je Tehnička komisija UEFA-e.

Iniesta je tokom Eura upisao dvije asistencije (Irska i Hrvatska), ali je čitavo vrijeme bio vođa Španije, koja je sinoć u ukrajinskom Kijevu, u velikom finalu, savladala Italiju s 4:0 i osvojila treći veliki turnir zaredom.

Iako je statistički najbolji učinak imao David Silva (2 gola, 3 asistenije), za najboljeg, odnosno najkorisnijeg (MVP) igrača proglašen je Barcelonin veznjak.

Izabrana je i najbolja momčad Eura po UEFA-inom izboru, a čine je: Casillas, Buffon, Neuer, Piqué, Coentrao, Lahm, Pepe, Sergio Ramos, Jordi Alba, De Rossi, Gerrard, Xavi, Iniesta, Khedira, Busquets, Özil, Pirlo, Xabi Alonso, Balotelli, Fabregas, Cristiano Ronaldo, Ibrahimović i Silva.

--------------------

A ova najbolja momcad u njoj 24 igraca .... Da zadovolje svakoga po malo :D ....
Dr. Kuca

#13955 Re: FC Barcelona

Post by Dr. Kuca »

Spanija nikad nije osvojila nista dok Barca nepoce dominirat svijetskim fudbalom :thumbup:
kory_galaktikos

#13956 Re: FC Barcelona

Post by kory_galaktikos »

Dr. Kuca wrote:Spanija nikad nije osvojila nista dok Barca nepoce dominirat svijetskim fudbalom :thumbup:
heh to ti prica..sad ce bit barsa zasluzna za sve titule spanije jelde
LiTtle MaN

#13957 Re: FC Barcelona

Post by LiTtle MaN »

kory_galaktikos wrote:
Dr. Kuca wrote:Spanija nikad nije osvojila nista dok Barca nepoce dominirat svijetskim fudbalom :thumbup:
A ti hoces reci da Barca nije zasluzna za titule Spanije, mozda nije za sve, ali za zadnje tri veci dio zasluga pripada Barci i njenim igracima...Da nije bilo Xavia i Inieste ili Ville Spanija bi jos imala jedan vazniji trofej, a to je naslov EP-a koji je osvojen prije vise od 40 godina...
Koolin1

#13958 Re: FC Barcelona

Post by Koolin1 »

kory_galaktikos wrote:
definitivno... pogledaj samo kako igraju, i ko su kljucni igraci i bit ce ti jasno...
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#13959 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

jasmin93

#13960 Re: FC Barcelona

Post by jasmin93 »

Koja je poenta pojavljivanja navijača Madrida u ovoj temi? Nađite si nešto korisnije za tračiti vrijeme.

Baš me zanima kako će ekipa djelovati narednu sezonu, prvenstveno to kako će se odraziti promjena trenera na neke od glavnih igrača.
kory_galaktikos

#13961 Re: FC Barcelona

Post by kory_galaktikos »

Koolin1 wrote:
kory_galaktikos wrote:
definitivno... pogledaj samo kako igraju, i ko su kljucni igraci i bit ce ti jasno...
sad ispade da tores,silva,casillas,ramos,arbeloa,alonso,mata nisu nista doprinijeli ovom timu...je tacno da barsa ima strasnu generaciju igraca i to se dijelom odrazilo na reprezentaciju al lupaz ovakve gluposti je nevjerovatno
Koolin1

#13962 Re: FC Barcelona

Post by Koolin1 »

Jesu... ali igraci Barcelone su nametnuli svoj stil igranja, ostali su se samo prilagodili tome... to nije ni cudno kad je 5 kljucnih igraca iz Barcelone.

Bez Inieste i Xavia se nije moglo... svi ostali su se mogli zamjeniti...
veljaca

#13963 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Deset najboljih svjetskih trenera u zadnjih pet godina u izboru Sport Bilda:

1. Pep Guardiola

2. Jose Mourinho

3. Vicente del Bosque

4. Alex Ferguson

5. Oscar Tabarez

6. Jürgen Klopp

7. Roberto Mancini

8. Diego Simeone

9. Frank de Boer

10. Joachim Löw
----------------------

Pep :thumbup:
todd_smith

#13964 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

odlican dokumentarac :thumbup:
hypko_nurko

#13965 Re: FC Barcelona

Post by hypko_nurko »

eto messija, sto su se navadili. sad ce svi igraci poceti dolaziti na pripreme u medjugorje.

Nakon Mancinija i Buffona...
Najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi stiže u Bosnu i Hercegovinu

http://www.klix.ba/vijesti/bih/najbolji ... /120704074
LSD

#13966 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Neki dan Hummels, sad Badstuber nova meta Barce :roll:
Dugi nožni nokti

#13967 Re: FC Barcelona

Post by Dugi nožni nokti »

Uh, kad mu se Ronaldo ukaže u Međugorju. :D
BHF_Manijak

#13968 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Ako mrtvi BAdstuber predje u Barcu, ja cu sebi muda pojesti i nikad vise ni na jedan fudbalski forum necu javiti niti fudbal gledati, jer onda fakat veze nemam! :roll: :roll: Cuj Badstuber, ah kukala ti majka ko ce onog parmaka, pa ni Bayern ga ne bi da ima boljeg! :lol: :roll:

Hajde za Hummelsa mi je razumljivo, mali je jedan od najperspektivnijih stopera u Evropi u svom uzrastu, ali onaj parmak... :roll:

PS Koji smo mi levati jebote, mogli smo uzeti OGROMNE pare jebote na ovoj gospi i medjugorju, a ovako pustamo samo lokalno mjesto da uzima lovu, samo zato sto je drzava nesposobna odnosno ljudi u njoj!!! :( :( :roll:
LSD

#13969 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Ako mrtvi BAdstuber predje u Barcu, ja cu sebi muda pojesti i nikad vise ni na jedan fudbalski forum necu javiti niti fudbal gledati, jer onda fakat veze nemam! :roll: :roll: Cuj Badstuber, ah kukala ti majka ko ce onog parmaka, pa ni Bayern ga ne bi da ima boljeg! :lol: :roll:

Hajde za Hummelsa mi je razumljivo, mali je jedan od najperspektivnijih stopera u Evropi u svom uzrastu, ali onaj parmak... :roll:

PS Koji smo mi levati jebote, mogli smo uzeti OGROMNE pare jebote na ovoj gospi i medjugorju, a ovako pustamo samo lokalno mjesto da uzima lovu, samo zato sto je drzava nesposobna odnosno ljudi u njoj!!! :( :( :roll:
Daj ba nemoj zezati...što to toliko popljuva Badstubera :? :shock: mislim, OK nije Maldini iz najboljih dana, ali ti momka predstavi ko da je Mikelini u pitanju :mrgreen: , a ne reprezentativac Njemacke.
Meni je Holger savim OK stoper, borben, jak u skoku, vrlo dobar....nebitno hoce li preci u Barcu, negdje drugo ili ostati u Bayernu.
5 0 5

#13970 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Image
BHF_Manijak

#13971 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote:
BHF_Manijak wrote:Ako mrtvi BAdstuber predje u Barcu, ja cu sebi muda pojesti i nikad vise ni na jedan fudbalski forum necu javiti niti fudbal gledati, jer onda fakat veze nemam! :roll: :roll: Cuj Badstuber, ah kukala ti majka ko ce onog parmaka, pa ni Bayern ga ne bi da ima boljeg! :lol: :roll:

Daj ba nemoj zezati...što to toliko popljuva Badstubera :? :shock: mislim, OK nije Maldini iz najboljih dana, ali ti momka predstavi ko da je Mikelini u pitanju :mrgreen: , a ne reprezentativac Njemacke.
Meni je Holger savim OK stoper, borben, jak u skoku, vrlo dobar....nebitno hoce li preci u Barcu, negdje drugo ili ostati u Bayernu.
Moj LSD, vjeruj bratu da on minute ne bi u reprezentativnom dresu odigro da nije igrac Bayerna! :wink: Takva je to politika i ja to postujem, no daleko je on jos od respektabilnog igraca, "mali" Hummels ga u zubima moze nositi. Badstuber niti ima visine, a Bogami ni brzine, za stopera, dakle iako relativno nizak za stopera, ipak nije ni brz. A u skoku, hmmm ne znam sta bi ti reko, gledam ga mnogo i mene nesto ne impresionira u istom, al' eto...Jedino sta mi se svidja je pozrtvovanost i gradanja igre prema naprijed, ima odlicne lopte prema naprijed, zatim duboke lopte kroz sredinu itd.., to mu je ok!
Kazem ti, da se ja pitam, uvijek bih prije Hummelsa izabro. No realno nece nijedan ni drugi u Barcu! :mrgreen:
todd_smith

#13972 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

505sCrtom wrote:Image
Kakav im je ovo koreograf u Spanskoj repci :mrgreen:
erik2

#13973 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

Seydou Keita će ove sedmice potpisati ugovor na dvije i pol godine sa kineskim klubom Dalian Aerbin.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#13974 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

erik2 wrote:Seydou Keita će ove sedmice potpisati ugovor na dvije i pol godine sa kineskim klubom Dalian Aerbin.
Šteta. Veoma zahvalan igrač. Ali razumijem ga... Ima 32 godine, a kinezi nude veliku lovu.
skenderija04

#13975 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

E sad su prioriteti drugi. Javi Martinez postaje najinteresantniji na trzistu. Za sada skupo, ali ko zna. Mislim da ce se ici u tom pravcu
Post Reply