Jesu li ovo jaja u krompiru? Moze recept za ovaj krompir?manekenka u penziji wrote:Nije riba iz ribarnice, ali je krompir domaći
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- RAZIEL
#13876 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
- manekenka u penziji
#13877 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Jesu, imala pa ubacila 
Krompir sam zaista odokativno. Recimo da ide kila krompira, 3 kuhana jajeta, luk, dvije velike kasike milerama, dvije velike kasike majoneze i mala kašika senfa. Soli i bibera po ukusu.
Krompir neoguljen skuhati pa kasnije oguliti i izrezati.
Jaja kuhati 10ak min da budu tvrdo kuhana.
Luk narezati na listiće, jaja na kolutove i pomiješati sa mileramom, majonezom i senfom. Dodati ociscenom i narezanom krompiru, posoliti, pobiberiti i promiješati.
Ja sam dekorisala peršunom ali ću drugi put dodati i na kolutove narezane kornišone.
Krompir sam zaista odokativno. Recimo da ide kila krompira, 3 kuhana jajeta, luk, dvije velike kasike milerama, dvije velike kasike majoneze i mala kašika senfa. Soli i bibera po ukusu.
Luk narezati na listiće, jaja na kolutove i pomiješati sa mileramom, majonezom i senfom. Dodati ociscenom i narezanom krompiru, posoliti, pobiberiti i promiješati.
Ja sam dekorisala peršunom ali ću drugi put dodati i na kolutove narezane kornišone.
- JanuaryJones
#13878 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ja još ubacim sitno nasjeckane kisele krastavce i malo čilija (to mi je recept za tzv njemački krompir)manekenka u penziji wrote:Jesu, imala pa ubacila
- RAZIEL
#13879 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Hvala na receptu! Izgleda mi bas preukusno, morat cu probat ovih dana da napravim. Nije zahtjevno a izgleda puno bolje nego obicna krompir salata.manekenka u penziji wrote:Jesu, imala pa ubacila
- manekenka u penziji
#13880 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
@JJ: primjetila sam i ja kada sam jela da bi krastavci godili u toj salati,mada mi chilly nije pao na um. Budem probala i tako
- JanuaryJones
#13881 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Može ili svježi ili mljeveni. Malo "digne" salatu, ko voli ljutkastomanekenka u penziji wrote:![]()
@JJ: primjetila sam i ja kada sam jela da bi krastavci godili u toj salati,mada mi chilly nije pao na um. Budem probala i tako
- manekenka u penziji
#13882 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Sutlija, sa dodatkom grožđica

- manekenka u penziji
#13883 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Prženice
U smjesu dodala malo brašna, kaže moja nana da tako manje "piju" ulje. Dalo bi se polemisati... Naribala trapist preko dok su još bile vruće.

U smjesu dodala malo brašna, kaže moja nana da tako manje "piju" ulje. Dalo bi se polemisati... Naribala trapist preko dok su još bile vruće.

- pukepuke
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13885 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
pukepuke wrote:Prije:
Poslije:
- pukepuke
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- hadzinicasa
#13888 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
danas klepe

edit: i...voila!

- manekenka u penziji
#13889 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
@pukepuke
Sta je ovo posuto susamom?
- pukepuke
#13890 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Cikla. Po receptu J. Olivera, pečem je u rerni, cijela cikla se umota u alufoliju i peče, ovisno o veličini, barem satak (stavim je samo na rešetku uz tepsiju u kojoj se već peče nešto drugo). Kad se ohladi, režem je na onaj ribeš za kupus, pa dobijem ove skroz tanke ploške i začinim kao svaku drugu salatu.manekenka u penziji wrote:@pukepuke
-
BJB
#13891 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Za one koji vole cimet
po njenom receptu http://tatyanaseverydayfood.com/recipe- ... ls-recipe/ Samo sam skontala da sljedeci put kad ih budem pravila stavicu i oraha i napravicu dvije rolade ali tanje, tako da rolls budu manje i stavicu manje secera, za moj ukus su preslatke..Ovako su prevelike..A frosting sa ABC sirom mi je predivan ispao..Ova slika je od jutros nekad, ostale su jos tri.
po njenom receptu http://tatyanaseverydayfood.com/recipe- ... ls-recipe/ Samo sam skontala da sljedeci put kad ih budem pravila stavicu i oraha i napravicu dvije rolade ali tanje, tako da rolls budu manje i stavicu manje secera, za moj ukus su preslatke..Ovako su prevelike..A frosting sa ABC sirom mi je predivan ispao..Ova slika je od jutros nekad, ostale su jos tri.- bijela
#13892 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Wooow nom nom nomhadzinicasa wrote:danas klepe
Otkad nisam klepe jela, a tvoje su taman po mjeri
- hadzinicasa
#13893 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
bijela wrote:Wooow nom nom nomhadzinicasa wrote:danas klepe
Otkad nisam klepe jela, a tvoje su taman po mjeri
tenkju, voljela bih da sam ih malo sitnije napravila, obicno i napravim, ali sam razvila jednom tijesto, pa posla k'o za lokume rezat' pa sve ponovo, pa onda bilo malo pokrupno, al' mi se ne dade treci put' razvijati...
- wewa
#13894 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ja im ne bih zahaterila format
fala
fala
- pukepuke
#13895 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Gusta juha od povrća

Pečenje, riža s povrćem zapečena u masnoći od mesa

Pečenje, riža s povrćem zapečena u masnoći od mesa

- hadzinicasa
- manekenka u penziji
#13897 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Hadžinice, mogu li ja klepe zalediti kada ih napunim?
Hoće li to ista valjati? Sve me strah da se ne zalijepe jedna za drugu.
- hadzinicasa
#13898 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
mogu. ja uvijek napravim vise pa zaledim par porcija. stavi ih ovako prvo na pleh posut brasnom neka se malo osuse (gdje se dodiruju pobrasni da se ne zalijepe) i kad ih slazes u kesice - polozi kesicu na pult pa ih slazi jednu do druge i onda isto tako prenesi u zamrzivac. manje i mjesta zauzimaju. poslije kad se zalede, mozes ih premjestiti. i kad kuhas zaledjene, nema potrebe odmrzavati.manekenka u penziji wrote:Hadžinice, mogu li ja klepe zalediti kada ih napunim?
ako nisam dobro objasnila odo s kesicama, uslikam kuci.
- wewa
- manekenka u penziji
#13900 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
hadzinicasa wrote:mogu. ja uvijek napravim vise pa zaledim par porcija. stavi ih ovako prvo na pleh posut brasnom neka se malo osuse (gdje se dodiruju pobrasni da se ne zalijepe) i kad ih slazes u kesice - polozi kesicu na pult pa ih slazi jednu do druge i onda isto tako prenesi u zamrzivac. manje i mjesta zauzimaju. poslije kad se zalede, mozes ih premjestiti. i kad kuhas zaledjene, nema potrebe odmrzavati.manekenka u penziji wrote:Hadžinice, mogu li ja klepe zalediti kada ih napunim?
ako nisam dobro objasnila odo s kesicama, uslikam kuci.
Sve sam skontala, idem u masovnu proizvodnju
Ja ih mnogo volim ali su peglativne za napraviti. Ovako ću si uštediti dosta vremena a imam skoro pa brzinski ručak spreman u zamrzivaču.
Hvala!