Mister Yes wrote:Razumljive su kritike, posebno u smislu kriminala, nepotizma i korupcije, ali ja ću u oktobru ipak dati svoj glas za SDA. Oni su ipak jedini koji nas mogu izvući iz ovog ćorsokaka. Kriminala ima svuda u svijetu i za koga god glasali i on će da krade. Pošteni ljudi se ne bave politikom i tačka.
Ali ako je već sigurno da će biti lopovi (a hoće kako god da glasamo) onda bar da vidimo ko može riješiti nacionalno pitanje u BiH. A to je bez ikakve sumnje SDA. Samo su oni pokazali i dokazali da su sposobni da se dogovaraju sa Srbima i Hrvatima. I Dayton je rezultat dogovora i kompromisa a samo dogovorima i kompromisima možemo u evropu. Da nije bilo SDP-a već bi bilo rješeno i pitanje Sejdić-Finci. Vidjelo se da SDA to može riješiti sa HDZ-om ali se upetljao SDP i blokirao rješenje. Iako sam ja ideološki lijevo orijetisan ipak ću dati glas onima koji su spremni na kompromise i dogovor sa druga dva naroda. Dakle SDA
Loše razmišljaš, neće ništa rješiti. Svi su u kriminalu i ucjenjeni.
Samo se bore da ne odu u bajbukanu. Prodali bi ćaću svoga da spase svoju g..... tako da ti je zaključak bezveze.
Evo za što se bore ...
Kako nezvanično saznajemo, stan u Turskoj odavno ima Haris Silajdžić, počasni predsjednik SBiH. Vlasnik nekretnine u Istanbulu je i Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH, a odnedavno i njegov glavni finansijski operativac Amer Bukvić, generalni direktor BBI banke. Stan je, kako saznajemo, kupio i Asim Sarajlić, poslanik SDA u Parlamentu BiH, kao i mnogi drugi iz sličnog političko-ekonomskog kružoka. No, zvaničnih informacija u institucijama o ovim kupovinama nema, jer ih političari ne navode u imovinskim kartonima, a BiH nema agenciju koja bi ispitala njihovu imovinu.
Mnogi smatraju da ti bošnjački političari na taj način osiguravaju sebi i svojim porodicama „rezervnu domovinu“. Gledajući kroz historiju, to ima vrlo negativne konotacije, a često su bosanski muslimani nakon promjene političkog sistema u BiH odlazili u Istanbul i Tursku, pa naš izvor govori da se, zapravo, današnji tajkuni i političari osiguravaju kupovinom nekretnina u Turskoj.
Zaboli ih chundara za Bošnjake, državu, mene i za tebe ...
Kokuzi nemaju rezervne domovine ...