Kolega nismo svi rat proveli po njemackoj a bgm ni studirali od kojekakvih stipendijaNadzornik wrote:
IRAN
- insomnia78
#13926 Re: IRAN
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#13927 Re: IRAN
Joj tebe, pa cim svrgnu rezim tamo i daruju im "demokratiju" ovo u L.A. ce samo od sebe da se rijesi.salik79 wrote:Brinete li ovako za jadne Amere?! Kada ce se tamo mijenjati rezim?
Ne, ovo nije ni Kenija, ni Tanzanija, ni Iran, ni....Ovo je Los Angeles![]()
Zanimljivo je koliko ljudi voli "kampovati", boje se zemljotresa, sta li!?![]()
Mule, mule, 'dje ce vam dusa!
Jesi li ti cuo za izreku, "Pometi tudje avlije da bi i tvoja bila cista". Ja nisam.
-
aratet
#13928 Re: IRAN
Pod broj 1, postoji razlika izmedju Islama i vladanja preko Islama.basar wrote:Narod demokratski izabrao Islam, i ja sam demokratski izabrao Islam, i šta sad?
Problem je u tome što Islam vlada i pojedincem i društvom?
Žao mi je ali je Islam takva religija, kome se ne sviđa nek sebi izabere neku drugu, muslimani nemaju ništa protiv toga, ali isto tako po cijenu svega musliman neće prihvatiti te vaše demokratske vladare, vrlo jednostavno.
Pod broj 2, ajatolasi su 79-te stigli na vlast na ulicama, ne demokratskim putem.
Pod broj 3, nisam za rusenje vlasti i nisam pogotovo za podjelu Irana i cisto sumnjam da cu ikada biti, vise sam za postepene promjene.
Rezim ne valja, ali bojim se da ako sse bude rusilo da bi bilo posljedica i jos postoji vjerovatnoca da dodju gori.
-
aratet
#13929 Re: IRAN
Milan mi je drag klub, pogodio si.Rampage wrote:Svim ljudima bez obzira na naciju ili vjeroispovjest, samo nek' nisu muslimani, jel tako Milanearatet wrote:Za tebe je jasno da podrzavas Islamsku republiku, zaboli te za te ljude tamo, bitno je da je to islamska republika jer si tako odgojen.basar wrote:Nečiji uspjeh uvijek donosi dvije stvari. Sa jedne strane radost istomišljenika i sa druge strane tugu neistomišljenika. Postoji treća opcija a to je nezainteresovanost.
Hajde ovako da pojasnim, po pitanju nečega ljude ta stvar interesuje ili ne interesuje. Kada imaju neku korist duhovnu/materijalnu onda ih interesuje, kada nemaju tu korist onda ih ne interesuje.
Na ovoj temi nema ljudi koji nemaju neku korist od ovoga. Za mene je recimo jasno da podržavam mir i napredak Islamske republike. Ali me interesuje kakvu korist imaju ovi koji rade suprotno. Samo nemoj da kažu da su tu radi borbe za "ljudska prava", jer da im je to cilj pisali bi na temu ljudskih prava muslimana u evropi, americi, okupiranoj palestini, burmi, ili o pravima nekih drugih čije je pravo oštećeno itd.
S druge strane, mene zaboli za Islamskom republikom, ja zelim ljudima mir, slobodu i prosperitet bez obzira na ideologiju, naciju ili vjeroispovjest, da zive bolje sutra nego juce.![]()
Joj Milane, kome li ti prodaješ svoju šuplju ovdje
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#13930 Re: IRAN
Naravno da jeste.insomnia78 wrote:Cekaj pa zar nije Macron Rotsildoca pudlica?
- mousstapha
- sunceKOtepsija
#13932 Re: IRAN
vivaldi wrote:
![]()
![]()
![]()
sta reci, sta dodati...na visini zadatka ko i do sada. kad je neko cinjenicno potkovan ne moze mu niko pera odbit![]()
uglavnom sto se tice teme, znaci zivjela revolucija u iranu
iskoristio bih ovu priliku da apelujem na sve ostale, ozbiljne forumase, da se drze cinjenica, a ove malo manje ozbiljne da se uozbilje-ako ne iz postovanja prema istini onda iz postovanja prema drugima ALI prije svega prema sebi
Hvalamousstapha wrote:Poredis zene, djecu i stoku i onda ih sve zajedno nazoves nizim bicima. Svaka cast!sunceKOtepsija wrote: Nesto slicno kao zene, djeca, ili stoka-ako ih se pusti ingot bi razvalili. Opet, da niko nemisli da Kurde poredim sa prethodno navedenim nizim bicima-samo navodim primjer.
dace Bog, bice prilike nadam se...a sto se teherana tice-moje razmisljanje jeste rezonnta aktuelnih dogadaja oko Jerusalima, s ciljem izbjegavanja trajnih konflikaqta-perzijancima (da ne kazem rafidijama) bi se-USLOVNO- mogli napraviti odredeni ustupcizvizdan wrote:Druze tepsija, duboki naklon i srdacne zahvale na ovoj prosvjetljujucoj analizi, s nadom da cemo te cesce citati. Jedina mala zamjerka je prevelika popustljivost glede buduceg statusa Teherana. Nemojmo smetnuti s uma da u provinciji Teheran zivi cak 32 % radinih i cestitih Azera. Tako da, sta se tu ima biti popustljiv?
mozda LA 1992. nije najbolje poredenje s obzirom da je tamo bila rijec o sirokim "protestima" naoruzanih grupa koje je zapravo dovelo do narusavanja ustavno-pravnog poretka i napada na pripadnike javnog reda i mira. 60-ak mrtvih, par hiljada ranjenih i 10 000+ uhapsenih je mala cijena za ocuvanje stabilnosti i re-uspostavu reda i mira. S druge strane u Iranu narod vapi za slobodom (obratiti paznju na 0.44-gradani mole zlocinca da im postedi najmilije&0.47 pa do kraja-gradani, shrvani bolom, oplakuju najmilije koji su tog istog dana i objeseni u sredistu grada...)salik79 wrote:Ono, nije da L.A.-ovci nisu pokusali mijenjati rezim, ali se mule ne dadose, nego poslase IRGC na demonstrante:
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#13933 Re: IRAN
evo sirijaca pokvarise i temu o iranu
- salik79
#13934 Re: IRAN
0:19 America, Fuck Yeah!armin071 wrote:Kao prvo ovo ljudi cekaju u satorima na novi iphonex. Kao drugo ako i ima koji beskucnik to su sve ofarbani koji i nisu u „demokratskom svijetu“ ljudi vec robovi. Ali posto su kaubojci plemenit narod dozvolili su im cak i da glasaju i da eto imaju neka ljudska prava, ali oni hoce sad i kuce i zdravstveno osiguranje. E pretjerase ga vala ko da su svi zaposleni na RT-u. Cista propaganda....salik79 wrote:Brinete li ovako za jadne Amere?! Kada ce se tamo mijenjati rezim?
Mule, mule, 'dje ce vam dusa!
- japin_mutapi
#13935 Re: IRAN
ih, kad sam ja ovo znao
- salik79
#13936 Re: IRAN
Ni ja, al' covjek uci dok je ziv.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Joj tebe, pa cim svrgnu rezim tamo i daruju im "demokratiju" ovo u L.A. ce samo od sebe da se rijesi.salik79 wrote:Brinete li ovako za jadne Amere?! Kada ce se tamo mijenjati rezim?
Mule, mule, 'dje ce vam dusa!![]()
Jesi li ti cuo za izreku, "Pometi tudje avlije da bi i tvoja bila cista". Ja nisam.
25.12.2017 Bozic u L.A.-u:
25.12.2017 Bozic u Teheranu:
Rusenjem mrskih mula sasvim realno je za ocekivati ovakve Bozice i u L.A.-u.
Jer, rjesavanjem iranske sirotinje (inace, ko ode i nadje mi gladnog Iranca, osim u Ramazanu, ima od mene sta zeli) 41 000 000 amerikanaca automatski vise nikada nece biti gladno.
- salik79
#13937 Re: IRAN
sunceKOtepsija wrote: S druge strane u Iranu narod vapi za slobodom (obratiti paznju na 0.44-gradani mole zlocinca da im postedi najmilije&0.47 pa do kraja-gradani, shrvani bolom, oplakuju najmilije koji su tog istog dana i objeseni u sredistu grada...)
Kada se samo sjetim pojavljivanja ovoga zlocinca u koncentracionom logoru, u kojem su zatoceni Kurdi, u agoniji, ocekivali da im se smiluje i podari slobodu...Dzaba su mu klicali, prljali mu stakla doticuci i ljubeci mu vozilo, na kraju su svi povjesani po kranovima i okolnim drvecima, a prije toga su pojedince natjerali da mu operu i ispoliraju vozilo:
Sada se sjetih jos jednog zlikovca, kod kojeg suze ne pomazu...Plakala je, pjevala je, ali najmiliji zavrsise na grani (i to samo zato sto su bili krscani u svojoj zemlji):
Last edited by salik79 on 06/01/2018 16:24, edited 3 times in total.
- salik79
#13938 Re: IRAN
Nesto gledam ovaj trg i zgradu na naslovnom Kadru (koji se ponovo pojavljuju na 0:38) i povezujem stvari - zbog ocigledne slicnosti sa onom u Argentini su snimke putem "pouzdanih" tviterasa i podrzavatelja rusenja mrskih mula, su sukobi u Argentini (takodjer rusenje mrskih mula) prikazani kao sukobi u Kermanshahu. Malo je reci "dobar pokusaj", obzirom da skoro niko nije ni cuo za divljanje u Argentini koje se desilo samo par dana ranije:
Zgrada i Trg u Kermanshahu:
Prilog "pouzdanog":
https://twitter.com/DuhokTee/status/946791297536417793
Zgrada i Trg u Argentini:
Zgrada i Trg u Kermanshahu:
Prilog "pouzdanog":
https://twitter.com/DuhokTee/status/946791297536417793
Zgrada i Trg u Argentini:
- salik79
#13939 Re: IRAN
rajv0sa wrote:sarajevoxxxx wrote:Nobelovka Shirin Ebadi poziva na nastavak protesta u Iranu: Podignite novac iz banaka, prestanite plaćati vodu, struju i poreze
Iranska dobitnica Nobelove nagrade Shirin Ebadi pozvala je narod Irana da pokaže građansku neposlušnost i nastavi s protestima širom zemlje, koji predstavljaju najodvažniji izazov za iranske čelnike još od proreformskih nemira 2009. godine.
Panarapski dnevni list u saudijskom vlasništvu Asharq al-Awsat prenio je riječi najpoznatije odvjetnice za ljudska prava, koja je kazala da bi Iranci trebali ostati na ulicama i da im Ustav daje pravo da održe demonstracije, prenosi Reuters.
Ebadi, koja živi u Londonu, dobila je Nobelovu nagradu za mir 2003. i jedna je od više prognanih kritičara iranske vlasti.
Ona je pozvala Irance da prestanu s plaćanjem vode, plina, struje i poreza.
Izvršiti ekonomski pritisak na Vladu
Ebadi je također pozvala Irance da podignu svoj novac iz državnih banaka kako bi izvršili ekonomski pritisak na Vladu i tako je prisilili da prestane koristiti nasilje i ispuni njihove zahtjeve.
Nakon šest dana protesta, koji su potresli vjersko rukovodstvo i doveli do smrti 21 osobe, Revolucionarna garda ove zemlje u srijedu je poslala svoje snage kako bi ugušila nemire u tri pokrajine.
Protesti, koji su počeli zbog ekonomskih nedaća koje su zadesile mlade ljude i radničku klasu, eruptirali su u pobunu protiv ovlasti i privilegija koje posjeduje elita, posebno vrhovni vođa, ajatolah Ali Khamenei.
Iranske vlasti organizovale su mitinge u četvrtak u nekoliko gradova, uključujući drugi najveći grad Mashhad.
Državna televizija prikazala je hiljade ljudi kako nose postere s likom ajatolaha Khameneija i natpise “Smrt pobunjenicima!”
al jazeera![]()
![]()

-
sekerbay
#13940 Re: IRAN
Kake bezočne laži, kakva šijska propaganda od strane plaćenika salika 
Ovo su video snimci sa protesta u iranu. Pomahnitala rulja opkolila hamneijev dvorac a on u svom ayamobilu (preimenovao papin papamobil) pokušava da pobjegne do podmornice
Ovo su video snimci sa protesta u iranu. Pomahnitala rulja opkolila hamneijev dvorac a on u svom ayamobilu (preimenovao papin papamobil) pokušava da pobjegne do podmornice
- insomnia78
#13944 Re: IRAN
Pa i sa i Irancima su o odlicnim odnosima
- salik79
#13945 Re: IRAN
Eh, kada je France24 (do 3.1 .2018) razotkrio ublehe vezane za "regime change" demonstracije (kako sa socijalnih, tako i sa mainstream medija), onda i onom najvecem retardu treba biti jasno koliko je sati (sto ovaj rece, mozes zamisliti koliko je sve to jadno kada su morali pribjegavati ovolikim lazima, a opet corak
):
IRAN / FAKE NEWS - 01/03/2018
Iran's karate woman and the boy who's still alive: Fake images in Iran's protests
http://observers.france24.com/en/201801 ... n-protests
IRAN / FAKE NEWS - 01/03/2018
Iran's karate woman and the boy who's still alive: Fake images in Iran's protests
http://observers.france24.com/en/201801 ... n-protests
- salik79
#13946 Re: IRAN
insomnia78 wrote:Pa i sa i Irancima su o odlicnim odnosima

- japin_mutapi
#13947 Re: IRAN
salik zvani treca smjena
- jao_situacije
#13948 Re: IRAN
svi se udružili protiv srba i iransalik79 wrote:insomnia78 wrote:Pa i sa i Irancima su o odlicnim odnosima
![]()
- rajv0sa
#13949 Re: IRAN
insomnia78 wrote:Pa i sa i Irancima su o odlicnim odnosima
http://english.khamenei.ir/news/5006/Vi ... of-Bosnian
Krasnim
Ajatolah Khamenei je još 1994. nazivao stvari pravim imenom, genocid
http://english.khamenei.ir/news/4015/A- ... erzegovina
- salik79
#13950 Re: IRAN
Uvijek ponavljati kao vid borbe protiv zaboravarajv0sa wrote:insomnia78 wrote:Pa i sa i Irancima su o odlicnim odnosima
http://english.khamenei.ir/news/5006/Vi ... of-Bosnian
Krasnim
Ajatolah Khamenei je još 1994. nazivao stvari pravim imenom, genocid
http://english.khamenei.ir/news/4015/A- ... erzegovina