FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#13876 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Bolji je ovaj klip :-)

Kakva igracina je ovaj Iniesta :shock: sa loptom sve zna, zakljuca je kod sebe kao što rece kolega, ovo su potezi pravog velemajstora fudbala kao nekad Zidanea ili Bergkampa...samo ima tu nesrecu da igra pored Messia i Xavia u cijoj je sjeni :roll: da igra u bilo kojem drugom timu, bio bi mnogo veca zvijezda.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#13877 Re: FC Barcelona

Post by odesveuhonduras »

Iniesta je zmaj, ne vjerujem da će se ikad više dogoditi da u jednoj ekipi igraju tri igrača Messieve, Xavieve injegove kvalitete
ultima_palabra

#13878 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Za mene Iniesta nije u sjeni Xavija... Xavi diriguje igrom tima, održava ritam pasovima... naravno, nije to lako, ali Iniesta se mora zabijati među igrače, ulaziti pred protivnički 16erac i iz najveće gužve dijeliti asistencije ili šutirati. Teži posao, po meni.

Čudo od igrača... Zidane je imao bolji šut i neke liderske kvalitete, u svemu ostalom mu Iniesta može parirati.
sumirprimus

#13879 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

nako izgleda melanholicno ko nekad mihael stih, onaj teniser,ladan ko spricer,blijed ko kiseli kupus :D
al na terenu guja...reko bi covjek ne zna se `ljeba najest,kad ono... :D
mada mislim da zna pocesto napravit potez vise,kad ocekujes da je pukne,on jos jednom tisne,pa u stranu... :roll:
skenderija04

#13880 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Nastavljaju se spekulacije o " Balkanizaciji" Barcelone. Nakon Mandzukica i Corluke , danas AS spominje Subotica.
veljaca

#13881 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Image

:thumbup:
sumirprimus

#13882 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

skenderija04 wrote:Nastavljaju se spekulacije o " Balkanizaciji" Barcelone. Nakon Mandzukica i Corluke , danas AS spominje Subotica.
stim da ja ne vidim kako se i jedan od njih uklapa u igru barce,al et...
dok neko ne potpise sve je rekla kazala...
skenderija04

#13883 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

sumirprimus wrote:
skenderija04 wrote:Nastavljaju se spekulacije o " Balkanizaciji" Barcelone. Nakon Mandzukica i Corluke , danas AS spominje Subotica.
stim da ja ne vidim kako se i jedan od njih uklapa u igru barce,al et...
dok neko ne potpise sve je rekla kazala...
Nema para a moras pojacati odbranu. Zato izlaze ova imena.
sumirprimus

#13884 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

nista onda trazit od arsenala vermalena,od njih ko nije trazio nije ni dobio pa kako god :lol:
sala mala :D
motorola01

#13885 Re: FC Barcelona

Post by motorola01 »

Ma Barsa ako ne dovede jedno ili dva kvalitetna imena u odbrani iza kojih stoje utakmice i utakmice na vrhunskom nivou, onda se moze slobodno reci da je doslo vrijeme da RM nastavi zapoceti niz. Sve ostalo sto dovedu, a nije poznato ime, daje RM za pravo da kazu da su bolji od katalonaca.

Znaci njima trebaju samo provjerena imena x 2 i RM moze da ga bali ;-)
xaviesta

#13886 Re: FC Barcelona

Post by xaviesta »

mislim da bi jan vertongen bio odlicno rjesenje u odbrani.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#13887 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Prvi izbor će sigurno biti Mascherano/Pique/Puyol... Treba još neko ko može komotno u to društvo. Dakle, ne kupuje se 100% starter...
LSD

#13888 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Entropio wrote:Prvi izbor će sigurno biti Mascherano/Pique/Puyol... Treba još neko ko može komotno u to društvo. Dakle, ne kupuje se 100% starter...
Taj prvi izbor je loš, što se i pokazalo prošle sezone...Puyol je svakim danom sve stariji, a i gubi na brzini, plus što ga ozljede sve češće napadaju... Mascherano znamo svi da nije stoper vec DM, dakle silom prilika je tamo igrao....Barca mora dovesti barem jednog kvalitetnog stopera svjetske klase da bi mogla opet jurišati na trofeje (to je minimum, a zapravo treba dva)....ako ce dovoditi nekakve anonimuse tipa Botia ili Vertogen ,neka se u startu halale prvo sa Primerom, a odnda i redom sa ostalim frontovima.
Valjda im je prošla sezone otvorila oci da skontaju da odbrana glavni problem...i ono malo šansi što protivnik napravi- oni nisu u stanju riješiti i odbraniti...nedopustivo je da ih Čelzi izbacuje iz polufinala LP iz svega 2-3 šuta/prilike u dva meca :shock: to ozbiljan tim sa ozbiljnom odbranom sebi ne dopušta.
skenderija04

#13889 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Entropio wrote:Prvi izbor će sigurno biti Mascherano/Pique/Puyol... Treba još neko ko može komotno u to društvo. Dakle, ne kupuje se 100% starter...
Ako niko ne ode para neeeeeema. 12-15 miliona Jordi Alba i sto ostane 15-20 za odbrambenog igraca. Za te pare i ne mozes dovesti ekstra klasu. Napadac ne dolazi kako je rekao Vilanova, znaci i ove godine dvojica novih.Barca ima igrace ali ako povrede budu ucestale kao prosle godine, bice cupavo. Dobro je da juznoamerikanci odmaraju,nema africkog kupa,ne ide sa na daleke turneje. Ko god da dodje dobro dosao. Ove godine prelazni rok bar sto se Barcelone tice, potpuno je nezanimljiv.
Entropio

#13890 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

LSD wrote:
Taj prvi izbor je loš, što se i pokazalo prošle sezone...Puyol je svakim danom sve stariji, a i gubi na brzini, plus što ga ozljede sve češće napadaju... Mascherano znamo svi da nije stoper vec DM, dakle silom prilika je tamo igrao....Barca mora dovesti barem jednog kvalitetnog stopera svjetske klase da bi mogla opet jurišati na trofeje (to je minimum, a zapravo treba dva)....ako ce dovoditi nekakve anonimuse tipa Botia ili Vertogen ,neka se u startu halale prvo sa Primerom, a odnda i redom sa ostalim frontovima.
Valjda im je prošla sezone otvorila oci da skontaju da odbrana glavni problem...i ono malo šansi što protivnik napravi- oni nisu u stanju riješiti i odbraniti...nedopustivo je da ih Čelzi izbacuje iz polufinala LP iz svega 2-3 šuta/prilike u dva meca :shock: to ozbiljan tim sa ozbiljnom odbranom sebi ne dopušta.
Mascherano je prerastao u vrhunskog štopera i što se mene tiče ima zacementirano mjesto u prvom sastavu. Ne postoji bolji štoper od njega, a da ne košta preko 40m. Na drugom štoperskom mjestu se mogu mijenjati Pique i Puyol, a taj neko četvrti se može ubacivati po potrebi.

To što je Chelsea zabio te golove je krivica odbrane? Daj... Pa pogledaj samo onaj zadnji gol Torresa... Kompletna ekipa Barce (osim Valdesa) je bila ispred gola Chelsea po naredbi Guardiole. Ne možeš očekivati da to odbrane.

I ja bih doveo nekog vrhunskog CB-a, ali to je nemoguće zbog nedostatka para.
LSD

#13891 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Samo kažem da napad i vezu ne treba dirati, to je sve odlicno selektirano i popunjeno...odbrana se treba pojacati obavezno....a i kakvog rezervnog golmana dovesti za Kupa jer Pinto je zaista loš ,pošto Barca tradicionalno fura tu politiku da rezervni golman brani u Kupu (po meni nidje veze furka ali eto 8-) )...Pinto ne uljeva nimalo povjerenja, a ni godine mu nisu saveznik...ne znam ima li kakav mladi golman u B timu :roll:
Entropio

#13892 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

LSD wrote:Samo kažem da napad i vezu ne treba dirati, to je sve odlicno selektirano i popunjeno...odbrana se treba pojacati obavezno....a i kakvog rezervnog golmana dovesti za Kupa jer Pinto je zaista loš (pošto Barca tradicionalno fura tu politiku da rezervni golman brani u Kupu, po meni nidje veze furka ali eto 8-) )...Pinto ne uljeva nimalo povjerenja, a ni godine mu nisu saveznik...ne znam ima li kakav mladi golman u B timu :roll:
Pa Pinto je obnovio ugovor na još jednu godinu... To je pokazatelj da mu vjeruju. Inače, nedavno je klub napustio dosadašnji trener golmana Unzue zbog navodnih nesuglasica sa Valdesom.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#13893 Re: FC Barcelona

Subotić je dobar igrač, ne vjerujem doduše da će ove godine iz Dortmunda ali ako nastavi ovako igrati neće dugo ni tamo.

Onog Vertonghena sve nešto hvale ali da je tako sigurna kvaliteta ne vjerujem da ne bi još klubova bilo zaunteresovano za njega. Arsenal se haman više nine spominje, ostao tottenham samo, a i to mi jenešto usporilo, ne da se Levy baš navući da istrese više od par miliona
LSD

#13894 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Barca nema love za Javi Martineza (zapravo Rosell ne da toliko) - šteta... s druge strane, Bayern ce isrtesti gutu na hastal i dovesti momka koji je jedan od najboljih mladih defanzivaca trenutno u svijetu....momak je zvijer od igraca, 23 godine, može igrati i na stoperu (što je zapravo i igrao citavu zadnju sezonu kod Bielse) i DM-u što igrao par godina ranije, a i na CM-u po potrebi... tehnika ne vrlo dobra - vec odlicna za defanzivca.
odesveuhonduras

#13895 Re: FC Barcelona

ipak 40-ak miliona nisu male pare, nisam ga gledao u previše utakmica, a u ono što jesam, nije mi opravdao toliku cifru
todd_smith

#13896 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

Glavni razlog sto ce Barca rado platiti te pare za Martineza je to sto je mlad i adaptiran na 4-5 razlicitih pozicija
odesveuhonduras

#13897 Re: FC Barcelona

todd_smith wrote:Glavni razlog sto ce Barca rado platiti te pare za Martineza je to sto je mlad i adaptiran na 4-5 razlicitih pozicija
ne vjerujem da će barca platiti te pare
todd_smith

#13898 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

prije ce 40 miliona dati za Martineza nego za Thiaga Silvu
odesveuhonduras

#13899 Re: FC Barcelona

neće ni za jednog, ni za drugog :D
Entropio

#13900 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Manzano (sports director Cornella): "Alba to Barça is done deal, details will be revealed after Euro. We'll get a lot of money." [via sport] (Cornella is Jordi Alba's former club, they will get a percentage (presumably 5-10%) of the transfer fee if he's sold by Valencia)

Ja nisam nešto oduševljen. Adriano mi se čini bolji od Albe. Samo je Adriano sklon povredama...
Post Reply