Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#13927 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

danska :-)

hoce da sve strance koji su prekrsili zakon- sa dozvolom boravka ili trazioce azila-, plus one koji su dobili izgon, a nemaju ih gdje poslati, smjeste na pusto ostrvo
na ostru planiraju smjestiti 125 ljudi
naravno samo se camcem moze doci :D s tim da neovlasteni camci ne smiju prici blize od 100 m
trajekt koji vozi tamo se zove "virus"
sa razlogom jer je na ostrvu decenijama bila laboratorija za ispitivanje najgorih i najzaraznijih bolesti kod zivotinja
sve je zarazeno, kako kazu - bolest u zidovima lezi
tako da su rijesili da sve sruse i izgrde novi kompleks zgrada za strane kriminalce

cijena - sitnica, oko 80 miliona eura

:run:

jos se vode debate, mozda i ne bude nista, ali ko zna, sve je naopako danas
ili bolje uloziti 80 mil u zgradu koja ce natjerati izbjeglice da zaobilaze dansku nego u izbjeglice koji ce mozda postati kriminalci
ima tu neke matematike
uglavnomja

#13928 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

steta sto nema zviza :(
mali_balon

#13929 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mali_balon »

uglavnomja wrote:danska :-)

hoce da sve strance koji su prekrsili zakon- sa dozvolom boravka ili trazioce azila-, plus one koji su dobili izgon, a nemaju ih gdje poslati, smjeste na pusto ostrvo
naravno samo se camcem moze doci :D s tim da neovlasteni camci ne smiju prici blize od 100 m
sa razlogom jer je na ostrvu decenijama bila laboratorija za ispitivanje najgorih i najzaraznijih bolesti kod zivotinja
tako da su rijesili da sve sruse i izgrde novi kompleks zgrada za strane kriminalce

ili bolje uloziti 80 mil u zgradu koja ce natjerati izbjeglice da zaobilaze dansku nego u izbjeglice koji ce mozda postati kriminalci
ima tu neke matematike
Ekstra stvar.....ako neces da slusas nije problem necemo te vratiti ali ces pozeljeti da smo te vratili......onda ces imati izbor ili ostati na ostrvu ili da te vratimo u vukojebinu iz koje si dosao
A da, ima i treci izbor kompletna asimilacija.....naravno uz uvazavanje i dozvolu prakticiranja vjere i obicaja sve dok se to ne kosi sa, u ovom slucaju danskim obicajima,
To je trebalo davno uraditi.....i ne bi bilo socijale ne bi bilo migranta.....ne bi bilo da u nekim gradovima u centru nema domicilnog stanovnistva...ali znajuci stare Europejce nista je njima zacas napraviti neke logore i pecice i ostale dzdze za istrebljenje nepozeljne gamadi......ona gamad koja treba i koja poslusna bit ce postedjena
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#13930 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

uglavnomja wrote:danska :-)

ima tu neke matematike
125 ljudi velis? Pa napunit ce to za jedno jutro i sta onda? Procitaj ti to jos jednom...
uglavnomja

#13932 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

mali_balon wrote: Ekstra stvar.....ako neces da slusas nije problem necemo te vratiti ali ces pozeljeti da smo te vratili......onda ces imati izbor ili ostati na ostrvu ili da te vratimo u vukojebinu iz koje si dosao
A da, ima i treci izbor kompletna asimilacija.....naravno uz uvazavanje i dozvolu prakticiranja vjere i obicaja sve dok se to ne kosi sa, u ovom slucaju danskim obicajima,
To je trebalo davno uraditi.....i ne bi bilo socijale ne bi bilo migranta.....ne bi bilo da u nekim gradovima u centru nema domicilnog stanovnistva...ali znajuci stare Europejce nista je njima zacas napraviti neke logore i pecice i ostale dzdze za istrebljenje nepozeljne gamadi......ona gamad koja treba i koja poslusna bit ce postedjena

nema tu asimilacije ko je dosao punoljetan iz potpuno drugacijeg mentaliteta
tek se njihova djeca mogu relativno asimilirati

pogotovo vecina ovih danasnjih izbjeglica, momcadija oko 20 godina, bez skole, bez radnih navika ... puni adrenalina, hormona ... i ocekvanja

trazioci azila nemaju nista osim hrane i krova nad glavom

oni koji su ga dobili imaju neku socijalu, taman da prezive
e, mozda bolje zive nego tamo odakle su dosli
ali poslije nekog vremena skontaju da to nije dosta
a jedini posao koji mogu dobiti je placen kao socijala
i tako jedan dio zaglavi ili u zatvoru ili u siriji itd ...

ne vjerujem da ce tamo slati nekoga ko je ukrao cokoladu u granapu
SD7

#13933 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SD7 »

...
Last edited by SD7 on 12/05/2019 17:29, edited 1 time in total.
SD7

#13934 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SD7 »

Dupli
SD7

#13935 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SD7 »

SD7 wrote:[quote="HAVANA"
Ne znam ja jarane sta si ti radio dok si bio ovde.Ja nemam puno vremena i dosta vremena provodim na poslu.Kad sam slobodan imam svoj krug ljudi,komsiluka,familije,bezbroj mjesta za dobro opustanje.Ne pratim novine,politiku,ne trpim suplje price,izbjegavam negativne i problematicne ljude...I na poslu i oko posla sam srecom okruzen ljudima koji rade za sebe,bore se,nikakve guzonje i politicki podobni...Ja znam da ne valja situacija ali ja jednostavno biram put i krug neopterecenih ljudi,i ima ih jako puno.Super funkcionisem a biram poslove gdje se ne srecem sa stranackim ljudima,ne zavisim od njih,krcim sebi kako znam i kako mi pase.Sretan i zadovoljan.Sabrao ,oduzeo i u ovim godinama nam pase da smo tu.Lijepo nam je.Jednostavno.Djeca su vec velika,16 i 21 godina.Nikakvih problema srecom nisam imao,sve ide po planu,skoluju se,studiraju,pomalo radi starija,zivi,zdravi,familija i prijatelji nam tu,imamo sve sto nam treba.I sta trebam napisati? Da lazem? Ne kazem da je svima i da ce biti ali ima ih dosta kojim jeste.Neka se svako bori za sebe.Mora.Jeben vakat.Svuda.Negdje vise,negdje manje...
Problem tog drustva tamo i jeste filozofija "nek' je meni dobro". Tebi svakako zelim i dalje uspjeh na poslovnom i privatnom planu.
Last edited by SD7 on 12/05/2019 17:31, edited 1 time in total.
SD7

#13936 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SD7 »

...
SD7

#13937 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SD7 »

insomnia78 wrote: Evo ja bih se sad iz ovih stopa vratio :D
Doduse kad bih otklonio neke zakonske prepreke. Znam da BiH ne izrucuje svoje drzavljane al ne znam kako bi bas reagovali na “otmicu” djeteta :D
Znam da ga ga Harap odvede da je to gotova prica
Ti samo trebas 2-3k € da podkupis korumpirano tuzilastvo i sudstvo i rijesio si svoj problem. Nema te francuske institucije ili evropskog zakona koji ce BiH zakonodavstvo ispostovati kada im platis. Znam da tamo gdje si i nije tako teako zaraditi 3k €, ali ih je tesko ustediti. Zalosno je sto radi toga Bosna ostaje uskracena za jednog tako vrijednog clana drustva.
insomnia78

#13938 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Koji si ti sad i zasto vec nisi u Njemackoj?
skafiskafsnjak

#13939 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by skafiskafsnjak »

SD7 wrote:
insomnia78 wrote: Evo ja bih se sad iz ovih stopa vratio :D
Doduse kad bih otklonio neke zakonske prepreke. Znam da BiH ne izrucuje svoje drzavljane al ne znam kako bi bas reagovali na “otmicu” djeteta :D
Ti samo trebas 2-3k € da podkupis korumpirano tuzilastvo i sudstvo i rijesio si svoj problem. Nema te francuske institucije ili evropskog zakona koji ce BiH zakonodavstvo ispostovati kada im platis. Znam da tamo gdje si i nije tako teako zaraditi 3k €, ali ih je tesko ustediti. Zalosno je sto radi toga Bosna ostaje uskracena za jednog tako vrijednog clana drustva.
Nek si mu reko. Ne moze u Bosnu...al zato daje doprinos preko foruma
moonca

#13940 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

insomnia78 wrote:
Evo ja bih se sad iz ovih stopa vratio :D
Zar bi mogao napustiti FR bez saglasnosti drugog roditelja?
славянин

#13941 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by славянин »

Ma bi al... al .. al ... al... :lol:
insomnia78

#13942 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Nisam jednom. Ma ne pita te niko nista
vjesticanametli

#13943 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by vjesticanametli »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#13944 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Ha ja. Evo ljetos. Slovenija, Hr, BiH niko nista. Cak me i u Austriji policija onako nasumicno zaustavila i nista nisu pitali za dijete
moonca

#13945 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

A.. to u Austriji zbog brade.. :-) :lol:
insomnia78

#13946 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Moguce. S obzirom da me izvadio iz kolone :lol:
moonca

#13947 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

:lol: -koji si ti srecho... ne mrdaj nigdje ..
insomnia78

#13948 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Sto. Ja sam uvijek regulara. Papiri, auto, voznja...
insomnia78

#13949 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

U Fr su me npr u evo skoro 9 godina samo jednom zaustavili i to na pocetku, im’o jos uvijek bosansku vozacku
moonca

#13950 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Ne letish?? :-)
Post Reply