Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
veljaca

#13926 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Albin Zuhric wrote:veljaca,

Politikantski od mene bi bilo da nisam rekao sta mislim, ili da nisam komentarisao uopce, medjutim pokusavacu i ubuduce da govorim otvoreno.

Hvala vam.
Albine Zuhricu,

reći " ... manje mudar sto sljedece govorim javno ..." je to sto sam ja rekao. A ne moze se pokusavati ili ne pokusavati govoriti otvoreno. Sa time se rodis ili ne. Ako tako nije - onda je to politikanstvo.

Hvala i vama.
rajvosa1

#13927 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rajvosa1 »

drugi profil wrote:

Politikantski od mene bi bilo da nisam rekao sta mislim, ili da nisam komentarisao uopce, medjutim pokusavacu i ubuduce da govorim otvoreno.

Hvala vam.
A boga vam, sta vam je to trebalo?
Otkud vam ideja da cete ista moci uraditi kraj SDA?
Svjesno samoubistvo stranke koja je mogla ponuditi izbor ljudima.
Upravo to je i razlog mog velikog razočaranja. Imali su sad jedinstvenu priliku da ponude jedan treći put, nezavisan od matrice SDA-SDP. A ono, prodaja za mrvice, užas.
Pedja Kojovic

#13928 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Zanimljivo ovo sa psima lutalicama....
2008. kada problem nije bio tako velik, kantonalna vlast (SDA-SBiH) ne prebaci obecani grant u gradski budzet i gradonacelnik (SDP) ne odvoji redovnih 500 000 km za sterilizaciju pasa.
2010. na vlast u kantonu dolazi SDP/SDA koalicija.
(Usput budi receno, grad opet ne dobija grant koji mu pripada).
2011.Vlada KS sklapa sporazum sa privatnom firmom o izgradnji azila u Praci.
Renta objekta milion i po godisnje, kapacitet azila je 520 pasa (ili 700 u kasnijim intervjuima), troskovi po psu 150 km.
2012. Otvara se azil za pse, a na vlast umjesto SDP/SBB koalicije dolazi SDA/SDU/BPS/BOSS, itd. koalicija.
SDP izdaje saopstenje i zahtijeva da se problem pasa lutalica rijesi jer su, kako kaze, ugrozeni djecji zivoti.

p.k.
VjecitiStudent

#13930 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

drugi profil wrote:

Hvala vam.
A boga vam, sta vam je to trebalo?
Otkud vam ideja da cete ista moci uraditi kraj SDA?
Svjesno samoubistvo stranke koja je mogla ponuditi izbor ljudima.
Zar je imenovanje Sabine za dogradonacelnicu i postavljanje ogledala u liftu gradske uprave malo?
rajvosa1

#13931 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rajvosa1 »

Pedja Kojovic wrote:Zanimljivo ovo sa psima lutalicama....
2008. kada problem nije bio tako velik, kantonalna vlast (SDA-SBiH) ne prebaci obecani grant u gradski budzet i gradonacelnik (SDP) ne odvoji redovnih 500 000 km za sterilizaciju pasa.
Renta objekta milion i po godisnje, kapacitet azila je 520 pasa (ili 700 u kasnijim intervjuima), troskovi po psu 150 km.
2012. Otvara se azil za pse, a na vlast umjesto SDP/SBB koalicije dolazi SDA/SDU/BPS/BOSS, itd. koalicija.
SDP izdaje saopstenje i zahtijeva da se problem pasa lutalica rijesi jer su, kako kaze, ugrozeni djecji zivoti.

p.k.
Gospodine Kojoviću,
vlasnik te privatne firme koju spominjete je blizak prijatelj vašeg novog koalicionog druga Asima Sarajlića
Pedja Kojovic

#13932 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

rajvosa1

To zaista nisam znao, jer ne poznajem Asima Sarajlica, ali znam da je ugovor sa tom firmom sklopila Vlada FIkreta Musica pa sam mislio da su oni mozda drugovi.

p.k.
rajvosa1

#13933 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rajvosa1 »

Pedja Kojovic wrote:rajvosa1

To zaista nisam znao, jer ne poznajem Asima Sarajlica, ali znam da je ugovor sa tom firmom sklopila Vlada FIkreta Musica pa sam mislio da su oni mozda drugovi.

p.k.
Kao neko ko je bio glasač Naše stranke, očekivao sam od vas da budete DRUGAČIJI od SDP-a, a ne isti, ili još gori.
svako vam dobro želim
VjecitiStudent

#13934 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

p.k.
Biznisi su uvijek isti, samo se izvrsioci politickih radova mijenjaju.
CaCO3

#13935 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by CaCO3 »

Male stranke i postoje samo da bi nekolicina koji su u vrhu i bliski njemu stekli licnu korist od trenutnog angazmana i politika im je priklanjanje onima koji vise ponude. Nema tu programa, cilja, ideologije, pravca, sve pusti licni interes i demagogija, dok traje traje.

Koja je to stranka, covjek ili institucija koja je do sada u koaliciji sa SDA napravila nesto dobro za narod ili sama prosla dobro?
VjecitiStudent

#13936 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

CaCO3 wrote:Male stranke i postoje samo da bi nekolicina koji su u vrhu i bliski njemu stekli licnu korist od trenutnog angazmana i politika im je priklanjanje onima koji vise ponude. Nema tu programa, cilja, ideologije, pravca, sve pusti licni interes i demagogija, dok traje traje.

Koja je to stranka, covjek ili institucija koja je do sada u koaliciji sa SDA napravila nesto dobro za narod ili sama prosla dobro?
Prosvijetli nas, kakva je uopste razlika izmedju malih i velikih?
CaCO3

#13937 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by CaCO3 »

VjecitiStudent wrote:
CaCO3 wrote:Male stranke i postoje samo da bi nekolicina koji su u vrhu i bliski njemu stekli licnu korist od trenutnog angazmana i politika im je priklanjanje onima koji vise ponude. Nema tu programa, cilja, ideologije, pravca, sve pusti licni interes i demagogija, dok traje traje.

Mali je onaj koji ima jednog, dva, tri poslanika, vijecnika itd i gleda da ih sto bolje unovci, cudi me da te po tom pitanju moram prosvjetljivati.
VjecitiStudent

#13938 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

CaCO3 wrote:
VjecitiStudent wrote:

Mali je onaj koji ima jednog, dva, tri poslanika, vijecnika itd i gleda da ih sto bolje unovci, cudi me da te po tom pitanju moram prosvjetljivati.
Sustina me interesuje, tj. program, cilj, ideologija, pravac, posebno ovo oko licnih interesa i demagogije, kakve su razlike izmedju malih i velikih?
rajvosa1

#13939 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rajvosa1 »

Sustina me interesuje, tj. program, cilj, ideologija, pravac, posebno ovo oko licnih interesa i demagogije, kakve su razlike izmedju malih i velikih?[/quote]

Princip je isti, sve su ostalo nijanse
CaCO3

#13940 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by CaCO3 »

VjecitiStudent wrote:
Sustina me interesuje, tj. program, cilj, ideologija, pravac, posebno ovo oko licnih interesa i demagogije, kakve su razlike izmedju malih i velikih?
Veliki daju ponude, a mali se prodaju i gledaju da sto vise zarade. Cisti zakon ponude i potraznje ideologija i pravaci su za naivce i one sto lijepe plakate u kampanji.
VjecitiStudent

#13941 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

CaCO3 wrote:
VjecitiStudent wrote:
Veliki daju ponude, a mali se prodaju i gledaju da sto vise zarade. Cisti zakon ponude i potraznje ideologija i pravaci su za naivce i one sto lijepe plakate u kampanji.
Znaci, veliki se ne prodaju i ne zaradjuju?
CaCO3

#13942 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by CaCO3 »

VjecitiStudent wrote:
CaCO3 wrote:
VjecitiStudent wrote:
Znaci, veliki se ne prodaju i ne zaradjuju?
Veliki kupuju. Da bi kupovali znaci da su vec zaradili, a kupuju da bi zaradjivali jos vise.

Dakle imas Merkator i tamo neki kiosk koji treba Merkatoru da napravi parking, ali isti kiosk treba i Interexu, ko ponudi vise kupice kiosk, plate, iskoriste ga i onda poravnaju sa zemljom :D .
udrch

#13943 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by udrch »

CaCO3 wrote:
VjecitiStudent wrote:
a ovi mali ponekad mjesecima agitiraju po forumu, pa se toliko isprovaljivaju da su bili prinuđeni udaljiti se sa foruma mjesecima dok sjećanja izblijede..

nego kad je na redu rekonstrukcija federalne vlade?
vee-jay

#13944 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by vee-jay »

Pedja Kojovic wrote:Zanimljivo ovo sa psima lutalicama....

p.k.

Sta je tu zanimljivo? To sto je SDP kao svaka politicka stranka na svijetu? Ili to sto cete i vi sutra / prekosutra kao opoziciona stranka kritizirati novu vlast radi neispunavanje od vas datih obecanja.

p.k.
Vjerujem da ako procitate citavu recenicu jos jednom, shvatit cete da je veoma neukusna. :wink:
CaCO3

#13945 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by CaCO3 »

udrch wrote: a ovi mali ponekad mjesecima agitiraju po forumu, pa se toliko isprovaljivaju da su bili prinuđeni udaljiti se sa foruma mjesecima dok sjećanja izblijede..

na redu je odavno, cudi me da nisi upucen u to, znas li da je zavrsena rekonstrukcija Vijeca MInistara? :lol:
udrch

#13946 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by udrch »

CaCO3 wrote:
udrch wrote: a ovi mali ponekad mjesecima agitiraju po forumu, pa se toliko isprovaljivaju da su bili prinuđeni udaljiti se sa foruma mjesecima dok sjećanja izblijede..

na redu je odavno, cudi me da nisi upucen u to, znas li da je zavrsena rekonstrukcija Vijeca MInistara? :lol:
čuli smo za rekonstrukciju vijeća ministara, jesi ti čuo da se nije desilo onda kada si ti to govorio, već nekoliko mjeseci kasnije..
federalna vlada je trebala da se rekonstruiše prije par mjeseci, jel to još nije završeno?
i šta bi sa vladom sarajevskog kantona?
CaCO3

#13947 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by CaCO3 »

udrch wrote: čuli smo za rekonstrukciju vijeća ministara, jesi ti čuo da se nije desilo onda kada si ti to govorio, već nekoliko mjeseci kasnije..
federalna vlada je trebala da se rekonstruiše prije par mjeseci, jel to još nije završeno?
i šta bi sa vladom sarajevskog kantona?
bolje ikad nego nikad..
oprosti ali ja nisam neko ko ce ti pruziti bilo kakvu vrstu utjehe, a nije ni tema
udrch

#13948 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by udrch »

ma ja sam to napisao samo da posjetim ljude sa kim imaju posla..da se ne zamaraju raspravljati..
CaCO3

#13949 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by CaCO3 »

udrch wrote:ma ja sam to napisao samo da posjetim ljude sa kim imaju posla..da se ne zamaraju raspravljati..
Mogu ti reci da se mozda malo u sebi i smjeskam jer se to moje pisanje tebi tako duboko urezalo u sjecanje i mozda cak eventualno i neke traume ostavilo, koristim priliku da ti se izvinem zbog toga, a i jer nemam pojma ko si ti niti znam i jedan tvoj post, sto je stvarno bezobrazno od mene jer imas preko 5.000. Evo obecavam da cu te bar po ovom kreativnom avataru upamtiti.
Pozz
Maystor

#13950 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Maystor »

Albin Zuhric wrote:Sporazum kakav smo potpisali je sredstvo, a cilj je promovisanje/implementacija politika Nase stranke.
Koalicija sa SDA je genijalan način da promovišete stranku. A uopšte ne sumnjam da su projekti koje ćete implementirati ovim sporazumom odista zlata vrijedni.
Locked