Sirija

Locked
muhafuca

#13876 Re: Sirija

Post by muhafuca »

славянин wrote:
Revoltage wrote:Trazim još potvrdu za ovo:

Grad Homs potpuno oslobođen.
I Homs oslobodjen.... kao i zadnje selo u okolini Qusayra.
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22828142

Ako mislis na ovo
Eastern Bouweida village, which lies between Qusair and the restive city of Homs was captured by troops backed by militants from Lebanon's Hezbollah.
nisi dobro skontao - oslobodjeno je zadnje selo izvan Qusayr-a , koje lezi izmedju Qusayr-a i Homs-a

nije "rest of city of Homs" sto bi bilo kako si vjerovatno skontao "ostatak grada Homs-a"

vec kako i pise "restive city of Homs" sto bi bukvalno bilo "nemirnog grada Homs-a" - tj u njemu se jos uvijek vode borbe i jos nije oslobodjen
славянин

#13877 Re: Sirija

Post by славянин »

muhafuca wrote:
славянин wrote:
Revoltage wrote:Trazim još potvrdu za ovo:

Grad Homs potpuno oslobođen.
I Homs oslobodjen.... kao i zadnje selo u okolini Qusayra.
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22828142

Ako mislis na ovo
Eastern Bouweida village, which lies between Qusair and the restive city of Homs was captured by troops backed by militants from Lebanon's Hezbollah.
nisi dobro skontao - oslobodjeno je zadnje selo izvan Qusayr-a , koje lezi izmedju Qusayr-a i Homs-a

nije "rest of city of Homs" sto bi bilo kako si vjerovatno skontao "ostatak grada Homs-a"

vec kako i pise "restive city of Homs" sto bi bukvalno bilo "nemirnog grada Homs-a" - tj u njemu se jos uvijek vode borbe i jos nije oslobodjen
"restive city of Homs was captured by troops backed by militants from Lebanon's Hezbollah."
"We can now declare Qusair and the surrounding area to be a fully liberated area. We will go after the terrorists wherever they are,"
De mi prevedi molim te profesore :)
muhafuca

#13878 Re: Sirija

Post by muhafuca »

славянин wrote:
"restive city of Homs was captured by troops backed by militants from Lebanon's Hezbollah."
"We can now declare Qusair and the surrounding area to be a fully liberated area. We will go after the terrorists wherever they are,"
Cijela recenica :

Selo Eastern Bouweida , koje lezi izmedju Qusayr-a i nemirnog grada Homs-a , je zauzeto od strane trupa (vojske) potpomognutih jedinicama Lebanonskog Hezbollaha.

Pokusao sam sto bukvalnije prevesti - da je jasnije - moze puno ljepse zvucati kad bi se prevelo na duh naseg jezika ali radi uporedbe sa engleskim orginalom isao sam na sto bukvalniji prevod

Edit - ova druga recenica nema veze sa Homs-om (iz tvog posta) ali ako treba prevedem i nju
славянин

#13879 Re: Sirija

Post by славянин »

muhafuca wrote:
славянин wrote:
Cijela recenica :

Selo Eastern Bouweida , koje lezi izmedju Qusayr-a i nemirnog grada Homs-a , je zauzeto od strane trupa (vojske) potpomognutih jedinicama Lebanonskog Hezbollaha.

Pokusao sam sto bukvalnije prevesti - da je jasnije - moze puno ljepse zvucati kad bi se prevelo na duh naseg jezika ali radi uporedbe sa engleskim orginalom isao sam na sto bukvalniji prevod

Edit - ova druga recenica nema veze sa Homs-om (iz tvog posta) ali ako treba prevedem i nju
Dobro si :D moja greska - *facepalm
muhafuca

#13880 Re: Sirija

Post by muhafuca »

славянин wrote:
muhafuca wrote:
славянин wrote:
Cijela recenica :

Dobro si :D moja greska - *facepalm
No frx ljudski je grijesiti :thumbup:
Revoltage

#13881 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Ljudi bliski vojsci javljaju preko twittera da se toga puno vojno dešava na sjevero-zapadu Alepa, ali da je stavljena blokada izvještavanja zbog operacija koje se vode na terenu.
Revoltage

#13882 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Par stotinjak boraca Hezbolaha prebačeno helikopterima u kurdski grad Afrin. Isti se nalazi 10-tak km paralelno od vojnog aerodroma Menegh. Javljaju pobunjenički izvori.
Klavikula

#13883 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Revoltage wrote:Par stotinjak boraca Hezbolaha prebačeno helikopterima u kurdski grad Afrin. Isti se nalazi 10-tak km paralelno od vojnog aerodroma Menegh. Javljaju pobunjenički izvori.
ovdje su nedavno teroristi zakuhali s Kurdima. imali su 11 mrtvih.

znaci udarice ih iz dva pravca.
dječak sa šibicama

#13884 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Image

podvizi hrabrih pobunjenika
славянин

#13885 Re: Sirija

Post by славянин »

dječak sa šibicama wrote:Image

Sad dok su u povlacenju i pred porazom nazalost treba ocekivati najvise ovakvih stvari,vjerovatno ce svoje frustracije istresati na neistomisljenicima i pokazati pravo lice svoje borbe za "slobodu".
muhafuca

#13886 Re: Sirija

Post by muhafuca »

dječak sa šibicama wrote:

Code: Select all

http://i.imgur.com/bBkg8Kz.png
stavis NSFW - ili uznemirujuca slika i stavis u code tag-ove (okvir) a ne u img , kad postavlajs ovakav sadrzaj

meni licno nije frka ali ima ljudi sa slabijim srcem ili sta ja znam pa budi obziran plz

ko hoce pogledat moze kopirat link iz code tagova i pogledati ko ne zeli ne mora
Challenger__

#13887 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Neka se vidi. Da se vide nedjela krmadi iz Katara i S. Arabije. Oni su odgovorni za postupke onih koje finansiraju.
dječak sa šibicama

#13888 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Ja se izvinjavam, ali mislio sam ovdje se ionako ne stedi sto se tice snimaka, odnosno sam ovaj rat u Siriji je Big brother rat... valjda prvi rat u kojem se sve moze vidjeti na video klipovima, sve strahote, sve ono o cemu u nekim starijim ratovima obicno slusas ali ne zelis vjerovati, ovdje mozes svjedociti.
Challenger__

#13889 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

MKCK je počeo sa evakuacijom povrijeđenih iz grada Kusajr, izvještava The Daily Star

Image

- LINK
Krushna mrva

#13890 Re: Sirija

Post by Krushna mrva »

uzas :(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13891 Re: Sirija

Post by Truba »

dječak sa šibicama wrote:Ja se izvinjavam, ali mislio sam ovdje se ionako ne stedi sto se tice snimaka, odnosno sam ovaj rat u Siriji je Big brother rat... valjda prvi rat u kojem se sve moze vidjeti na video klipovima, sve strahote, sve ono o cemu u nekim starijim ratovima obicno slusas ali ne zelis vjerovati, ovdje mozes svjedociti.
baš sam danas kontao kako bi izgledao drugi svjetski rat da su imali male kamerice toliko raširene među vojnicima
Challenger__

#13892 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Što se tiče aerodroma/baze Menhg našao sam ovu info staru 5 sati:
Terrorists have published a statement on their pages, in which they have denied seizing control of Mengh Military Airport as news stations had reported, stating "the Airport is heavily fortified and their firepower is insufficient."
HNN

Dakle, ako je tačno, odbranili su se.

_____

"HOMS - SUICIDE CAR BOMB KILLS 9 CIVILIANS"

Image

Image

Image

HNN
DzeBra

#13893 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Ma znam da bradonje hoće o svaku pređu,a li mislim da je ovo fotomontaža i dio propagande. Isto kao onaj policajac sa pendrekom u ruci sa protesta u Turskoj koji ganja dječačića od 7-8 god.
DzeBra

#13894 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Challenger__ wrote:Neka se vidi. Da se vide nedjela krmadi iz Katara i S. Arabije. Oni su odgovorni za postupke onih koje finansiraju.
Ako je ovo gore istina onda su za ovo najodgovornije kršćanske zemlje koje su sve ovo smislile i koje danas podržavaju luđake koji sve ovo rade. Šta će biti kada ovo sve jednom stane? Hoće li osuditi Iran i Hezbollah za zvjerstva koja su počinjena nad kršćanima Sirije ?
DzeBra

#13895 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Black swan wrote:baš sam danas kontao kako bi izgledao drugi svjetski rat da su imali male kamerice toliko raširene među vojnicima
Štaće ti ww2 ... kako bi izgledao naš rat 90-ih da je onda bilo mobitela sa kamerama i YouTube-a ?!
Challenger__

#13896 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- General Salim Idris, komandant tzv. "FSA" tvrdi da opozicija neće ići na pregovore ako im se ne dostavi naoružanje sa kojim mogu "promjeniti stanje na terenu".
Image

The Syrian opposition will not attend the proposed peace conference in Geneva unless its forces receive new supplies of weapons, said a top rebel military commander. “If we don’t receive ammunition and weapons to change the position on the ground, to change the balance on the ground, very frankly I can say we will not go to Geneva,” Free Syrian Army commander General Salim Idris said in a telephone interview to New York Times. “There will be no Geneva.” Russian Foreign Minister Sergey Lavrov and US Secretary of State John Kerry after a meeting in May announced that they plan to bring together, for talks in Geneva, the two sides of the Syrian conflict, President Bashar Assad’s government and the Syrian opposition. The aim of the conference was to facilitate a solution through a political dialogue of the ongoing civil war in Syria. The Syrian government had confirmed its participation in the talks.
RT

("...e moj "generale"... ako ne bude strane intervencije, a samo ona može promijeniti tok rata, od tvoje "vojske", sa ili bez naoružavanja nema više ništa.")
Challenger__

#13897 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

dr. Adnan Ibrahim

( born in 1966 in Nusairat Camp, Gaza Strip)
Klavikula

#13898 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Image
Hezbollah, definitivno 8-)
ufff

#13899 Re: Sirija

Post by ufff »

da bog da im Assad sa kcerkama ovo radio
glockov kolac

#13900 Re: Sirija

Post by glockov kolac »

Svašta sam očekivao, al da će se forum sarajevo-xa koristiti za propagandu opskurnih pristalica Bashara al-Assada i Hezbolaha, to nisam?! Zaključa se tema o Siriji, eto ih da prosipaju pamet i šire laži na temi o demonstracijama u Turskoj. Uredu je da jedna paravojna formacija šalje vojsku da pomaže Assadu, al nije uredu da dobrovljci idu ratovati na strani pobunjenika. Uredu je da Rusi naoružavaju dokazanog koljača sofisticiranim raketnim sistemima, a nije uredu da pobunjenici dobiju oružije. Nešto mi to sve zvuči poznato... ah, da, isto ko u Bosni i Hercegovini prije nekih 20-ak godina.

A nikako da objasne kako neko ko je očito iz BiH, može sa takvim žarom braniti diktatora i masovnog ubicu, te jednu terorističku organizaciju na Bliskom Istoku. Samo mi nije jasno što se ne pridruže pobjedničkoj i hrabroj vojsci smrada kojem je babo, još veći smrad, ostavio vlast.

Za nepovjerovati! :run:
Locked