SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#13876 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

boracha wrote:je li to onaj sto su glumice ispadale sa bijelim ispod ociju na slikama :D
jeste, to je taj.
ali samo kad blic udari :P
fakat je dobar, ali ja sam losa sa ovim puderastim/praskastim stvarima pa ga nisam ni stavljala.
terremoto

#13877 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by terremoto »

Michun wrote:
boracha wrote:je li to onaj sto su glumice ispadale sa bijelim ispod ociju na slikama :D
jeste, to je taj.
ali samo kad blic udari :P
fakat je dobar, ali ja sam losa sa ovim puderastim/praskastim stvarima pa ga nisam ni stavljala.
Ja ga koristim,odlican je :thumbup:
BadSanta

#13878 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BadSanta »

(hvala na prijašnjim odgovorima)
Neka preporuka za nude olovku za usne, ali da ne ide na roskasto nego smeđe?
leptiric_301

#13879 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by leptiric_301 »

Dali se neko bavi prodajom AVON kozmetike da mi kaze jel ima neku korist od tog mislim dobijel pare od popusta jer ja nista ne dobivam ono na 0 sam plizz da mi se neko javi makar u poruku ako ovdje ova tema ne moze...unaprijed hvala :? :?
nera18

#13880 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

leptiric_301 wrote:Dali se neko bavi prodajom AVON kozmetike da mi kaze jel ima neku korist od tog mislim dobijel pare od popusta jer ja nista ne dobivam ono na 0 sam plizz da mi se neko javi makar u poruku ako ovdje ova tema ne moze...unaprijed hvala :? :?
ne shvatam, kakve pare od popusta...javi se na pp objasnim ti kako i sta... ako vec nije tvoj lider
leptiric_301

#13881 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by leptiric_301 »

nera18 wrote:
leptiric_301 wrote:Dali se neko bavi prodajom AVON kozmetike da mi kaze jel ima neku korist od tog mislim dobijel pare od popusta jer ja nista ne dobivam ono na 0 sam plizz da mi se neko javi makar u poruku ako ovdje ova tema ne moze...unaprijed hvala :? :?
ne shvatam, kakve pare od popusta...javi se na pp objasnim ti kako i sta... ako vec nije tvoj lider

eto poslala sam ti poruku nadam se da razumijes o cemu pricam... :roll:
nera18

#13882 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

leptiric_301 wrote:
nera18 wrote:

eto poslala sam ti poruku nadam se da razumijes o cemu pricam... :roll:
nemoj ti eni da kruzis okicama zato sto si neupucena :))))
imas pp, ako bude nesto trebalo, javni se 8-)
maja82

#13883 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maja82 »

mmiirreellaa wrote:
maja82 wrote:
Jed1217 wrote:Gdje cu kod nas naći stipple brush i je li imao neko iskustva sa Artdeco kistovima, pošto su oko 30ak maraka ne bih baš da se zalijećem
Hvala :)
I mene ovo zanima :) i da li je neko probao Deborah kist za tečni puder ? http://www.deborahmilano.com/en/prodott ... tion-brush

jesam ja i da budem iskrena nisam nesto pretjerano odusevljena, ali za te pare nisam ni ocekivala nista bolje.
e hvala na odgovoru :) nisam ja koristila jos nikakve kistove pa su mi se oni učinili jeftini za probat
nera18

#13884 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

veze s vezom wrote:ja sam dobila ovaj i prezadovoljna sam
Image
elfove cetke opravdavaju cijenu duplo vise
mmiirreellaa

#13885 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mmiirreellaa »

prije 7 dana sam narucila kozmetiku iz MUA-e, koliko dugo ste vi cekale da vam dodje narudzba?
hvala curke :-D
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#13886 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by de facto. »

Cure ima li koja dobra duša da mi objasni namjenu i primjenu Purete Thermale 3 in 1 od Vichy-a?
Dobila sam od mame komplet Vichy kozmetike,ali ne kapiram za šta i kako koristiti ovu termalnu vodu,jer ju nisam nikad koristila.Ostalo se razumijem,kremica,puder,šampon i sl. :D
Hvala :oops1:
Last edited by de facto. on 16/05/2013 17:41, edited 1 time in total.
_EMA_

#13887 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

mmiirreellaa wrote:prije 7 dana sam narucila kozmetiku iz MUA-e, koliko dugo ste vi cekale da vam dodje narudzba?
Meni je paketic sa MUA stigao za 7 radnih dana... :)
sary

#13888 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sary »

Žene pomagajte!!!
Kako mi ni jedna sjena ne moze opstati na kapcima duze sat vremena, citajuci recenzije kupila sam toliko hvaljenu Art deco bazu. Staviljam je vec par dana ali sem sto traje sat dva duze nema nekih posebnih pomaka. E sada, mozda je ne nanosim pravilno :sad: . Znam da se nanosi u tankom sloju, da li treba cekati da se osuši i koliko ili treba odmah nanijeti sjenu?????
delirium.sa

#13889 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by delirium.sa »

mmiirreellaa wrote:prije 7 dana sam narucila kozmetiku iz MUA-e, koliko dugo ste vi cekale da vam dodje narudzba?
Ako su neke akcije može i do 20 dana potrajati
Michun

#13890 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

sary wrote:Žene pomagajte!!!
Kako mi ni jedna sjena ne moze opstati na kapcima duze sat vremena, citajuci recenzije kupila sam toliko hvaljenu Art deco bazu. Staviljam je vec par dana ali sem sto traje sat dva duze nema nekih posebnih pomaka. E sada, mozda je ne nanosim pravilno :sad: . Znam da se nanosi u tankom sloju, da li treba cekati da se osuši i koliko ili treba odmah nanijeti sjenu?????
Nisi jedina, ni meni ne odgovara.
Ja sam sebi nabavila too faced podlogu za sjene. Ta je odlicna.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#13891 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

http://www.ebay.com/itm/390519140148?ss ... 1439.l2649 citala sam silne pohvale o njoj i nedavno sam imala priliku da je isprobam

Najbolja od svih koje sam probala do sada, pa i art deco
:thumbup:
BJB

#13892 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ako kad stavljate podlogu predjete cetkom po kapcima, onda ce vam se sjena sigurno skupiti i sa Art deco podlogom..
Potrosila sam sigurno 5-6 Artdeco podloga, znam o cemu pricam..Na kapke nista osim podloge prije sjene..Probala sam i Stila bazu, trenutno trosim UD primer potion, koji je odlican, ali kako imam masnu kozu, ako imalo podloge dospije na njih, opet se skupi sjena..Jedva cekam da potrosim ova dva da isprobam Too Faced. :D
Michun

#13893 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

ladyblue18 wrote:http://www.ebay.com/itm/390519140148?ss ... 1439.l2649 citala sam silne pohvale o njoj i nedavno sam imala priliku da je isprobam

Najbolja od svih koje sam probala do sada, pa i art deco
:thumbup:
Koreja i Japan imaju super proizvode.
delirium.sa

#13894 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by delirium.sa »

Avon baza je bolja od Artdeco, a MUA baza je ista kao UD, samo bez šljokica :)
Lounge Act

#13895 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

ima li ko da je probao avene toniranu kremu?
kakva je u odnosu na pudere?

Image
mishkina

#13896 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mishkina »

Lounge Act, ovo na slici nije tonirana krema, samo krema za lice s visokim faktorom. Koliko ja znam, Avene nema tonirane kreme, samo tecne i kompaktne pudere. Ja igrom slucaja koristim ovu kremu ljeti za suncanje, meni pomaze s alergijom na sunce. Nije za dnevnu kremu, ako to trazis onda ti je bolja Hydrance Optimale sa zastitnim faktorom 20. Sto se tice pudera, koristim i njega, i meni je super. Jako je lagan i nije jako pigmentiran, sto meni super odgovara za dnevnu varijantu, a sadrzi i zastitni faktor.
Lounge Act

#13897 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

mishkina wrote:Lounge Act, ovo na slici nije tonirana krema, samo krema za lice s visokim faktorom. Koliko ja znam, Avene nema tonirane kreme, samo tecne i kompaktne pudere. Ja igrom slucaja koristim ovu kremu ljeti za suncanje, meni pomaze s alergijom na sunce. Nije za dnevnu kremu, ako to trazis onda ti je bolja Hydrance Optimale sa zastitnim faktorom 20. Sto se tice pudera, koristim i njega, i meni je super. Jako je lagan i nije jako pigmentiran, sto meni super odgovara za dnevnu varijantu, a sadrzi i zastitni faktor.
Ja je slucajno nasla na netu, nisam ni ja znala da postoji, zvala sam apoteku i imaju je, kosta 32 KM kod nas
http://www.eau-thermale-avene.com.hr/av ... rana-krema
a hydrance optimale riche je najbolja krema koju sam ikad koristila samo kad sam trazila nemaju sa zastitnim faktorom nego onu obicnu bez zastitnog faktora pa bi mi preko ljeta ova dobro dosla, a cijenom su blizu
koji puder koristis, nisam do sad uzimala njihove pudere pa oko tog nemam iskustva
mishkina

#13898 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mishkina »

Wow, ni ja nisam znala da postoji! :) Jos uvijek imam kremu sa faktorom 50, i po teksturi mi uopste nije za dnevnu kremu, bas je krema za suncanje. U principu, sto je veci faktor, to je krema nekako masnija. Ako kupis i probas, obavezno javi utiske!

Ja koristim ovaj puder:
http://www.eau-thermale-avene.com.hr/ko ... uci-puderi

Hydrance Optimale sa faktorom 20 imas skoro u svakoj apoteci, ja sam svoju kupila u BBI. Ovaj puder je lagan, tako da ga koristim preko kreme, i super je. Mislim da su njihovi kompaktni puderi malo vise za prekrivanje, tj. imaju vecu kolicinu pigmenta.
Lounge Act

#13899 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

hvala puno mishkina :kiss:
znam da su te kreme dosta masnije, ali se nadam da bi ta odgovarala mojoj kozi koja je toliko suha da se peruta. ona obicna krema sa tim faktorom mi jest ipak bila premasna za lice, probala sam je jednom kad su mi je dali kao tester uz kupovinu drugih avene proizvoda, sad sam pitala imaju li za ovu tester i kazu da nema, navodno ocekuju da dodje. ne znam jos da li da je kupujem ili ne, ako kupim svakako javim utiske :)
mmiirreellaa

#13900 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mmiirreellaa »

_EMA_ wrote:
Meni je paketic sa MUA stigao za 7 radnih dana... :)
ja sam narucila paket u prosli petak, mislim da nije bila nikakva akcija i jos uvijek nije stigao... hajde nadam se da ce stici do kraja sedmice :))
Post Reply