Ko je Fazlija?Login77777 wrote: ↑19/12/2023 14:17Nego kad ga spominjes. Gdje nam je Fazlija, nema ga na forumu. Da nije i njega Sipa uhapsila?ljubijankic wrote: ↑19/12/2023 11:21Prpa i ostali zeleni odlučuju ko je Bosnjak ! On je danas Bošnjak jer im pade, sutra kada ih oslobode bit ce Srbin i ici ce prica da su ga oslobodili jer je Srbin
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
ljubijankic
#13926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Login77777
#13927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Prpa.ljubijankic wrote: ↑19/12/2023 14:37Ko je Fazlija?Login77777 wrote: ↑19/12/2023 14:17Nego kad ga spominjes. Gdje nam je Fazlija, nema ga na forumu. Da nije i njega Sipa uhapsila?ljubijankic wrote: ↑19/12/2023 11:21
Prpa i ostali zeleni odlučuju ko je Bosnjak ! On je danas Bošnjak jer im pade, sutra kada ih oslobode bit ce Srbin i ici ce prica da su ga oslobodili jer je Srbin
-
sajber87
#13928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://avaz.ba/vijesti/bih/874609/hoce ... u-pritvoru
Zna li neko od rodoljuba i bosnoljuba ko je ovaj trifko buha, je li bosnjak, mislim ime ne govori tako ali kontam kad je ranko mozda je i trifko cim radi sa muminima mora da jeste. Pise da je vozac slobodana zupljanina optuzenog za masovne zlocine pokolje i etnicko ciscenje nad bosnjacima kotorvaroske regije pa me to malo zbunjuje. Eto ako bi neko od forumskih sda df patriJota mogao da prozbori koju o ovom.
Zna li neko od rodoljuba i bosnoljuba ko je ovaj trifko buha, je li bosnjak, mislim ime ne govori tako ali kontam kad je ranko mozda je i trifko cim radi sa muminima mora da jeste. Pise da je vozac slobodana zupljanina optuzenog za masovne zlocine pokolje i etnicko ciscenje nad bosnjacima kotorvaroske regije pa me to malo zbunjuje. Eto ako bi neko od forumskih sda df patriJota mogao da prozbori koju o ovom.
- oldtajmer
#13929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ovo je fakat zanimljivo da se jedan dekan stomatologije (stomatolog po struci) stalno vrti u ovim vodama,ko je on -neki tajni agentOBAVJEŠTAJNO-ZUBARSKE VEZE: Šta je dekan Stomatologije Muhamed Ajanović jučer radio sa Rankom Debevcem i direktorom OSA-e Almirom Džuvom
a uz to se o njemu govori kao najboljem jaranu tegeltije,kakve li su to sve seme vjerovatno nikada necemo saznati,a mozda je i bolje
-
ljubijankic
#13930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
pa sto fazlijaLogin77777 wrote: ↑19/12/2023 14:53Prpa.ljubijankic wrote: ↑19/12/2023 14:37Ko je Fazlija?Login77777 wrote: ↑19/12/2023 14:17
Nego kad ga spominjes. Gdje nam je Fazlija, nema ga na forumu. Da nije i njega Sipa uhapsila?
- dječak sa šibicama
#13931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Uvezani su ko crevca, pa Vasvija je SDA odvjetnik odvajkada. Ko da nije upetljana u malverzacije, pazi ti krenula sakriti mobitel.
Sve go kriminalac.
Sve go kriminalac.
-
palermo
#13932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa šta ti misliš gdje može biti prpa na ovome forumu. U Banovićima naravno, ta neće da zapadne to tebe i tvoju ekipu. Zaobilaze vas dušmani namjerno i ne daju da odmorite sekundeLogin77777 wrote: ↑19/12/2023 14:53Prpa.ljubijankic wrote: ↑19/12/2023 14:37Ko je Fazlija?Login77777 wrote: ↑19/12/2023 14:17
Nego kad ga spominjes. Gdje nam je Fazlija, nema ga na forumu. Da nije i njega Sipa uhapsila?
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#13933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

hahahahahaha gospodin pisaj po narodu
- Login77777
#13934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
jagugu
#13935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://slobodanvaskovic.blogspot.com/2 ... fon-u.html
Inspektori nisu odmah reagovali, već su Vidovićevoj naložili da, kada je izlazila, ponovo prođe kroz skener i tako došli i do drugog telefona Debeveca, koji mu je, očito, vrlo vrlo bitan.
Nakon toga Vidovićeva je privedena, a, prema mojim izvorima, samo je kratko kazala: “Vidi šta mi djubre uradi”.
-
swanfilter
#13936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Eto, poturio joj dok je gledala spise.
-
Jordan1961
#13937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Vidi, drzavne institucije nisu homogene nego heterogene zbog nacionalnog kljuca. Tipican primjer ti je ministarstvo odbrane. Imas tamo Heleza i onog njegovog zamjenika iz PC. Kad ih slusas k'o da su dva ministra odbrane iz zaracenih drzava a ne iz istog ministarstva.geoxx wrote: ↑19/12/2023 07:02Da se ponovim - zasto bi Tuzilastvo podiglo optuznicu protiv Dodika, samo da bi ga pola godina poslije vadili sa procesuiranjem predsjednika suda?Jordan1961 wrote: ↑19/12/2023 00:09Sve je to tackno. Ali ovdje je cinjenica da Dodik preko Tuzilastva BiH (citaj Kajganica) vedri i oblaci i odredjuje ko ce hapsiti a da njemu odgovara. Evo ti slucaj Debevca - cista igra SNS(H)D(Z) a u vezi trenutnog Dodikovog procesuiranja na Sudu BiH.geoxx wrote: ↑18/12/2023 21:22
Precjenjuju se stvari poput hapsenja. Kod nas kad nekog uhapse pa puste nakon ispitivanja, misle da od stvari nema nista. A tuzilac ga uhapsio samo da ga ispita kao osumnjicenog, jer bez ispitivanja zakonski ne mozes podici optuznicu.
A kad mu odrede pritvor, misle da je stvar rijesena kako treba. Elementarno nepoznavanje materije.
Najbitnije odluke su optuznica i presuda. Kojim putem ce doci do toga, uz spektakularna hapsenja ili ne, manje bitno.
Ko se sjeca kad je SIPA hapsila glavesine iz MUPa USK, pa to je desant na Bihac bio, helikopteri ovo ono, blokiran komplet grad, a ono svi priznali krivnju i skoro svi dobili po godinu zatvora koju su kupili i nisu vidjeli zatvora.
Zasto Dodik nije iskoristio Kajganica, sta ja znam, da izbjegne optuznicu?
Ne kazem ni da jeste ni da niste u upravu, mozda ovo i ima veze sa Dodikom, ali zar niko ne vidi klimavost logike ovdje?
Nije sud pokrenuo postupak protiv Dodika.
Slicno ti je i u ostalim institucijama. Kajganic je, vidi se po potezima a i iz ranijih istupa, ocito covjek pod Dodikovom kontrolom. Medjutim to ne znaci da je cijelo Tuzilastvo takvo - imas tu uvijek i rough elements koji nece slijediti naloge iz Banjaluke. Tako da poteze moras gledati kao partiju saha. Dodik je svoj sa Debevcom povukao kada je vidio sta ga je snaslo (a vjerovatno ovo nije ocekivao). Nece sigurno sjediti skrstenih ruku ma kako omalovazavao sud. Jer ne vodi hrpu skupih odvjetnika 'et' 'nako nego zasigurno ima rezervu i osjecaj da nije u punoj kontroli situacije. Da je Kajganic bio tako mocan da se preduprijedi, Debevc bi bio na slobodi. Ovako po istoriji izmedju njih dvojice (Dodika i Debevca), ko je pratio mogao je vidjeti da mu Predsjednik suda BiH sigurno nije bio naklonjen. A to je Dodiku rizik u ovoj situaciji kojim pokusava upravljati. Tako da je ova igra logicni slijed dogadjaja.
-
sajber87
#13938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://avaz.ba/vijesti/bih/874609/hoce ... u-pritvoruJordan1961 wrote: ↑19/12/2023 16:47Vidi, drzavne institucije nisu homogene nego heterogene zbog nacionalnog kljuca. Tipican primjer ti je ministarstvo odbrane. Imas tamo Heleza i onog njegovog zamjenika iz PC. Kad ih slusas k'o da su dva ministra odbrane iz zaracenih drzava a ne iz istog ministarstva.geoxx wrote: ↑19/12/2023 07:02Da se ponovim - zasto bi Tuzilastvo podiglo optuznicu protiv Dodika, samo da bi ga pola godina poslije vadili sa procesuiranjem predsjednika suda?Jordan1961 wrote: ↑19/12/2023 00:09
Sve je to tackno. Ali ovdje je cinjenica da Dodik preko Tuzilastva BiH (citaj Kajganica) vedri i oblaci i odredjuje ko ce hapsiti a da njemu odgovara. Evo ti slucaj Debevca - cista igra SNS(H)D(Z) a u vezi trenutnog Dodikovog procesuiranja na Sudu BiH.
Ne kazem ni da jeste ni da niste u upravu, mozda ovo i ima veze sa Dodikom, ali zar niko ne vidi klimavost logike ovdje?
Slicno ti je i u ostalim institucijama. Kajganic je, vidi se po potezima a i iz ranijih istupa, ocito covjek pod Dodikovom kontrolom. Medjutim to ne znaci da je cijelo Tuzilastvo takvo - imas tu uvijek i rough elements koji nece slijediti naloge iz Banjaluke. Tako da poteze moras gledati kao partiju saha. Dodik je svoj sa Debevcom povukao kada je vidio sta ga je snaslo (a vjerovatno ovo nije ocekivao). Nece sigurno sjediti skrstenih ruku ma kako omalovazavao sud. Jer ne vodi hrpu skupih odvjetnika 'et' 'nako nego zasigurno ima rezervu i osjecaj da nije u punoj kontroli situacije. Da je Kajganic bio tako mocan da se preduprijedi, Debevc bi bio na slobodi. Ovako po istoriji izmedju njih dvojice (Dodika i Debevca), ko je pratio mogao je vidjeti da mu Predsjednik suda BiH sigurno nije bio naklonjen. A to je Dodiku rizik u ovoj situaciji kojim pokusava upravljati. Tako da je ova igra logicni slijed dogadjaja.
A da li je ovaj vozač trifko dodikov, bas me zanima sta ces reci, samo nemoj precutati ovu informaciju
- Grean
#13939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
U mom postu se najmanje radi o SDA ali ti izabrao da se vrtimo oko toga.A_A_AKCIJA wrote: ↑19/12/2023 10:16A zašto mora biti neka teorija zavjere, nešto iza kulisa?
SDA je sama sebe ubila anti evolucijskom politikom dovođenja lojalnih klimoglavih debilčina na poslove koje ne znaju raditi a kojima je državna služba višegeneracijski vrh i kriminal, ostalih koji nisu debilčine, ali itekako znaju ukrasti. Te dvije skupine su preuzele stranku i nije im bilo spasa.
Onog momenta kada se pojavila zdravija alternativa, dobili su nogu u guzicu. Prije svega na izborima, jer da nije bilo dovoljno glasova, niko ih ne bi mogao smijeniti.
Dakle, nužan, nulti uslov je bila kritična masa glasača koja im je čekala da vidi leđa. Džaba ambasade, ako nema glasova.
Zato je Mile tu gdje jeste, Čović isto. Nema ih ko zamijeniti. Nema matematike osim da se nametne diktatura sa strane.
I nikako mi nije jasno, odakle toliki naprđivanje nad sudbinom Osmice i Debevca, visoka politika, a niko se ne češe za stotine prisluškivanih ljudi. Vjerovatno običnih smrtnika, koji su na svojoj koži osjetili bijes Sebije i Bakira, koji su zbog toga najebali u životu, možda izgubili poslove...
Niko se ne sikira za onoga kome je najbliži, za obične ljude koi su najveće žrtve ovih malih diktatora, sa velikim ambicijama.
Zapita li se iko od vas, je li nekome nanesena teška nepravda tim ilegalnim prisluškivanjem?
Je li vam to uopće bitno?
Jel vas strah da živite u takvoj državi, gdje Sebija može narediti Osmici da nađe ženu što je pričala protiv nje?
Brinete li se da ste i vi među tih stotinjak osoba?
Jeste li svjesni da su ovi slučajevi u top razlozima zašto ljudi bježe odavde, kao što su bježali od STASI-ja, Elene i Nikolau-a, od diktature i ugrožavanja slobode...
Ja se samo pitam i to mi je pitanje najbitnije zasto niko iz SNSD krugova a pogotovo iz HDZ krugova nije bitan ili problematican americkoj, francuskoj i inim ambasadama.
Zasto je Smitu od svih problema, nakaradnih zakona samo bitan taj izborni pa najavljuje da ima ko da ga mijenja ako necemo sami, jedini dio Dejtona koji nije nama kost u grlu. Sto se ne izradi pa kaze, ako se ne dogovorite bit ce rjesenje iz Aprilskog, jedan predsjednik. Karikiram.
Nije hapsenje Osmice nikakva zavjera kontra Bosnjaka ali povladjivanje zapadnoj Hercegovini koja evo u zadnjoj godini intenzivno i otvoreno slavi UZP tzv. HZHB i Dodikovih koji se sprdaju sa drzavom, MZ-om, sudovima jeste zavjera kontra Bosnjaka. Ja njima od rata nista ne vjerujem, ni kad kazu da je mlijeko bijelo.
-
Jordan1961
#13940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kod nas je to sve stvar trenutnog odnosa snaga po pojedinim agencijama uz precutnu ili dogovorenu medjustranacku trgovinu i podjele tipa "ne diram te - ne diraj me". Nemam ja nikave sumnje da je Bakir sve u drzavi podredjivao vlastitom i stranackom interesu. Zato i jeste stanje ovakvo kakvo je.sajber87 wrote: ↑19/12/2023 16:55https://avaz.ba/vijesti/bih/874609/hoce ... u-pritvoruJordan1961 wrote: ↑19/12/2023 16:47Vidi, drzavne institucije nisu homogene nego heterogene zbog nacionalnog kljuca. Tipican primjer ti je ministarstvo odbrane. Imas tamo Heleza i onog njegovog zamjenika iz PC. Kad ih slusas k'o da su dva ministra odbrane iz zaracenih drzava a ne iz istog ministarstva.geoxx wrote: ↑19/12/2023 07:02
Da se ponovim - zasto bi Tuzilastvo podiglo optuznicu protiv Dodika, samo da bi ga pola godina poslije vadili sa procesuiranjem predsjednika suda?
A da li je ovaj vozač trifko dodikov, bas me zanima sta ces reci, samo nemoj precutati ovu informaciju![]()
-
sajber87
#13941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sve podredjivao licnom i stranackom interesu plus sto bi dodao da su sda i sateliti tipa df sbih nes direktno radili za velikosrpske interese u bosni tako da hvala zapadnim saveznicima sto su pomogli bosnjacima i sklonili najvece zlo za bosnjake i bosnu.Jordan1961 wrote: ↑19/12/2023 17:02Kod nas je to sve stvar trenutnog odnosa snaga po pojedinim agencijama uz precutnu ili dogovorenu medjustranacku trgovinu i podjele tipa "ne diram te - ne diraj me". Nemam ja nikave sumnje da je Bakir sve u drzavi podredjivao vlastitom i stranackom interesu. Zato i jeste stanje ovakvo kakvo je.sajber87 wrote: ↑19/12/2023 16:55https://avaz.ba/vijesti/bih/874609/hoce ... u-pritvoruJordan1961 wrote: ↑19/12/2023 16:47
Vidi, drzavne institucije nisu homogene nego heterogene zbog nacionalnog kljuca. Tipican primjer ti je ministarstvo odbrane. Imas tamo Heleza i onog njegovog zamjenika iz PC. Kad ih slusas k'o da su dva ministra odbrane iz zaracenih drzava a ne iz istog ministarstva.
A da li je ovaj vozač trifko dodikov, bas me zanima sta ces reci, samo nemoj precutati ovu informaciju![]()
-
geoxx
#13942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pravosudne institucije nisu ni slicne ministarstvima itd. To nije za usporedbu.Jordan1961 wrote: ↑19/12/2023 16:47Vidi, drzavne institucije nisu homogene nego heterogene zbog nacionalnog kljuca. Tipican primjer ti je ministarstvo odbrane. Imas tamo Heleza i onog njegovog zamjenika iz PC. Kad ih slusas k'o da su dva ministra odbrane iz zaracenih drzava a ne iz istog ministarstva.geoxx wrote: ↑19/12/2023 07:02Da se ponovim - zasto bi Tuzilastvo podiglo optuznicu protiv Dodika, samo da bi ga pola godina poslije vadili sa procesuiranjem predsjednika suda?Jordan1961 wrote: ↑19/12/2023 00:09
Sve je to tackno. Ali ovdje je cinjenica da Dodik preko Tuzilastva BiH (citaj Kajganica) vedri i oblaci i odredjuje ko ce hapsiti a da njemu odgovara. Evo ti slucaj Debevca - cista igra SNS(H)D(Z) a u vezi trenutnog Dodikovog procesuiranja na Sudu BiH.
Znam ja vrlo dobro kako sudovi i tuzilastva funkcionisu. I nema teorije da bi se optuznica protiv bilo kojeg visokog politickog funkcionera mogla podici bez aminovanja glavnog tuzioca. Tako je garantujem u svim tuzilastvima.
S druge strane, VSTV ce prostom vecinom birati vd predsjednika suda. Ne znam odakle ovom bilo kakva garancija da ce se izabrati neko naklonjen ili bar naklonjeniji njemu. On ne kontrolise VSTV. Ne kontrolise ga niko, da budem precizniji. Sto ne znaci da tamo nema ljudi koji preferisu odredjenu politiku, ali ne bih rekao da bilo koji politicar ili policitcka stranka imaju vecinu.
Last edited by geoxx on 19/12/2023 17:09, edited 1 time in total.
-
Nisamsdaali
#13943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Meni je veći problem nepostojanje premijera na državnom nivou od 3 predsjednika, da se dotaknem već toga kad je neko spomenuo.
-
Grb1
#13944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Koja stranka je vlasnik firme teneo doo sarajevo, doslovno rade razne poslove za skoro pa sve drzavne firme? A navodno na netu pise kao ne rade al rade XD
-
Jordan1961
#13945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Konkurencija za to najvece zlo je zestoka sa nase strane. SDA vodi, ostali su za petama.sajber87 wrote: ↑19/12/2023 17:06Sve podredjivao licnom i stranackom interesu plus sto bi dodao da su sda i sateliti tipa df sbih nes direktno radili za velikosrpske interese u bosni tako da hvala zapadnim saveznicima sto su pomogli bosnjacima i sklonili najvece zlo za bosnjake i bosnu.Jordan1961 wrote: ↑19/12/2023 17:02Kod nas je to sve stvar trenutnog odnosa snaga po pojedinim agencijama uz precutnu ili dogovorenu medjustranacku trgovinu i podjele tipa "ne diram te - ne diraj me". Nemam ja nikave sumnje da je Bakir sve u drzavi podredjivao vlastitom i stranackom interesu. Zato i jeste stanje ovakvo kakvo je.sajber87 wrote: ↑19/12/2023 16:55
https://avaz.ba/vijesti/bih/874609/hoce ... u-pritvoru
Svako ponesto zajebe (SBIH reformu policije, SDP Zakon o prebivalistu itd.). Valjda Trojka nece drzavnu imovinu i Izborni. To je jos preostalo uz Ustavni Sud BiH. Nakon toga kasi svjetla i motaj kablove.
- muha_sa
- Point.
#13947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tema je Osmica i ostali SDF kriminalci a ne forumasi.Login77777 wrote: ↑19/12/2023 14:17Nego kad ga spominjes. Gdje nam je Fazlija, nema ga na forumu. Da nije i njega Sipa uhapsila?ljubijankic wrote: ↑19/12/2023 11:21Prpa i ostali zeleni odlučuju ko je Bosnjak ! On je danas Bošnjak jer im pade, sutra kada ih oslobode bit ce Srbin i ici ce prica da su ga oslobodili jer je Srbin
#džabasetrudiš
-
Jordan1961
#13948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bosnjak nece doci iza Debevca to je 100%. Valjda se tu slazemo. Ako Debevc nije sklon Dodiku, njegovim uklanjanjem se otvara sansa da dodje neko ko moze biti sklon (nema garancija nikome nizasta, vec sam govorio o tome). A to SNS(H)D(Z) u ovoj konstelaciji moze progurati. I zato se sada desava ovo sto se desava.geoxx wrote: ↑19/12/2023 17:08Pravosudne institucije nisu ni slicne ministarstvima itd. To nije za usporedbu.Jordan1961 wrote: ↑19/12/2023 16:47Vidi, drzavne institucije nisu homogene nego heterogene zbog nacionalnog kljuca. Tipican primjer ti je ministarstvo odbrane. Imas tamo Heleza i onog njegovog zamjenika iz PC. Kad ih slusas k'o da su dva ministra odbrane iz zaracenih drzava a ne iz istog ministarstva.geoxx wrote: ↑19/12/2023 07:02
Da se ponovim - zasto bi Tuzilastvo podiglo optuznicu protiv Dodika, samo da bi ga pola godina poslije vadili sa procesuiranjem predsjednika suda?
Znam ja vrlo dobro kako sudovi i tuzilastva funkcionisu. I nema teorije da bi se optuznica protiv bilo kojeg visokog politickog funkcionera mogla podici bez aminovanja glavnog tuzioca. Tako je garantujem u svim tuzilastvima.
S druge strane, VSTV ce prostom vecinom birati vd predsjednika suda. Ne znam odakle ovom bilo kakva garancija da ce se izabrati neko naklonjen ili bar naklonjeniji njemu. On ne kontrolise VSTV. Ne kontrolise ga niko, da budem precizniji. Sto ne znaci da tamo nema ljudi koji preferisu odredjenu politiku, ali ne bih rekao da bilo koji politicar ili policitcka stranka imaju vecinu.
-
sajber87
#13949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nisu svi isti jer na to ciljas, sda i njeni trabanti(df sbih ) su od rata do danas direktno radili za interese kao sto sam rekao velikosrpske politike unistavanjem i privatizacijom institucija uvodjenjem siatemske korupcije u svaku poru drustva diktatorskim nacinom vladavine bracnog para i sakom njihovih podanika cime su direktno slabili bosansku drzavu i bosnjake kao noseci stub iste. Kablovi se nece motati naprotiv jer pocetak istinske borbe i pobjede drzave bio je dan kada je antibosanska sda bratija izgubila vlast i poluge moci. Rekao sam hiljadu puta na kraju mandata trojke vidjecemo gdje ce biti mile dodik kakav ce biti izborni zakon , kako ce se donijeti zakon o drzavnoj imovini i ustav bihJordan1961 wrote: ↑19/12/2023 17:34Konkurencija za to najvece zlo je zestoka sa nase strane. SDA vodi, ostali su za petama.sajber87 wrote: ↑19/12/2023 17:06Sve podredjivao licnom i stranackom interesu plus sto bi dodao da su sda i sateliti tipa df sbih nes direktno radili za velikosrpske interese u bosni tako da hvala zapadnim saveznicima sto su pomogli bosnjacima i sklonili najvece zlo za bosnjake i bosnu.Jordan1961 wrote: ↑19/12/2023 17:02
Kod nas je to sve stvar trenutnog odnosa snaga po pojedinim agencijama uz precutnu ili dogovorenu medjustranacku trgovinu i podjele tipa "ne diram te - ne diraj me". Nemam ja nikave sumnje da je Bakir sve u drzavi podredjivao vlastitom i stranackom interesu. Zato i jeste stanje ovakvo kakvo je.
Svako ponesto zajebe (SBIH reformu policije, SDP Zakon o prebivalistu itd.). Valjda Trojka nece drzavnu imovinu i Izborni. To je jos preostalo uz Ustavni Sud BiH. Nakon toga kasi svjetla i motaj kablove.
Last edited by sajber87 on 19/12/2023 18:00, edited 1 time in total.
- Leverage
#13950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Umjerena opozicija.muha_sa wrote: ↑19/12/2023 17:36 Doktor i čoban na istom nivou--čast čobanu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/prvi-co ... /231219128