Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#13951 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Ako bas ne moram
HAVANA

#13952 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

SD7 wrote:
SD7 wrote:[quote="HAVANA"
Ne znam ja jarane sta si ti radio dok si bio ovde.Ja nemam puno vremena i dosta vremena provodim na poslu.Kad sam slobodan imam svoj krug ljudi,komsiluka,familije,bezbroj mjesta za dobro opustanje.Ne pratim novine,politiku,ne trpim suplje price,izbjegavam negativne i problematicne ljude...I na poslu i oko posla sam srecom okruzen ljudima koji rade za sebe,bore se,nikakve guzonje i politicki podobni...Ja znam da ne valja situacija ali ja jednostavno biram put i krug neopterecenih ljudi,i ima ih jako puno.Super funkcionisem a biram poslove gdje se ne srecem sa stranackim ljudima,ne zavisim od njih,krcim sebi kako znam i kako mi pase.Sretan i zadovoljan.Sabrao ,oduzeo i u ovim godinama nam pase da smo tu.Lijepo nam je.Jednostavno.Djeca su vec velika,16 i 21 godina.Nikakvih problema srecom nisam imao,sve ide po planu,skoluju se,studiraju,pomalo radi starija,zivi,zdravi,familija i prijatelji nam tu,imamo sve sto nam treba.I sta trebam napisati? Da lazem? Ne kazem da je svima i da ce biti ali ima ih dosta kojim jeste.Neka se svako bori za sebe.Mora.Jeben vakat.Svuda.Negdje vise,negdje manje...
Problem tog drustva tamo i jeste filozofija "nek' je meni dobro". Tebi svakako zelim i dalje uspjeh na poslovnom i privatnom planu.
Ne kontam sta ti to znaci u kontekstu moje price al hajd.Nit sam na budzetu,nit u politici,nikad uzeo ni jebene certifikate nit invalidninu ...Radim i borim se za sebe i svoju porodicu Ne kontam sta ste to vi zagovornici odlaska nesto drugaciji? Vi odete da je drugom bolje il sta? Vi ste kao nesto bolji i odgovorniji clanovi drustva? Doprinosite vise? Vi odete,smjestite guzove u uredjenije drustvo a kao mi smo ovakvi,onakvi,nikakvi..a vi fini? Mi cemo se jebavat sa milion problema i idiotluka u ovoj ludoj zemlji,gledati kako da djecu izvedemo na put i napravimo ljude od njih a vi cete nas kritikovati iz beca ,minhena...A ako nam kojim slucajem idu neke stvari od ruke detektovacete da smo sebicni i samo o sebi brinemo.A vi o nailovoj materi brinete,iz daleka? Sretno tebi bilo al konstantno mi neko nesta zamjera na temi a nikom nista ruzno pozelio nisam.Pisem o svom zivoru i kako ga ja gledam,pravim,zivim...Ja o cijem cu ? Ne kontam sta treba pisati na ovoj temi? Ne valja nista kurcu,svi trebaju pobjeci iz zemlje...To je rjesenje.Valja li sad?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#13953 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

Dok je u stvarnosti zapadni svijet nametnuo koncept individualizma.
HAVANA

#13954 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:Ako bas ne moram
Prica se da si kod doboja 98 km/h vozio.Ispo u avazu.Teget plava zafira francuskih tablica.
insomnia78

#13955 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Hahaha
insomnia78

#13956 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Neto i bruto plata
Image
:lol:
deer_hunter

#13957 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by deer_hunter »

uglavnomja wrote:

nema tu asimilacije ko je dosao punoljetan iz potpuno drugacijeg mentaliteta
tek se njihova djeca mogu relativno asimilirati

pogotovo vecina ovih danasnjih izbjeglica, momcadija oko 20 godina, bez skole, bez radnih navika ... puni adrenalina, hormona ... i ocekvanja

trazioci azila nemaju nista osim hrane i krova nad glavom

oni koji su ga dobili imaju neku socijalu, taman da prezive
e, mozda bolje zive nego tamo odakle su dosli
ali poslije nekog vremena skontaju da to nije dosta
a jedini posao koji mogu dobiti je placen kao socijala
i tako jedan dio zaglavi ili u zatvoru ili u siriji itd ...

ne vjerujem da ce tamo slati nekoga ko je ukrao cokoladu u granapu
realno, ovakvi trebaju cenifu da naplacuju i ciste i to jos da se udaraju nogom u zicugu sto su im dali i takav posao :thumbup:
Connaisseur Karlin

#13958 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Connaisseur Karlin »

HAVANA wrote:
SD7 wrote:
SD7 wrote:
Problem tog drustva tamo i jeste filozofija "nek' je meni dobro". Tebi svakako zelim i dalje uspjeh na poslovnom i privatnom planu.
Ne kontam sta ti to znaci u kontekstu moje price al hajd.Nit sam na budzetu,nit u politici,nikad uzeo ni jebene certifikate nit invalidninu ...Radim i borim se za sebe i svoju porodicu Ne kontam sta ste to vi zagovornici odlaska nesto drugaciji? Vi odete da je drugom bolje il sta? Vi ste kao nesto bolji i odgovorniji clanovi drustva? Doprinosite vise? Vi odete,smjestite guzove u uredjenije drustvo a kao mi smo ovakvi,onakvi,nikakvi..a vi fini? Mi cemo se jebavat sa milion problema i idiotluka u ovoj ludoj zemlji,gledati kako da djecu izvedemo na put i napravimo ljude od njih a vi cete nas kritikovati iz beca ,minhena...A ako nam kojim slucajem idu neke stvari od ruke detektovacete da smo sebicni i samo o sebi brinemo.A vi o nailovoj materi brinete,iz daleka? Sretno tebi bilo al konstantno mi neko nesta zamjera na temi a nikom nista ruzno pozelio nisam.Pisem o svom zivoru i kako ga ja gledam,pravim,zivim...Ja o cijem cu ? Ne kontam sta treba pisati na ovoj temi? Ne valja nista kurcu,svi trebaju pobjeci iz zemlje...To je rjesenje.Valja li sad?
:thumbup:
madner

#13959 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

Realno, ljudi za svoje neuspjehe rado krive sve osim sebe. Tako da i napadaju one sto im kvare koncepciju. :D
espn

#13960 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

BOSANKA U HOLANDIJI: Saša Gazibegović napravila značajan korak u rješavanju jedne od najvećih misterija fizike

https://www.klix.ba/scitech/nauka/sasa- ... /190510058

Sve se bojim da bi kod nas uspjela napraviti takav korak.
The 51st State

#13961 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by The 51st State »

espn wrote:BOSANKA U HOLANDIJI: Saša Gazibegović napravila značajan korak u rješavanju jedne od najvećih misterija fizike

Jah, samo sto se kod nas obrazovala I stekla referencu za dalje bavljenje naukom
madner

#13962 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

Koji pacenik, ni ne procita clanak.
insomnia78

#13963 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Pa mozda je i on fizicar al ne moze da izrazi kod nas
The 51st State

#13964 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by The 51st State »

insomnia78 wrote:Pa mozda je i on fizicar al ne moze da izrazi kod nas
Jes na japaneru, dobra fora :lol:
insomnia78

#13965 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

I fizika u Njemckoj nije ista. Sve automatizovano. Pritisnes dugme vreca na ledja
amidzazeher

#13966 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by amidzazeher »

HAVANA wrote: Ne kontam sta ti to znaci u kontekstu moje price al hajd.Nit sam na budzetu,nit u politici,nikad uzeo ni jebene certifikate nit invalidninu ...Radim i borim se za sebe i svoju porodicu Ne kontam sta ste to vi zagovornici odlaska nesto drugaciji? Vi odete da je drugom bolje il sta? Vi ste kao nesto bolji i odgovorniji clanovi drustva? Doprinosite vise? Vi odete,smjestite guzove u uredjenije drustvo a kao mi smo ovakvi,onakvi,nikakvi..a vi fini? Mi cemo se jebavat sa milion problema i idiotluka u ovoj ludoj zemlji,gledati kako da djecu izvedemo na put i napravimo ljude od njih a vi cete nas kritikovati iz beca ,minhena...A ako nam kojim slucajem idu neke stvari od ruke detektovacete da smo sebicni i samo o sebi brinemo.A vi o nailovoj materi brinete,iz daleka? Sretno tebi bilo al konstantno mi neko nesta zamjera na temi a nikom nista ruzno pozelio nisam.Pisem o svom zivoru i kako ga ja gledam,pravim,zivim...Ja o cijem cu ? Ne kontam sta treba pisati na ovoj temi? Ne valja nista kurcu,svi trebaju pobjeci iz zemlje...To je rjesenje.Valja li sad?
:thumbup:
Bravo za post!!
amidzazeher

#13967 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by amidzazeher »

insomnia78 wrote:Neto i bruto plata
:lol: :lol:
Edin H.

#13968 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

The 51st State wrote:
espn wrote:BOSANKA U HOLANDIJI: Saša Gazibegović napravila značajan korak u rješavanju jedne od najvećih misterija fizike

Jah, samo sto se kod nas obrazovala I stekla referencu za dalje bavljenje naukom

Nema vece suplje of kvantitativne fizike :skoljka:
Connaisseur Karlin

#13969 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Connaisseur Karlin »

Edin H. wrote:
The 51st State wrote:

:lol:
muzicar_iz_parka

#13970 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muzicar_iz_parka »

Jel to ono sa mačkom u vreći.
Naši političari zaslužuju počasni doktorat iz Cerna ako ćemo o šupljiranju.
espn

#13971 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Kiša već donijela poplave u sjeverozapadnom dijelu BiH, najkritičnije u prijedorskim naseljima

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kisa-ve ... /190512097

Šta su nadležni uradili da zaštite lokalno stanovništvo?
Seyfo

#13972 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Pa ko ce nam ukazati na poplave nego nas dezurni pacenik ? Rodila majka :kiss:
HAVANA

#13973 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Edin H. wrote:
The 51st State wrote:

Mene svasta u zivotu interesuje, al ta kvantitativna nikako. :D
HAVANA

#13974 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Kad ovakav neko,kaze nesto ovakvo,ja joj moram vjerovati. :mastakazes:
Studij u BiH joj je, kaže nam, donio dosta prednosti i znanja pa joj nije bilo teško snaći se i adaptirati na rad u Holandiji.

"Nažalost, na PMF-u nemamo pristup uređajima gdje možemo vršiti sofisticirane eksperimente, ali profesori su bili odlični i dali sve od sebe kako bismo imali dobar temelj za buduće poduhvate. Tako smo i mi, studenti, sami naučili kako da budemo praktični. U Holandiji, u drugu ruku, sve je dostupno i mnogi ne nauče kako da budu praktični", rekla je.
Bluemore

#13975 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

E sad hoce li se vratiti :izet:
Post Reply