Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kakva igracina je ovaj Iniesta sa loptom sve zna, zakljuca je kod sebe kao što rece kolega, ovo su potezi pravog velemajstora fudbala kao nekad Zidanea ili Bergkampa...samo ima tu nesrecu da igra pored Messia i Xavia u cijoj je sjeni da igra u bilo kojem drugom timu, bio bi mnogo veca zvijezda.
Za mene Iniesta nije u sjeni Xavija... Xavi diriguje igrom tima, održava ritam pasovima... naravno, nije to lako, ali Iniesta se mora zabijati među igrače, ulaziti pred protivnički 16erac i iz najveće gužve dijeliti asistencije ili šutirati. Teži posao, po meni.
Čudo od igrača... Zidane je imao bolji šut i neke liderske kvalitete, u svemu ostalom mu Iniesta može parirati.
nako izgleda melanholicno ko nekad mihael stih, onaj teniser,ladan ko spricer,blijed ko kiseli kupus
al na terenu guja...reko bi covjek ne zna se `ljeba najest,kad ono...
mada mislim da zna pocesto napravit potez vise,kad ocekujes da je pukne,on jos jednom tisne,pa u stranu...
Ma Barsa ako ne dovede jedno ili dva kvalitetna imena u odbrani iza kojih stoje utakmice i utakmice na vrhunskom nivou, onda se moze slobodno reci da je doslo vrijeme da RM nastavi zapoceti niz. Sve ostalo sto dovedu, a nije poznato ime, daje RM za pravo da kazu da su bolji od katalonaca.
Znaci njima trebaju samo provjerena imena x 2 i RM moze da ga bali
Entropio wrote:Prvi izbor će sigurno biti Mascherano/Pique/Puyol... Treba još neko ko može komotno u to društvo. Dakle, ne kupuje se 100% starter...
Taj prvi izbor je loš, što se i pokazalo prošle sezone...Puyol je svakim danom sve stariji, a i gubi na brzini, plus što ga ozljede sve češće napadaju... Mascherano znamo svi da nije stoper vec DM, dakle silom prilika je tamo igrao....Barca mora dovesti barem jednog kvalitetnog stopera svjetske klase da bi mogla opet jurišati na trofeje (to je minimum, a zapravo treba dva)....ako ce dovoditi nekakve anonimuse tipa Botia ili Vertogen ,neka se u startu halale prvo sa Primerom, a odnda i redom sa ostalim frontovima.
Valjda im je prošla sezone otvorila oci da skontaju da odbrana glavni problem...i ono malo šansi što protivnik napravi- oni nisu u stanju riješiti i odbraniti...nedopustivo je da ih Čelzi izbacuje iz polufinala LP iz svega 2-3 šuta/prilike u dva meca to ozbiljan tim sa ozbiljnom odbranom sebi ne dopušta.
Entropio wrote:Prvi izbor će sigurno biti Mascherano/Pique/Puyol... Treba još neko ko može komotno u to društvo. Dakle, ne kupuje se 100% starter...
Ako niko ne ode para neeeeeema. 12-15 miliona Jordi Alba i sto ostane 15-20 za odbrambenog igraca. Za te pare i ne mozes dovesti ekstra klasu. Napadac ne dolazi kako je rekao Vilanova, znaci i ove godine dvojica novih.Barca ima igrace ali ako povrede budu ucestale kao prosle godine, bice cupavo. Dobro je da juznoamerikanci odmaraju,nema africkog kupa,ne ide sa na daleke turneje. Ko god da dodje dobro dosao. Ove godine prelazni rok bar sto se Barcelone tice, potpuno je nezanimljiv.
Taj prvi izbor je loš, što se i pokazalo prošle sezone...Puyol je svakim danom sve stariji, a i gubi na brzini, plus što ga ozljede sve češće napadaju... Mascherano znamo svi da nije stoper vec DM, dakle silom prilika je tamo igrao....Barca mora dovesti barem jednog kvalitetnog stopera svjetske klase da bi mogla opet jurišati na trofeje (to je minimum, a zapravo treba dva)....ako ce dovoditi nekakve anonimuse tipa Botia ili Vertogen ,neka se u startu halale prvo sa Primerom, a odnda i redom sa ostalim frontovima.
Valjda im je prošla sezone otvorila oci da skontaju da odbrana glavni problem...i ono malo šansi što protivnik napravi- oni nisu u stanju riješiti i odbraniti...nedopustivo je da ih Čelzi izbacuje iz polufinala LP iz svega 2-3 šuta/prilike u dva meca to ozbiljan tim sa ozbiljnom odbranom sebi ne dopušta.
Mascherano je prerastao u vrhunskog štopera i što se mene tiče ima zacementirano mjesto u prvom sastavu. Ne postoji bolji štoper od njega, a da ne košta preko 40m. Na drugom štoperskom mjestu se mogu mijenjati Pique i Puyol, a taj neko četvrti se može ubacivati po potrebi.
To što je Chelsea zabio te golove je krivica odbrane? Daj... Pa pogledaj samo onaj zadnji gol Torresa... Kompletna ekipa Barce (osim Valdesa) je bila ispred gola Chelsea po naredbi Guardiole. Ne možeš očekivati da to odbrane.
I ja bih doveo nekog vrhunskog CB-a, ali to je nemoguće zbog nedostatka para.
Samo kažem da napad i vezu ne treba dirati, to je sve odlicno selektirano i popunjeno...odbrana se treba pojacati obavezno....a i kakvog rezervnog golmana dovesti za Kupa jer Pinto je zaista loš ,pošto Barca tradicionalno fura tu politiku da rezervni golman brani u Kupu (po meni nidje veze furka ali eto )...Pinto ne uljeva nimalo povjerenja, a ni godine mu nisu saveznik...ne znam ima li kakav mladi golman u B timu
LSD wrote:Samo kažem da napad i vezu ne treba dirati, to je sve odlicno selektirano i popunjeno...odbrana se treba pojacati obavezno....a i kakvog rezervnog golmana dovesti za Kupa jer Pinto je zaista loš (pošto Barca tradicionalno fura tu politiku da rezervni golman brani u Kupu, po meni nidje veze furka ali eto )...Pinto ne uljeva nimalo povjerenja, a ni godine mu nisu saveznik...ne znam ima li kakav mladi golman u B timu
Pa Pinto je obnovio ugovor na još jednu godinu... To je pokazatelj da mu vjeruju. Inače, nedavno je klub napustio dosadašnji trener golmana Unzue zbog navodnih nesuglasica sa Valdesom.
Subotić je dobar igrač, ne vjerujem doduše da će ove godine iz Dortmunda ali ako nastavi ovako igrati neće dugo ni tamo.
Onog Vertonghena sve nešto hvale ali da je tako sigurna kvaliteta ne vjerujem da ne bi još klubova bilo zaunteresovano za njega. Arsenal se haman više nine spominje, ostao tottenham samo, a i to mi jenešto usporilo, ne da se Levy baš navući da istrese više od par miliona
Barca nema love za Javi Martineza (zapravo Rosell ne da toliko) - šteta... s druge strane, Bayern ce isrtesti gutu na hastal i dovesti momka koji je jedan od najboljih mladih defanzivaca trenutno u svijetu....momak je zvijer od igraca, 23 godine, može igrati i na stoperu (što je zapravo i igrao citavu zadnju sezonu kod Bielse) i DM-u što igrao par godina ranije, a i na CM-u po potrebi... tehnika ne vrlo dobra - vec odlicna za defanzivca.
Manzano (sports director Cornella): "Alba to Barça is done deal, details will be revealed after Euro. We'll get a lot of money." [via sport] (Cornella is Jordi Alba's former club, they will get a percentage (presumably 5-10%) of the transfer fee if he's sold by Valencia)
Ja nisam nešto oduševljen. Adriano mi se čini bolji od Albe. Samo je Adriano sklon povredama...