SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Latinka

#13901 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Latinka »

Nisam uspjela naći, ali je li neko probao ovu Farmasi kozmetiku? Djeluje mi pristojno skroz i rado bih nešto i naručila pa me interesuju vaši komentari :-D
Michun

#13902 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Latinka wrote:Nisam uspjela naći, ali je li neko probao ovu Farmasi kozmetiku? Djeluje mi pristojno skroz i rado bih nešto i naručila pa me interesuju vaši komentari :-D
turska, super kvalitet sminke ali pakovanja pucaju horor :)
bila nekad u kozmu.
ja imam rimenila dva i sjenu.
inace maskare kupujem skuplje...ipak ide na oci.
Latinka

#13903 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Latinka »

Michun wrote:
Latinka wrote:Nisam uspjela naći, ali je li neko probao ovu Farmasi kozmetiku? Djeluje mi pristojno skroz i rado bih nešto i naručila pa me interesuju vaši komentari :-D
bila nekad u kozmu.
Hvala, Michun. Nisam ni mislila uzimati maskaru-ne volim da eksperimentiram s tim, nego onu neku BB ili CC kremu i tonik za čišćenje lica. Piše da je prirodna kozmetika, pa sad :hm:
Michun

#13904 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Latinka wrote:
Michun wrote:
bila nekad u kozmu.
Hvala, Michun. Nisam ni mislila uzimati maskaru-ne volim da eksperimentiram s tim, nego onu neku BB ili CC kremu i tonik za čišćenje lica. Piše da je prirodna kozmetika, pa sad :hm:
ja sam skroz zadovoljna sa ovim. pigmentirano, mirise i sjaji seeee...ja volim da se sjaji :D
LolaLola

#13905 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LolaLola »

Sto je vise koristim to je vise volim. http://www.maybelline.com/Products/Face ... sh-BB.aspx
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#13906 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by de facto. »

@LolaLola,koji stepen prekrivanja ima?Kupila bih i ja sebi rado,ali nikako da nađem neku sa srednjim do visokim stepenom.Ako ko zna nek preporuči .Može i CC. :)
Mogy87

#13907 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mogy87 »

Drage dame ljubazno vas molim da mi preporučite neku kvalitetnu noćnu kremu. Ima 25 god. i treba mi neki proizvod za prevenciju bora. Imam relativno izražene bore oko očiju i na čelu. Cijena do nekih 250 KM. Hvala unaprijed :D
terremoto

#13908 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by terremoto »

Ja bi ti preporucila clinique,ja sam prezadovoljna,sve zavisi od tipa koze sta ti odgovara tako da bi to trebala sama odabrati.
Michun

#13909 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Mogy87 wrote:Drage dame ljubazno vas molim da mi preporučite neku kvalitetnu noćnu kremu. Ima 25 god. i treba mi neki proizvod za prevenciju bora. Imam relativno izražene bore oko očiju i na čelu. Cijena do nekih 250 KM. Hvala unaprijed :D
da ti kazem iskreno, nemas potrebe za tako skupim kremama u tim godinama...osim ako nemas nekih velikih problema.
ja bi ti preporucila da odes na str caudalie i da pregledas kreme, prozovi ih na chat da ti daju savjet.
krema ima kupiti u beogradu u dosta apoteka. i naravno po drugim okolnim zemljama...osim kod nas.
jos jako dobre su thalgo kreme.
ima i skupljih, ali probaj srednje prvo.
sto se tice tih bora, kupi dobro arganovo ulje pa se mazi ponekad. godi kozi.
stavi vocne maske, med i sl.
Mogy87

#13910 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mogy87 »

Michun wrote:
Mogy87 wrote:Drage dame ljubazno vas molim da mi preporučite neku kvalitetnu noćnu kremu. Ima 25 god. i treba mi neki proizvod za prevenciju bora. Imam relativno izražene bore oko očiju i na čelu. Cijena do nekih 250 KM. Hvala unaprijed :D
da ti kazem iskreno, nemas potrebe za tako skupim kremama u tim godinama...osim ako nemas nekih velikih problema.
ja bi ti preporucila da odes na str caudalie i da pregledas kreme, prozovi ih na chat da ti daju savjet.
krema ima kupiti u beogradu u dosta apoteka. i naravno po drugim okolnim zemljama...osim kod nas.
jos jako dobre su thalgo kreme.
ima i skupljih, ali probaj srednje prvo.
sto se tice tih bora, kupi dobro arganovo ulje pa se mazi ponekad. godi kozi.
stavi vocne maske, med i sl.
Hvala najljepša za detaljan odgovor. U suštini imam vrlo zahvalnu kožu koja je pretežno suha. A krema bi imala pretežno preventivnu svrhu :D
Mogy87

#13911 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mogy87 »

terremoto wrote:Ja bi ti preporucila clinique,ja sam prezadovoljna,sve zavisi od tipa koze sta ti odgovara tako da bi to trebala sama odabrati.
Hvala za savjet :D Koju konkretno liniju/proizvod preporučuješ ? :D
LolaLola

#13912 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LolaLola »

de facto. wrote:@LolaLola,koji stepen prekrivanja ima?Kupila bih i ja sebi rado,ali nikako da nađem neku sa srednjim do visokim stepenom.Ako ko zna nek preporuči .Može i CC. :)
Fino prekrije, prirodno, bez da se primjeti da je foundation.
Jel me kontas? :D
Stepen, ne znam koji je. Zar i to ima?
terremoto

#13913 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by terremoto »

Mogy87 wrote:
terremoto wrote:Ja bi ti preporucila clinique,ja sam prezadovoljna,sve zavisi od tipa koze sta ti odgovara tako da bi to trebala sama odabrati.
Ja imam mjesovitu kozu i koristim ovu od clinique,dnevna,a nocnu imam od dr.Pashe sa arganovim uljem,dosta je masna pa je stavljam nocu.
Image
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#13914 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by de facto. »

LolaLola wrote:
de facto. wrote:@LolaLola,koji stepen prekrivanja ima?Kupila bih i ja sebi rado,ali nikako da nađem neku sa srednjim do visokim stepenom.Ako ko zna nek preporuči .Može i CC. :)
Fino prekrije, prirodno, bez da se primjeti da je foundation.
Jel me kontas? :D
Stepen, ne znam koji je. Zar i to ima?
Naravski da te kontam.Ah ima..ne prekriva svaka isto. :D
LolaLola

#13915 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LolaLola »

Ako mi objasnis te stepencice mozda budem lipsa. :D
sour cherry

#13916 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sour cherry »

terremoto wrote:
Mogy87 wrote:
Ja imam mjesovitu kozu i koristim ovu od clinique,dnevna,a nocnu imam od dr.Pashe sa arganovim uljem,dosta je masna pa je stavljam nocu.
Image
Clinique je super. :thumbup:
Lilyen

#13917 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lilyen »

Drage žene, ako ima koja od vas mješovitu kožu lica (masno/normalno+osjetljivo) a da je probala BB Deborah, molim komentare.

To je ova, zapravo jedna bb od deborah http://www.deborahmilano.com/en/prodotti/bb-cream-5in1

Pitam jer jučer u CM-u probam testere i pitam djevojku koja je promovisala Deborah je li za suhu kožu (kaže jeste) ili za masnu (kaže može i za masnu) :-) :?
terremoto

#13918 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by terremoto »

:lol: :lol: :lol:
de facto.

#13919 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by de facto. »

Lilyen wrote:Drage žene, ako ima koja od vas mješovitu kožu lica (masno/normalno+osjetljivo) a da je probala BB Deborah, molim komentare.

To je ova, zapravo jedna bb od deborah http://www.deborahmilano.com/en/prodotti/bb-cream-5in1

Pitam jer jučer u CM-u probam testere i pitam djevojku koja je promovisala Deborah je li za suhu kožu (kaže jeste) ili za masnu (kaže može i za masnu) :-) :?
Ma sve može,samo nek se proda. :D Možda je za sve tipove kože.Koliko košta?
Lilyen

#13920 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lilyen »

@de facto
Ne vjerujem u proizvode namjenjene svim tipovoma :)
Oko 18 KM.
Michun

#13921 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

cure, ako nekome treba sminke nek se javi...skuplje a pojeftino :D
de facto.

#13922 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by de facto. »

Lilyen wrote:@de facto
Ne vjerujem u proizvode namjenjene svim tipovoma :)
Oko 18 KM.
Ma nema pojma ta djevojka što reklamira. :mrgreen:
Urbana

#13923 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Urbana »

Moram pohvaliti Eucerin daily protection moisturizing face lotion sunscreen spf30, brzo se upije, ne masti a bijeli trag je minimalan.
Pakovanje je super, jednu pumpicu iskoristim za lice a drugu za vrat.
Pošto nije skup ne stedim ga.
http://www.iherb.com/eucerin-daily-prot ... ode=jov679
Image

Trenutno nije na zalihama ali isplati se pricekati, 10$ za 118ml proizvoda je odlicna cijena.

Popust za prvu narudzbu: JOV679
Michun

#13924 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

veze s vezom wrote:
Michun wrote:cure, ako nekome treba sminke nek se javi...skuplje a pojeftino :D
i necete biti razocarane...garantujem :-D :oops: izgubila sam karmin :D

Image
cccccc, kako?
kad se mi vidimo na razmjeni dobara? nasla sam ti i drugi puder.
zamzija

#13925 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

Michun wrote:cure, ako nekome treba sminke nek se javi...skuplje a pojeftino :D
Šta ti tačno znači ovo :D :lol:
Post Reply