HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13901 Re: HS kablovska

Post by pici »

hrasno38 wrote:
Dodaj jos sta cemo sa opremom koju smo kupili od HS-a?????

to macku o rep... bice ovdjekana svega... necu da se nerviram zbog kablovske ide nova godina svakako cu lokat al zato iza nove idem direkt... pa kom obojci kom opanci...
homar

#13902 Re: HS kablovska

Post by homar »

MH i HS kablovska wrote:Poštovani korisnici,
obzirom da je administracija HS foruma na temi ograničena vremenom koje provodi ovdje, primjetili smo da ima jako dosta špekulacija, neprovjerenih i netačnih informacija koje kruže forumom, stoga vas najljubaznije molimo za saradnju.
Sve vaše konkretne zahtjeve, upite, reklamacije s tačnim korisničkim podacima i opisom problem šaljite ovdje u PP ili pozovite naš kontakt centar na broj 1360.
Poštovani,
na žalost moram vam reći da se jako loše snalazite u ovom prelasku "HS-telemach". Ja kao korisnik imam problema cijelu prošlu sedmicu i ovu, najavili ste "promjenu HS kartice sa telemach karticom", došao vaš predstavnik donio resiver umjesto kartice, kaže biti će kartice poslije nove godine. Postavio resver koji ne radi, vrati resiver nazad i reče doćiće sutra (petak) ali hoćeš, nema ga ni poslije intervencije. Zovem u ponedjeljak na tel.033974444, ovi operateri me šaltaju. U utorak dođe čiko izvinjava se postavi resiver, opet pogrešan, nazad na Stup, donosi drugi i postavi. Proradiše kanali, ali telefon ne radi, zove nekoga, ovaj kaže to je trenutno, proradit će, ali ništa. Obratio sam se opet na famozni posrednički broj, opet šaltanje, resetuj modem..., tražim da se popravi telefon, opet ništa..., na telefonu "linija je suspendovana, nazovite korisnički centar". Zovem ponovo u srijedu famozni broj, ponovo objašnjenje, opet šaltanje, tražim da se telefon popravi i da me nazovu do 15.00 sati. U 14.00 zove tip i kaže rećiću kolegi da popravi. zove drugi tip oko 15.00 sati, hajde resetuj, ja ću te nazvati za 10 min. resetujem modem, opet ne radi telefon, ali nema ni poziva. Zovem tipa koji mi je rekao da će se javiti ali ne javlja se... Evo sada i dalje na telefonu...""linija je suspendovana, nazovite korisnički centar". Pošto telefon ne radi potroših 10 KM telefona na mobitelu zovući posrednički centar koji vrti istu pjesmu po 10 minuta i opet ništa.
Sami procijenite jesuli dezinformacije ili je ovo bezobrazluk i neprofesionalizam.
soha96

#13903 Re: HS kablovska

Post by soha96 »

Oj katastrofe, pa aktivirao ovaj D3GO mogu upaliti jedva par kanala za sve ostalo izbaci onu poznatu ''Gledanje ovog naslova nije moguce preko vase mreze bla bla'' Pa ne mozes me uvjeriti da nemam u ponudi AXN, DM itd itd. A pusta mi retardirani Happy koji nemam na tvu uopste nit me interesuje.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#13904 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo »

Ovo definitivno jeste neki prelazni period i očekivati je probleme ali stiče se dojam da je sve nekako odrađeno na naš bosanski način, hajmo krenuti u nešto pa šta Bog da. Puno pitanja, malo konkretnih odgovora i tako u krug.

Ko što reče @pici poslije nove godine, motke u ruke i izgleda biće "Udri ga Mehmede". :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13905 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Pa dobro da li D3 GO radi ili ne radi sad u mrezi HS-a. Ja sam se jucer registrovao ali stalno izbacuje da se pretplatim na telefonu 1360?
kakaljin

#13906 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

hrasno38 wrote:Pa dobro da li D3 GO radi ili ne radi sad u mrezi HS-a. Ja sam se jucer registrovao ali stalno izbacuje da se pretplatim na telefonu 1360?
To izgleda niko ne zna. Jer i meni na sve kala piše da se pretplatim.

A predstavnik ovdje neće da da odgovore.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13907 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

hehehehe sad je na spisku digitalnih kanala na HS-u samo 122 kanala:)

http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/raspo ... vencijama/
SM1967

#13908 Re: HS kablovska

Post by SM1967 »

hrasno38 wrote:hehehehe sad je na spisku digitalnih kanala na HS-u samo 122 kanala:)

I to sa nekim Pink kanalima kojih u praksi nema
soha96

#13909 Re: HS kablovska

Post by soha96 »

dateBogsacuva.doo
kloniran

#13910 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Vala ja tv i ne gledam, al eto nek dođoše oni zasgovornici telemacha na svoje.
Da je moja tv malo bolja ponudom interneta ja se sekunde ne bih razmisljao, al eto moram ostati ovdje jer nema bolje opcije
biggrin

#13911 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

i ja ozbiljno razmisljam o mojaTV, al net im je katastrofa. navodno ce biti bolji nakon n.g.pa bumo vidjeli
MTV

#13912 Re: HS kablovska

Post by MTV »

hrasno38 wrote:hehehehe sad je na spisku digitalnih kanala na HS-u samo 122 kanala:)

A ovdje 150 i nesto
http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/lista ... ih-kanala/

Ne znaju kud udaraju.
operacija labrador

#13913 Re: HS kablovska

Post by operacija labrador »

MTV wrote:

A ovdje 150 i nesto

Ne znaju kud udaraju.
Ne znam koliko je iznosio godišnji promet HS-HKB ali sada sav taj novac ide "vani" , novom monopolisti ,Telemachu ...
Cilj svakog davatelja usluga je da nametne potpuni ili djelimični monopol.
Osim BH Telecoma nema više domaće kompanije koja nudi integrirane usluge interneta i televizije a vi se svađate oko
tv kanala , kao heroinski ovisnici oko "doze" ...
hoggarr

#13914 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Ovo je skandalozno i neprihvatljivo. Čini mi se da testiraju naše strpljenje. Pod hitno neka nam izdaju bilo kakvu obavijest, ovo što nam rade je nedopustivo. Nismo mi stoka, pa da se na krajnje nekorektan način odnose prema nama. Očito su zaboravili bitnu činjenicu, da je bit njihovog postojanja krajnji korisnik. Kome će nuditi uslugu kada nas otjeraju. Većina nas će dočekati Novu godinu u svojim domovima uz TV prijemnik. Zašto to nisu imali na umu i zašto su "čačkali" po frekvencijama i programskoj šemi? Mogli su sačekati Januar!
kloniran

#13915 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

operacija labrador wrote:
MTV wrote:

A ovdje 150 i nesto

Ne znaju kud udaraju.
Ne znam koliko je iznosio godišnji promet HS-HKB ali sada sav taj novac ide "vani" , novom monopolisti ,Telemachu ...
Cilj svakog davatelja usluga je da nametne potpuni ili djelimični monopol.
Osim BH Telecoma nema više domaće kompanije koja nudi integrirane usluge interneta i televizije a vi se svađate oko
tv kanala , kao heroinski ovisnici oko "doze" ...
:thumbup:
ned424

#13916 Re: HS kablovska

Post by ned424 »

E danas kaze moj stari haha osjeci ce im banderu u avliji haha i onda nema dvije ulice kablovsku a dao im dzaba da je postave e nemaju gdje drugo osim kilometar dalje :izet:
kipitsimpl

#13917 Re: HS kablovska

Post by kipitsimpl »

Ponedeljak 21. Dec 2015 21:23
Kablovski operater „Telemach“ zloupotrebom monopolističkog položaja u BiH nezakonito ostvaruje višemilionsku dobit, tvrde kablovski operateri „Elt kabel“, TX TV, „Elkatel“, „Elsat“ i „Elta MT“ u pismu upućenom poslanicima u parlamentu BiH...

ostatak teksta na ovom linku..

http://www.rtvbn.com/369110/Pismo-Parla ... alnu-dobit
r_faruk

#13918 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

Ja jos uvijek imam arene... Rade mi moduli, nekih kanala nema, internet fercera, a na mail mi jos nisu odgovorili...
kloniran

#13919 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

internet im je ocajno nestabilan u zadnjih par dana
odlicno radilo kad smo bili na telemach serveru
sad ponovo na M&H i ocajno je
SM1967

#13920 Re: HS kablovska

Post by SM1967 »

MTV wrote:

A ovdje 150 i nesto

Ne znaju kud udaraju.
Ni ova lista ne odgovara stvarnom stanju. To kao da neko postavlja bez ikakvog smisla i reda. Možda je u pitanju samo prelazni period
TheWatcher

#13921 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

fortaleza wrote:
TheWatcher wrote:ja se nadam da ce se ovo sve raspasti :oops: ovaj TM je karina od kablovske :lol:
Koliko se sjećam nije ti ni HS valjao dok je bio. :D Pa ima li ijedan operater da nije karina? :

hahahahaha :thumbup: realno,svi oni u usporedbi sa tv ponudom logosofta su velike karine :izet:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#13922 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Skeniram maloprije digitalu, i nstade mi i 'Prva tv', ostala ' Prva plus' :D

Koji amaterizam da nevjerujes. Sada na digitali nema vise od 120 kanala, od toga pola iz BH i regije.
supercali

#13923 Re: HS kablovska

Post by supercali »

ja ne znam sto ste toliko nestrpljivi
zar ne mozete sackati dok to posloze jer ocito sredjuju to sto su kupili hs pa da postane tm i valja tu urediti mali milion kid paketa analogija internet ovako onako quadro klinac palac pa tek onda pricati jel valja ili ne valja i sta trebaju mjenjati i sl
made_in_sarajevo

#13924 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

supercali wrote:ja ne znam sto ste toliko nestrpljivi
zar ne mozete sackati dok to posloze jer ocito sredjuju to sto su kupili hs pa da postane tm i valja tu urediti mali milion kid paketa analogija internet ovako onako quadro klinac palac pa tek onda pricati jel valja ili ne valja i sta trebaju mjenjati i sl
Zato postoje uposlenici kojima to cackaju i jebu pa ovi govore jel valja ili ne. Kao sto moja tv ima testne kanale koje samo uposleni imaju pa kazu valja, ne valja i slicno. Ne moraju nas korisnike jebati.

Cuo sam kao telemach sad razvalci i zajebava jer kao hs infrastruktura nije toliko dobra pa kao moraju mjenjati nesto
supercali

#13925 Re: HS kablovska

Post by supercali »

made_in_sarajevo wrote:
supercali wrote:ja ne znam sto ste toliko nestrpljivi
Zato postoje uposlenici kojima to cackaju i jebu pa ovi govore jel valja ili ne. Kao sto moja tv ima testne kanale koje samo uposleni imaju pa kazu valja, ne valja i slicno. Ne moraju nas korisnike jebati.

Cuo sam kao telemach sad razvalci i zajebava jer kao hs infrastruktura nije toliko dobra pa kao moraju mjenjati nesto
Nije u pitanju dodavanje 2-3 nova kanala u vec sredjenu mrezu pa da to radis na test kanalima
Ne jebu oni korisnike zbog toga nego jer moraju zato sto valja ustimati tm semu i opremu sa hs semom i opremom sto je sudeci po prikazanom razlicito pa zato ima problema
Locked