Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- insomnia78
#13951 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako bas ne moram
- HAVANA
#13952 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne kontam sta ti to znaci u kontekstu moje price al hajd.Nit sam na budzetu,nit u politici,nikad uzeo ni jebene certifikate nit invalidninu ...Radim i borim se za sebe i svoju porodicu Ne kontam sta ste to vi zagovornici odlaska nesto drugaciji? Vi odete da je drugom bolje il sta? Vi ste kao nesto bolji i odgovorniji clanovi drustva? Doprinosite vise? Vi odete,smjestite guzove u uredjenije drustvo a kao mi smo ovakvi,onakvi,nikakvi..a vi fini? Mi cemo se jebavat sa milion problema i idiotluka u ovoj ludoj zemlji,gledati kako da djecu izvedemo na put i napravimo ljude od njih a vi cete nas kritikovati iz beca ,minhena...A ako nam kojim slucajem idu neke stvari od ruke detektovacete da smo sebicni i samo o sebi brinemo.A vi o nailovoj materi brinete,iz daleka? Sretno tebi bilo al konstantno mi neko nesta zamjera na temi a nikom nista ruzno pozelio nisam.Pisem o svom zivoru i kako ga ja gledam,pravim,zivim...Ja o cijem cu ? Ne kontam sta treba pisati na ovoj temi? Ne valja nista kurcu,svi trebaju pobjeci iz zemlje...To je rjesenje.Valja li sad?SD7 wrote:Problem tog drustva tamo i jeste filozofija "nek' je meni dobro". Tebi svakako zelim i dalje uspjeh na poslovnom i privatnom planu.SD7 wrote:[quote="HAVANA"
Ne znam ja jarane sta si ti radio dok si bio ovde.Ja nemam puno vremena i dosta vremena provodim na poslu.Kad sam slobodan imam svoj krug ljudi,komsiluka,familije,bezbroj mjesta za dobro opustanje.Ne pratim novine,politiku,ne trpim suplje price,izbjegavam negativne i problematicne ljude...I na poslu i oko posla sam srecom okruzen ljudima koji rade za sebe,bore se,nikakve guzonje i politicki podobni...Ja znam da ne valja situacija ali ja jednostavno biram put i krug neopterecenih ljudi,i ima ih jako puno.Super funkcionisem a biram poslove gdje se ne srecem sa stranackim ljudima,ne zavisim od njih,krcim sebi kako znam i kako mi pase.Sretan i zadovoljan.Sabrao ,oduzeo i u ovim godinama nam pase da smo tu.Lijepo nam je.Jednostavno.Djeca su vec velika,16 i 21 godina.Nikakvih problema srecom nisam imao,sve ide po planu,skoluju se,studiraju,pomalo radi starija,zivi,zdravi,familija i prijatelji nam tu,imamo sve sto nam treba.I sta trebam napisati? Da lazem? Ne kazem da je svima i da ce biti ali ima ih dosta kojim jeste.Neka se svako bori za sebe.Mora.Jeben vakat.Svuda.Negdje vise,negdje manje...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#13953 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dok je u stvarnosti zapadni svijet nametnuo koncept individualizma.
- HAVANA
#13954 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Prica se da si kod doboja 98 km/h vozio.Ispo u avazu.Teget plava zafira francuskih tablica.insomnia78 wrote:Ako bas ne moram
- insomnia78
- insomnia78
#13956 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Neto i bruto plata

- deer_hunter
#13957 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
realno, ovakvi trebaju cenifu da naplacuju i ciste i to jos da se udaraju nogom u zicugu sto su im dali i takav posaouglavnomja wrote:
nema tu asimilacije ko je dosao punoljetan iz potpuno drugacijeg mentaliteta
tek se njihova djeca mogu relativno asimilirati
pogotovo vecina ovih danasnjih izbjeglica, momcadija oko 20 godina, bez skole, bez radnih navika ... puni adrenalina, hormona ... i ocekvanja
trazioci azila nemaju nista osim hrane i krova nad glavom
oni koji su ga dobili imaju neku socijalu, taman da prezive
e, mozda bolje zive nego tamo odakle su dosli
ali poslije nekog vremena skontaju da to nije dosta
a jedini posao koji mogu dobiti je placen kao socijala
i tako jedan dio zaglavi ili u zatvoru ili u siriji itd ...
ne vjerujem da ce tamo slati nekoga ko je ukrao cokoladu u granapu
- Connaisseur Karlin
#13958 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
HAVANA wrote:SD7 wrote:Ne kontam sta ti to znaci u kontekstu moje price al hajd.Nit sam na budzetu,nit u politici,nikad uzeo ni jebene certifikate nit invalidninu ...Radim i borim se za sebe i svoju porodicu Ne kontam sta ste to vi zagovornici odlaska nesto drugaciji? Vi odete da je drugom bolje il sta? Vi ste kao nesto bolji i odgovorniji clanovi drustva? Doprinosite vise? Vi odete,smjestite guzove u uredjenije drustvo a kao mi smo ovakvi,onakvi,nikakvi..a vi fini? Mi cemo se jebavat sa milion problema i idiotluka u ovoj ludoj zemlji,gledati kako da djecu izvedemo na put i napravimo ljude od njih a vi cete nas kritikovati iz beca ,minhena...A ako nam kojim slucajem idu neke stvari od ruke detektovacete da smo sebicni i samo o sebi brinemo.A vi o nailovoj materi brinete,iz daleka? Sretno tebi bilo al konstantno mi neko nesta zamjera na temi a nikom nista ruzno pozelio nisam.Pisem o svom zivoru i kako ga ja gledam,pravim,zivim...Ja o cijem cu ? Ne kontam sta treba pisati na ovoj temi? Ne valja nista kurcu,svi trebaju pobjeci iz zemlje...To je rjesenje.Valja li sad?SD7 wrote:
Problem tog drustva tamo i jeste filozofija "nek' je meni dobro". Tebi svakako zelim i dalje uspjeh na poslovnom i privatnom planu.
- madner
#13959 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Realno, ljudi za svoje neuspjehe rado krive sve osim sebe. Tako da i napadaju one sto im kvare koncepciju. 
-
espn
#13960 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
BOSANKA U HOLANDIJI: Saša Gazibegović napravila značajan korak u rješavanju jedne od najvećih misterija fizike
https://www.klix.ba/scitech/nauka/sasa- ... /190510058
Sve se bojim da bi kod nas uspjela napraviti takav korak.
-
The 51st State
#13961 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jah, samo sto se kod nas obrazovala I stekla referencu za dalje bavljenje naukomespn wrote:BOSANKA U HOLANDIJI: Saša Gazibegović napravila značajan korak u rješavanju jedne od najvećih misterija fizike
- madner
#13962 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Koji pacenik, ni ne procita clanak.
- insomnia78
#13963 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa mozda je i on fizicar al ne moze da izrazi kod nas
-
The 51st State
#13964 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jes na japaneru, dobra forainsomnia78 wrote:Pa mozda je i on fizicar al ne moze da izrazi kod nas
- insomnia78
#13965 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I fizika u Njemckoj nije ista. Sve automatizovano. Pritisnes dugme vreca na ledja
- amidzazeher
#13966 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
HAVANA wrote: Ne kontam sta ti to znaci u kontekstu moje price al hajd.Nit sam na budzetu,nit u politici,nikad uzeo ni jebene certifikate nit invalidninu ...Radim i borim se za sebe i svoju porodicu Ne kontam sta ste to vi zagovornici odlaska nesto drugaciji? Vi odete da je drugom bolje il sta? Vi ste kao nesto bolji i odgovorniji clanovi drustva? Doprinosite vise? Vi odete,smjestite guzove u uredjenije drustvo a kao mi smo ovakvi,onakvi,nikakvi..a vi fini? Mi cemo se jebavat sa milion problema i idiotluka u ovoj ludoj zemlji,gledati kako da djecu izvedemo na put i napravimo ljude od njih a vi cete nas kritikovati iz beca ,minhena...A ako nam kojim slucajem idu neke stvari od ruke detektovacete da smo sebicni i samo o sebi brinemo.A vi o nailovoj materi brinete,iz daleka? Sretno tebi bilo al konstantno mi neko nesta zamjera na temi a nikom nista ruzno pozelio nisam.Pisem o svom zivoru i kako ga ja gledam,pravim,zivim...Ja o cijem cu ? Ne kontam sta treba pisati na ovoj temi? Ne valja nista kurcu,svi trebaju pobjeci iz zemlje...To je rjesenje.Valja li sad?
Bravo za post!!
- amidzazeher
#13967 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
insomnia78 wrote:Neto i bruto plata
- Edin H.
#13968 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
The 51st State wrote:Jah, samo sto se kod nas obrazovala I stekla referencu za dalje bavljenje naukomespn wrote:BOSANKA U HOLANDIJI: Saša Gazibegović napravila značajan korak u rješavanju jedne od najvećih misterija fizike
Nema vece suplje of kvantitativne fizike
- Connaisseur Karlin
#13969 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Edin H. wrote:The 51st State wrote:Jah, samo sto se kod nas obrazovala I stekla referencu za dalje bavljenje naukomespn wrote:BOSANKA U HOLANDIJI: Saša Gazibegović napravila značajan korak u rješavanju jedne od najvećih misterija fizike
-
muzicar_iz_parka
#13970 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jel to ono sa mačkom u vreći.
Naši političari zaslužuju počasni doktorat iz Cerna ako ćemo o šupljiranju.
Naši političari zaslužuju počasni doktorat iz Cerna ako ćemo o šupljiranju.
-
espn
#13971 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kiša već donijela poplave u sjeverozapadnom dijelu BiH, najkritičnije u prijedorskim naseljima
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kisa-ve ... /190512097
Šta su nadležni uradili da zaštite lokalno stanovništvo?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kisa-ve ... /190512097
Šta su nadležni uradili da zaštite lokalno stanovništvo?
-
Seyfo
#13972 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa ko ce nam ukazati na poplave nego nas dezurni pacenik ? Rodila majka 
- HAVANA
#13973 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mene svasta u zivotu interesuje, al ta kvantitativna nikako.Edin H. wrote:The 51st State wrote:Jah, samo sto se kod nas obrazovala I stekla referencu za dalje bavljenje naukomespn wrote:BOSANKA U HOLANDIJI: Saša Gazibegović napravila značajan korak u rješavanju jedne od najvećih misterija fizike
- HAVANA
#13974 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kad ovakav neko,kaze nesto ovakvo,ja joj moram vjerovati.
Studij u BiH joj je, kaže nam, donio dosta prednosti i znanja pa joj nije bilo teško snaći se i adaptirati na rad u Holandiji.
"Nažalost, na PMF-u nemamo pristup uređajima gdje možemo vršiti sofisticirane eksperimente, ali profesori su bili odlični i dali sve od sebe kako bismo imali dobar temelj za buduće poduhvate. Tako smo i mi, studenti, sami naučili kako da budemo praktični. U Holandiji, u drugu ruku, sve je dostupno i mnogi ne nauče kako da budu praktični", rekla je.
Studij u BiH joj je, kaže nam, donio dosta prednosti i znanja pa joj nije bilo teško snaći se i adaptirati na rad u Holandiji.
"Nažalost, na PMF-u nemamo pristup uređajima gdje možemo vršiti sofisticirane eksperimente, ali profesori su bili odlični i dali sve od sebe kako bismo imali dobar temelj za buduće poduhvate. Tako smo i mi, studenti, sami naučili kako da budemo praktični. U Holandiji, u drugu ruku, sve je dostupno i mnogi ne nauče kako da budu praktični", rekla je.
- Bluemore
#13975 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
E sad hoce li se vratiti