Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A ja čitavo vrijeme tražim pod Microsoft Continuum, nije mi palo na pamet da tražim kao Microsoft Dock...
Nisi jedini... Continuum je fičr a Dock je dodatna oprema.
Nego, dešava li se kome da nakon video poziva na ovoj Skype UWP app ne radi kamera? Samo crn ekran, nekad neki error izbaci. Jedini lijek je deinstalacija app i soft reset ili upal/ugas.
Stick je univerzalan, al provjeri da li ce ti raditi sa telefonom. Ti stapovi u principu odmah rade sa iP, nekad se mora podesiti na androidu dok je wp imao problema, tj nije radili
Ali_G wrote:Stick je univerzalan, al provjeri da li ce ti raditi sa telefonom. Ti stapovi u principu odmah rade sa iP, nekad se mora podesiti na androidu dok je wp imao problema, tj nije radili
Sent from my iPhone using Tapatalk
Aha, ok. A jesam li ja jedina koja zeli da kupi selfie stap? Zgodno brate kada se slikas, nema frke.
jaseregistrovao wrote:hilfe.
trazim telefon koji ce se koristiti samo za telefoniranje i za napraviti poneku fotografiju ... do oko 4", ne puno veci.
je' l valja Nokia Lumia 620, 800, 820 i ako moze preporuka neke slicne nokije?
hvala.
hvala svima na odgovorima. by the way, da li bi Nokia 808 PureView bio ok mob za svakodnevnu upotrebu s obzirom na stariji os? apsolutno nikakve aplikacije nisu bitne za pokretanje. pretpostavljam da je kamera mnogo bolja nego kod 820?
jaseregistrovao wrote:hilfe.
trazim telefon koji ce se koristiti samo za telefoniranje i za napraviti poneku fotografiju ... do oko 4", ne puno veci.
je' l valja Nokia Lumia 620, 800, 820 i ako moze preporuka neke slicne nokije?
hvala.
hvala svima na odgovorima. by the way, da li bi Nokia 808 PureView bio ok mob za svakodnevnu upotrebu s obzirom na stariji os? apsolutno nikakve aplikacije nisu bitne za pokretanje. pretpostavljam da je kamera mnogo bolja nego kod 820?
pozivi,poruke,kamera,muzika za to je odlican a za ostalo tipa aplikacije i to,zaboravi
roki wrote:Ima li iko 950 lumiu da prenese iskustva
Odličan telefon. W10 teče, što bi rekli fluidan, prilično snažan, displej i kamera vrh, jedino što više nema Here navigaciju već ovu Microsoftovu, ali nije ni ona loša. Ipak, navika je čudo pa je to jedini veći minus za telefon... Baterija prosječna...
Kasniš par mjeseci... Te promjene su se već desile. Ako se nisi prijavio smanjili su ti prostor na 5GB, a ako jesi onda sve ostaje po starom. Plus neko je dobio office 365i 1TB prostora na onedrive dzaba na godinu dana.
Ja skinuh ovaj novi build preko Insidera na L950, OS Build: 10.0.14393.67.
U principu ima nekih dobrih stvari, akcijski centar sa kraticama sada ima 5 pločica (brzi meni) odnosno možeš odabrati koje hoćeš i koliko njih u proširenom meniju, a mogu se i presložiti. Edge kao nekad u IE može swipe-om lijevo-desno ići na stranicu nazad-naprijed (meni je to nedostajalo, jer je fakat korisno). I ima 8 kolona pločica malih, 4 srednje ili 2 velike. Od ovih vidljivih stvari, to je najvažnije što sam primjetio. Ali, malo me ova veličina slova zeza, nije mi to baš optimizirano. Mijenjao sam, ali opet mi npr. na pločicama ostanu slova veća nego što bih htio. Ili u Edge-u na stranicama, nije to baš optimizirano. Zato vjerovatno i nisu pustili ova Anniversary update zvanični
Ima li ikakav nacin da se poveca font na edge-u? Jucer sam ocu instalirao win10 na 640XL i povecao mu font u postavkama mobitela, ali npr na edgeu slova su netaknuta, ostala su mala opet, manja nego na mojoj obicnoj 640.. Ne kontam, veci mu ekran a sve manje... Ako ne uspijem povecati, vratit cu mu sve na 8.1 i cao.
BlackCaviar wrote:Ima li ikakav nacin da se poveca font na edge-u? Jucer sam ocu instalirao win10 na 640XL i povecao mu font u postavkama mobitela, ali npr na edgeu slova su netaknuta, ostala su mala opet, manja nego na mojoj obicnoj 640.. Ne kontam, veci mu ekran a sve manje... Ako ne uspijem povecati, vratit cu mu sve na 8.1 i cao.
Povecaj DPI u Postavke - Sistem- Display i na skali ispod povecaj za jedan nivo vise. Na ovaj nacin ces povecati slova u Edgeu kao i sve ostalo. Sve ce biti zumirano za 25%. Poslije mozes smanjiti ili povecati font kako bi uklopio da izgleda kako treba jer kad povecavas font u Olaksan pristup slova prelaze iz okvira nekih tipki, pa budu sakrivena jednim dijelom. Ako ti nesto nije jasno pitaj ponovo.
Hvala ljudi. Uradio sam to i povecalo se. Ne kontam, vec sam to povecao bio i sinoc pa se na edge-u nista nije desilo, dok se na ostalim stvarima povecao. Sad pogledam tamo na display kad onaj slider nekim cudom na sredini. Vratim ga ponovo na maximum i ok je sad hvala jos jednom
BlackCaviar wrote:Ima li ikakav nacin da se poveca font na edge-u? Jucer sam ocu instalirao win10 na 640XL i povecao mu font u postavkama mobitela, ali npr na edgeu slova su netaknuta, ostala su mala opet, manja nego na mojoj obicnoj 640.. Ne kontam, veci mu ekran a sve manje... Ako ne uspijem povecati, vratit cu mu sve na 8.1 i cao.
Pozdrav,
Kako si instalirao win10 na 640xl? Ja pokušavam već par mjeseci, skine mi nadogradnju ali ne može da je pokrene?
Pozdrav,
Kako si instalirao win10 na 640xl? Ja pokušavam već par mjeseci, skine mi nadogradnju ali ne može da je pokrene?
Zdravo. Hmm, isto kao i na 640 prije par mjeseci. Skinuo sa store-a windowsovu aplikaciju upgrade advisor koja kao vidi da li postoji mogućnost nadogradnje. Provjeri da li može na mob, kad vidi da može, odem u settings -> update i tamo piše da postoji nova verzija i ništa, pratim šta ostalo piše. I bitno je da malo oslobodiš prostora na mobitelu. Ne znam gdje kod tebe šteka, ja sam ovako isto instalirao i na svoju 640tku čim je izašla oficijelna desetka. Gdje ti tačno zašteka, tj. šta ti bude na ekranu?