Meni frajer juce rece da je vidioNorm wrote:
...koliko sam cuo, istina je i vec sutra ili prekosutra ce biti i znak...
Ali da je parking bio dupke pun i da je znak bio ignorisan
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Meni frajer juce rece da je vidioNorm wrote:
...koliko sam cuo, istina je i vec sutra ili prekosutra ce biti i znak...
Norm wrote:...koliko sam cuo, istina je i vec sutra ili prekosutra ce biti i znak...kakavdanakneiskustvu wrote:_BataZiv_0809 wrote:Baj d vej je li istina da se kod Muzicke skole uvodi naplata parkinga i to na onom izdvojenom dijelu prema Gradskom parku, a da je duz baste Karpe Dijema sad zabranjeno parkirati?
ja nisam cuo za to,niti sam vidio nekakav znak
Norm wrote:Uz svo duzno postovanje, uvecana izjava je ono sto nikako ne mogu shvatiti...mi ovdje ne pricamo o mahalskim ulicama nego o GGM-u...pogotovo u spici sa dvoje male djece u sjedalicama...nije uredu osim u slucajevima kvara ili nepredvidjene vise sile, a odlazak na kafu, apoteku ili trgovinu to nije...i da i HASS ima parking, i apoteka se moze 'obici' pjeske, u krugu od 100m se moze ostaviti automobil da ne ometa saobracaj...a automobil ostavljen u kolovoznoj traci, na saobracajnici oznacenoj kao 'magistrala' itekako ometa i vozace i pjesake koji prelaze...clio_dci120 wrote:Da me neko pogresno ne shvati, apsolutno ne opravdavam stajanje po kruznom toku, niti "parkiranja" po GGM-u. Medjutim, opet ne vidim u cemu je problem da neko stane da izleti u trgovinu i sl. ukoliko objekat nema rijesen parking...naravno, ukoliko objekat ima rijesen parking, nema opravdanja stati na cestu. A opet, ZOBS je rekao svoje, dozvoljeno je zaustaviti vozilo do pet minuta, ako se time ne ugrozava sigurnost saobracaja, sto opet se ocjenjuje u konkretnoj situaciji i ako nije izricito zabranjeno signalizacijom, ..ljudi bi agresivno regovali na sitnice, iskuliras i obidjes zaustavljeno vozilo, ko da je to neki problem, par sekundi sacekati ne znaci nista (ovo nije upuceno forumasima, nego generalno govorim). Veci su problem parkiranja na trotoarima i zelenim povrsinama, nezaustavljanja na pjesakcim prelazima, nego zaustavljanja vozila na nekoliko min. i to u opravdanim slucajevima. Na kraju, svi ti objekti placaju izuzetno visoke nakande opcini/gradu, a cesto same nadlezne organi ne vode nikakvu brigu o uredjenju infrastrukture ispred tih objekata (kod mog objekta koji je uz samu cestu duzi niz godina se slijevala voda na udubljenju uz trotoar, musterije, kao i sam objekat cesto prskani vodom, a niko se haman 10 godine nije pobrinuo za to)...problem zaustavljanja ispred pojedinih poslovnih objekata koji se nalaze uz samu cestu mogao je biti rijesen izgradnjom prosirenja ili sl. za zaustavljanja i tome je neko trebao voditi racuna prilikom rekonstrukcije gradskih saobracajnica (odnosi se na objekte u cijoj neposrednoj blizni nema parkinga).
I zasti bih ja imao strpljenja i razumjevanja za sve KONJE koji nemaju osnovne kulture i obzirnosti pa da 'masinu' ostave na parkingu? i da zasto bih ja imao razumjevanje za sve KONJE koji 'zaustavljanje' od 'dozvoljenih 5min.' u kolovoznoj traci pretvore u parkiranje od 45min.?
Samo iznosim misljenje i stav da je sve do nas samih, nemam formulu ni moc da promjenim nase shvatanje demokratije, da je to nesto sto nam dozvoljava da radimo sta hocemo bez sankcija i odgovornosti, samo ja necu da budem takav...jer bi znacilo da sam prihvatio njihove norme ponasanja u svome prirodnom okruzenju...
...zato su danas bili cunjevi na ulazu i lik k'o od brda odvaljen, vise odvaljen, da ne bi ko usao ili izasao bez placanja...znak nisam vidio iako sam danas prolazio vise puta...doduse oba oka su bila 'uperena' u bastu C.D-ma..._BataZiv_0809 wrote:Meni frajer juce rece da je vidioNorm wrote:
...koliko sam cuo, istina je i vec sutra ili prekosutra ce biti i znak...![]()
Ali da je parking bio dupke pun i da je znak bio ignorisan
...mozda grijesim ali mislim da si dobro mlad, i bez uvrede, naivan...takav nisi ovdje nigdje prispio...ako mozes, idi i posalji nam razglednicu...Jimmy McNulty wrote:Bilo bi isto ko i sad s tim sto bi za Novu godinu mozda imali docek na otvorenom, sklonjenog pokojeg cuku i par desetina radnih mjesta vise.
Kao sto sam hiljadu puta dosad rekao nisam nikakav njegov simpatizer nit postovalac nego jednostavno glaso bih i za Karadzica da sam smatrao da moze otjerat SDA go.vna. Na kraju me je Fudica iznenadio i on ako uradi neke stvari koje je obecao (ne mora sve) ima moj glas i na iducim izborima.
Ako dotad ne napustim sve ovo.
DaBogda ja pogrijesio kao nikada dosad, ali imate prevelika ocekivanja od gosp. Kasumovica...Casual's wrote:Fudici poslati i upit vezan za ovog na čelu JP Parkinzi. Masakr radi sa parkinzima, još i produžio vrijeme naplate do 22:00.
Vidjet ćemo sve..ima vremena.Norm wrote:DaBogda ja pogrijesio kao nikada dosad, ali imate prevelika ocekivanja od gosp. Kasumovica...Casual's wrote:Fudici poslati i upit vezan za ovog na čelu JP Parkinzi. Masakr radi sa parkinzima, još i produžio vrijeme naplate do 22:00.
Samo jedan lik?Norm wrote:
...zato su danas bili cunjevi na ulazu i lik k'o od brda odvaljen, vise odvaljen, da ne bi ko usao ili izasao bez placanja...znak nisam vidio iako sam danas prolazio vise puta...doduse oba oka su bila 'uperena' u bastu C.D-ma...
Bata drug da ga vidis..._BataZiv_0809 wrote:Samo jedan lik?Norm wrote:
...zato su danas bili cunjevi na ulazu i lik k'o od brda odvaljen, vise odvaljen, da ne bi ko usao ili izasao bez placanja...znak nisam vidio iako sam danas prolazio vise puta...doduse oba oka su bila 'uperena' u bastu C.D-ma...
Drug moj kada dodjes u odredjene godine vremena je sve manje...al' et' bumo vidli...Casual's wrote:Vidjet ćemo sve..ima vremena.Norm wrote:DaBogda ja pogrijesio kao nikada dosad, ali imate prevelika ocekivanja od gosp. Kasumovica...Casual's wrote:Fudici poslati i upit vezan za ovog na čelu JP Parkinzi. Masakr radi sa parkinzima, još i produžio vrijeme naplate do 22:00.
A cekaj je li frajer žandar ili radi u JP Parkinzi, mislim ono je li imao kakvu uniformu ili iskaznicu? Ili je samo grmalj u civilu koji ne da raji da parkiraNorm wrote:
Bata drug da ga vidis...
Napomena za roditelje, posjetioce i sve ljubitelje omladinske košarke, koji su planirali doći na utakmice Lige mladih, 2.kolo a koje će se odigrati u Areni u nedjelju 16.10.16. na C terenu, kako smo obavješteni iz Arene Zenica, ulaz na ove utakmice će se naplaćivati od strane Arena Zenica.
Haman su 'nafatali' najveceg kojeg su to jutro sreli na cesti...marketing..._BataZiv_0809 wrote:A cekaj je li frajer žandar ili radi u JP Parkinzi, mislim ono je li imao kakvu uniformu ili iskaznicu? Ili je samo grmalj u civilu koji ne da raji da parkiraNorm wrote:
Bata drug da ga vidis...
A mislim da im je to dobar potez, jer ce vecinu mjesta zakupiti stanari one nove zgrade i vjerovatno radnici muzicke skole.
I znaci sad bukvalno skoro da i nema javne povrsine u gradu na kojoj se moze legalno i dzabaluka parkirati izuzev velikog parkinga kod Arene?Norm wrote:
Haman su 'nafatali' najveceg kojeg su to jutro sreli na cesti...marketing...
kako nema ima GGM..._BataZiv_0809 wrote:I znaci sad bukvalno skoro da i nema javne povrsine u gradu na kojoj se moze legalno i dzabaluka parkirati izuzev velikog parkinga kod Arene?Norm wrote:
Haman su 'nafatali' najveceg kojeg su to jutro sreli na cesti...marketing...
Sta se radi? U 12 opcina za 4 dana zaustavili 2335 vozila. 194 auta po opcini za 4 dana(12 opcina u zdk) ili 49 auta dnevno ili 2 auta u toku jednog sata po opcini. I jos se hvale sa tim podacima u medijima.jubix wrote:http://www.zenicablog.com/za-cetiri-dan ... 901-kazna/
Radi se nešto, dobro je, samo pišite i kažnjavajte.
Ima li neko informaciju šta je bilo nakon današnje posjete finansijske policije u Čeliku?