SDA-All about

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#13901 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Havatar wrote:Da u Bosni nisu diza;li bune protiv Turske ne bi oslabili carstvo i ono bi moglo da zadrzi sve teritorije ali posto su Bosnjaci vidjeli da se Srbi bune hoce i oni odmah da im ovi ne bi nesto rekli . Isto ko kad bi Jevreji u USA poceli da se bune zbog toga sto su vidjeli da se bune Meksikanci posto je polozaj Bosnjaka za vrijeme Turske bio bas takav . Naravno nije dugo trebalo da se vidi da se pogrijesilo ali tad je bilo kasno.

ti si momak zaluto ovdje.....nije historija partija remija u mahali da je prepričavaš ko kakav vic kako je tebi qorcu ćeif

prvo Pošnjaci nisu htjeli isto što i Srbi, jer da su htjeli Bosna bi bila država prije Srbije. Prošnjaci su bili vazda okrenuti više kibletu, a ne gradnji države jer nikako nisuu uspjevali to dvoje razlučiti konceptualno zaglavljeni u srednjovjekovnom modelu teokratskog promišljanja svijeta....to je bila boljka prije haman 200 godina i to je boljka i dan danas i kako se vidi na svakom koraku polučuje baš srednjovjekovne rezultate u svojoj vjeri i svojoj zemlji :evil:
weredsf

#13902 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Better Man wrote:
Djuro11 wrote:Sda je bila ozbiljna stranka tamo negdje do 2006 godine i tadasnjih izbora.Od smjene T.Sadovica i ostalih ljudi s vizijom.Do danas.Ta stranka je iz godine u godinu radila protiv interesa Bosnjaka.Te godine je za mene Sda umrla.Imao sam velike vizije Sda stranke.Skopcao sam da nemaju viziju te godine.Bio sam jednostavno razocaran.Sad mi je svejedno

Jedini ekvivalent tom defetizmu i nemoci je pandan stranka istog slova.Zove se Sdp
SDA nikad nije bila ozbiljna stranka, ustvari bila je, ali samo kad je u pitanju pljačka vlastitih građana, politička ubistva i uklanjanje svih onih koji bi im mogli naštetiti i saradnja sa ratnim zločincima.
Sve dok smeta gradjanima, jugonostalgicarima i komunistima, onima koji sanjaju povratak komsija Srba ona je ozbiljna i ima smisao..
Better Man

#13903 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

weredsf wrote:
Better Man wrote:
Djuro11 wrote:Sda je bila ozbiljna stranka tamo negdje do 2006 godine i tadasnjih izbora.Od smjene T.Sadovica i ostalih ljudi s vizijom.Do danas.Ta stranka je iz godine u godinu radila protiv interesa Bosnjaka.Te godine je za mene Sda umrla.Imao sam velike vizije Sda stranke.Skopcao sam da nemaju viziju te godine.Bio sam jednostavno razocaran.Sad mi je svejedno

Jedini ekvivalent tom defetizmu i nemoci je pandan stranka istog slova.Zove se Sdp
SDA nikad nije bila ozbiljna stranka, ustvari bila je, ali samo kad je u pitanju pljačka vlastitih građana, politička ubistva i uklanjanje svih onih koji bi im mogli naštetiti i saradnja sa ratnim zločincima.
Sve dok smeta gradjanima, jugonostalgicarima i komunistima, onima koji sanjaju povratak komsija Srba ona je ozbiljna i ima smisao..
SDA je najzaslužnija što postoji RS i najodgovornija je za monge stravične zločine koje su počinili četnici i drugi zločinci, jer im je ona oto omogučila.
weredsf

#13904 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

SDA je najzaslužnija što postoji RS i najodgovornija je za monge stravične zločine koje su počinili četnici i drugi zločinci, jer im je ona oto omogučila.
Dokazao si poentu
mehbely

#13905 Re: SDA-All about

Post by mehbely »

weredsf wrote:
Dokazao si poentu
Muka mi od ove teme, posebno kad sam pročitao ovo ...

http://www.hdmagazine.com/bosnia/tuzba-ai.html

Za što živote izgubi onolika omladina ... užasno ...
Mister Yes

#13906 Re: SDA-All about

Post by Mister Yes »

Razumljive su kritike, posebno u smislu kriminala, nepotizma i korupcije, ali ja ću u oktobru ipak dati svoj glas za SDA. Oni su ipak jedini koji nas mogu izvući iz ovog ćorsokaka. Kriminala ima svuda u svijetu i za koga god glasali i on će da krade. Pošteni ljudi se ne bave politikom i tačka.

Ali ako je već sigurno da će biti lopovi (a hoće kako god da glasamo) onda bar da vidimo ko može riješiti nacionalno pitanje u BiH. A to je bez ikakve sumnje SDA. Samo su oni pokazali i dokazali da su sposobni da se dogovaraju sa Srbima i Hrvatima. I Dayton je rezultat dogovora i kompromisa a samo dogovorima i kompromisima možemo u evropu. Da nije bilo SDP-a već bi bilo rješeno i pitanje Sejdić-Finci. Vidjelo se da SDA to može riješiti sa HDZ-om ali se upetljao SDP i blokirao rješenje. Iako sam ja ideološki lijevo orijetisan ipak ću dati glas onima koji su spremni na kompromise i dogovor sa druga dva naroda. Dakle SDA
mehbely

#13907 Re: SDA-All about

Post by mehbely »

Ne samo ti već i 250 milja sitnouhljebljenih, koje isto zaboli chundara za BiH i Bošnjake jer žive od danas do sutra za sitan ćar ... priča lopovi su ali se bore za BiH je ubleha koju više niko ne puši ... Oni se bore jedino za ovo ...

Last edited by mehbely on 30/06/2014 10:16, edited 1 time in total.
JoseMujica

#13908 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

vazda je bilo nekom rat a nekom brat.....i kad je najgore većini ima manjina kojoj je extra dobro i koja će vikati : eh da je vako svaki dan
JThomas

#13909 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

evo danas smo naučili da su bošnjaci bili gazde u osmanskom carstvu. svaki dan nešto novo sa zelenom omladinom... :D
JoseMujica

#13910 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

to da je nekome danas Osmansko carstvo "zlatno doba", bilo čega i bilo koga, najbolje govori o psihološkim profilma i znanju "zlatne" mladeži
mehbely

#13911 Re: SDA-All about

Post by mehbely »

Glasao sam za SDA skoro 20 godina i nikad više. Nisam lud da dajem svoj glas kako bi razno-razne budnje, gulumi, pivopije, gumene glave i ostali bili još bogatiji, a ja u još većim dugovima i finacijskoj dubiozi. Posebno neču glasati za SDA što se poslije izbora ko najveće hinje zatvore i nikon neče da pomognu osim onih koji će im uletiti hediju ... ma odvratno ...
jon_jovi

#13912 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

mehbely wrote:Glasao sam za SDA skoro 20 godina i nikad više. Nisam lud da dajem svoj glas kako bi razno-razne budnje, gulumi, pivopije, gumene glave i ostali bili još bogatiji, a ja u još većim dugovima i finacijskoj dubiozi. Posebno neču glasati za SDA što se poslije izbora ko najveće hinje zatvore i nikon neče da pomognu osim onih koji će im uletiti hediju ... ma odvratno ...
Trebalo ti dvajest godina da skontaš?
E onda glasaj i dalje.
SDA čestita Ramazan svim vjernicima uz poruku: postiće te vi i 12 mjeseci u godini
mehbely

#13913 Re: SDA-All about

Post by mehbely »

Nemoj njih stavljati u bilo kakav kontekst sa Ramazanom i vjerom ... muka mi ... :(
JoseMujica

#13914 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: stavljaju se sami i to vrlo rado :roll:
mehbely

#13915 Re: SDA-All about

Post by mehbely »

Nemoj ih više spominjati muka mi od ljigavaca stvarno posebno što ih znam ko su i što su, postim mogu izgubiti post ... :(
oakville

#13916 Re: SDA-All about

Post by oakville »

Mister Yes wrote:Razumljive su kritike, posebno u smislu kriminala, nepotizma i korupcije, ali ja ću u oktobru ipak dati svoj glas za SDA. Oni su ipak jedini koji nas mogu izvući iz ovog ćorsokaka. Kriminala ima svuda u svijetu i za koga god glasali i on će da krade. Pošteni ljudi se ne bave politikom i tačka.

Ali ako je već sigurno da će biti lopovi (a hoće kako god da glasamo) onda bar da vidimo ko može riješiti nacionalno pitanje u BiH. A to je bez ikakve sumnje SDA. Samo su oni pokazali i dokazali da su sposobni da se dogovaraju sa Srbima i Hrvatima. I Dayton je rezultat dogovora i kompromisa a samo dogovorima i kompromisima možemo u evropu. Da nije bilo SDP-a već bi bilo rješeno i pitanje Sejdić-Finci. Vidjelo se da SDA to može riješiti sa HDZ-om ali se upetljao SDP i blokirao rješenje. Iako sam ja ideološki lijevo orijetisan ipak ću dati glas onima koji su spremni na kompromise i dogovor sa druga dva naroda. Dakle SDA
U ovome te podržavam da svim silama u narednim postovima podržavaš SDA. Čim si ti na njihovoj strani, odmah znaš koliko je sda korisna stranka :D
mehbely

#13917 Re: SDA-All about

Post by mehbely »

Mister Yes wrote:Razumljive su kritike, posebno u smislu kriminala, nepotizma i korupcije, ali ja ću u oktobru ipak dati svoj glas za SDA. Oni su ipak jedini koji nas mogu izvući iz ovog ćorsokaka. Kriminala ima svuda u svijetu i za koga god glasali i on će da krade. Pošteni ljudi se ne bave politikom i tačka.

Loše razmišljaš, neće ništa rješiti. Svi su u kriminalu i ucjenjeni.
Samo se bore da ne odu u bajbukanu. Prodali bi ćaću svoga da spase svoju g..... tako da ti je zaključak bezveze.

Evo za što se bore ... :(
Kako nezvanično saznajemo, stan u Turskoj odavno ima Haris Silajdžić, počasni predsjednik SBiH. Vlasnik nekretnine u Istanbulu je i Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH, a odnedavno i njegov glavni finansijski operativac Amer Bukvić, generalni direktor BBI banke. Stan je, kako saznajemo, kupio i Asim Sarajlić, poslanik SDA u Parlamentu BiH, kao i mnogi drugi iz sličnog političko-ekonomskog kružoka. No, zvaničnih informacija u institucijama o ovim kupovinama nema, jer ih političari ne navode u imovinskim kartonima, a BiH nema agenciju koja bi ispitala njihovu imovinu.

Mnogi smatraju da ti bošnjački političari na taj način osiguravaju sebi i svojim porodicama „rezervnu domovinu“. Gledajući kroz historiju, to ima vrlo negativne konotacije, a često su bosanski muslimani nakon promjene političkog sistema u BiH odlazili u Istanbul i Tursku, pa naš izvor govori da se, zapravo, današnji tajkuni i političari osiguravaju kupovinom nekretnina u Turskoj.
Zaboli ih chundara za Bošnjake, državu, mene i za tebe ...
Kokuzi nemaju rezervne domovine ...
Mister Yes

#13918 Re: SDA-All about

Post by Mister Yes »

oakville wrote:

U ovome te podržavam da svim silama u narednim postovima podržavaš SDA. Čim si ti na njihovoj strani, odmah znaš koliko je sda korisna stranka :D
To šta ti podržavaš mene ne interesuje. Ovo je zemlja sa 3 konstitutivna naroda a SDA je pokazala da može naći zajednički jezik sa strankama koje dobiju najviše glasova druga dva naroda. Pa dva najgora perioda posljeratne BiH su kada je SDP bio na vlasti. Tada je bilo najmanje kompromisa i cijela država je blokirana. Samo dogovor kuću gradi. SDA=dogovor
mehbely

#13919 Re: SDA-All about

Post by mehbely »

Koja bolan SDA. Najbroj mi one koji su nisu ucjenjeni i koji bi mogli nešto uraditi? Možeš ih na prste nabrojati. :-)
JoseMujica

#13920 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Mister Yes wrote:
oakville wrote:

To šta ti podržavaš mene ne interesuje. Ovo je zemlja sa 3 konstitutivna naroda a SDA je pokazala da može naći zajednički jezik sa strankama koje dobiju najviše glasova druga dva naroda. Pa dva najgora perioda posljeratne BiH su kada je SDP bio na vlasti. Tada je bilo najmanje kompromisa i cijela država je blokirana. Samo dogovor kuću gradi. SDA=dogovor
jes jes oko tala :lol:
Mister Yes

#13921 Re: SDA-All about

Post by Mister Yes »

JoseMujica wrote: jes jes oko tala :lol:
Ko ne zna sebi neće znati ni drugome. Kako očekivati da znaju voditi državu ako ne znaju ni sebe namiriti? Sposobni ljudi su ono što nama treba a naravno da će sposobni prvo sebe podmiriti. Bitno je da su sposobni i patriote.
JoseMujica

#13922 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Mister Yes wrote:
JoseMujica wrote: jes jes oko tala :lol:
Ko ne zna sebi neće znati ni drugome. Kako očekivati da znaju voditi državu ako ne znaju ni sebe namiriti? Sposobni ljudi su ono što nama treba a naravno da će sposobni prvo sebe podmiriti. Bitno je da su sposobni i patriote.
keep it up :thumbup: ....svakim postom sve više napreduješ :D
mehbely

#13923 Re: SDA-All about

Post by mehbely »

Sposobni oni koji kradu nafaku iz usta ljudima?

Vidi ovo i da glasam za njih???

Kakva bolan država, kakvi Bošnjaci ... :(

Zaboli njih chundara ... puni su ko brodovi ....

Nikad više moj glas ... nikad ...
mehbely

#13924 Re: SDA-All about

Post by mehbely »

Evo do ćega je dovela Tihićeva politika gmizanja i puzanja ...

Image

smiju nam se u lice ... Tihić i njegova politika gmizanja i puzanja je napravila su od nas Bošnjaka kolektivnog gmizavza i puzavca ... sve radi njihovog kriminala zbog kojeg su ucjenjeni ... pa moraju gmizati ... pred svima, a i mi zajedno sa njima ... e neče moj glas više dobiti - nikad!
mirsek

#13925 Re: SDA-All about

Post by mirsek »

mehbely wrote:Evo do ćega je dovela Tihićeva politika gmizanja i puzanja ...

Image

smiju nam se u lice ... Tihić i njegova politika gmizanja i puzanja je napravila su od nas Bošnjaka kolektivnog gmizavza i puzavca ... sve radi njihovog kriminala zbog kojeg su ucjenjeni ... pa moraju gmizati ... pred svima, a i mi zajedno sa njima ... e neče moj glas više dobiti - nikad!
Sramno, da su ovi sa slike citavi napustili Sarajevo.
Poruka je dvosmislena, oni i njihov SRPSKI PRINCIP.
Princip da kolju i pale kako su u proslom ratu radili.
Jel to taj princip ?
Post Reply