SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#13926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

ortodont wrote:Šta je sa Rastoderom? Gdje se taj monstrum nalazi i zašto mediji ne prate to?

Znam da je bila nepravomoćna presuda, šta se dalje desilo?

Poražavajuće je ustvari da je jedini Klix taj medij koji ne dopušta da ove stvari odu u zaborav.
Da si ti živ i zdrav presuda donesena predprošle godine i nećeš vjerovati Klix objavio

https://www.klix.ba/vijesti/bih/semiru- ... /151015047

Koliko znam niko se nije žalio na kaznu tako da je pravosnažna (dopuštamo da griješim) ali nema "mjesta u zatvoru'
ortodont

#13927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ortodont »

O'zone wrote:
ortodont wrote:Šta je sa Rastoderom? Gdje se taj monstrum nalazi i zašto mediji ne prate to?

Poražavajuće je ustvari da je jedini Klix taj medij koji ne dopušta da ove stvari odu u zaborav.
Da si ti živ i zdrav presuda donesena prošle godine i nećeš vjerovati Klix objavio

Znam za ovo, ali sam mislio da je nepravomoćna presuda, kao što i napisah. A bio je kompliment Klixu, je li, jer se niko mahom ne bavi.
O'zone
Globalni moderator

#13928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

ortodont wrote:
O'zone wrote:

Da si ti živ i zdrav presuda donesena prošle godine i nećeš vjerovati Klix objavio

Znam za ovo, ali sam mislio da je nepravomoćna presuda, kao što i napisah. A bio je kompliment Klixu, je li, jer se niko mahom ne bavi.
Do Mene izvini.

Koliko znam presuda je pravosnažna jer se niko nije žalio ali klasika je da nema mjesta u zatvoru
O'zone
Globalni moderator

#13929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

http://ba.n1info.com/a170981/Vijesti/Vi ... -dron.html

Dobit ćemo drooon, dobit ćemo drooon,... :mrgreen:
kloniran

#13930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

O'zone wrote:http://ba.n1info.com/a170981/Vijesti/Vi ... -dron.html

Dobit ćemo drooon, dobit ćemo drooon,... :mrgreen:
ja mislio dron, a oni neku igracku narucili :lol:
karanana

#13931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

Odron.
Haha, rastoder kaznu vec haman odsluzio
shake69

#13932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shake69 »

Da nije ovaj Lazarevski sto je podlegao u Zenici nesto onoj profesorici Almi iz Gimnazije? Ona je Makedonka a udata je za onog novinara KOntica.
uglavnomja

#13933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

shake69 wrote:Da nije ovaj Lazarevski sto je podlegao u Zenici nesto onoj profesorici Almi iz Gimnazije? Ona je Makedonka a udata je za onog novinara KOntica.

ne znam, nije nemoguce da imaju neka krvna zrnca ... ali mislim da stvarne veze nemaju.

ova dvojica su zivjeli sa mamom pored skole musa c c. a i ona je cvjecka, jadna ... jednom je jednoj zeni slomila ruku, jednom je htjela da skoci s krova zbog njih dvojice ...
al-em

#13934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by al-em »

karanana wrote:Odron.
Haha, rastoder kaznu vec haman odsluzio
On je bio na slobodi dok je trajalo sudjenje.
piupiu

#13935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by piupiu »

julisiz es grant wrote:Instant karma.
Likuješ nad smrću troje ljudi? Ako, ako.
uglavnomja

#13936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

piupiu wrote:

koje troje?
rumenige_brajtner

#13937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by rumenige_brajtner »

piupiu wrote:
nevjerovatno kakvih ljudi ima :shock:
Thorgerson

#13938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Ne znam... Ovo s Rastoderom, ako je bas bilo tako kako kazu, a rekli su da su snimci to pokazali Rastoder je prosao na zeleno, pjesak nazalost na crveno. Kazna od 5,5 naravno zvuci sigurno kao mala, ali pjesak je prosao preko crvenog, jbg...mislim neces sad lika osudit na 20 godina. Na osnovu cega. Pogrijesili su i pjesak i vozac.

Jel ono rekose da je vozio 103km/h. Mislim da ondje niko ne vozi ispod 70km/h. A mi ne mozemo znati sad da li bi je ubio i da je vozio 70. Vjerovatno bi.

Ne branim lika, ali nazalost, ondje prelaziti cestu na crvenom je ravno pokusaju samoubistva. Mozda zena nije dobro vidjela, zamislila se...ne znam, ali ljudi dragi pazite i triput pogledajte prije nego predjete cestu. :(

Meni je jedino krivo sto se ovim vozacima ne odredi dozivotna kazna oduzimanja vozacke. Ili barem na jedno 20 godina.
JThomas

#13939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ako jeste tako bilo (u nas uvijek diskutabilno), kazna je realna. a gledajući kako se ljudi za pravo umišljajno ubistvo nagode na sedam, možda i prestroga.
Haris.ba

#13940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Thorgerson wrote:Ne znam... Ovo s Rastoderom, ako je bas bilo tako kako kazu, a rekli su da su snimci to pokazali Rastoder je prosao na zeleno, pjesak nazalost na crveno. Kazna od 5,5 naravno zvuci sigurno kao mala, ali pjesak je prosao preko crvenog, jbg...mislim neces sad lika osudit na 20 godina. Na osnovu cega. Pogrijesili su i pjesak i vozac.

Jel ono rekose da je vozio 103km/h. Mislim da ondje niko ne vozi ispod 70km/h. A mi ne mozemo znati sad da li bi je ubio i da je vozio 70. Vjerovatno bi.

Ne branim lika, ali nazalost, ondje prelaziti cestu na crvenom je ravno pokusaju samoubistva. Mozda zena nije dobro vidjela, zamislila se...ne znam, ali ljudi dragi pazite i triput pogledajte prije nego predjete cestu. :(

Meni je jedino krivo sto se ovim vozacima ne odredi dozivotna kazna oduzimanja vozacke. Ili barem na jedno 20 godina.
Ne želim da komentarišem konkretan slučaj.

Ali za one koji voze onuda - i ja znam nekada brže proći onom raskrsnicom. I otvorim četvere oči. I vozim 70-75. Stvar je da kad prođeš semafor 100 na sat prelaziš 25 metar u sekundi. Mislim da sudski vještaci uzimaju tvoju reakciju na pješaka koji prolazi na zeleno na 0,3 sekunde. A pješaka koji prolazi na crveno 0,9 sekunde (stvar je očekivanja, ako je pješaku zeleno tebi mozak kaže da ne bi smio da tuda profuraš, te je i vrijeme reakcije manje). Sa 100 na sat i reakcijom 0,9 sekunde - to je 25 metara fore. A zaustavni put auta je koliko? 40 metara u najboljem slučaju sa 100 na sat. Znači, sa semafora ti treba 60 metara da zakočiš. Ima li ondje 60 metara?

Tako da vozač koji ondje vozi 100 na sat, i nekoga udari, je kriv toliko da je i pješak prešao na zeleno. Jer sa 75 na sat imaš dovoljno vremena da zakočiš.
O'zone
Globalni moderator

#13941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Thorgerson wrote:Ne znam... Ovo s Rastoderom, ako je bas bilo tako kako kazu, a rekli su da su snimci to pokazali Rastoder je prosao na zeleno, pjesak nazalost na crveno. Kazna od 5,5 naravno zvuci sigurno kao mala, ali pjesak je prosao preko crvenog, jbg...mislim neces sad lika osudit na 20 godina. Na osnovu cega. Pogrijesili su i pjesak i vozac.

Pa njemu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom tri godine nakon izdržavanja kazne. Nije nešto ali...

Problem u glavi pješaka je misao da mu automobil mora stati i zato srljaju grlom u jagode. Svakodnevno se svi koji voze a i oni koji idu na motoru, biciklu ili pješeke mogu uvjeriti u bahatost prema vlastitom životu na prvom mjestu pa onda i prema onome koje je bio za upravljačem. Nikome kruna sa glave neće spasti ako sačeka zeleno, neće kruna sa glave pasti ni ako produži 50-ak metara do obilježenog pješačkog prelaza.

Vrh mi je bio kad sam vidio na Stupu da su izrezali onu ogradu koju su nadležni postavili da se ne bi mogla prelaziti glavna ulica do stanice. Znači neko je došao navečer i odrezao dva vodoravna segmenta ograde da bi imali otvoren prelaz. Kasnije je to opet zavareno ali dovoljno govori o manjku odgovrnosti za svoj i živote svojih bližnjih.
drndalo

#13942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

Haris.ba wrote:

Ne želim da komentarišem konkretan slučaj.

Ali za one koji voze onuda - i ja znam nekada brže proći onom raskrsnicom. I otvorim četvere oči. I vozim 70-75. Stvar je da kad prođeš semafor 100 na sat prelaziš 25 metar u sekundi. Mislim da sudski vještaci uzimaju tvoju reakciju na pješaka koji prolazi na zeleno na 0,3 sekunde. A pješaka koji prolazi na crveno 0,9 sekunde (stvar je očekivanja, ako je pješaku zeleno tebi mozak kaže da ne bi smio da tuda profuraš, te je i vrijeme reakcije manje). Sa 100 na sat i reakcijom 0,9 sekunde - to je 25 metara fore. A zaustavni put auta je koliko? 40 metara u najboljem slučaju sa 100 na sat. Znači, sa semafora ti treba 60 metara da zakočiš. Ima li ondje 60 metara?

Tako da vozač koji ondje vozi 100 na sat, i nekoga udari, je kriv toliko da je i pješak prešao na zeleno. Jer sa 75 na sat imaš dovoljno vremena da zakočiš.
Samo mala popravka brojeva... 100 km/h = 28 m/s...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#13943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

Oboje su prosli na crveno. I Rastoder i Hava. Kazna je primjerena kaznenom djelu. Problem je sto ne lezi u zatvoru.
anonimus03

#13945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by anonimus03 »

O'zone wrote:
Vrh mi je bio kad sam vidio na Stupu da su izrezali onu ogradu koju su nadležni postavili da se ne bi mogla prelaziti glavna ulica do stanice. Znači neko je došao navečer i odrezao dva vodoravna segmenta ograde da bi imali otvoren prelaz. Kasnije je to opet zavareno ali dovoljno govori o manjku odgovrnosti za svoj i živote svojih bližnjih.
Nije tu ogradu raja izrezala, nego se neki sumaher zabio i probio ogradu. Stajala je tako dobrih mjesec dana, ti si vjerovatno naletio u toku i nakon popravke :D
archi_a

#13947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

Parti. :roll:

emigrazione

#13948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emigrazione »

Ne kontam, kome bi se svetio?!
zateznistub

#13949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

E goleme štete
John Cleese

#13950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by John Cleese »

piupiu wrote:
Ma sjetio se imena grupe iz osamdeset i neke... ipak je to ljekar, humanista, ne bi on to tako... :|
Post Reply