The 51st State wrote: ↑20/12/2020 13:39
Hakiz wrote: ↑20/12/2020 10:40
vjeshalica wrote: ↑19/12/2020 17:28
Ne piše se oružiju, već oružju.
Mitomanija je zajebana stvar pogotovo kod ljudi sa malom kitom.
Bravo
I kažu, bilo bi bolje kada bi više žena bilo na vodećim pozicijama.
Bi, pogotovo kada ovako lako izgube živce.
Usput, jedan od razloga zašto feminizam neće uspjeti se upravo krije u rečenom. Nema veće mitologije od religija, a posljedično ni većih mitomana od vjernika. Kako je feminizam u direktnoj suprotnosti sa mitovima o nastanku čovjeka u mnogim religijama, a sigurno abrahamskim, i kako su većina ljudi (i žena

) religiozni, to je feminizam u suprotnosti sa osnovnim sistemima vrijednosti većine ljudi na planeti. U startu osuđen na propast.
Vidiš kako se može i pristojno raspravljati. Ali, žena si, razumijem te i opraštam ti.
Ne valja ti analogija, danasnji feminizam je klasicna ateisticka tekovima gdje je satro sve relativno. Moras biti pazljiviji inace puna podrska za debunkiranje tog imbecilnog konstrukta zvanog feminizam.
Prvo, nećeš mi ti reći trebam li biti pažljiviji, znam šta i zašto govorim. Drugo, "debunkiranje" bilo čega radi ti ako ti je stalo, meni to nije cilj.
Osim religije, to bi trebalo razvaliti, ali nije tema. A feminizam, ako ga bude neka ga, a ako ga ne bude dobro je i to.
Kako god bude, ja sam na dobitku. Ili će feminizam neminovno dovesti do preispitivanja temelja religija (fundamentalni mit o stvaranju čovjeka, dakle mit o stvaranju uopšte, pa dalje posljedice na ostale mitove) pa jednog dana i njihovog dajbože ukidanja, ili barem činjenja ih nerelevantnim većini ljudi sa jedne, ili sa druge strane će održavanje religijskih dogmi većini ljudi logično feminizam učiniti nemogućim (ne može žena stvorena od dijela muškarca biti muškarcu ravnopravna, može biti samo dio muškarca, dakle vrijediti kao dio muškarca). Ili oboje u isto vrijeme.
U svim tim slučajevima, ja sam na dobitku. Ili će jedno od tih "zala" nestati, ili oba.