Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- madner
#13876 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Golden je jer je propaganda, kao sto rece autor, mogu svake dvije godine tako se praviti da imaju problem. Dupli Pinokio.
Da 4%, ne 5%.
Pa ne mozes porediti kruske i jabuke i reci nije ista zarada. Ako bi bila zaista diskriminacija na osnovu spola, bilo bi svejedno da li su neudate ili udate. Ali ako je razlika 4% kada su neudate, onda je tih 19% do licnog izbora, odnosno posljedica udaje. Nema tog zakona koji bi mogao to rjesiti, niti je do zlih muskaraca.
4% se moze objasniti bez problema sa IQ distribucijom izmedju spolova, ali recimo cak i da nije tako i da je to stvarno do diskriminacije. Opet nije posten argument.
Dakle da kaze, nema neke diskriminacije prema zenama na radnom mjestu, dosli smo do tacke gdje je dosta posteno, ali udaja i djeca imaju veliki uticaj i smatram da bi trebali imati manji to bi bilo ok. Onda mozemo mozda pricati o tome da li se drzava treba uplitati u to i kako. Ovako, 77% i to je sramota a ne moze se nista uraditi (jer smo vec na 96%) samo stvara jaz bez da nudi rjesenje.
Da 4%, ne 5%.
Pa ne mozes porediti kruske i jabuke i reci nije ista zarada. Ako bi bila zaista diskriminacija na osnovu spola, bilo bi svejedno da li su neudate ili udate. Ali ako je razlika 4% kada su neudate, onda je tih 19% do licnog izbora, odnosno posljedica udaje. Nema tog zakona koji bi mogao to rjesiti, niti je do zlih muskaraca.
4% se moze objasniti bez problema sa IQ distribucijom izmedju spolova, ali recimo cak i da nije tako i da je to stvarno do diskriminacije. Opet nije posten argument.
Dakle da kaze, nema neke diskriminacije prema zenama na radnom mjestu, dosli smo do tacke gdje je dosta posteno, ali udaja i djeca imaju veliki uticaj i smatram da bi trebali imati manji to bi bilo ok. Onda mozemo mozda pricati o tome da li se drzava treba uplitati u to i kako. Ovako, 77% i to je sramota a ne moze se nista uraditi (jer smo vec na 96%) samo stvara jaz bez da nudi rjesenje.
-
Fudo387
#13877 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
De se ti nama javi, da znamo hocemo li poceti skupljati za kauciju ili su ti fino rekli da ides kuci.GandalfSivi wrote:Jarane, prosla, nasmijala se, mahnula, sjedi bukvalno metar od mene s druge strane stakla, kad bih joj mogao (a ne mogu) prici, samo bih joj cestitao on being dignified...vivaldi wrote:ako si mangup pitaj je mozete li nakratko "discuss the bosnian problem", ali da prije toga ne kazes odakle si.GandalfSivi wrote:Nebitno, zivot je dobar, cekam kao siroce da mi sopiste da se uslikam. Vec su mi prijetili da ce me istjerati, vidjet cemo...
bas me zanima da li bi se postidila ili ti opalila samar.
- jeza u ledja
#13878 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Upravo sad intervjuisemo zenu za posao.
Javicu se poslije.
-
Fudo387
#13879 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kolke su joj IQ?jeza u ledja wrote:Upravo sad intervjuisemo zenu za posao.Javicu se poslije.
- mO k3
#13880 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ajajjajaj ......
- GandalfSivi
#13881 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Moze zena zasjesti u pm. Napismo se posteno cekajuci i na kraju skontah da nisam vise reprezentibilan, pa se dostojanstveno dokotrljah kuciFudo387 wrote:
De se ti nama javi, da znamo hocemo li poceti skupljati za kauciju ili su ti fino rekli da ides kuci.
A i ko pocinje piti u dva popodne, kuda ide ovaj svijet...
-
Fudo387
#13882 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Uh, dobro je.GandalfSivi wrote:Moze zena zasjesti u pm. Napismo se posteno cekajuci i na kraju skontah da nisam vise reprezentibilan, pa se dostojanstveno dokotrljah kuciFudo387 wrote:
De se ti nama javi, da znamo hocemo li poceti skupljati za kauciju ili su ti fino rekli da ides kuci.
A i ko pocinje piti u dva popodne, kuda ide ovaj svijet...
Sto, dva popodne je taman. Ma nek’ si malo odmorio, sta fali.
- ioannes
#13883 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
mogu li u americi svi napredovati?jeza u ledja wrote:De pricaj nam malo o tome.ioannes wrote:imate priču svaka vam čast...
"amerika je zemlja gdje svako može napredovati"
može svako, ali ne mogu svi.
znam.... to je intelektualno teško svariti.![]()
Ti znas, mi ne znamo.
Jos cekamo da objasnis ljudima kako je u Bosni manje nepravdi nego u Cemerici.
-
jefferson
#13884 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naravno da mogu. Samo je pitanje s koje tacke napredujes.ioannes wrote:mogu li u americi svi napredovati?jeza u ledja wrote:De pricaj nam malo o tome.ioannes wrote:imate priču svaka vam čast...
Ti znas, mi ne znamo.
takodje uzmi u obzir da je ovo stalna diskusija u Americi. O ovim stvarima se ne diskutuje u recimo Svicarskoj. Tu vec vade krv da vide porjeklo. To je razlika izmedju Amerike i stare kucke. Stara kucka drzi probleme pod tepihom koji nerijetko izadju na vidjelo (Poljska, Madjarska, referendum oko dzamija u svicarskoj itd.). Tako da treba da se razumijemo da dok Amerika ima brdo svojih problema, o njima se itekako prica. U Evropi je sve OK, za sve, dok je krv plava.
-
Fudo387
#13885 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne mogu.ioannes wrote:mogu li u americi svi napredovati?jeza u ledja wrote:De pricaj nam malo o tome.ioannes wrote:imate priču svaka vam čast...
Ti znas, mi ne znamo.
Ima karantin, za bijele, crne, zute, crvene.
Onda izvode jedno po jedno, ti’s napredovati, ti ne’s.
Ako si crn odmah te sikirom opale, ti ne’s nikako.
- ioannes
#13886 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
naravno da ne mogu svi napredovati... ali za to može svako. 
- madner
- jeza u ledja
#13888 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naravno da nije svejedno je li udata ili ne. To i brojke govore i to je jedan od glavnih problema. U stvari, ne toliko udavanje koliko radjanje djece i odgajanje prvih godinu dana. Uradi tako za 2 djeteta, znaci trudnicko, pa porodjaj i onda poslije, to ti je bar 2 godine zivota sa fokusom na nesto van karijere, i to u krucijalnim godinama. Uostalom i sam to govoris.madner wrote:Golden je jer je propaganda, kao sto rece autor, mogu svake dvije godine tako se praviti da imaju problem. Dupli Pinokio.
Da 4%, ne 5%.
Nije pitanje samo drzave, vec drustva.
I jeste propaganda, to smmo vec ustanovili, no to iznosenje podatka kojeg je Obama naveo cini netacnim. No nuanse odgovora sigurno ne mijenjaju sustinu - a to je da su zene manje placene za isti posao. Kao sto je clanak kojeg si ti naveo i potvrdio.
I dalje mi je nejasna poveznica IQ sa pricom oko prava zena?
- jeza u ledja
#13889 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jedno je sigurno, ako si glup - nazadovaces.ioannes wrote:
mogu li u americi svi napredovati?
- ioannes
#13890 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ma pusti to...jeza u ledja wrote:Jedno je sigurno, ako si glup - nazadovaces.ioannes wrote:
ja govorim o kapitalističkoj mantri tipa : ako si vrijedan, možeš sve uspjeti.
to sistematski nije moguće... pogotovo ne u imperiji
-
Fudo387
#13891 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naravno da mozes, skola, rad, trud, odricanje, i samo je nebo granica, bar sto se imperije tice.ioannes wrote:ma pusti to...jeza u ledja wrote:Jedno je sigurno, ako si glup - nazadovaces.ioannes wrote:
Doduse, vazda mozes u neki slobodarski i napredniji sistem, recimo kod putina, niko ti ne brani.
- ioannes
#13892 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
suština pajdo... suština
da probam opet.
može li svako postati milioner?
da probam opet.
- jeza u ledja
#13893 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ako si vrijedan i pametan, nije ti garantovano da ces uspjeti, ali su ti sanse drasticno vece. Nije to tako komplikovano.ioannes wrote:ma pusti to...jeza u ledja wrote:Jedno je sigurno, ako si glup - nazadovaces.ioannes wrote:
U nekim drugim sistemima, nagradjuje se nesto drugo, a cesto ti cinjenica da si vrijedan i pametan moze znaciti i da ces najebati.
Sta ti vrijedi pamet i rad, da ne kazem postenje, to ti nista ne znaci ako neko sutra moze doci i oduzeti ti sve.
- jeza u ledja
#13894 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne moze onaj koji je glup i koji nije vrijedan.ioannes wrote:suština pajdo... suština
da probam opet.
-
Fudo387
#13895 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Moze li se svako roditi sa qrcinom od 25 centi?ioannes wrote:suština pajdo... suština
da probam opet.
- ioannes
#13896 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
kompliciraš previšejeza u ledja wrote:Ne moze onaj koji je glup i koji nije vrijedan.ioannes wrote:suština pajdo... suština
da probam opet.
odgovor je : može
ali ne mogu svi
- Sanjarko
#13897 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni se sto se Amerike svidza ono svi smo Amerikanci. Cak su i za rase dodali Amerika pa imamo Latino I Afro Amere, kao i Nativne Amere. To Ameriku cini jakom. Amerikanizacija da se tako izrazim iako ima podjela i u Americi po svim osnovama.
Ne znam jesam li dobro objasnio na sta mislim. U Europi ne znam koliko ovoga ima. Europeizacije da se tako izrazim. A podjela puna kapa.
Ne znam jesam li dobro objasnio na sta mislim. U Europi ne znam koliko ovoga ima. Europeizacije da se tako izrazim. A podjela puna kapa.
- jeza u ledja
#13898 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Svako moze postat milioner, al ne mogu svi. Brao.ioannes wrote:kompliciraš previšejeza u ledja wrote:Ne moze onaj koji je glup i koji nije vrijedan.ioannes wrote:suština pajdo... suština
da probam opet.
odgovor je : može
ali ne mogu svi
- ioannes
#13899 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
znam da je teško skontat... al pokušaj.
kapitalistička mantra govori da svi mogu postići
dobar životni standard sa puno truda i rada.
neki mogu ali sigurno ne svi.
to u kapitalističkom sistemu nije moguće.
ko drugo tvrdi, ništa nije skonto
- Sanjarko
#13900 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa otprilike tako je. S tim sto ima dosta i zivljenja od stare slave u tom sistemu. Tj., od naslijedza.ioannes wrote:znam da je teško skontat... al pokušaj.