Racionalizacija? Taj film nećeš gledati. Svaka ispravno urađena racionalizacija komunalnih preduzeća bi značila čiščenje metlom SDA parazita koje su godinama zapošljavali. To se neće moći desiti ni mnogo godina nakon što SDA trajno ode sa vlasti. Do tada će gubici biti pokrivani otimanjem novca od redovnih platiša.convict wrote:Zašto se toliko trudiš da odbraniš ovo? OK, još nema zvanične odluke Vlade, ali je izvjesno da će biti u najskorijem roku. Nepristojno je, zbog hiljada ljudi koji žive na granici ili ispod granice siromaštva, opravdavati povećanje cijene vode a da prethodno nije napravljena racionalizacija unutar ViK-a i kada je u pitanju broj zaposlenih tamo i kada je u pitanju visinina njihovih plata, a o rješavanju nelegalnih priključaka i problema s gubicima na mreži da ne govorim.Innovation wrote:Tu ne pise da je odluka Vlade. To je isto, kao neki dan sto Avaz napisa "Vlada krije cijene".
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Maystor
#13901 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-
Innovation
#13902 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja ne branim nista i nikoga, ali mi nije jasno, kad je postojala odluka bivse Vlade /danas odluceno i objavljeno, sutra povuceno, jer je gazda naredio "ponistiti odluku"/. Vjerovatno zato sto nas voli i sto mu je bilo zao naroda.
Tada niko nista nije komentarisao. Sada silni komentari tj. nagadjanja. Moj novcanik, je isti kao i Vas /mozda i prazniji/, ali cu komentarisati kada dodje do odluke i procenta poskupljenja. Mene isto zanima misljenje g.Kojevica o poskupljenju komunalnih usluga i da li je poskupljenje potrebno?
-
convict
#13903 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ma što se tiče g. Kojovića, on je svoj stav o komunalijama ove više puta detaljno obrazlagao. Problem je sad što to izgleda besmisleno kada oni svojim rukama na vlast dovode upravo ljude koji su najodgovorniji za sadašnje stanje. Tu činjenicu ne može ublažiti ni to što se radi o matematičkoj, a ne programskoj koaliciji niti to što je u pitanju nivo opštine i grada, a ne kantona. Jednostavno je svako buduće opoziciono djelovanje Naše stranke prama SDA izgubilo smisao.rajvosa1 wrote:I da se vratimo g. Kojoviću: neka se očituje o ovoj najavi poskupljenja vode, odnosno da li će braniti ovu odluku svojih koalicionih partnera.
- drug_profi
#13904 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Drugim rjecima:
- kad glasas za SDP dobijes SDA gratis.
- Kad glasas za NS dobijes SDA gratis.
Za kog god da glasas dobices SDA gratis, stranku koja je oduvijek na vlasti i koja je izgleda konstanta, jer nekako uspjeva da zamuti pamet ljudima pred izbore i da sve sto su upropastili pripisu opoziciji, i tako ostanu na vlasti.
Ovo je jedna zemlja u kojoj izgleda opozicija ima nadnaravne moci.
- Kad glasas za NS dobijes SDA gratis.
Za kog god da glasas dobices SDA gratis, stranku koja je oduvijek na vlasti i koja je izgleda konstanta, jer nekako uspjeva da zamuti pamet ljudima pred izbore i da sve sto su upropastili pripisu opoziciji, i tako ostanu na vlasti.
Ovo je jedna zemlja u kojoj izgleda opozicija ima nadnaravne moci.
- Paranoid
#13905 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
..kad vidiš koliko te skupo dođe SDP, onda ti SDA baš ispadne gratis...drugi profil wrote:Drugim rjecima:
-
VjecitiStudent
#13906 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sarajevska komunalna preduzeca su na rubu potpunog kolapsa, godine politike niskih cijena ovih dana dolaze na naplatu i politicarima i narodu.
- Ujak Sam
#13907 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
SDP je prošlost. Izigrali su narod, nisu opravdali nego su prokockali historijsku ulogu koju su imali. Građani ih izabrali da nešto promijene, da izađu iz sivila, a oni zacrnili još više koalicijom sa SDA i sada Fahrinom strankom kao pokušajem nekog vraškog "iskupljenja".
Nadam se da NS, koliko god da je minorna u odnosu na SDP, neće predaleko otići sa SDA jer je općepoznato da svako ko ode s njima u "partnerstvo" poslije toga ide ravno u provaliju.
I jedno pitanje za Peđu, da li biste išli sa SDA (teoretski, ako dobijete priliku) u koalicije ili "partnerstva", zajednička istupanja (ne znam kako ih već zovete
) na višim nivoima. Misli se na entitetske, ili kojim slučajem državne... Tj. da li biste se usudili dalje od Sarajeva s njima? Ako vam je lakše da tako preformuliram pitanje.
Isto to važi i za Komšića jer sam pročitao da odranije podržavate njega i njegovu buduću stranku. Pa eto, prozbori koju i ne zamjeri ako je pitanje bilo prije. 
Nadam se da NS, koliko god da je minorna u odnosu na SDP, neće predaleko otići sa SDA jer je općepoznato da svako ko ode s njima u "partnerstvo" poslije toga ide ravno u provaliju.
I jedno pitanje za Peđu, da li biste išli sa SDA (teoretski, ako dobijete priliku) u koalicije ili "partnerstva", zajednička istupanja (ne znam kako ih već zovete
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#13908 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-LIBERO- wrote:Pedja.
Da li mislite, planirate, razmisljate o tome...da zatrazite vanrednu sjednicu SKS, sa jednom jedinom temom: "Sigurnosna situacija u kantonu"?
Pedja, mogu li dobiti odgovor na ovo pitanje?
Hvala.
-
StupskaBitanga
#13909 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
i da či ce pasti i ova Vlada radi togaVjecitiStudent wrote:Sarajevska komunalna preduzeca su na rubu potpunog kolapsa, godine politike niskih cijena ovih dana dolaze na naplatu i politicarima i narodu.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#13910 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
SDU je pricao da bilo koje poskupljenje i udar na budzet gradjana dovodi do raspada koalicije. E hajde da vidimo kakva ce biti njihova reakcija na seriju najavljenih poskupljenja. Ja ne polazem bilo kakve nade u SDU principijelnost, ali eto da vidimo reakciju na sve ovo.
-
StupskaBitanga
#13911 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A i oni iz SBiH što su nezavisni su isto rekli
- Challenger__
#13912 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Albine moj, učitivi, fini i vaspitani. BiH oskudjeva sa građanskom kulturom i manirima, a pošto si jedan od onih koji je imaju, suzdržaću se za sada od replike iako bih imao što-šta da kažem.
Lijep pozdrav i tebi.
Lijep pozdrav i tebi.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#13913 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
@albin zuhrić-LIBERO- wrote:Pedja.
Da li mislite, planirate, razmisljate o tome...da zatrazite vanrednu sjednicu SKS, sa jednom jedinom temom: "Sigurnosna situacija u kantonu"?
Da li mislite, planirate, razmisljate o tome...da zatrazite vandrednu sjednicu Predsjedništva Naše Stranke, sa jednom jedinom temom: "Hitno raskidanje sramnog "sporazuma o konstituisanju OV i GV sa Strankom Demokratske Akcije (SDA)"uz popratno izvinjenje svim glasačima NS-a "?
Unaprijed Vam hvala na odgovoru !
-
rajvosa1
#13914 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
tvsabina wrote:@albin zuhrić-LIBERO- wrote:Pedja.
Da li mislite, planirate, razmisljate o tome...da zatrazite vandrednu sjednicu Predsjedništva Naše Stranke, sa jednom jedinom temom: "Hitno raskidanje sramnog "sporazuma o konstituisanju OV i GV sa Strankom Demokratske Akcije (SDA)"uz popratno izvinjenje svim glasačima NS-a "?
-
StupskaBitanga
#13915 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
karleuša u sridu 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#13916 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Znamo da je utopija ovaj prijedlog, ali...tvsabina wrote:@albin zuhrić-LIBERO- wrote:Pedja.
-
VjecitiStudent
#13917 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Eh, propast ce onda silni projekti pripremljeni za Grad, od postavljanja ogledala u liftu, pa nadalje ...-LIBERO- wrote:Znamo da je utopija ovaj prijedlog, ali...tvsabina wrote: @albin zuhrić
- ultima_palabra
#13918 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jutros se vozim liftom u zgradi i kontam kako bi dobro bilo da neko u ovaj lift ugradi ono filozofsko dugme/detektor nestrpljivihVjecitiStudent wrote:Eh, propast ce onda silni projekti pripremljeni za Grad, od postavljanja ogledala u liftu, pa nadalje ...-LIBERO- wrote:Znamo da je utopija ovaj prijedlog, ali...tvsabina wrote: @albin zuhrić
-
Albin Zuhric
#13919 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Tvsabina,
Mislio sam da je retoricko pitanje, ali se na kraju unaprijed zahvaljujete na odgovoru pa…
Ne, ja licno ne razmisljam o sazivanju vanredne sjednice po ovom pitanju, a nisam dobio zahtjev od drugih clanova Predsjednistva da organizujem istu.
Mozda ovo zvuci malo drsko ili previse direktno, medjutim sve iz razloga sto je moj stav po ovom pitanju veoma jasan. Ja ne vidim nista lose u sporazumu, onako kako je sastavljen, a kako nas potpis stoji na tom sporazumu, a sve strane potpisnice ga do sada postuju i pridrzavaju ga se, nema objektivnog razloga za raskidanje istog.
Sasvim mi je jasno kako je percepcija skoro svakog sporazuma izmedju politickih subjekata negativna, iz mozda opravdanih historijskih razloga, medjutim takva percepcija istovremeno podrazumijeva nepovjerenje i pesimizam. Naime, sporazumi poput ovoga o kojem govorimo javnost vidi kao cilj ili rezultat. Dakle, sam cin sklapanja sporazuma koji govori o stvaranju vecina na jednom nivou vlasti neki sada vide kao izdaju, sto je po mom skromnom misljenju pogresno. Sporazum kakav smo potpisali je sredstvo, a cilj je promovisanje/implementacija politika Nase stranke.
Da je Nasa stranka potpisala sporazum kojim dobija mjesta u gradskom vijecu, a potom nasi vijecnici obnasali svoju funkciju nemoralno ili se zalagali za politike koje su suprotne onima koje smo promovirali u kampanji, ja bih apsolutno shvatio kritike i osjecaj iznevjerenosti, ali to nije slucaj. Cak sta vise, imali smo potpisan slican sporazum u proslosti, dosli u poziciju da glasamo za prijedlog koji je po nama bio los za gradjanke i gradjane, a dolazio je od naseg partnera, i napustili to partnerstvo.
Da budem jos iskreniji, i mozda manje mudar sto sljedece govorim javno, ne brinu me kritike ovog sporazuma. Ne prijaju mi, i zao mi je ako ima razocaranih gradjanki I gradjana, ali me ne brinu, iz razloga sto dobro poznajem izabrane clanove Nase stranke, i sto sam apsolutno uvjeren da ce oni raditi svoj posao savjesno.
Niti jedan sporazum nece natjerati Nasu stranku da se zalaze za lose prijedloge, bez obzira da li dolaze ispred stranaka sa kojima nismo potpisali sporazum ili ne, niti ce nas obavezati da sutimo, niti ce nas sprijeciti da iznosimo nase stavove ili pokusamo implementirati nase politike. To veoma dobro znaju i potpisnici naseg sporazuma kojima smo to jasno dali do znanja na pregovorima.
Kritike cu objerucke prihvatiti kada se budu odnosile na nasu ideologiju, konkretne prijedloge koje iznosimo, podrsku losim prijedlozima, ili bilo kakvo protuzakonito ili nemoralno ponasanje nasih vijecnika. Do tada, ovaj sporazum je samo prilika za nase predstavnike da ucestvuju, ne rezultat njihovog rada.
Izvinjavam se ako sam zvucao ostro, to mi nije namjera, i nadam se da sam odgovorio na pitanje.
Hvala vam.
P.S. Ja ovo ocito ne znam kratko kao Pedja.
Mislio sam da je retoricko pitanje, ali se na kraju unaprijed zahvaljujete na odgovoru pa…
Ne, ja licno ne razmisljam o sazivanju vanredne sjednice po ovom pitanju, a nisam dobio zahtjev od drugih clanova Predsjednistva da organizujem istu.
Mozda ovo zvuci malo drsko ili previse direktno, medjutim sve iz razloga sto je moj stav po ovom pitanju veoma jasan. Ja ne vidim nista lose u sporazumu, onako kako je sastavljen, a kako nas potpis stoji na tom sporazumu, a sve strane potpisnice ga do sada postuju i pridrzavaju ga se, nema objektivnog razloga za raskidanje istog.
Sasvim mi je jasno kako je percepcija skoro svakog sporazuma izmedju politickih subjekata negativna, iz mozda opravdanih historijskih razloga, medjutim takva percepcija istovremeno podrazumijeva nepovjerenje i pesimizam. Naime, sporazumi poput ovoga o kojem govorimo javnost vidi kao cilj ili rezultat. Dakle, sam cin sklapanja sporazuma koji govori o stvaranju vecina na jednom nivou vlasti neki sada vide kao izdaju, sto je po mom skromnom misljenju pogresno. Sporazum kakav smo potpisali je sredstvo, a cilj je promovisanje/implementacija politika Nase stranke.
Da je Nasa stranka potpisala sporazum kojim dobija mjesta u gradskom vijecu, a potom nasi vijecnici obnasali svoju funkciju nemoralno ili se zalagali za politike koje su suprotne onima koje smo promovirali u kampanji, ja bih apsolutno shvatio kritike i osjecaj iznevjerenosti, ali to nije slucaj. Cak sta vise, imali smo potpisan slican sporazum u proslosti, dosli u poziciju da glasamo za prijedlog koji je po nama bio los za gradjanke i gradjane, a dolazio je od naseg partnera, i napustili to partnerstvo.
Da budem jos iskreniji, i mozda manje mudar sto sljedece govorim javno, ne brinu me kritike ovog sporazuma. Ne prijaju mi, i zao mi je ako ima razocaranih gradjanki I gradjana, ali me ne brinu, iz razloga sto dobro poznajem izabrane clanove Nase stranke, i sto sam apsolutno uvjeren da ce oni raditi svoj posao savjesno.
Niti jedan sporazum nece natjerati Nasu stranku da se zalaze za lose prijedloge, bez obzira da li dolaze ispred stranaka sa kojima nismo potpisali sporazum ili ne, niti ce nas obavezati da sutimo, niti ce nas sprijeciti da iznosimo nase stavove ili pokusamo implementirati nase politike. To veoma dobro znaju i potpisnici naseg sporazuma kojima smo to jasno dali do znanja na pregovorima.
Kritike cu objerucke prihvatiti kada se budu odnosile na nasu ideologiju, konkretne prijedloge koje iznosimo, podrsku losim prijedlozima, ili bilo kakvo protuzakonito ili nemoralno ponasanje nasih vijecnika. Do tada, ovaj sporazum je samo prilika za nase predstavnike da ucestvuju, ne rezultat njihovog rada.
Izvinjavam se ako sam zvucao ostro, to mi nije namjera, i nadam se da sam odgovorio na pitanje.
Hvala vam.
-
rajvosa1
#13920 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nije karala majka Muju što je kockao, nego što se vadio... Na narednim izbiorima izbrišite moj glas koji ste ovaj put dobili. Pravo mi je žao što sam vam dao povjerenje, što sam morao ići na biralište da zaokružim stranku koju je tako lako kupiti.Albin Zuhric wrote:Tvsabina,
Hvala vam.
- veljaca
#13921 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Albin Zuhric wrote:Tvsabina,
Bas politicki iliti politikantski ....
Ne kaze se dzaba - bolje je nekada nista i ne govoriti, ili kako se jos kaze - " zlatna je svaka neizgovorena ..."
-
Albin Zuhric
#13922 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
rajvosa1,
Grijesite, ako procitate moj post shvatit cete da se ne 'vadim', vec radim upravo suprotno. Ne negiram sporazum, niti krijem s kim je sklopljen, niti cu se suzdrzavati kritike drugih potpisnika sporazuma.
Sporazum je to sto jeste, meni je mnogo bitnije sta ce doci nakon ispunjavanja obaveza iz tog sporazuma kada nasi vijecnici pocnu sa radom.
Hvala vam na glasu koji ste dali, i zao mi je ako to necete uraditi ponovo.
Prijatno vam.
Grijesite, ako procitate moj post shvatit cete da se ne 'vadim', vec radim upravo suprotno. Ne negiram sporazum, niti krijem s kim je sklopljen, niti cu se suzdrzavati kritike drugih potpisnika sporazuma.
Sporazum je to sto jeste, meni je mnogo bitnije sta ce doci nakon ispunjavanja obaveza iz tog sporazuma kada nasi vijecnici pocnu sa radom.
Prijatno vam.
-
rajvosa1
#13923 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Slušajte, ne radi se samo o tome da sada smatram da sam dao glas pogrešnoj stranci. Unatrag 20 godina bilo je puno takvih grešaka, nego se ovaj put osjećam izdanim i prevarenim. A vjerujem da nisam usamljen. Svako dobro vam želim.Albin Zuhric wrote:rajvosa1,
Prijatno vam.
-
Albin Zuhric
#13924 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
veljaca,
Politikantski od mene bi bilo da nisam rekao sta mislim, ili da nisam komentarisao uopce, medjutim pokusavacu i ubuduce da govorim otvoreno.
Hvala vam.
Politikantski od mene bi bilo da nisam rekao sta mislim, ili da nisam komentarisao uopce, medjutim pokusavacu i ubuduce da govorim otvoreno.
Hvala vam.
- drug_profi
#13925 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A boga vam, sta vam je to trebalo?Albin Zuhric wrote:veljaca,
Hvala vam.
Otkud vam ideja da cete ista moci uraditi kraj SDA?
Svjesno samoubistvo stranke koja je mogla ponuditi izbor ljudima.