PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

dreambox

#13901 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dreambox »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Kad se uzme u obzir još predlagač pod brojem 28 sve jasno

http://www.sbbbh.ba/kandidati2012/4318- ... r-sarajevo
VjecitiStudent

#13902 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Danguba wrote:
VjecitiStudent wrote:
Kada se pročitaju avazovi prikazi protesta i plenuma, lako je skontati za čiji račun se blokira raskrisnica i ko organizuje blokadu.
Covjek je zivi lesinar ali bukvalno. Ceka da se nesto krupno desi da preuzme vlast. Nece moci lesinaru. Cekaj oktobar a ne mijesaj se u nezadovoljnu masu.
Kasno, u masu, tj. raskrsnicu se već umiješao.
VjecitiStudent

#13903 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

dreambox wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Kad se uzme u obzir još predlagač pod brojem 28 sve jasno

http://www.sbbbh.ba/kandidati2012/4318- ... r-sarajevo
SBB osvaja plenum :D
Ja cirkusa ...
insomnia78

#13904 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by insomnia78 »

Oje, oje :D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
VjecitiStudent

#13905 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Fahro, Fahro, greška u koracima
Besim Spahić: Nisam ja za politike

Iako mnogo znam o politici i političkom marketingu, nisam ja čovjek za politike - kazao je u izjavi za Agenciju Fena prof.dr. Besim Spahić, redovni profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, nakon što je na plenumu građana i građanki Sarajeva njegovo ime spomenuto u kontektu kandidata za mandatara Vlade Kantona Sarajevo.

Učesnik plenuma Zvonimir Bošnjak večeras je na plenumu kazao da je najbolje da se napravi lista mandatara, a ako bi se toga "prihvatio Besim Spahić, vjerujem da bi nas vodio u pravom smijeru".
:D

Ima li kraja ovim zajebancijama?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#13906 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Chmoljo »

costacurta wrote:Ne valja ti hronologija, treći dan je paljevina. Šta je MUP iznio na leđima time što su se povukli?
Prvi dan su napravili haos, namarisali i vrlo brzo rastjerali ono ljudi, djece, učenika što je došlo na proteste, vratili se u stanicu, dobili pohvalu za odlično obavljen posao.
Dobili uputstva i instrukcije za dan poslije, istu stvar uraditi samo što će dobiti pojačanje. Ohrabreni i okuraženi valjda onim što su napravili prvog dana kontali da će to isto uz podršku većeg broja ljudstva napraviti i u četvrtak. Tako je i bilo samo što nisu očekivali onakav otpor, bijes i onoliki broj ljudi na ulici, sjeb je nastao treći dan (petak) kad je došlo 10 hiljada ljudi (govorim o Tuzli), kad su skontali da su usrali motku i da bi mogla pasti mrtva glava jednostavno su i prije početka "cirkusa" bacili štitove i skinuli kacige. Raja se izbezumila i sjebala jer su došli svi da se biju sa policijom, kad su se ovi povukli na samom početku onda je nastala zbunjoza, ulazilo se i izlazilo iz zgrade kantono najmanje jedno 20 puta, niko nije znao šta će. Ako imalo poznaješ psihologiju mase onda znaš da se djeluje po inerciji, da je bilo "organizovana paljevina" onda bi onaj ko je dobio instrukcije da to uradi uradio prvi puta kad je ušao u zgradu a ne letio ko muha bez glave u zgradu....van zgrade....u zgradu....van zgrade i tako 20 puta dok nisu počele goriti lomače od papira i materijala koji je dolijetao iz zgrade. ALi valjda Lukač, Bakir, Nermin, Zlaja, Čović i Dodik znaju da to nije tako i oni imaju "pouzdane" informacije da je sve bilo usmjereno protiv ustava, organizovano u cilju rušenja Dejtona, samo evo mjesec dana poslije i pored toliko snimaka i materijalnih dokaza oni neće, ne mogu, neznaju da izađu u javnost sa jasnim podacima i upere prst u organizatore, osim ono što su optužili narkomane i teroriste, samo ko ih je financirao?
Znači GLAVNI I JEDINI krivac za čitav cirkus je MUP, ali isto tako vjerujem i ubijeđen sam da su i zaslužni što nije pala mrtva glava jer su spustili štitove, na tome im skidam kapu. :thumbup:
Cirkus kažeš, a zamisli kažu da je sve organizovano i politički orkestrirano, od početka protesta i paljevine do ovih plenuma, mene interesuje ako je ovo do sada "organizovano" kako bi tek bilo da je sve spontano :shock: ?
iz posta se uglavnom moglo vidjeti da mislim na Sarajevo i sadašnju situaciju sa savkodnevnim blokiranjem.

šta je organizovano, šta je orkestrirano, ne želim naglabati ni dumati. zaboli me realno. samo se vodim elementarnom logikom.

1. političare ni najmanje ne pogađaju blokade grada. čemu blokiranje?
2. broj povrijeđenih policajaca u Sarajevu govori da su založeni da ne padne mrtva glava.
3. spaljene zgrade govore da se grupa protestanata nije rastjerala samo zbog eventualne političke slike koju bi razHebavanje sijela moglo izazvati.
4. policija vrlo brzo isprazni tribinu sa nekoliko hiljada navijača, a neko nas želi ubijediti da isti ljudi ne mogu uraditi šta žele sa njih stotinjak?

ova tri zadnja pitanja će svakako imati sudski epilog, tako da ću se o tome samo informisati.

a o ovom prvom sam se manje-više izjasnio :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#13907 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Chmoljo »

VjecitiStudent wrote:Fahro, Fahro, greška u koracima
Besim Spahić: Nisam ja za politike

Iako mnogo znam o politici i političkom marketingu, nisam ja čovjek za politike - kazao je u izjavi za Agenciju Fena prof.dr. Besim Spahić, redovni profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, nakon što je na plenumu građana i građanki Sarajeva njegovo ime spomenuto u kontektu kandidata za mandatara Vlade Kantona Sarajevo.

Učesnik plenuma Zvonimir Bošnjak večeras je na plenumu kazao da je najbolje da se napravi lista mandatara, a ako bi se toga "prihvatio Besim Spahić, vjerujem da bi nas vodio u pravom smijeru".
:D

Ima li kraja ovim zajebancijama?
nama ni rahmetli Mate Parlov na At Mejdanu ne bi pomogao.
VjecitiStudent

#13908 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Chmoljo wrote: iz posta se uglavnom moglo vidjeti da mislim na Sarajevo i sadašnju situaciju sa savkodnevnim blokiranjem.

šta je organizovano, šta je orkestrirano, ne želim naglabati ni dumati. zaboli me realno. samo se vodim elementarnom logikom.

1. političare ni najmanje ne pogađaju blokade grada. čemu blokiranje?
...
Ukratko, onima koji se brane, tj. bratiji okupljenoj u tekućoj kantonalnoj vladi, SDA i satelitima, blokada odgovara da bi se ostatku grada protesti što više ogadili. Taktika očito pije vode, jer je broj spontano prisutnih i na raskrsnici i na plenumima sve manji.

Onima koji drže blokadu, čije je jezgro, sada je to posve jasno, SBB, uz skupinu nasađenih entuzijasta, blokada treba da bi tako stekli ulični kredibilitet kojeg će koristiti da preotmu plenum.
Dokaza je bezbroj u ovom tekstu
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... e-gradjana
dječak sa šibicama

#13909 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dječak sa šibicama »

Uglavnom, nema potrebe za panikom, u oktobru su izbori, uhljebi ce izabrati jal Konakovica jal nekog SDP pandana, i jovo nanovo.

Uhljebima dobro, sirotinji nije, ali bitno da ne puca. I da "me pljacka moj". Kultura siromastva (uz odredjeni broj begova i njihovih dobro placenih poslusnika) uz primjese nacional sovinizma, drustveno uredjenje vec duboko ukorjenjeno u BiH.
Mister Yes

#13910 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Mister Yes »

Styling wrote: Nisu Skoti bez veze odlucili da se odvoje. A iste su vjere kao i ostatak UK. Njih vode iskljucivo ekonomski ralozi. I Baski i Katalonci su katolici kao i ostatak Spanije, pa opet hoce da se odvoje jer su nasilno prikljuceni Spaniji nekada davno. Nas problem je na kvadrat, i etnicke i ekonomske prirode.
Svaki narod teži da se održavotvori to jest da ima svoju državu. Pa tako i Bošnjaci. Samo što Bošnjaci ciljaju na 100% BiH a sredstvo za ostvarenje tog cilja je demografija u saradnji sa prirodom (a jeste prirodna ta magnetna privlačnost Beograda i Zagreba za određene dijelove BH stanovništva). Cilj nije nerealan ali samo pod uslovom da se ima strpljenja patiti još barem 30-tak godina.
goran16v

#13911 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

dječak sa šibicama wrote:Uglavnom, nema potrebe za panikom, u oktobru su izbori, uhljebi ce izabrati jal Konakovica jal nekog SDP pandana, i jovo nanovo.

Uhljebima dobro, sirotinji nije, ali bitno da ne puca. I da "me pljacka moj". Kultura siromastva (uz odredjeni broj begova i njihovih dobro placenih poslusnika) uz primjese nacional sovinizma, drustveno uredjenje vec duboko ukorjenjeno u BiH.
Mozda si u pravu, ali ako ce uhljebi izabrat jal Konakovica jal nekog SDP pandana, za koga ce glasat, odnosno koga ce izabrat sirotinja kojoj nije dobro? Nema uhljeba dovoljno da ih dovedu na vlast, ali ima ovaca, e kad mu zablejis i zaokruzis ime na glasackom listicu kasno ti je poslije da blejis po ulici i trazis smjenu vlasti!
McMoy

#13912 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by McMoy »

Mister Yes wrote:
Styling wrote: Nisu Skoti bez veze odlucili da se odvoje. A iste su vjere kao i ostatak UK. Njih vode iskljucivo ekonomski ralozi. I Baski i Katalonci su katolici kao i ostatak Spanije, pa opet hoce da se odvoje jer su nasilno prikljuceni Spaniji nekada davno. Nas problem je na kvadrat, i etnicke i ekonomske prirode.
Svaki narod teži da se održavotvori to jest da ima svoju državu. Pa tako i Bošnjaci. Samo što Bošnjaci ciljaju na 100% BiH a sredstvo za ostvarenje tog cilja je demografija u saradnji sa prirodom (a jeste prirodna ta magnetna privlačnost Beograda i Zagreba za određene dijelove BH stanovništva). Cilj nije nerealan ali samo pod uslovom da se ima strpljenja patiti još barem 30-tak godina.
Odlično. Ovako nešto su Albanci uradili (ne poredim sve što se dešavalo).
Samo oni koji bi trebali da vode računa o tome ili neće ili ne vide ili ne znaju.
Ili su toliko nakaradni da samo vide €, $ i ostale čvrste valute.
Da ne budemo kroz 30-ak godina morali uvoziti mlade?
Mister Yes

#13913 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Mister Yes »

Corto Maltese wrote: Ovaj idiotski scenarij, koji liči na dječju igru poznatu i kao: "Ko prvi pljune u moj prst, jači je!", se provodi pod direktnim uputama Nermina Pećanca, kojem od rezultata oktobarskih izbora zavisi hoće li imati hljeba da jede, jer mu je staž na budžetu duži i od Komšićevog.
Slažem se za Nermina. I inače slažem se i za Željka predsjednika i mnoge druge stvari koje pišeš. Ali zanima me za koga ćeš ti glasati Corto? Znamo pouzdano da nećeš za SDA, SDP, SBB, DF, SDU. Za koga hoćeš?
starii

#13914 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by starii »

Image

mala svaka cast :D ti nisi sa budzeta :D :D
Corto Maltese

#13915 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Corto Maltese »

Mister Yes wrote:
Corto Maltese wrote: Ovaj idiotski scenarij, koji liči na dječju igru poznatu i kao: "Ko prvi pljune u moj prst, jači je!", se provodi pod direktnim uputama Nermina Pećanca, kojem od rezultata oktobarskih izbora zavisi hoće li imati hljeba da jede, jer mu je staž na budžetu duži i od Komšićevog.
Slažem se za Nermina. I inače slažem se i za Željka predsjednika i mnoge druge stvari koje pišeš. Ali zanima me za koga ćeš ti glasati Corto? Znamo pouzdano da nećeš za SDA, SDP, SBB, DF, SDU. Za koga hoćeš?
Još od pretprošlih izbora glasam poimenično. Svima to toplo preporučujem.
VjecitiStudent

#13916 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Corto Maltese wrote:
Mister Yes wrote:
Još od pretprošlih izbora glasam poimenično. Svima to toplo preporučujem.
Glasah i ja tako poimenično, pa umjesto stranačkog Kurte dobih Murtu, jer u njihovo ime uvijek odlučuje glava hobotnice.
Alfons Kauders

#13917 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

pa sta predlazes?

da ukinemo izbore?
hellue

#13918 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Alfons Kauders wrote:pa sta predlazes?

da ukinemo izbore?
Ovi plenumasi ne bi imali nista protiv, anarhija all over bascarsija
Alfons Kauders

#13919 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

hellue wrote:

da ukinemo izbore?
Ovi plenumasi ne bi imali nista protiv, anarhija all over bascarsija
al ne - fakat ne kontam

dakle izbori su problem, stranke su problem, skupstine su problem... a glasaci haman nisu?
OldMayor

#13920 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by OldMayor »

McMoy wrote:
Mister Yes wrote:Svaki narod teži da se održavotvori to jest da ima svoju državu. Pa tako i Bošnjaci. Samo što Bošnjaci ciljaju na 100% BiH a sredstvo za ostvarenje tog cilja je demografija u saradnji sa prirodom (a jeste prirodna ta magnetna privlačnost Beograda i Zagreba za određene dijelove BH stanovništva). Cilj nije nerealan ali samo pod uslovom da se ima strpljenja patiti još barem 30-tak godina.
Samo oni koji bi trebali da vode računa o tome ili neće ili ne vide ili ne znaju.
A sta kad bi bosnjaci imali svoju drzavu, evo npr da nas je 95% u Bosni - je li vi fakat mislite da bi mi bili Svicarska? Da imamo eto vecinu koja moze donositi sve odluke. Pa evo imate crnu goru, imate srbiju, zemlje koje imaju vecinsko stanovnistvo, pa su u gabuli kao i mi.

Mi nemamo pojma sta znaci drzava. Ljudi prvo pokusavaju na sve nacine da prevare tu drzavu - iako varaju na kraju sebe. Kud ces dalje od podatka da se proda 100+ miliona strane vode, pa ne popiju to sve Srbi i Hrvati, koji eto kao gledaju da 'pomognu' svojima.

Zar mislite da bi dosli do tog stadija kao npr ne znam u Finskoj, Danskoj gdje je fince i dance stid da ne rade, stid ih je da budu na socijali, dok bosnjo to iscekuje. Da ima za kafe, kladionice i dosta mu. I taj visestoljetni mentalitet, ko ce to promjeniti?

Ja sam siguran da bi u istom sranju bili i da imamo 100% bosnjaka u drzavi. Evo sad u politickom vrhu bosnjaka imate borbu koja je prljavija nego borba sa strankama iz drugih naroda.

Lako bi se mi opet podjelili. Uostalom vec smo sad toliko podjeljeni, Tuzla i Zenica i Sarajevo ne idu nikako jedni s drugima, Bihac i Krajina nit ih ko sta pita ni nista, eto tu su, ono nek se nadju, Gorazde vidjelo kako idu stvari odjebali i oni sve, sebi se posvetili itd.

Zato mi je totalno glupo sanjati o nekakvoj drzavi. Dokaz je amerika, koja je i nicija i svacija. Ali su ljudi izgradili brend amerikanca i za to im treba skinuti kapu, imas hiljadu naroda i opet sve perfektno funkcionise. I to razliciti jezici, kulture, sve zivo jbt, postoje citave ulice, gradovi gdje ljudi ne znaju beknut engleskog. A mi ovdje, em smo generalno isti narod, od istih predaka, isti jezik, kultura tu negdje, podijelili se jbt ko da smo sa drugih planeta.
VjecitiStudent

#13921 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

da ukinemo izbore?
Dijagnoza nam je svima vjerovatno svima poznata - političke stranke su postale kriminalne hobotnice, koje postoje isključivo zarad bogaćenja članstva i moćnih lobija iza scene koji ih mijenjaju kao tariguz.
Jednostavnog i brzog lijeka ne vidim, osim da dobijemo nadstranačke interesno vezane pokrete koji će svaku vlast na isti način pritiskati, npr. sindikate, zelene, ...
Možda bi npr. podizanje izbornog praga barem malo doprinijelo raščićavanju naše političke scene, usmjeravanju
odgovornosti i čišćenju sa scene barem dijela kokošara.
Alfons Kauders

#13922 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:

da ukinemo izbore?
Dijagnoza nam je svima vjerovatno svima poznata - političke stranke su postale kriminalne hobotnice, koje postoje isključivo zarad bogaćenja članstva i moćnih lobija iza scene koji ih mijenjaju kao tariguz.
Jednostavnog i brzog lijeka ne vidim, osim da dobijemo nadstranačke interesno vezane pokrete koji će svaku vlast na isti način pritiskati, npr. sindikate, zelene, ...
Možda bi npr. podizanje izbornog praga barem malo doprinijelo raščićavanju naše političke scene, usmjeravanju
odgovornosti i čišćenju sa scene barem dijela kokošara.
to za prag bi bilo dobro - mislim da bi dosta pomoglo, pogotovo kada se vidi koliko glasova se baci na male stranke (mislim oko 10-15%)

medjutim etnicke pizdarije su tu problem... to bi znacilo da ispada masa bosnjackih stranaka u rs-u, hrvatske stranke u TK, USK, KS itd... to je problem i zato ne vidim sansu da se to progura
OldMayor

#13923 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by OldMayor »

Alfons Kauders wrote:
hellue wrote: Ovi plenumasi ne bi imali nista protiv, anarhija all over bascarsija
al ne - fakat ne kontam

dakle izbori su problem, stranke su problem, skupstine su problem... a glasaci haman nisu?
Ljudi su problem. Stranke cine ljudi. Glasace cine ti isti ljudi.

Mi smo govna i tako nam je kako nam je. Treba se jednostavno pomiriti s tim, te cekati ove iz EU i SAD-a da tjeraju ove nase da rade. Jer to narod ocito nece.

Za to je i dokaz onih 50 jada koji stoje tamo na ulici, koje vi ovdje ofirate.
ZA to je dokaz i taj plenum kojeg isto tako ismijavate.

Svima puna usta, a niko nije otisao tamo i rekao, pa ljudi dragi smijesni ste, ajmo ovako i ovako uraditi. Itd.

Znaci narodu nije do promjena, lijen je i trazit ce svakakav izgovor da nesto ne poduzima. Sto cu ja izlazit na ulicu, pa lakse mi je rec to su fahrini, sta cu ja tamo. Pa otidji onda i protestuj protiv fahre, ako ti se ne svidja jbmu, nece te niko otjerat.

Isto kao i ovaj Besim, laprdao, laprdao, laprdao i sad eto kad ljudi konkretno traze od njega pomoc, e jbg ljudi ne znam vam ja to - ja samo laprdam.
kamen spoticanja

#13924 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kamen spoticanja »

VjecitiStudent wrote:
Danguba wrote:
VjecitiStudent wrote:
Kada se pročitaju avazovi prikazi protesta i plenuma, lako je skontati za čiji račun se blokira raskrisnica i ko organizuje blokadu.
Covjek je zivi lesinar ali bukvalno. Ceka da se nesto krupno desi da preuzme vlast. Nece moci lesinaru. Cekaj oktobar a ne mijesaj se u nezadovoljnu masu.
Kasno, u masu, tj. raskrsnicu se već umiješao.
kakva crna masa...za 10 dana ce se broj tih s raskrsnice moci izbrojati na prste ruku i nogu jednog insana...a ta shaka jada vec toliko iritira ostalih pola miliona sarajlija blokadaom saobracajnice,da bi za fahru i njegove politicke poene najbolje bilo da posalje sipu da to rastjera i javno se tim pohvali u avazu
u zenici raja saznala da dio protestanata i plenumasa dobija 25 KM za dolaske na proteste,i tikva je pukla...pola plenumasa pravi neki svoj novi plenum,neformalni vodja trazi da sve dosadasnji plenumasi vise ne dolaze i da ih zamjene novi...
SBB pokusava da poturi svog kandidata kroz plenum kao mandatara vlade ZDK,a u isto vrijeme sef kantonalnog SBB ZDK podnio ostavku jer ne zeli vise biti dio fahrinog putujuceg,pardon rusilackom monty payton cirkusa...
de ba...
VjecitiStudent

#13925 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

OldMayor wrote:
McMoy wrote:
Mister Yes wrote:Svaki narod teži da se održavotvori to jest da ima svoju državu. Pa tako i Bošnjaci. Samo što Bošnjaci ciljaju na 100% BiH a sredstvo za ostvarenje tog cilja je demografija u saradnji sa prirodom (a jeste prirodna ta magnetna privlačnost Beograda i Zagreba za određene dijelove BH stanovništva). Cilj nije nerealan ali samo pod uslovom da se ima strpljenja patiti još barem 30-tak godina.
A sta kad bi bosnjaci imali svoju drzavu, evo npr da nas je 95% u Bosni - je li vi fakat mislite da bi mi bili Svicarska? Da imamo eto vecinu koja moze donositi sve odluke. Pa evo imate crnu goru, imate srbiju, zemlje koje imaju vecinsko stanovnistvo, pa su u gabuli kao i mi.

Mi nemamo pojma sta znaci drzava. Ljudi prvo pokusavaju na sve nacine da prevare tu drzavu - iako varaju na kraju sebe. Kud ces dalje od podatka da se proda 100+ miliona strane vode, pa ne popiju to sve Srbi i Hrvati, koji eto kao gledaju da 'pomognu' svojima.
Milo suvereno vlada Crnom Gorom zadnjih 25 godina, bez entitetskog glasanja, bez entiteta, bez kantona, pa na šta zemlja sa onakvim resursima danas liči. A na šta liče Milini bankovni računi?
I da sutra osvane 95% Bošnjaka u BiH, isto bi sranje bilo (ko sumnja, nek pogleda kako izgledaju bošnjački kantoni, vs. hrvatski, vs. mješoviti = isto sranje u tri pakovanja).
A neki novi izgovor za sličnu katastrofu bi se začas našao, masoni, UDBA, cionistička zavjera, antimuslimanska zavjera, komunističko nasljeđe, itd. itd.
Što naravno ne bi spriječilo političke elite da se bez ikakvih zapreka i dalje bogate.
Post Reply