Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
Hafis
#13926 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Neka valah. Neka ljudi proslavljaju.
Jebote, prođe 14 godina što si reko keks.
- BHCluster
#13927 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mozes li biti tako ljubazan da mi obznanis gdje se to raspravlja o nastanku imena?Lincoln-Burrows wrote:Nek slave ljudi, samo nije to isto oni se okupe i druže (manifestacija)BHCluster wrote:Dan Hrvata u MađarskojLincoln-Burrows wrote:
A šta je ovo Dan Bošnjaka, nisam još čuo za neki Dan Hrvata.
E svašta ljudi slave ali neka.
Kakav si ti to Hrvat, neki na baterije? Sramota!
a ne raspredaju o nastanku imena Hrvat.
- Drvosjeca iz Dejcica
#13928 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A šta da se radi, mora se nešto slaviti, mi makar ne slavimo UZP i propale projekte para država.Hafis wrote:Eh. Pa znaš kako kažu na jugu Tanzanije: novo sito visoko stoji.Lincoln-Burrows wrote:A šta je ovo Dan Bošnjaka, nisam još čuo za neki Dan Hrvata.Hafis wrote:https://www.klix.ba/vijesti/u-vijecnici ... /170927084
Vidi vidi što su mi se ušutili, a sutra him fešta![]()
Masallah 14 rođendan!!!
U ponoć čestitanje.
E svašta ljudi slave ali neka.
- BHCluster
#13929 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Naime gdje tu sad pise o nastanku imena Bosnjak?Lincoln-Burrows wrote:Naime, 28. septembra 1993. godine je drugog dana zasjedanja Prvog bošnjačkog sabora usvojena Deklaracija o vraćanju povijesnog imena Bošnjacima, a 1994. je donesen i zakon u kojem je naziv Musliman zamijenjen nazivom Bošnjak.BHCluster wrote:Gdje tu pise ista "o nastanku imena Bosnjak"?Lincoln-Burrows wrote: Informiraj se o nastanku imena Bošnjak i evo ti link: https://www.klix.ba/vijesti/u-vijecnici ... /170927084
- Drvosjeca iz Dejcica
#13930 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Misliš 7-8 vijekova...podjseti me u kojem ono vijeku se spominju "dobri Bošnjani"?Hafis wrote:Neka valah. Neka ljudi proslavljaju.
- Lincoln-Burrows
#13931 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ti si bukvalista, eno ti tamo link i vidi Abdulah Skaka i Bakir su prisutni.BHCluster wrote: Mozes li biti tako ljubazan da mi obznanis gdje se to raspravlja o nastanku imena?
- BHCluster
#13932 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tvrdis nesto sto ne pise zasto? Jel se ta sva "Hrvatska dominacija" svela na izmisljanja i lazi?Lincoln-Burrows wrote:Ti si bukvalista, eno ti tamo link i vidi Abdulah Skaka i Bakir su prisutni.BHCluster wrote: Mozes li biti tako ljubazan da mi obznanis gdje se to raspravlja o nastanku imena?
-
Hafis
#13933 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Znam, samo radilo se o Bošnjanima i to dobrim, a mi ovdje pričamo o Bošnjacima koliko mi javljaju iz režije.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Misliš 7-8 vijekova...podjseti me u kojem ono vijeku se spominju "dobri Bošnjani"?Hafis wrote:Neka valah. Neka ljudi proslavljaju.
A koliko me memorija služi ti dobri stari Bošnjani nisu imali veze recimo s Bošnjačkom zajednice kulture "Preporod" ili Muslimanskim dobrotvornim društvom "Merhamet" koji se kako vidim danas nabijaju u prvi red kod proslave. Jednostavno, bili su dobri Bošnjani na koje je kasnije naletilo veliko zlo.
- Lincoln-Burrows
#13934 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Samo postavljaš pitanja a ništa ne komentiraš u 90% slučajeva,BHCluster wrote: Tvrdis nesto sto ne pise zasto? Jel se ta sva "Hrvatska dominacija" svela na izmisljanja i lazi?
ja samo konstatiram da se slavi Dan Bošnjaka u sjećanje na prvi bošnjački sabor
i uz to tamo na linku imaju nekave natuknice. Šta je tvoj problem u vezi ovog?
- BHCluster
#13935 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Problem je sto tvrdis da se radi o "nastanku imena" kad i sam znas da nije. P.S. Radije cu postaviti pitanje a ne iznositi manipulacije kao ti.Lincoln-Burrows wrote:Samo postavljaš pitanja a ništa ne komentiraš u 90% slučajeva,BHCluster wrote: Tvrdis nesto sto ne pise zasto? Jel se ta sva "Hrvatska dominacija" svela na izmisljanja i lazi?
-
Hafis
#13936 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
E jebat ga. Ne može svanmut prije nego što zanoći. U intelektualnom razvoju naš Luster je još uvijek u fazi postavljanja pitanja. Ako imaš djece, znaš kako to počinje s njima: tata zašto je ovo...Lincoln-Burrows wrote:Samo postavljaš pitanja a ništa ne komentiraš u 90% slučajeva,BHCluster wrote: Tvrdis nesto sto ne pise zasto? Jel se ta sva "Hrvatska dominacija" svela na izmisljanja i lazi?
tata, a kako to... tata, može li....
Ja vjerujem da će za par godina početi davati neke smislene odgovore. Zato, trebaš biti strpljiv s njim, a ne k'o ja - nesretnika opet vratio u filter. Sam se sebe gnušam
- Lincoln-Burrows
#13937 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A sad sam skontao ova riječ nastanak je problematična.
Sorry ako je neko uvrijeđen evo ja Vam čestitam Dan Bošnjaka
a evo i cvijeće.

a evo i cvijeće.

-
Hafis
#13938 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja sam ljubitelj protokolarnosti i ipak ću sačekati ponoć sa čestitanjem 
-
Fudo387
#13939 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ako ga nisi ubrao u tisucljetnom hrvatskom gradu kaknju, nosi.Lincoln-Burrows wrote:A sad sam skontao ova riječ nastanak je problematična.
a evo i cvijeće.
- Drvosjeca iz Dejcica
#13940 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa dobro neko slavi dan Bošnjaka a neko dane kosidbe ili dan nastanka pardržave HZHB, UZP i slično.Lincoln-Burrows wrote:Samo postavljaš pitanja a ništa ne komentiraš u 90% slučajeva,BHCluster wrote: Tvrdis nesto sto ne pise zasto? Jel se ta sva "Hrvatska dominacija" svela na izmisljanja i lazi?
- Lincoln-Burrows
#13941 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Čestitke i tebi a cvijeće imaš poviše.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa dobro neko slavi dan Bošnjaka a neko dane kosidbe ili dan nastanka pardržave HZHB, UZP i slično.Lincoln-Burrows wrote:Samo postavljaš pitanja a ništa ne komentiraš u 90% slučajeva,BHCluster wrote: Tvrdis nesto sto ne pise zasto? Jel se ta sva "Hrvatska dominacija" svela na izmisljanja i lazi?
i uz to tamo na linku imaju nekave natuknice. Šta je tvoj problem u vezi ovog?Ta nećeš valjda ti određivati Bošnjacima šta da slave?
- Drvosjeca iz Dejcica
#13942 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hvala! Čestitat ću i ja tebi dane kosidbe ili UZP. Vidiš kako se može lijepo živjeti u skladu i tradicijom naših naroda.Lincoln-Burrows wrote:Čestitke i tebi a cvijeće imaš poviše.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa dobro neko slavi dan Bošnjaka a neko dane kosidbe ili dan nastanka pardržave HZHB, UZP i slično.Ta nećeš valjda ti određivati Bošnjacima šta da slave?
- BHCluster
#13943 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dobro sad se vadis neJma veze, jadnik bi pokusao nesto al mu ne ide.Lincoln-Burrows wrote:A sad sam skontao ova riječ nastanak je problematična.
a evo i cvijeće.
- Lincoln-Burrows
#13944 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Najprikladnije bi bilo da mi čestitaš Dan oružanih snaga na Bobovcu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Hvala! Čestitat ću i ja tebi dane kosidbe ili UZP. Vidiš kako se može lijepo živjeti u skladu i tradicijom naših naroda.Lincoln-Burrows wrote:Čestitke i tebi a cvijeće imaš poviše.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa dobro neko slavi dan Bošnjaka a neko dane kosidbe ili dan nastanka pardržave HZHB, UZP i slično.Ta nećeš valjda ti određivati Bošnjacima šta da slave?
- Drvosjeca iz Dejcica
#13945 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ono opelo (molitveni pohod) koje organizuje crkva? E jbg. ja sa agnostik, ne vjerujem u te bajke.Lincoln-Burrows wrote: Najprikladnije bi bilo da mi čestitaš Dan oružanih snaga na Bobovcu.
-
Hafis
#13946 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nadam se da će biti izravan prijenos ceremonije na FTV.
14 godina, nije mala stvar.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#13947 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
pa doBBBro sto ih jebes ?Hafis wrote:Nadam se da će biti izravan prijenos ceremonije na FTV.
-
Fudo387
#13948 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Maksuz ce za tu priliku pustiti u rad treci kanal.Hafis wrote:Nadam se da će biti izravan prijenos ceremonije na FTV.
- House
#13949 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:Nadam se da će biti izravan prijenos ceremonije na FTV.
14 godina?1825. Bošnjaci žive izmeđ Drine, Verbasa,
Save, Dalmacie i Hema, čislom (brojem) 450.000;
ispovjedaju ili Islam;ili su Rimokatolici, ili pravoslavni.”
-
155_mm
#13950 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
decki bre, nije vam to otvaranje trafostanice ili javne kuhinje pa da ide direktan prenos i tri reprize.emillio estevez wrote:pa doBBBro sto ih jebes ?Hafis wrote:Nadam se da će biti izravan prijenos ceremonije na FTV.