Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drug_profi
#13876 Re: Pitamo Mehanicare ?
A koliko je to porastao u cm, otprilike?
Da nije do novih šolja samo? Vratilo se na originalni klirens.
- the_hooligan_ec
#13877 Re: Pitamo Mehanicare ?
Evo družehladan.preminger wrote:the_hooligan_ec wrote:Da l ineko poznaje nekog odlicnog elektricara ili majstora koji ima iskustva sa elektrikom.Naime na mojoj opel astri h imam fabricki cd30 koji nema izlaz za auxGeldam po youtube da je moguce napraviti takav izlaz i sve ali ja ne bih da se bakcem puno oko struje u autu pa ako neko zna nekoga sa tim iskustvom nek se javi ...
De izvadi radio i uslikaj sa zadnje strane, da vidim ima li aux in?

- spreca
#13878 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kakavi su ovi sdi motori(golf7 polovan).....?
-
Throttle
#13879 Re: Pitamo Mehanicare ?
CD30 sa MP3 ima direkt aux ulaz u donjem redu konektora na šemi
Edit: Evo sa opelclub.hr
Edit: Evo sa opelclub.hr
Da, za to jedino, jer AUX predstavlja "sporedni" audio ulaz signala od cca 500–750 mV.
P.S. Spojio sam teme jer su vezane za AUX IN i biti ce jos slicnih pitanja pa da se ne dijeli.
P.S. 2 Da elaboriram to sve za informaciju drugima. Znaci to je MONO prikljucak i izlazni zvuk ce vam biti SAMO MONO! Nema stereo i gotovo. Kao drugo - pol je provukao sa akumulatora i spojio na sklopkicu da moze u bilo kojem trenutku ukljuciti Extern IN, a ne da je konstantno prikljucen jer cim radio "osjeti" - signal na pin-u 11 prebacuje na Extern IN. Da rezimiram...cim ubodete nesto na prikljucak radio ne prebacuje na Extern IN vec o tome ovisi - pol na pin-u 11 i ako zelite nesto drugo slusati morate odvojiti - pol sa pin-a 11. Face je koristio "klik" sklopkicu.
Preporucujem bananicu za signal zvuka jer ju je lakse prebaciti sa stereo u mono. Ovo je sve teorija...ali nema tu puno mozganja...sve je ocito po shemi i nacinu spajanja.
Sjetio sam se upravo da sam imao banana uticnicu sa prekidacem. Sistem da kada ubodem utikac u uticnicu odvoji kontakt (sistem je bio na starijim kazetofonima da kad bi uboli slusalice prestao bi kaz slati signal sa predpojacala na pojacalo i culo di se samo na slusalicama). Moram vidjeti kakvih uticnica ima pa se mozda da iskemijati neka kombinacija da cim ubodete "nesto" u uticnicu aktivira Extern IN... :puzzled:
https://www.opelclub.hr/forum/viewtopic ... 37&t=15947Točno tako. Evo ja san san rastavia i spojia. Nije problem za spojit, stavit ću slike čim nađem nađem usb kabel za fotić.
Uglavnom minus pol preko sklopke ide u pin11 iliti ga tamo di piše "TEL,Mute", a masa od "banane" u P-, a one malene žičice iz banane (crvena i bijela) koje sam ja skupa spojia idu u P+
Dojmovi :pointsmile: ....zvuk je...hmm...solidan (zadovoljavajuć), kod mene je čist, al ne i pretjerano glasan kad se pojača do kraja.
Last edited by Throttle on 30/03/2018 16:50, edited 1 time in total.
-
hladan.preminger
#13880 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mozda bi se moglo preko tih konektora za telefon. De uslikaj konektore ako ti nije problem.the_hooligan_ec wrote: Evo druže
- the_hooligan_ec
#13881 Re: Pitamo Mehanicare ?
hladan.preminger wrote:Mozda bi se moglo preko tih konektora za telefon. De uslikaj konektore ako ti nije problem.the_hooligan_ec wrote: Evo druže

-
radostan dan
#13882 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jebem te manita, o jadu me zabavi, gori si od mene tri put...uzmi oktaviu, to je ono sto ti treba i suti.spreca wrote:Kakavi su ovi sdi motori(golf7 polovan).....?
Hoces limuzinu, a da je za nasih puteva...to ti je to, neki kompromis. Dijelovi kao za golfa 5, motor, podvozje isto...uzmi mladju, i jebe ti se.
-
radostan dan
#13883 Re: Pitamo Mehanicare ?
I nemas vise golfove sdi, zadnji je bio golf 5 sdi, i to s pocetka proizvodnje ako se ne varam.spreca wrote:Kakavi su ovi sdi motori(golf7 polovan).....?
- spreca
#13884 Re: Pitamo Mehanicare ?
imal kakve od 18 godinaradostan dan wrote:Jebem te manita, o jadu me zabavi, gori si od mene tri put...uzmi oktaviu, to je ono sto ti treba i suti.spreca wrote:Kakavi su ovi sdi motori(golf7 polovan).....?
Hoces limuzinu, a da je za nasih puteva...to ti je to, neki kompromis. Dijelovi kao za golfa 5, motor, podvozje isto...uzmi mladju, i jebe ti se.
- spreca
#13885 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma tako mi rece ovaj sto sam ga zvao..jebaji garadostan dan wrote:I nemas vise golfove sdi, zadnji je bio golf 5 sdi, i to s pocetka proizvodnje ako se ne varam.spreca wrote:Kakavi su ovi sdi motori(golf7 polovan).....?
-
radostan dan
#13886 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sto ce te neko namirisati da si došo iz vana i da si punišić, pa će te ošišati...
Ne moze nikako skoda biti skuplja od wv, osim ako nije osjetno mladja.
Ono sto te znam kuckajuci se godinama s tobom, fabija ti ne pase nikako.
Uzmi oktaviu, to je mazga zesca, a moze i za putovanja. Nista joj nece biti ni ako je malo protreses po poluloko- poluseoskim putevima. A gepek ko tovarni.
I jos jedna prednost...lakse ces je tušnuti ako ti dodadi ili ti ne odgovara, nego neku -egzoticnu firmu-.
Ne moze nikako skoda biti skuplja od wv, osim ako nije osjetno mladja.
Ono sto te znam kuckajuci se godinama s tobom, fabija ti ne pase nikako.
Uzmi oktaviu, to je mazga zesca, a moze i za putovanja. Nista joj nece biti ni ako je malo protreses po poluloko- poluseoskim putevima. A gepek ko tovarni.
I jos jedna prednost...lakse ces je tušnuti ako ti dodadi ili ti ne odgovara, nego neku -egzoticnu firmu-.
- hopi
#13887 Re: Pitamo Mehanicare ?
drugi profil wrote:A koliko je to porastao u cm, otprilike?
ma najmanje 1-2cm
- Maraschino
#13888 Re: Pitamo Mehanicare ?
k'o da si masinac pa ti 10-20 mm k'o kuca.hopi wrote:drugi profil wrote:A koliko je to porastao u cm, otprilike?
ma najmanje 1-2cm
- Maraschino
#13889 Re: Pitamo Mehanicare ?
sta's kupovati auto kada ti treba za par dana kao i meni...javim ti gdje su kljucevi pa vozaj dok ja ne dodjemspreca wrote:Kakavi su ovi sdi motori(golf7 polovan).....?
ionako lezi dzaba u garazi a sve placeno.
- spreca
#13890 Re: Pitamo Mehanicare ?
necu tudje...dotjeraj mi nesto od tamo da valjaMaraschino wrote:sta's kupovati auto kada ti treba za par dana kao i meni...javim ti gdje su kljucevi pa vozaj dok ja ne dodjemspreca wrote:Kakavi su ovi sdi motori(golf7 polovan).....?![]()
ionako lezi dzaba u garazi a sve placeno.
- Maraschino
#13891 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vjeruj da sam i ja u D trazio. Dva puta prolazio tu proceduru i ne bi vise do golema zora.spreca wrote: necu tudje...dotjeraj mi nesto od tamo da valja
Nadji nesto dole. Lakse je kupiti nego prodati. Pare u padze i gledaj da te ne izvaraju a imas i mehanicare ili servis da to sve pregledaju.
- spreca
#13892 Re: Pitamo Mehanicare ?
ja sam mislio malo do D da kupim i kuci na carinu...nista nije lako pa ni to...pa nisu valjda kod Svaba komplikovane procedure... ovdje je skupo u odnosu roba cijenaMaraschino wrote:Vjeruj da sam i ja u D trazio. Dva puta prolazio tu proceduru i ne bi vise do golema zora.spreca wrote: necu tudje...dotjeraj mi nesto od tamo da valja
Nadji nesto dole. Lakse je kupiti nego prodati. Pare u padze i gledaj da te ne izvaraju a imas i mehanicare ili servis da to sve pregledaju.
- Maraschino
#13893 Re: Pitamo Mehanicare ?
U garazi gdje kupujes zamoli ih da ti srede sve papire za izvoz a ako oni to ne rade znaju ko to radi. Meni su to uradili i sve bilo ok.spreca wrote:ja sam mislio malo do D da kupim i kuci na carinu...nista nije lako pa ni to...pa nisu valjda kod Svaba komplikovane procedure... ovdje je skupo u odnosu roba cijenaMaraschino wrote:Vjeruj da sam i ja u D trazio. Dva puta prolazio tu proceduru i ne bi vise do golema zora.spreca wrote: necu tudje...dotjeraj mi nesto od tamo da valja
-
ucenik1234
#13894 Re: Pitamo Mehanicare ?
golf 3, zvucnici u zadnjim vratima ne rade, do cega bi moglo biti?
Jos jedno pitanje, crklo mi je osvjetljenje dashboarda, da li bih mogao led osvjetljenje staviti i koje sijalice idu u sat od golfa 3?
Jos jedno pitanje, crklo mi je osvjetljenje dashboarda, da li bih mogao led osvjetljenje staviti i koje sijalice idu u sat od golfa 3?
- kloniran
#13895 Re: Pitamo Mehanicare ?
pokidala se zica ili izgorio zvucnik, trece nemaucenik1234 wrote:golf 3, zvucnici u zadnjim vratima ne rade, do cega bi moglo biti?
sijalice kupi obicne orginalne
te led ce ti trajati mjesec i riknuti
- drug_profi
#13896 Re: Pitamo Mehanicare ?
ovo sve rijesis jednom posjetom auto elektricaru.ucenik1234 wrote:golf 3, zvucnici u zadnjim vratima ne rade, do cega bi moglo biti?
- BAN___KAI
#13897 Re: Pitamo Mehanicare ?
Neki od vas su procitali da testiram da li mi plovak/lampica rezerve radi. Pa evo pokusavam sad da totalno ispraznim rezervu pa da vidim koliko je prešlo. I da eleminišem problem plovka.
Ali evo sad mi kazu da je to pravo riskantno zbog mulja koji se nalazi na dnu. Moze sjebati motor i svjecice. Da li je to tacno? Da ne riskiram vazne stvari zbog testiranja zbog potrošnje
Prešao 50km sa rezervom
Ali evo sad mi kazu da je to pravo riskantno zbog mulja koji se nalazi na dnu. Moze sjebati motor i svjecice. Da li je to tacno? Da ne riskiram vazne stvari zbog testiranja zbog potrošnje
Prešao 50km sa rezervom
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#13898 Re: Pitamo Mehanicare ?
odakle mulj? pa ne sipas blato iz mocvare...pumpa uvijek vuce sa dna rezervoara i svaka ima mikro mrezicu da ne ulazi necistoca u nju...svjecice i motor se nece sjebati,jedino se injektori mogu zacepiti,ali to bi se vec desilo dosad,tako da nemas brige i ne slusaj price raznih supljatora.
- kloniran
#13899 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja prosle godine skidao rezervoar nakon 30 godina sipanja bog zna cega i nigdje tog mulja u rezervoaru
BAN__KAI ako ti je neko nedavno ceprkao oko plovka moguce da ga nije postavio u ispravan polozaj, meni se to desilo i rijesio sve za 5 minuta
BAN__KAI ako ti je neko nedavno ceprkao oko plovka moguce da ga nije postavio u ispravan polozaj, meni se to desilo i rijesio sve za 5 minuta
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#13900 Re: Pitamo Mehanicare ?
stotine plovaka sam skinuo i pumpi u rezervoarima i ne nadjoh mulja nikad,uglavnom su neke vece stvari bile koje su djeca ubacila kroz ulivno grlo(stariji auti) u ovim novijim autima-dizelima ,nadje se sitnih metalnih opiljaka(u vidu prasine) koji se presijavaju po dnu...znak da je tandem pumpa pri kraju