Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#13926 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Norm wrote:
...koliko sam cuo, istina je i vec sutra ili prekosutra ce biti i znak...
Meni frajer juce rece da je vidio :shock:

Ali da je parking bio dupke pun i da je znak bio ignorisan :izet:
kakavdanakneiskustvu

#13927 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Norm wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Baj d vej je li istina da se kod Muzicke skole uvodi naplata parkinga i to na onom izdvojenom dijelu prema Gradskom parku, a da je duz baste Karpe Dijema sad zabranjeno parkirati?

ja nisam cuo za to,niti sam vidio nekakav znak

onda ok,ja vec 4 dana nisam iz kuce izlazio
kakavdanakneiskustvu

#13928 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Norm wrote:
clio_dci120 wrote:Da me neko pogresno ne shvati, apsolutno ne opravdavam stajanje po kruznom toku, niti "parkiranja" po GGM-u. Medjutim, opet ne vidim u cemu je problem da neko stane da izleti u trgovinu i sl. ukoliko objekat nema rijesen parking...naravno, ukoliko objekat ima rijesen parking, nema opravdanja stati na cestu. A opet, ZOBS je rekao svoje, dozvoljeno je zaustaviti vozilo do pet minuta, ako se time ne ugrozava sigurnost saobracaja, sto opet se ocjenjuje u konkretnoj situaciji i ako nije izricito zabranjeno signalizacijom, ..ljudi bi agresivno regovali na sitnice, iskuliras i obidjes zaustavljeno vozilo, ko da je to neki problem, par sekundi sacekati ne znaci nista (ovo nije upuceno forumasima, nego generalno govorim). Veci su problem parkiranja na trotoarima i zelenim povrsinama, nezaustavljanja na pjesakcim prelazima, nego zaustavljanja vozila na nekoliko min. i to u opravdanim slucajevima. Na kraju, svi ti objekti placaju izuzetno visoke nakande opcini/gradu, a cesto same nadlezne organi ne vode nikakvu brigu o uredjenju infrastrukture ispred tih objekata (kod mog objekta koji je uz samu cestu duzi niz godina se slijevala voda na udubljenju uz trotoar, musterije, kao i sam objekat cesto prskani vodom, a niko se haman 10 godine nije pobrinuo za to)...problem zaustavljanja ispred pojedinih poslovnih objekata koji se nalaze uz samu cestu mogao je biti rijesen izgradnjom prosirenja ili sl. za zaustavljanja i tome je neko trebao voditi racuna prilikom rekonstrukcije gradskih saobracajnica (odnosi se na objekte u cijoj neposrednoj blizni nema parkinga).
Uz svo duzno postovanje, uvecana izjava je ono sto nikako ne mogu shvatiti...mi ovdje ne pricamo o mahalskim ulicama nego o GGM-u...pogotovo u spici sa dvoje male djece u sjedalicama...nije uredu osim u slucajevima kvara ili nepredvidjene vise sile, a odlazak na kafu, apoteku ili trgovinu to nije...i da i HASS ima parking, i apoteka se moze 'obici' pjeske, u krugu od 100m se moze ostaviti automobil da ne ometa saobracaj...a automobil ostavljen u kolovoznoj traci, na saobracajnici oznacenoj kao 'magistrala' itekako ometa i vozace i pjesake koji prelaze...
I zasti bih ja imao strpljenja i razumjevanja za sve KONJE koji nemaju osnovne kulture i obzirnosti pa da 'masinu' ostave na parkingu? i da zasto bih ja imao razumjevanje za sve KONJE koji 'zaustavljanje' od 'dozvoljenih 5min.' u kolovoznoj traci pretvore u parkiranje od 45min.?
Samo iznosim misljenje i stav da je sve do nas samih, nemam formulu ni moc da promjenim nase shvatanje demokratije, da je to nesto sto nam dozvoljava da radimo sta hocemo bez sankcija i odgovornosti, samo ja necu da budem takav...jer bi znacilo da sam prihvatio njihove norme ponasanja u svome prirodnom okruzenju...

preseravanje je sve to,ajd da svi zaustavimo i parkiramo vozila na GGM sta god nam zatreba,ko fol svi negdje zure
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13929 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Bilo bi isto ko i sad s tim sto bi za Novu godinu mozda imali docek na otvorenom, sklonjenog pokojeg cuku i par desetina radnih mjesta vise.

Kao sto sam hiljadu puta dosad rekao nisam nikakav njegov simpatizer nit postovalac nego jednostavno glaso bih i za Karadzica da sam smatrao da moze otjerat SDA go.vna. Na kraju me je Fudica iznenadio i on ako uradi neke stvari koje je obecao (ne mora sve) ima moj glas i na iducim izborima.

Ako dotad ne napustim sve ovo. :D
Casual's

#13930 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Fudici poslati i upit vezan za ovog na čelu JP Parkinzi. Masakr radi sa parkinzima, još i produžio vrijeme naplate do 22:00.
Norm

#13931 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:
Norm wrote:
Meni frajer juce rece da je vidio :shock:

Ali da je parking bio dupke pun i da je znak bio ignorisan :izet:
...zato su danas bili cunjevi na ulazu i lik k'o od brda odvaljen, vise odvaljen, da ne bi ko usao ili izasao bez placanja...znak nisam vidio iako sam danas prolazio vise puta...doduse oba oka su bila 'uperena' u bastu C.D-ma... :mrgreen:
Norm

#13932 Re: Zeničani

Post by Norm »

Jimmy McNulty wrote:Bilo bi isto ko i sad s tim sto bi za Novu godinu mozda imali docek na otvorenom, sklonjenog pokojeg cuku i par desetina radnih mjesta vise.

Kao sto sam hiljadu puta dosad rekao nisam nikakav njegov simpatizer nit postovalac nego jednostavno glaso bih i za Karadzica da sam smatrao da moze otjerat SDA go.vna. Na kraju me je Fudica iznenadio i on ako uradi neke stvari koje je obecao (ne mora sve) ima moj glas i na iducim izborima.

Ako dotad ne napustim sve ovo. :D
...mozda grijesim ali mislim da si dobro mlad, i bez uvrede, naivan...takav nisi ovdje nigdje prispio...ako mozes, idi i posalji nam razglednicu... :thumbup:
Norm

#13933 Re: Zeničani

Post by Norm »

Casual's wrote:Fudici poslati i upit vezan za ovog na čelu JP Parkinzi. Masakr radi sa parkinzima, još i produžio vrijeme naplate do 22:00.
DaBogda ja pogrijesio kao nikada dosad, ali imate prevelika ocekivanja od gosp. Kasumovica...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13934 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

OK. poyy
Norm

#13935 Re: Zeničani

Post by Norm »

...ma ne ljuti se, ne tjeram te ja, to ja za tvoje dobro... :D
Casual's

#13936 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Norm wrote:
Casual's wrote:Fudici poslati i upit vezan za ovog na čelu JP Parkinzi. Masakr radi sa parkinzima, još i produžio vrijeme naplate do 22:00.
DaBogda ja pogrijesio kao nikada dosad, ali imate prevelika ocekivanja od gosp. Kasumovica...
Vidjet ćemo sve..ima vremena.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#13937 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Norm wrote:
...zato su danas bili cunjevi na ulazu i lik k'o od brda odvaljen, vise odvaljen, da ne bi ko usao ili izasao bez placanja...znak nisam vidio iako sam danas prolazio vise puta...doduse oba oka su bila 'uperena' u bastu C.D-ma... :mrgreen:
Samo jedan lik?

Svaka cast na mudima, jer ondje je ujutru ziva jagma ko ce parkirati, od tuzilastva, suda, advokata, pa do muzicke skole. Znas da su i duz one nove zgrade jedno vrijeme parkirali dok nije bilo C.D.

A sto se tice uperenog pogleda, ne zamjerim ti, uvijek je dobra ponuda :per:
Norm

#13938 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:
Norm wrote:
Samo jedan lik?
Bata drug da ga vidis... :run:
Norm

#13939 Re: Zeničani

Post by Norm »

Casual's wrote:
Norm wrote:
Vidjet ćemo sve..ima vremena.
Drug moj kada dodjes u odredjene godine vremena je sve manje...al' et' bumo vidli...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#13940 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Norm wrote:
A cekaj je li frajer žandar ili radi u JP Parkinzi, mislim ono je li imao kakvu uniformu ili iskaznicu? Ili je samo grmalj u civilu koji ne da raji da parkira :D

A mislim da im je to dobar potez, jer ce vecinu mjesta zakupiti stanari one nove zgrade i vjerovatno radnici muzicke skole.
nacho_

#13941 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

Zakupljivanje parking mjesta je jedna od najglupljih stvari ikada. Ali, pošto je vrhunac razvoja ekonomije za sda nesposobnjakoviće naplaćivanje svega i svačega onda tako nešto i ne čudi.

Primjer nesposobnosti, u ovom slučaju feđe jovanovića, prenosim sa fb stranice OKK Čelik:
Napomena za roditelje, posjetioce i sve ljubitelje omladinske košarke, koji su planirali doći na utakmice Lige mladih, 2.kolo a koje će se odigrati u Areni u nedjelju 16.10.16. na C terenu, kako smo obavješteni iz Arene Zenica, ulaz na ove utakmice će se naplaćivati od strane Arena Zenica.
Norm

#13942 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:
Norm wrote:
A cekaj je li frajer žandar ili radi u JP Parkinzi, mislim ono je li imao kakvu uniformu ili iskaznicu? Ili je samo grmalj u civilu koji ne da raji da parkira :D

A mislim da im je to dobar potez, jer ce vecinu mjesta zakupiti stanari one nove zgrade i vjerovatno radnici muzicke skole.
Haman su 'nafatali' najveceg kojeg su to jutro sreli na cesti...marketing... :mrgreen:
metno dva cunja izmedju razapeo kanafu a s trecim cunjem cacka zube...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#13943 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Norm wrote:
Haman su 'nafatali' najveceg kojeg su to jutro sreli na cesti...marketing... :mrgreen:
I znaci sad bukvalno skoro da i nema javne povrsine u gradu na kojoj se moze legalno i dzabaluka parkirati izuzev velikog parkinga kod Arene?
Norm

#13944 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:
Norm wrote:
I znaci sad bukvalno skoro da i nema javne povrsine u gradu na kojoj se moze legalno i dzabaluka parkirati izuzev velikog parkinga kod Arene?
kako nema ima GGM... :lol:
BlackCaviar

#13945 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

@Norm Hahahaha dobar.
jubix

#13946 Re: Zeničani

Post by jubix »

http://www.zenicablog.com/za-cetiri-dan ... 901-kazna/

Radi se nešto, dobro je, samo pišite i kažnjavajte.

Ima li neko informaciju šta je bilo nakon današnje posjete finansijske policije u Čeliku?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#13947 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ej raja ko bi mi znao odgovoriti na ova pitanja:

Radi li RMK promet ista osim sto renta zgradu Kantonu i organizje ZEPS?

Sta je sa Zeljezarom d.o.o.?

Njoj su ostali hotel Internacional i tako jos neke nekretnine. Vjerujem da su stanovi svi pokupovani za certifikate (pola Zenice je bilo uknjizeno na Zeljezaru). Radi li ona ista vise? Vidim ponovo su im se aktuelizovali strajkovi.

I kako to da su ovo dvije odvojene firme, kad je to sve nekad bio jedan kombinat?
Freamon Lester

#13948 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

jubix wrote:http://www.zenicablog.com/za-cetiri-dan ... 901-kazna/

Radi se nešto, dobro je, samo pišite i kažnjavajte.

Ima li neko informaciju šta je bilo nakon današnje posjete finansijske policije u Čeliku?
Sta se radi? U 12 opcina za 4 dana zaustavili 2335 vozila. 194 auta po opcini za 4 dana(12 opcina u zdk) ili 49 auta dnevno ili 2 auta u toku jednog sata po opcini. I jos se hvale sa tim podacima u medijima. :lol:
vwlover

#13949 Re: Zeničani

Post by vwlover »

2335 vozila a kazni skoro 2 k , sto znaci neko ih natjerao da pisu kazne , cisto sumnjam da svaki , skoro svaki ,vozac kod nas ima nesto protiv zakona ,evo ja nemam nista , i vidjam jos dosta osoba koje imaju pojas uvijek i svijetla i opremu i adekvatne gume itd , ovo meni smrdi na nesto drugo , neko dokazivanje , znate ono , de stisni noznu kocnicu ,evo blinka ti ova stopa , a jel , eto 40 km ..
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13950 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ma nisu takvi, neki dan jarana pustiše naveče u 20h a nije mu prednje svjetlo radilo. Vi zaista niste upućeni kakve stoke ima na ovim seoskim cestama, dnevno samo za Tetovo da stanu mogu 500 kazni napisat.
Post Reply