Ja samo znam da je Iran jedan veeeeeliki trn u oku anglo-cionistickoj osovini. Drzava koja je vec godinama pod strogim sankcijama uspjeva da opstaje i odrzi koliko toliko standar zivota. Ne znam jos jednu zemlju koja bi mogla da izdrzi toliko dugo pritisak ove "demokratije". Nisam ni ja ljubitelj da se vjera stavlja u prvi plan tj pravljenja nekih vjerskih drzava, ali boze moj ako to taj narod hoce to je njihov izbor. Ocito je da je vecina tamo jos uvijek tamo na strani vjerskih vodja ma koliko to iz naseg ugla izgledalo "zaostalo". Lahko je bilo prodavati maglu nepismenim jahacima kamila o demokratiji sa zapada, ali Iran kao drzava jaaako puno ulaze u nauku tako da ces takav narod tesko okrenuti na stranu "kaubojaca iz Texasa".insomnia78 wrote: Pa dobro nije da nije bilo i onih koji su mislili ko i ti
IRAN
- armin071
#13901 Re: IRAN
- basar
#13902 Re: IRAN
Nečiji uspjeh uvijek donosi dvije stvari. Sa jedne strane radost istomišljenika i sa druge strane tugu neistomišljenika. Postoji treća opcija a to je nezainteresovanost.
Hajde ovako da pojasnim, po pitanju nečega ljude ta stvar interesuje ili ne interesuje. Kada imaju neku korist duhovnu/materijalnu onda ih interesuje, kada nemaju tu korist onda ih ne interesuje.
Na ovoj temi nema ljudi koji nemaju neku korist od ovoga. Za mene je recimo jasno da podržavam mir i napredak Islamske republike. Ali me interesuje kakvu korist imaju ovi koji rade suprotno. Samo nemoj da kažu da su tu radi borbe za "ljudska prava", jer da im je to cilj pisali bi na temu ljudskih prava muslimana u evropi, americi, okupiranoj palestini, burmi, ili o pravima nekih drugih čije je pravo oštećeno itd.
Hajde ovako da pojasnim, po pitanju nečega ljude ta stvar interesuje ili ne interesuje. Kada imaju neku korist duhovnu/materijalnu onda ih interesuje, kada nemaju tu korist onda ih ne interesuje.
Na ovoj temi nema ljudi koji nemaju neku korist od ovoga. Za mene je recimo jasno da podržavam mir i napredak Islamske republike. Ali me interesuje kakvu korist imaju ovi koji rade suprotno. Samo nemoj da kažu da su tu radi borbe za "ljudska prava", jer da im je to cilj pisali bi na temu ljudskih prava muslimana u evropi, americi, okupiranoj palestini, burmi, ili o pravima nekih drugih čije je pravo oštećeno itd.
-
aratet
#13903 Re: IRAN
Za tebe je jasno da podrzavas Islamsku republiku, zaboli te za te ljude tamo, bitno je da je to islamska republika jer si tako odgojen.basar wrote:Nečiji uspjeh uvijek donosi dvije stvari. Sa jedne strane radost istomišljenika i sa druge strane tugu neistomišljenika. Postoji treća opcija a to je nezainteresovanost.
S druge strane, mene zaboli za Islamskom republikom, ja zelim ljudima mir, slobodu i prosperitet bez obzira na ideologiju, naciju ili vjeroispovjest, da zive bolje sutra nego juce.
Last edited by aratet on 05/01/2018 19:12, edited 1 time in total.
- pirpa
#13904 Re: IRAN
armin071 wrote:
Ja samo znam da je Iran jedan veeeeeliki trn u oku anglo-cionistickoj osovini. Drzava koja je vec godinama pod strogim sankcijama uspjeva da opstaje i odrzi koliko toliko standar zivota. Ne znam jos jednu zemlju koja bi mogla da izdrzi toliko dugo pritisak ove "demokratije". Nisam ni ja ljubitelj da se vjera stavlja u prvi plan tj pravljenja nekih vjerskih drzava, ali boze moj ako to taj narod hoce to je njihov izbor. Ocito je da je vecina tamo jos uvijek tamo na strani vjerskih vodja ma koliko to iz naseg ugla izgledalo "zaostalo". Lahko je bilo prodavati maglu nepismenim jahacima kamila o demokratiji sa zapada, ali Iran kao drzava jaaako puno ulaze u nauku tako da ces takav narod tesko okrenuti na stranu "kaubojaca iz Texasa".

- salik79
#13905 Re: IRAN
Brinete li ovako za jadne Amere?! Kada ce se tamo mijenjati rezim?
Ne, ovo nije ni Kenija, ni Tanzanija, ni Iran, ni....Ovo je Los Angeles
Zanimljivo je koliko ljudi voli "kampovati", boje se zemljotresa, sta li!?
Mule, mule, 'dje ce vam dusa!
Ne, ovo nije ni Kenija, ni Tanzanija, ni Iran, ni....Ovo je Los Angeles
Zanimljivo je koliko ljudi voli "kampovati", boje se zemljotresa, sta li!?
- rajv0sa
#13906 Re: IRAN
Liberalno nametanje u svom najboljem oblikuaratet wrote:Kao da je bitno da li je khamnei Azer ili Perzijanac ili nesto trece, ono sto je jedino bitno da takvi ljudi i takav oblik vladavine ne treba biti nigdje.
- salik79
#13907 Re: IRAN
Ono, nije da L.A.-ovci nisu pokusali mijenjati rezim, ali se mule ne dadose, nego poslase IRGC na demonstrante:
- rajv0sa
#13908 Re: IRAN
Pošto tamo na onoj temi o palestini sve neki osebujni likovi ukazuju na antisemitizam, evo da i ja da ukažem malo na islamofobiju ovdje, pa sve nešto mule, islamisti, zli odžanski režim, ništa dobro u islamskim propisima itd. Nije vam to fino drugovi liberali. Još da neko doda leleću turci kukaju bule i da imamo ful rimuv kebab paket.
- Kikibombona
#13909 Re: IRAN
Nisi dobro upratio. Protesti su bili u Kermanu i Yazdu, gradovima u centralnom Iranu. Protesti u redovni u Zahedanu, krajnji sjvero-istok, glavni grad Beludzistana.Lincoln-Burrows wrote:Dali bi netko znao zašto se demonstracije(protesti) javljaju samo na zapadu i sjeverozapadu Irana?
Stvar je u tome da zapad i sjevero-zapad Irana gusce naseljen.
-
aratet
#13910 Re: IRAN
Ne znas ti sta je nametanje.rajv0sa wrote:Liberalno nametanje u svom najboljem oblikuaratet wrote:Kao da je bitno da li je khamnei Azer ili Perzijanac ili nesto trece, ono sto je jedino bitno da takvi ljudi i takav oblik vladavine ne treba biti nigdje.
- armin071
#13911 Re: IRAN
Kao prvo ovo ljudi cekaju u satorima na novi iphonex. Kao drugo ako i ima koji beskucnik to su sve ofarbani koji i nisu u „demokratskom svijetu“ ljudi vec robovi. Ali posto su kaubojci plemenit narod dozvolili su im cak i da glasaju i da eto imaju neka ljudska prava, ali oni hoce sad i kuce i zdravstveno osiguranje. E pretjerase ga vala ko da su svi zaposleni na RT-u. Cista propaganda....salik79 wrote:Brinete li ovako za jadne Amere?! Kada ce se tamo mijenjati rezim?
Ne, ovo nije ni Kenija, ni Tanzanija, ni Iran, ni....Ovo je Los Angeles![]()
Zanimljivo je koliko ljudi voli "kampovati", boje se zemljotresa, sta li!?![]()
- Kikibombona
#13912 Re: IRAN
Karmensah je prepun vojske, policije, u inoformama i civilu. Salik je ovdje postavljao video iranske televizije na kojem se vide pro-rezimski protesti sirom Irana, ukljucujuci Karmensah. Poslije se ispostavilo da je vidio lazano potpisan, da se radi o sasvim drugom gradu. U Karmensahu su bili mali pro-rezimski protesti na kojem su se okupile mule i gradske vlasti, da malo zaprijete narodu Karmesaha. Treba biti iznimno hrabar i protestovati, kada tim cinom stavljas zivot i buducnost na kocku.
https://twitter.com/amjadt25/status/949243108495065088
Kurdi ne zele imati nista sa despotskim porodicama Rajavi i Pehlavi koje u iranskim protestima vide sansu da se vrate na vlast...
Iranian cleric calls Kurdistan ‘second Israel’, accuses it of being involved in protests

http://www.kurdistan24.net/en/news/2f6f ... 7497a91c29
To je isti onaj Ahmad Katami koji je na danasnjoj dzumi rekao da iza protesta stoje Saudijska Arabija, Amerika i Izrael. Pozvao je vlasti da uhapse sve one koji su palili iranske zastave itd.
Azeri na tekmi u Tabrizu skandiraju protiv iranskog rezima. I nakon utakmice su organizovali proteste...
https://twitter.com/TruTawar/status/949285142488584193
https://twitter.com/TruTawar/status/949289755832934401
Mashad, skandiranje protiv mula
https://twitter.com/TruTawar/status/949320840893607936
Demonstracije Arapa u Huzestanu
https://twitter.com/TruTawar/status/949319326670184448
https://twitter.com/amjadt25/status/949243108495065088
Kurdi ne zele imati nista sa despotskim porodicama Rajavi i Pehlavi koje u iranskim protestima vide sansu da se vrate na vlast...
If Rajavi or the Pahlavis ends up becoming the voice of #Iranprotests, Kurds will go their own way (like in Syria).
Danas je na dzumi za proteste u Iranu optuzen Erbil, kurdsistanska vlada u Iraku, koja je nazvana novim Izraelom! Nevjerovatno je koliko siitski ekstremisti, umotani u perzijski nacionalizam, mrze kurdski narod.The Shah family terrorized the Kurdish minority for decades, while Rajavi is known among the Kurds for her "Take the Kurds under your tanks, and save your bullets for the Iranian Revolutionary Guards" statement.
Iranian cleric calls Kurdistan ‘second Israel’, accuses it of being involved in protests

http://www.kurdistan24.net/en/news/2f6f ... 7497a91c29
To je isti onaj Ahmad Katami koji je na danasnjoj dzumi rekao da iza protesta stoje Saudijska Arabija, Amerika i Izrael. Pozvao je vlasti da uhapse sve one koji su palili iranske zastave itd.
Azeri na tekmi u Tabrizu skandiraju protiv iranskog rezima. I nakon utakmice su organizovali proteste...
https://twitter.com/TruTawar/status/949285142488584193
https://twitter.com/TruTawar/status/949289755832934401
Mashad, skandiranje protiv mula
https://twitter.com/TruTawar/status/949320840893607936
Demonstracije Arapa u Huzestanu
https://twitter.com/TruTawar/status/949319326670184448
- ioannes
#13913 Re: IRAN
za sve poznavatelje njemačkog....
vtlo dobar intervju o situaciji u iranu. Preporučujem
https://youtu.be/gJtiSSVdSRY
vtlo dobar intervju o situaciji u iranu. Preporučujem
https://youtu.be/gJtiSSVdSRY
-
Haman2
#13914 Re: IRAN
Put do demokracije je dug ali se demokracije na postize protestima na ulici nego u skupstini drzave. Onaj koji demokrciju zeli graditi na ulicnim protestima u oruzanim sukobima: Sirija, Libija, Somalija itd, unistava svju zemlju i njena dobra. Kad se Sirija biti demokratska zemlja. Cini mi se da nece za narednih 100 a ekonomski mozda ni za 150 godina.
- basar
#13915 Re: IRAN
Narod demokratski izabrao Islam, i ja sam demokratski izabrao Islam, i šta sad?
Problem je u tome što Islam vlada i pojedincem i društvom?
Žao mi je ali je Islam takva religija, kome se ne sviđa nek sebi izabere neku drugu, muslimani nemaju ništa protiv toga, ali isto tako po cijenu svega musliman neće prihvatiti te vaše demokratske vladare, vrlo jednostavno.
Žao mi je ali je Islam takva religija, kome se ne sviđa nek sebi izabere neku drugu, muslimani nemaju ništa protiv toga, ali isto tako po cijenu svega musliman neće prihvatiti te vaše demokratske vladare, vrlo jednostavno.
- vivaldi
#13917 Re: IRAN
[/quote]sunceKOtepsija wrote:moke_31 wrote:
Strpi se malo, zauzet je pripremanjem još jednog wannabe satiričnog prikaza ujgurske zajednice u Idlibu, a možda je skokno i do nove teme o neizbježnom raspadu Njemačke, da baci neki novi info, valja stići na sve strane![]()
![]()
ma pusti moketa-velikog evropskog p(l)acenika, drag je on meni, ali ima jednu manu-nemoze da prihvati cinjenice-i to cinjenice koje iznose mnogo ozbiljnij ljudi cak i od mene (od njega pogotovo), visoki zvanicnici, medu kojima cak i jedan Predsjednik Turske, ministri, analiticari uglednih i ozbiljnih listova-Yeni safak, Sabah npr. da ne spamamo temu o Iranu-o tome sam vec pisao na drugim temama, iznosio dijagrame navedenih listova, podatke o ekonomskom rastu, cinjenice zbog cega evropa strahuje od Turske i 2023. Evropa, tj tzv ujedinjena Evropa je danas, kao sto bi to jedan nas kolega sa teme o Siriji, govoreci o jednoj drugoj zemlji rekao-do srzi bolesno drustvo, pa cak i pojedini evropski politicari svjesni toga, kada govore o tzv Ujedinjenoj Evropi kazu; "evropa, tamnica naroda, samo dok mora..." To briselsko cedo je teski, ali zaista teski bolesnik-i to se vidi, kao sto sam rekao, kad se pogledaju cinjenice, i izjave ozbiljnih politicara, ozbiljnih medija i ozbiljnih analiticara, a da bi se to vidjelo treba skinuti sinosicarske p(l)acenicke naocale i prestati u tu tzv Ujedninjenu Evropu gledati ko u neko bozanstvo. Inace evo link za temu-koju su moke i razni "mokeovci"-pokemonci pokusali pretvoriti u sprdnju-po zadatku, upotrebom neinventinih tehnika trolanja. Ipak i na samoj temi ima kvalitetnih upisa, istina, vecinom mojih, ali i nekih drugih, koji su pokusavali-koliko toliko odrzati nivo rasprave
njemacka-pred-raspadom-t148501.html
nego, da se mi vratimo Iranu-ono sto danas vidimo u Iranu je, prije svega svenarodni ustanak potlacenih naroda-koji vape za slobodom ispod perzijske cizme-i na tom polju ce, iskreno vjerujem, glavnu ulogu imati Azeri-ponosni, veliki narod koji vapi, jeci, za ujedinjenjem sjevernog i juznog Azerbejdzana. Sto se tice Kurda (nadam se da se niko nece uvrijediti) ali kurdi treba da zive zajedno sa Azerima u jednoj drzavibas kao sto zive u Azerbejdzanu ili u Turskoj (gore uz graanicu sa armenijom izmjesani su azeri i kurdi). Osim toga sta nam historija pokazuje i kazuje-kurdi su posljednjih, najmanje hiljadu godina zivili zajedno sa turskim narodima bez ikakvih problema, i danas u Turskoj se nalazi najveca kurdska zajednica. Kurdi kad su sami-kao npr u Iraku gdje su dobili prakticno samoupravu, ili u Iranu gdje su zajedno sa pripadnicima iste, sire indo-evropske-iranske zajednice naroda se previse opuste, uzmu furseta sto bi rekli nasi stari i onda se neznaju ponasat-jednostavno receno "ne znaju gdje udaraju".
Nesto slicno kao zene, djeca, ili stoka-ako ih se pusti ingot bi razvalili. Opet, da niko nemisli da Kurde poredim sa prethodno navedenim nizim bicima-samo navodim primjer. Posto nemam bas puno vremena da pisem, elaboriram, napravio sam slikovti prikaz AKA mapu-dijelove irana koje bi trebalo pripojiti Azerbejdzanu (nisam neki kartograf, ali dao sam sve od sebe-ogranicen vremenom i prostorom naravno)
Ljubicasta crta dijelovi koje bi trebalo pripojiti Azerbejdzanu u prvoj fazi-radi osiguranja kompktnosti teritorija izmedu slobodnih dijelova na na Kaspijskom moru i Nahcivana i bijela crta-drzga faza kojom bi se doslo do kurda koji zive ispod granice sa Turkmenistanom kao i do Turkmenske manjine cime bi svi oni zajedno usli u sastav Velikog i Slobodnog Azerbejdzana na celu sa predsjednikom Ilhamom i potpredsjednicom Mirhibano statusu Teherana bi se dalo razgovarati, o to potom
sta reci, sta dodati...na visini zadatka ko i do sada. kad je neko cinjenicno potkovan ne moze mu niko pera odbit
uglavnom sto se tice teme, znaci zivjela revolucija u iranu
- basar
#13918 Re: IRAN
Ovo i jeste bio prvi prijedlog slanja trupa općenito, Islamska republika je ponudila da pošalje 20 000 svojih vojnika da se zaustavi rat i genocid, tj. da se odvoje zaraćene strane i da se pregovori nastave politički, jer je postojala velika opasnost od istrebljenja muslimana u tim vremenima. Nakon toga je poslan veći kontigent međunarodnih trupa.pirpa wrote:
Sve u svemu, Islamska revolucija tj. sam Islam koji se želi sakriti od muslimana naređuje muslimanima da skupe svu moguću snagu da bi tako spriječili neprijatelja u svojim poganim ciljevima. Onaj ko je jak i naoružan ne boji se tuđeg napada, međutim ovaj Islam koji nas podučavaju cionisti je Islam razoružavanja a nakon toga i ugnjetavanja muslimana. A onda se traži pomoć nekog drugog, trećeg itd.
- asurbanipal
#13919 Re: IRAN
basar wrote:Narod demokratski izabrao Islam, i ja sam demokratski izabrao Islam, i šta sad?
Onda nemojte pljuvati na Muaviju i Jezida.
Ni oni nisu demokratski izabrani...
- insomnia78
#13920 Re: IRAN
Eki on demokratski izabrao
Bas me zanima sta da si rodjen u đakonovoj porodici
Bas me zanima sta da si rodjen u đakonovoj porodici
- Rampage
#13921 Re: IRAN
Svim ljudima bez obzira na naciju ili vjeroispovjest, samo nek' nisu muslimani, jel tako Milanearatet wrote:Za tebe je jasno da podrzavas Islamsku republiku, zaboli te za te ljude tamo, bitno je da je to islamska republika jer si tako odgojen.basar wrote:Nečiji uspjeh uvijek donosi dvije stvari. Sa jedne strane radost istomišljenika i sa druge strane tugu neistomišljenika. Postoji treća opcija a to je nezainteresovanost.
S druge strane, mene zaboli za Islamskom republikom, ja zelim ljudima mir, slobodu i prosperitet bez obzira na ideologiju, naciju ili vjeroispovjest, da zive bolje sutra nego juce.
Joj Milane, kome li ti prodaješ svoju šuplju ovdje
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#13922 Re: IRAN
basar wrote:Nečiji uspjeh uvijek donosi dvije stvari. Sa jedne strane radost istomišljenika i sa druge strane tugu neistomišljenika. Postoji treća opcija a to je nezainteresovanost.
- rajv0sa
#13923 Re: IRAN
Francuzi ga meću AmerimaIn her opening speech, the US Ambassador to the UN, Nikki Haley, dubbed the ongoing unrest in Iran a “spontaneous expression of fundamental human rights,” claiming the protests were simultaneously playing out in “over 78 locations.”
“In the end, the Iranian people will determine their own klix. Let there be no doubt the US stands unapologetically with those in Iran who seek freedom for themselves, prosperity for their families and dignity for their nation. We will not be quiet,” Haley said, dismissing any attempts to paint the protesters as “puppets of foreign powers.” The US envoy said Washington was absolutely sure they [the protesters] are acting on their own.
The call to support anti-government protesters is another attempt to dismantle the hard-won international nuclear deal struck in 2015, Nebenzia argued.
“The real reason for convening today's meaning is not an attempt to protect human rights or promote the interests of the Iranian people, but rather a veiled attempt to seize the current moment to continue to undermine the Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA). We consider it unacceptable to intentionally undermine the support of the international community JCPOA which is the main achievement of the nuclear nonproliferation in the last few years... Especially in the situation where the IAEA has repeatedly confirmed full compliance by Iran with its obligations."
"The feeling is that there is some sort of inexplicable allergy to this country and it clouds the thinking about events in this country and leads to wishful thinking," Nebenzia concluded.
The French Ambassador to the UN echoed Russia's concern. “However worrying the events of the last few days in Iran may be, they do not constitute per se a threat to international peace and security,” Francois Delattre pointed out. “We must be wary of any attempts to exploit this crisis for personal ends, which would have the diametrically opposed outcome to that which is wished.”
- insomnia78
#13924 Re: IRAN
Cekaj pa zar nije Macron Rotsildoca pudlica?