Sirija vol. 2
- Challenger__
#13951 Re: Sirija vol. 2
Kiki... Dok je SAA krvarila, Kurdi su "hladili jaja", pa šta. Mislim, stari, nisi objektivan.
-
Idriz
#13952 Re: Sirija vol. 2
ja kad sam studirao u čikagu, imao sam neke arape, cimere iz ujedinjenih arapskih emirata. likovi su imali obicaj da jedu rukama. zanima me jesl i kurdi u tom fazonu?Kikibombona wrote:Ovi Asirci koji nesto spocitavaju Kurdima su POGANI!Challenger__ wrote:Kiki.
Demonstriraju Kurdi ali demonstriraju i Asirci, "protiv kurdske agresije":LINK
ISIL je napao Asayish i Kurde u Kamisliju tri puta vise nego ovu pogan iz Sootoroa. Sta bi ova pogan, da ISIL napada samo Kurde, da njih ne dira dok hlade jaja po kaficima?? Pa neka im se obrate lijepo, neka kazu 'nemojte braco nas, mi se protiv vas svakako ne borimo, NAPADAJTE SAMO Kurde'.
Ovdje pojedini prema njima imaju simpatije samo zato sto su krscani. To se tacno moze osjetiti u zraku. Ovdje ne mislim Cheli na tebe vec na neke druge forumase. Sami ce se prepoznati.
Kurdi krvave, biju krvavu bitku sa ISILom, a ovi ljigavci ih za to vrijeme, dok se valjaju po kaficima, optuzuju da sa njima saradjuju!???![]()
Vrhunac bezobrazluka. Da se pitam, nakon ovih optuzbi bi bili ekspresno rasformirani. Svakako od njih nikakve koristi nema, a vrijedjaju one koji brane asirske gradove i sela. Vrijedjaju MFS i Sutoro, casne Asirce koji se BORE protiv ISILa.
- Challenger__
#13953 Re: Sirija vol. 2
#Syria #Daraa Pro Militant Orient TV + SOHR are also Confirming #Sheikh_Miskeen #Sheikh_Miskin is in #SAA #NDF Control.
SAA ima kontrolu nad čitavim gradom. Ili, što bi Savo rekao "nisu se pomakli ni metar".#Syria #Daraa #Sheikh_Miskin #Sheikh_Miskeen #SAA 3 hours ago Reporter Confirmed to me #SAA were in full Control
- Grean
#13954 Re: Sirija vol. 2
Ratuje li ova SAA igdje sa ISIL-om? Samo se izvjestava sa ratista iz Latakije i juznog fronta tamo gdje je FSA protivnik.
Ozbiljno pitam, nije nikakva provokacija.
- Kikibombona
#13955 Re: Sirija vol. 2
Zamisli situaciju da te raketira neki Hame, lokalni siledzija, da te dere godinama. Onda supca jednom reket tvome komsiji, a komsija te optuzi da si ti odgovoran za to sto mu se desilo. Da li bi ga pljunuo ili bi ga razbio?Challenger__ wrote:Kakva "pogan" čovječe... Što će ti ta generalizirajuća retorika. Svašta.
Ja bih ga pojeo!
Kurdi su bijesni i ovo moze totalno eskalirati. Momci iz Sutora, grupe koja je visestruko brojnija od pro-SAA Sootoro, kazu da iza svega stoji NDF. Sada i Asayish optuzuje NDF. Dakle, na bezobrazluk odgovaraju bezobrazno. Ne mozes sa stokom drugacije.
ISIL je preuzeo odgovornost za napade i to je to. Pet puta vise Kurda je poginulo u napadima ISILa u Kamisliju pa opet nisu optuzivali Arape i Asirce. Mislim, halo!? Ima li to ikakve veze sa mozgom. Na desetine momaka iz Asayish je poginulo u Kamisliju i drugim gradovima od ISIL samoubilackih napada, a ovi ludaci govore da Asayish sa njima saradjuje.
-
Zgoljo
#13956 Re: Sirija vol. 2
Sa ISIL-om trguje,kakvo ratovanje.Grean wrote:Ratuje li ova SAA igdje sa ISIL-om? Samo se izvjestava sa ratista iz Latakije i juznog fronta tamo gdje je FSA protivnik.
- Kikibombona
#13957 Re: Sirija vol. 2
Pa imamo i mi.Idriz wrote: ja kad sam studirao u čikagu, imao sam neke arape, cimere iz ujedinjenih arapskih emirata. likovi su imali obicaj da jedu rukama. zanima me jesl i kurdi u tom fazonu?
Tako i kod Kurda, vjerovatno, postoji razlika izmedju ljudi iz velikih gradova i sa sela...
- Challenger__
#13958 Re: Sirija vol. 2
Jbg Kiki, tebi kao da je neko hakovao acc. Zaboravi.
- sunceKOtepsija
#13959 Re: Sirija vol. 2
na svim frontovima, oduvijek, evo zadnjih par dana, Chelli je stavljao klipove i mape istcni Alep i Der ez zor, a gdje palmira, kalamun, , itd itd, SAA uvijek prva u borbi protiv kanibalaGrean wrote:Ratuje li ova SAA igdje sa ISIL-om? Samo se izvjestava sa ratista iz Latakije i juznog fronta tamo gdje je FSA protivnik.
Challenger__ wrote:- Istočni Alepo, mapa:
Challenger__ wrote:Negdje sam pročitao, mislim da su "Znakovi pored puta", da se kategorički tvrdi sljedeće: Ona strana koja više istrajava na kiču, neminovno gubi rat. Kada čovjek pogleda "kulturu" ISIL-a, Nusre i kompanije, nema ništa drugo osim sladunjavog, prizemnog kiča.
Nasuprot njima, SAA strana daje nevjerovatne stvari. Evo onog klipa od jutros, ovaj put u YT formatu:
Kakav snimak, kakva muzika, kakva dramatika... Pobjednička kultura, pobjednička armija, nema dileme!
- Grean
#13960 Re: Sirija vol. 2
Popusti ti malo sa hidzretskom, Allahom itd, nije to za prica za kmetovskih usta.ZHUKOV wrote:treba Palmira da padne za koji dan, dače AllahGrean wrote:Ratuje li ova SAA igdje sa ISIL-om? Samo se izvjestava sa ratista iz Latakije i juznog fronta tamo gdje je FSA protivnik.
Ti sitni ujedi su prilicno providni. Drzi se svog, velicaj novog srpskog vozda i spasitelja Putina, niko ti ne brani ali za neke stvari ima granica.
- Kikibombona
#13961 Re: Sirija vol. 2
Ne zna se ko mi je gadljiviji, ovi sto lizu ruski ili ovi sto lizu turski usrani paksu... i to samo radi vjere... vjera jedini kriterij za podrsku nekome!
Vladika Putin i slutan muslimana Erdogan!
Kurdi (jevrejske vjere) u Izraelu. Ima ih pofino i svi su ponosni na kurdski identitet i imaju odlicnu saradnju sa Kurdima u domovini. Jedini narod na BI koji je u dobroj mjeri marignalizovao sektastvo.
Vladika Putin i slutan muslimana Erdogan!
Kurdi (jevrejske vjere) u Izraelu. Ima ih pofino i svi su ponosni na kurdski identitet i imaju odlicnu saradnju sa Kurdima u domovini. Jedini narod na BI koji je u dobroj mjeri marignalizovao sektastvo.
-
sarajevoxxxx
#13962 Re: Sirija vol. 2
Dobit će prekid vatre i prestanak bombardovanja gradova, kao i prekid opsade gradova, i možda puštanje na slobodu zatvorenika. Rusija je tu izgleda štap koji je morao umiriti usijane glave opozicije kojima je ranije sugerisano da ne idu preko Džisr Šugura ili Sehl Gaba.Co0l wrote:Pomjereni jer im vjerovatno treba vise vremena da izvrse pritisak na pobunjenike.Ali i bez toga je unaprijed bilo jasno da pregovori imaju male sanse da poluce neki rezultat.Mene vise zanima sta ce to pobunjenici dobit.DuckZz wrote:
Šta sam ti rekao ? Sasvim "neočekivano", pregovori u Ženevi su pomjereni za petak.
Pregovori će trajati jako kratko, pobunjenici će položit zahtjev, ako ne bude ispunjen za 30 minuta, svi izlaze iz sobe.
E onda .... krece cirkus u Siriji
Po meni dobijaju zaista mnogo. Čak i ako ostane ova režimska vlada, nema veze, a i to je u pregovorima otvoreno. Dok režim sada izjavljuje da nema govora o promjeni vlade očigledno postoji prostora da se i tu nešto postigne.
U slučaju da režim ne prihvati prekid vatre, opozicija neće imati izbora, i vjerovatno da će se rat nastaviti još većom žestinom, moguće da se i Ameri uključe.
Postoji i treća opcija da ih Rusi i Asad nastave ubijati bez obzira na sve. Da ih međunarodna zajednica ponovo izda. Nadamo se da do toga neće doći.
- DuckZz
#13963 Re: Sirija vol. 2
Ruska vojska iskrcava oružja u provinciji Hame i Latakije

- Kikibombona
#13964 Re: Sirija vol. 2
Nece.sarajevoxxxx wrote:
Postoji i treća opcija da ih Rusi i Asad nastave ubijati bez obzira na sve. Da ih međunarodna zajednica ponovo izda. Nadamo se da do toga neće doći.
Ne mogu Ameri dozvoliti totalni poraz.
Sta ce i kako ce biti, tesko je prognozirati.
Misljenja sam da ce se Sirija podijeliti na nekoliko autonomnih regija, da ce dobiti nesto poput Dejtona.
- DuckZz
#13965 Re: Sirija vol. 2
Ruska zastava na Đamiji u selu Rabija, sjever prov. Latakija
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.75 ... 4&z=10&m=b

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.75 ... 4&z=10&m=b

- Kikibombona
#13966 Re: Sirija vol. 2
Jedna lijepa prica!
Vidis Salik da ima dobronamjernih Iranaca!
International Campaign Launched to Reconstruct Amude Cinema in Rojava
http://www.basnews.com/index.php/en/cul ... ema/255471

Najafi za Kobane
A divi sta svira
Vidis Salik da ima dobronamjernih Iranaca!
International Campaign Launched to Reconstruct Amude Cinema in Rojava
http://www.basnews.com/index.php/en/cul ... ema/255471
Iranian controversial singer, Shahin Najafi, recently posted on social media that the campaign will be officially launched by a joint concert in Frankfurt on January 30th.
Najafi za Kobane
A divi sta svira
Last edited by Kikibombona on 26/01/2016 01:33, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#13967 Re: Sirija vol. 2
Inače režim je danas odnosno jučer doživio teške poraze u naselju Hiršu tj Han Tumanu u južnoj okolini Haleba. Zatim u Merdžu u Istočnoj Guti, te u okolini sela Mean u Hami i Dariji. Na ta 4 ratišta režim konstantno napada kao i u Latakiji možda se i više troši. Uprkos tome ne uspjevaju da probiju linije a zadnjih dana su doživjeli teške poraze izgubili su veliki broj vojnika.
- Challenger__
#13969 Re: Sirija vol. 2
Pusti ga, nije mu lako.bvcx wrote:A na štandu s lubenicama?
E moj Savo...Orient TV and SOHR confirmed tonight on 26.01.2016 that #SAA took control of strategic city of Al-Shaykh Maskin in #Daraa province, #Syria
- Kikibombona
#13970 Re: Sirija vol. 2
Patak nece do promijeni na wiki mapi!Challenger__ wrote:Pusti ga, nije mu lako.bvcx wrote:A na štandu s lubenicama?
E moj Savo...Orient TV and SOHR confirmed tonight on 26.01.2016 that #SAA took control of strategic city of Al-Shaykh Maskin in #Daraa province, #Syria
Cheli
Sta ce biti u Zenevi, da vidim kakav si prognozer!?
-
Zgoljo
#13971 Re: Sirija vol. 2
Dodaj i ove sto lizu kurdski pakasKikibombona wrote:Ne zna se ko mi je gadljiviji, ovi sto lizu ruski ili ovi sto lizu turski usrani paksu... i to samo radi vjere... vjera jedini kriterij za podrsku nekome!![]()
Vladika Putin i slutan muslimana Erdogan!![]()
Fali ti objektivnosti druze.Jebiga veci si kurdski agitator nego i jedan rusofil ili rebelfil,smogni snage pa i sebe ubroj u pomenuto drustvo.
Last edited by Zgoljo on 26/01/2016 01:54, edited 1 time in total.
- nixon69
#13972 Re: Sirija vol. 2
Kad je rijec o Kurdima,onda je Kiki subjektivan.Challenger__ wrote:Kiki... Dok je SAA krvarila, Kurdi su "hladili jaja", pa šta. Mislim, stari, nisi objektivan.
Isto kao i Savo,samo druga strana.
- Kikibombona
#13973 Re: Sirija vol. 2
Jarane, meni je ovo hobi. Pomalo bizaran, ali jebaji ga, tako je. Svi mi koji sudjelujemo na ovoj temi smo po tome isti.Zgoljo wrote: Dodaj i ove sto lizu kurdski pakas![]()
Fali ti objektivnosti druze.Jebiga veci si kurdski agitator nego i jedan rusofil ili rebelfil,smogni snage pa i sebe ubroj u pomenuto drustvo.
Razlika izmedju mene i pojedinih 'turkofila' i 'rusofila' je ta sto ja prema Kurdima nemam emocije, sto osim obicnog ljudskog pijeteta koji gajim prema malim narodima nemam ama bas nikakve veze sa Kurdima. Sa njima ne dijelim bas nista. Ni vjeru, ni etniju, ni svjetonazor, ni ideologiju. Bas nista. Dakle, samo PIJETET.
Dok sa druge strane, muslimani vole svoga brata muslimana, sultana, sultana muslimana, Redzepa Erdogana. Sucur Alahu, sto bracu ide ekonomija, vojska im satra, da hoce cijeli svijet pokoriti. Alahu ekber. Simpatije utemeljene na vjerskoj vezi. Pripadnost coporu. Kada braca Turci cine genocid - to je super, kada 'cifuti' gaze Gazu - to nije dobro.
Ovi pravoslavci, Srbi, su jos i gori. Kod njih jos veca opcinjenost vladikom pravoslavaca. Bacuska bre, Srbija do Tokija preko Milvokija. Putin ovo - Putin ono, Rusija bre, sila. Dace Bog da odbrane 'krst casni i slobodu zlatnu', da pokore zapad i uzdignu pravoslavni narod. To je to razmisljanje. Pa vidi samo srpske forume. Imam osjecaj da bi oralno zadovoljavali Putina da im se ukaze prilika. I oni se nadju da moralisu na stradanje krscana na BI - a boli ih lijevo jaje za Cecenima. Cak im bude i drago kada mrski muslimani dobiju preko ledja.
Nemojte molim vas. Znamo se!
-
sarajevoxxxx
#13974 Re: Sirija vol. 2
E moj ČeliChallenger__ wrote:Pusti ga, nije mu lako.bvcx wrote:A na štandu s lubenicama?
-
sarajevoxxxx
#13975 Re: Sirija vol. 2
Kiki: Prema Kurdima nemam emocije
... malo je reci pretjera ga sada.