Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Qler

#13901 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

Ovo za backup, podesis broj telefona i smsom ti dodje code....ili na mail pa otvoriš ga na računaru, ili poziv... Mislim ima toliko opcija da ne vidim problem...

Poslano s moje Lumia 1520
mrsamras

#13902 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by mrsamras »

Problem je slanje smsom jer ga ne mozes procitati dok pokreces tel nanovo.
Bar ja nisam uspio otvoriti.
Qler

#13903 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

Ne znam meni fakat ti nije nikad bio problem...

ala7

#13904 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by ala7 »

Jest ovaj Microsoft licemjeran upravo iz razloga što nudi svoje aplikacije na Androidu a ne čini ništa da ubaci Google aplikacije na Windows Mobile.. Baš gledam na njihovom play storeu i ne mogu da vjerujem..
Quaresma

#13905 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Quaresma »

nemoj tako, njihov launcher za android Arrow mi je trenutno defaultni na xperiji z5 :mrgreen: i pravo je dobar
mijonja

#13906 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by mijonja »

Meni je prije 3 dana prošao neki update za viber (windows 10), mislim da je verzija 6.1 i od tada mi viber radi stabilno bez onog poznatog kraširanja...
ala7

#13907 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by ala7 »

mijonja wrote:Meni je prije 3 dana prošao neki update za viber (windows 10), mislim da je verzija 6.1 i od tada mi viber radi stabilno bez onog poznatog kraširanja...
Video poziv su omogućili na viber. Ali samo imaju još problema sa uspostavom video poziva, kod jedne strane vidiš sliku dok kod druge ništa, par puta moraš obaviti video poziv da bi uspjelo..
l33t

#13908 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by l33t »

uradio sam hard reset, mislio sam da ce biti teze.. backup dobro radi tako da nema neke pretjerane zajebancije :thumbup:
caffeinefreak

#13909 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by caffeinefreak »

Koju app koristite za navigaciju na wp 10? Nisam odusevljen sa ovom default na 640ds
l33t

#13910 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by l33t »

caffeinefreak wrote:Koju app koristite za navigaciju na wp 10? Nisam odusevljen sa ovom default na 640ds
kako nisi to su one Here Maps koje su bile jedne od najboljih ako se ne varam, meni su ok te mape i navigacija
Qler

#13911 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

Meni je dobar Microsoft Maps. Jos super traffic info u hr radi odlično

SA 071

#13912 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SA 071 »

Qler wrote:Meni je dobar Microsoft Maps. Jos super traffic info u hr radi odlično

Pa MS-ov Maps je zapravo integrisana verzija Bing Maps i Here Maps. Ali, Here navigacija od 30.06.2016. godine na W10 više nije u funkciji nego te upute da kao alternativu koristiš navigaciju iz MS-ove Maps aplikacije. I ona nije loša, neke stvari su možda i bolje nego na Here Drive, ali glasovna navigacija ima samo na "velikim" jezicima, ali ne i na ovim našim malim. Ipak je ljepše slušati navođenje na nekom od ovih naših jezika...
:-D
SA 071

#13913 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SA 071 »

l33t wrote:
caffeinefreak wrote:Koju app koristite za navigaciju na wp 10? Nisam odusevljen sa ovom default na 640ds
kako nisi to su one Here Maps koje su bile jedne od najboljih ako se ne varam, meni su ok te mape i navigacija
Na W10 Here Drive više ne funkcioniše...
moke_31

#13914 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by moke_31 »

Ova Maps aplikacija od MS-a jedva da je upotrebljiva. Tek nakon nekoliko pretraga uspjela je naći "prave" Vodice u Hrvatskoj, ne može se spasiti ruta (ili ja nisam skonto), samo glasovna navigacija na engleskom, i općenito mršava sa opcijama kao što je slučaj sa većinom MS-ovih aplikacija.
Sve u svemu, jako loše pođonjena Here navigacija. Moraću na ženinoj xperiji snimiti Here za svaki slučaj, ili se vratiti na WP 8.1 :sad:

Kad se sjetim da sam 920-ku kupio, između ostalog, zbog Here navigacije koja je tada bila eksluzivna za Nokiju a sad od svih platformi jedino ne radi na WP (doduše radi na WP 8.1 bez novih ažuriranja). Na šta MS svede Nokiju :-) :-) Tuga golema...
SA 071

#13915 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SA 071 »

moke_31 wrote:
Ova Maps aplikacija od MS-a jedva da je upotrebljiva. Tek nakon nekoliko pretraga uspjela je naći "prave" Vodice u Hrvatskoj, ne može se spasiti ruta (ili ja nisam skonto), samo glasovna navigacija na engleskom, i općenito mršava sa opcijama kao što je slučaj sa većinom MS-ovih aplikacija.
Sve u svemu, jako loše pođonjena Here navigacija. Moraću na ženinoj xperiji snimiti Here za svaki slučaj, ili se vratiti na WP 8.1 :sad:

Kad se sjetim da sam 920-ku kupio, između ostalog, zbog Here navigacije koja je tada bila eksluzivna za Nokiju a sad od svih platformi jedino ne radi na WP (doduše radi na WP 8.1 bez novih ažuriranja). Na šta MS svede Nokiju :-) :-) Tuga golema...
A možda je i do navike? Ova MS-ova ima malo drugačiji interfejs, Nokijina je imala interfejs kao prava navigacija. Ali na MS-ovoj ti ponudi više ruta na karti a ti možeš odabrati koju hoćeš. To na Here nije bilo ovako dobro izvedeno. Ima još par unaprijeđenja, ali ovo za jezik glasovne navigacije je totalna fula...
moke_31

#13916 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by moke_31 »

SA 071 wrote:
moke_31 wrote:

A možda je i do navike? Ova MS-ova ima malo drugačiji interfejs, Nokijina je imala interfejs kao prava navigacija. Ali na MS-ovoj ti ponudi više ruta na karti a ti možeš odabrati koju hoćeš. To na Here nije bilo ovako dobro izvedeno. Ima još par unaprijeđenja, ali ovo za jezik glasovne navigacije je totalna fula...
Sad na xperiji probao Here i daje mi 3 opcije (opciju do Lašve autoputem) a ova MS-ova samo dvije. Ne kontam fakat čemu hvaljenje nečega što je očigledno loša kopija originalnog proizvoda, bar sada tako izgleda. :-) :-) :-) Možda će vremenom malo dotjerati.

I zašto je fula ovo sa jezicima? Ja koliko sam se uspio snaći u aplikaciji primjetio sam samo engleski. Ako ima više do mene je. Za mene engleski nije problem ali za dosta ljudi bi bio.

I šta kažeš ni Here ovako nije bila izvedena. De odvadi malo :lol: :lol: :lol:
Ali_G

#13917 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Ali_G »

Mislim da na win nemas kvalitetne alternative za navigaciju.

Sent from my iPhone using Tapatalk
SA 071

#13918 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SA 071 »

moke_31 wrote:
SA 071 wrote:
moke_31 wrote: Ova Maps aplikacija od MS-a jedva da je upotrebljiva. Tek nakon nekoliko pretraga uspjela je naći "prave" Vodice u Hrvatskoj, ne može se spasiti ruta (ili ja nisam skonto), samo glasovna navigacija na engleskom, i općenito mršava sa opcijama kao što je slučaj sa većinom MS-ovih aplikacija.

Sad na xperiji probao Here i daje mi 3 opcije (opciju do Lašve autoputem) a ova MS-ova samo dvije. Ne kontam fakat čemu hvaljenje nečega što je očigledno loša kopija originalnog proizvoda, bar sada tako izgleda. :-) :-) :-) Možda će vremenom malo dotjerati.

I zašto je fula ovo sa jezicima? Ja koliko sam se uspio snaći u aplikaciji primjetio sam samo engleski. Ako ima više do mene je. Za mene engleski nije problem ali za dosta ljudi bi bio.

I šta kažeš ni Here ovako nije bila izvedena. De odvadi malo :lol: :lol: :lol:
I šta sada trebam ja reći na ove tvoje komentare, a da se ti ne nađeš uvrijeđenim?

Od 6-7 komentara na temu navigacije 3 su moja i u prvom od njih ja kritikujem što imaju samo velike jezike u glasovnom navođenju, a ti onda izvrćeš kontekst rečenog u trećem komentaru i nakon toga bi kao da ispadneš duhovit?!

Ne znam kako je sada na Here aplikaciji na Androidu, ali na WP-u Here ti je davao listu da sa nje odabereš šta tražiš, ali npr. 3 moguće rute istovremeno ucrtane na karti nije davao. E na MS Maps ti da skicu svih dostupnih ruta na karti i ti jednostavno klikneš na onu koja ti odgovara. I to je meni bolje rješenje nego prije. E za tu jednu stvar sam rekao da nije bilo ovako dobro izvedeno kao sad, a ne za Here kao navigaciju.

I meni je Here bio intuitivniji i imao je onako izgled profi navigacije te sam se navikao na njega, ali kada sam izolovao naviku, primjetio sam da ipak ima i nekih stvari koje su ovdje bolje rješene.

A u prvom postu sam za MS Maps rekao "...I ona nije loša, neke stvari su možda i bolje nego na Here Drive...". Znači nisam rekao da je bolja navigacija nego da su NEKE stvari MOŽDA i bolje...

Ali eto, mogu ja odvaditi koliko hoćeš neki će se opet naći tu da dodaju i ono što nije rečeno...
moke_31

#13919 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by moke_31 »

@ SA 071

Ma u dure je legendo :thumbup:

Ja samo pokušavam biti realan i možda nekad malo pretjeram u ocjeni neke aplikacije, funkcije WP-a i sl. ali isto tako mi je pravo bezze hvaliti neku aplikaciju i funkciju bez pokrića i iz razloga što je dio WP, odnosno sistema koji ja koristim.

Za većinu stvari koje mi ovdje komentarišemo i oko kojih se ponekad zakačimo dovoljno je otići na windows central ili sličan forum i vidjeti šta se tamo piše o toj stvari, i o WP-u općenito. Ponekad se stekne dojma da korisnici tu dolaze samo da pljuju WP i MS.

Ovdje smo da pišemo i o negativnim stranama i nedostacima WP a ne samo o dobrim i pozitivnim, bar ja tako vidim forum.
SA 071

#13920 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SA 071 »

moke_31 wrote:@ SA 071

Ma u dure je legendo :thumbup:

Ja samo pokušavam biti realan i možda nekad malo pretjeram u ocjeni neke aplikacije, funkcije WP-a i sl. ali isto tako mi je pravo bezze hvaliti neku aplikaciju i funkciju bez pokrića i iz razloga što je dio WP, odnosno sistema koji ja koristim.

Za većinu stvari koje mi ovdje komentarišemo i oko kojih se ponekad zakačimo dovoljno je otići na windows central ili sličan forum i vidjeti šta se tamo piše o toj stvari, i o WP-u općenito. Ponekad se stekne dojma da korisnici tu dolaze samo da pljuju WP i MS.

Ovdje smo da pišemo i o negativnim stranama i nedostacima WP a ne samo o dobrim i pozitivnim, bar ja tako vidim forum.
Ma to je ok, samo što si mi imputirao neke stvari koje nisam rekao.

Bio sam na putu 30.06. I upalim Here kad tamo poruka da od tog dana ih nema više na Windows platformi i upute me na Maps aplikaciju (ja i zaboravio da je imam). Upalim, prvi mi put, interfejs drugačiji, ona sere na 'nakom engleskom, odbojnom bojom glasa. Ukratko katastrofa. Vodi ona ok, ali jebi ga navikao na Here. Još na L1020 nabacio 10-ku putem insajdera, a da nisam, imao bih Here jer valjda na WP 8.1 radi. Ljut na sebe. Poslužila je navigacija svrsi, ali nije to to. Kada sam se vratio hajde rekoh da je pročačkam. I onda skontam da ima tu nekih i finti i dobrih stvari samo treba se jebi ga malo upoznati s novom navigacijom i navići.

Ali naravno, ne bi MS bio MS kada ne bi i usr'o neke super stvari koje su bile prije tu. Uglavnom, mape su dobre, zapravo iste kao i na Here, interfejs je bio bolji na Here, a o ponudi jezika da i ne govorim, na MS Maps je to jedna velika fula.
zippoo87

#13921 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by zippoo87 »

insideri,imate li vi problema sa spajanjem telefona na racunar sa sistemom win 10
kod mene vec par mjeseci od nekog builda ne prepoznaje telefon kada stekam usb u njega i kada hocu da prebacim nesto
uglavnom,samo pocne da ga puni a nista kao prije ne izbacuje ono da odaberem sta hocu
citao sam po netu i da nekima pomaze kada izvade sd karticu ,kao tada prepozna ali kod mene nece ni tada
telefon je L640
jos neko s ovim problemom ?
jaseregistrovao

#13922 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by jaseregistrovao »

hilfe.
trazim telefon koji ce se koristiti samo za telefoniranje i za napraviti poneku fotografiju ... do oko 4", ne puno veci.
je' l valja Nokia Lumia 620, 800, 820 i ako moze preporuka neke slicne nokije?

hvala.
purgatorio

#13923 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by purgatorio »

jaseregistrovao wrote:hilfe.
trazim telefon koji ce se koristiti samo za telefoniranje i za napraviti poneku fotografiju ... do oko 4", ne puno veci.

hvala.
Lumia 550
jarobot

#13924 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by jarobot »

purgatorio wrote:
jaseregistrovao wrote:hilfe.

hvala.
Lumia 550
Za ovo što si naveo uzmi 820 ima odličnu kameru sa cajs optikom , ekran 4,3 inča i vidim na piku ispod 200 km je ( vidim ima jedna 200 km barem po slikama super izgleda i ima bezžični punjač ).
Jes da je stariji telefon od 550 ali...
Mehemed
Vozim: automobil

#13925 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Mehemed »

Tačno, 820 ima nevjerovatno dobru kameru.
Post Reply