Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mustang1

#13876 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Neki dan dole preko puta onog Ahmedogovog "komplexa" ispod zgrade one,covjek sa dvoje djece manje na biciklima ide stazom i uleti mu neki sa autom na trotoar se pope ispred njega i tacno na stazi stade, ne znam je'l bilo mozda 5 metara ispred bicikliste, ovaj gleda u nevjerici. Ja mislim da nije bio sa djecom .. :D
kamberovica polje

#13877 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

http://www.zenicablog.com/alba-jos-50-p ... -u-zenici/
Da ne kažu da stalno crnjačimo i pljujemo po ovom podforumu, pa evo i jedna pohvala. :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#13878 Re: Zeničani

Post by Bobi »

kamberovica polje wrote:http://www.zenicablog.com/alba-jos-50-p ... -u-zenici/
Da ne kažu da stalno crnjačimo i pljujemo po ovom podforumu, pa evo i jedna pohvala. :D
Kako ce izgledati kad se zapale :D ?
kamberovica polje

#13879 Re: Zeničani

Bobi wrote:
Majke mi to sam prvo pomislio... :lol:
Casual's

#13880 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Je l' iko skont'o da je ALBA skoro pa prestala sa radom otkad su izbori prošli?
BlackCaviar

#13881 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

Je li iko primijetio zadnjih dana više policije na ulicama? Haman da na svakom kružnom toku stoje po dvojica već par dana tako. Danas je bila zanimljiva scena. Vraćam se s faxa i tamo na Mokušnicama kod onih stepenica kod kružnog toga stoje dvojica i nešto oni melju. Međutim, deset metara prije kružnog toka (malo poslije Hassa) u po frke stade neki Audi A3, ženska neka u njemu, sva 4 upali i čeka nekog, čeka li čeka, ljudi je obilaze. A ona dvojica ispred nje ništa, oni su razvezali neku ćupriju i nema dalje.

I idem ja tako trotoarom, prošao sam i Audija, i baš kad sam se našao blizu tih policajaca, neki tip iz drugog auta (kojeg je iznervirala ta ženska) usporava pred njima i grana rukama, galami, otresa rukama volan. Uglavnom, hebe i grebe što ništa ne rade povodom tog Audija i ženske koja su zaustavila saobraćaj ispred njihovih očiju. A ova dvojica, ma njima ništa nije jasno, zgledaju se oni nešto i nastaviše ćupriju s nekim momkom koji je prolazio u tom trenu.
Norm

#13882 Re: Zeničani

Post by Norm »

BlackCaviar wrote:Je li iko primijetio zadnjih dana više policije na ulicama? Haman da na svakom kružnom toku stoje po dvojica već par dana tako. Danas je bila zanimljiva scena. Vraćam se s faxa i tamo na Mokušnicama kod onih stepenica kod kružnog toga stoje dvojica i nešto oni melju. Međutim, deset metara prije kružnog toka (malo poslije Hassa) u po frke stade neki Audi A3, ženska neka u njemu, sva 4 upali i čeka nekog, čeka li čeka, ljudi je obilaze. A ona dvojica ispred nje ništa, oni su razvezali neku ćupriju i nema dalje.

I idem ja tako trotoarom, prošao sam i Audija, i baš kad sam se našao blizu tih policajaca, neki tip iz drugog auta (kojeg je iznervirala ta ženska) usporava pred njima i grana rukama, galami, otresa rukama volan. Uglavnom, hebe i grebe što ništa ne rade povodom tog Audija i ženske koja su zaustavila saobraćaj ispred njihovih očiju. A ova dvojica, ma njima ništa nije jasno, zgledaju se oni nešto i nastaviše ćupriju s nekim momkom koji je prolazio u tom trenu.
...pa mislim, pa zenska, pa mislim, pa u Audiju, pa mislim, pa ko zna 'cija' je, pa mislim... :izet:
Warashii

#13883 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Bobi wrote:
Image
Ci-Nick

#13884 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

BlackCaviar wrote:Je li iko primijetio zadnjih dana više policije na ulicama? Haman da na svakom kružnom toku stoje po dvojica već par dana tako. Danas je bila zanimljiva scena. Vraćam se s faxa i tamo na Mokušnicama kod onih stepenica kod kružnog toga stoje dvojica i nešto oni melju. Međutim, deset metara prije kružnog toka (malo poslije Hassa) u po frke stade neki Audi A3, ženska neka u njemu, sva 4 upali i čeka nekog, čeka li čeka, ljudi je obilaze. A ona dvojica ispred nje ništa, oni su razvezali neku ćupriju i nema dalje.

Istu situaciju vidio na GGM-u kod Industrijske škole,..dva policajca prolaze pored auta koje je izbacilo sve četiri i čeka nekog,.. očito da je policija dobila zadatak da bude prisutna na ulici ali da ništa ne rade,.. jer ne razumijem kako mogu prolaziti pored automobila koji parkiraju na onom ostrvu kod glavne pošte a da ne intervenišu.
Warashii

#13885 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Ci-Nick wrote: Istu situaciju vidio na GGM-u kod Industrijske škole,..dva policajca prolaze pored auta koje je izbacilo sve četiri i čeka nekog,.. očito da je policija dobila zadatak da bude prisutna na ulici ali da ništa ne rade,.. jer ne razumijem kako mogu prolaziti pored automobila koji parkiraju na onom ostrvu kod glavne pošte a da ne intervenišu.
Jbga ljudi ta cetiri zmigavca su ti kao i "cloak mode" kod Klingonaca.
Throttle

#13886 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Prodje li iko pored KSC oko 1 nekad, kad jedni dolaze a drugi odlaze iz skole? Ponosne mame i tate upale sva 4 zmigavca tj. Stealth mode i cekaju svoju djecicu nasred ceste. Blokiraju komplet ionako vec poprilicno usku ulicu koja je uz to jako prometna. Ko da im je svima tata/babo ostavio taj komad ceste u amanet.
A farmaciju na GGMu kod Mirisa dunja ne treba ni spominjat. Redovno desna traka blokirana
Warashii

#13887 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Throttle wrote:Prodje li iko pored KSC oko 1 nekad, kad jedni dolaze a drugi odlaze iz skole? Ponosne mame i tate upale sva 4 zmigavca tj. Stealth mode i cekaju svoju djecicu nasred ceste. Blokiraju komplet ionako vec poprilicno usku ulicu koja je uz to jako prometna. Ko da im je svima tata/babo ostavio taj komad ceste u amanet.
A farmaciju na GGMu kod Mirisa dunja ne treba ni spominjat. Redovno desna traka blokirana
Klasika, ja sam pisao mail KSC da apeluju na roditelje djece koja to praktikuju da to makar rade dalje od pjesackog, jer ono stane ispred pjesackog tako da ne vidis da neko drugo dijete prelazi ulicu, nisam dobio naravno nikakvu povratnu informaciju.
Sve je to samo do policije, od obicnih prasinara pa do glavonja u istoj.
kamberovica polje

#13889 Re: Zeničani

Počelo je....
Kralj Tvrtko I.

#13890 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

rokaj zilhaaaa :D
Eborg

#13891 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Samo u glavu! Mada nemam nekog povjerenja u naš pravni sistem, svaki put tresla se gora a rodio se miš.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13892 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Blago nama u Zenici ako su nam ova zaustavljanja i paljenje sva 4 najveći problem. Eto toliko...
Nešto mi ovdje dobro smrdi. :roll:
Freamon Lester

#13893 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Jimmy McNulty wrote:Blago nama u Zenici ako su nam ova zaustavljanja i paljenje sva 4 najveći problem. Eto toliko...
Nešto mi ovdje dobro smrdi. :roll:
Meni se cini da oni istrazuju Kasumovicev mandat... :izet:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13894 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Moguće ali on je fakat čist što se Čelika tiče, prepreden je on, sumnjam da i ako je krao da je ostavio trag koji mu se može obiti o glavu. Sa druge strane ovi ostali glupani su radili kako im volja, mislili su da mogu dovijeka... Mada smrdi mi svejedno ali moguće je i da Fudica ima svoje prste u ovome.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#13895 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Džimica, pravdati postojanje problema činjenicom da postoje veci i nije bas neka logika.

Uostalom to parkiranje je samo posljedica, uzrok problema je nesto puno kompleksnije.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13896 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Dok u glavnom gradu ljudi ginu na pješačkim prelazima nama smeta bukvalno sitnica. Doduše, nije da mene ne nerviraju te kabadahije ali ima Zenica mnogo većoh problmea i što se tiče i policije i sigurnosti građana, kako se kaže da riba smrdi od glave tako mislim da mi ne trebamo previđe gunđat na probleme koje smrde od zadnjeg peraja. :mrgreen:

Ali da, treba svima pisat kazne koji se zadrže duže od 10 sec sa sva 4 upaljena.
clio_dci120

#13897 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Pa ako se zaustavljanjem vozila ne ugrozava odvijanje saobracaja, ako znakom nije izricito zabranjeno, dozvoljeno je zaustaviti vozilo..ne treba ici u krajnosti kao da niko ne izleti do trgovine ili sl...sta treba, zatvoriti poslovne objekte uz cestu? Puno vece prekrsaje cine kabadahije i nasilnici za volanom, zaustavljanja do pet minuta su najmanji problem.
dajdza-ze

#13898 Re: Zeničani

Post by dajdza-ze »

I ja sam licno nekoliko puta stao kod te apoteke sa sve 4. Jbg kriv jesam ali isto tako smo krivi svi koji smo tu stajali sa sve 4. Ako ce svima naplatiti kaznu evo odma se javljam gdje god treba, ali ako ce kaznit mene u mojoj kanti a ostale u makinam pustat bez problema onda nek mi ga njuse svi redom.
clio_dci120

#13899 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Kod navedene apoteke samo malo prije znaka zabrane zaustavljanja i parkiranja ostaviti ... :D Zezam se malo, iskreno bolje stati i na cesti, nego na trotoar, cime se ugrozava sigurnost pjesaka. Puno vecih problema u saobracaju ima, nego sto je tozaustavljanje, a na kraju ne vidim u cemu je problem nekada ljudima i stati, sacekati nekoliko sekudni, pa obici zaustavljeno vozilo...Naravno, sve duze od 5 minuta ne treba tolerisati i takve treba kaznjavati.
Norm

#13900 Re: Zeničani

Post by Norm »

...znaci normalno je na 'magistrali' parkirati vozilo u 'stelth' modu, normalno je ne stati na pjesackom ali zato stati u po' kruznog toka da pustis da neko 'izajde' iz vozila, normalno je zaustaviti se u saobracajnoj traci u spici na 5 min. da bi u HASS-u kupio 'ciiigaaaare'...ako je sve to normalno zasto se pravila GGM, i ona cesta je bila odlicna...
...a nije normalno ostaviti auto na mjestu predvidjenom za to, a zove se parking, i prosetati 20-50-100m do recimo hApoteke ili po ciiiigaaaare...
Ipak je do nas, nema tog Huse, Fude ili ne znam ni ja koga ko ce nas u suru :sad: ...samo je TiTo to haman znao...
Post Reply