nije da sam neki postovaoc kifle, ali u TV suceljavanjima podere plenumasegoran16v wrote:Zato se sad Esso velicanstveni qurci, da citiram, u Toyotinom Lexusu, pola benzin pola struja!JoseMujica wrote: Kifla je multitalent, pobjednik ZMBT.a..položio 10 ispita u 13 dana....od toga na 8 dobio ocjenu 10 Jedino ga je Esso Maradona zahebao sa 10+ magistratom
PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
salihh
#13876 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
salihh
#13877 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
zato na narednim izborima paziti koga zaokruzujemo...muha_sa wrote:pun parlament glumaca, pjevaca, sportista---nema hin boljih.
- Danguba
#13878 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
kakva je razlika izmedju trenutnih parlamenata i plenuma...nikakva(estrada i jedno i drugo)
stim sto plenumasi jos ne dobijaju nista za svoj rad dok su parlamentarci(prodaju maglu) dobro placeni
PLENUMIMA do promjena
stim sto plenumasi jos ne dobijaju nista za svoj rad dok su parlamentarci(prodaju maglu) dobro placeni
PLENUMIMA do promjena
-
x_lecter
#13879 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
sto jasno pokazuje koliki smo kurac od naroda.
- Danguba
#13880 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
zar do sada nismo bili...x_lecter wrote:sto jasno pokazuje koliki smo kurac od naroda.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#13881 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
je elokventan, a i brezobrazan ko i svako sdaovče....posebno kad se na poštenje i Allaha pozivasalihh wrote:nije da sam neki postovaoc kifle, ali u TV suceljavanjima podere plenumasegoran16v wrote:Zato se sad Esso velicanstveni qurci, da citiram, u Toyotinom Lexusu, pola benzin pola struja!JoseMujica wrote: Kifla je multitalent, pobjednik ZMBT.a..položio 10 ispita u 13 dana....od toga na 8 dobio ocjenu 10 Jedino ga je Esso Maradona zahebao sa 10+ magistratom
ko je studirao zna da je ovo nemoguće bez štele i to kakve...Kiflino studiranje je očit primjer sistemske korupcije na jednom fakultetu kojeg bi u normalnoj zemlji zatvorili iste sekunde...i fakultet i vakog "naprednog" studenta...samo kod nas u SkupšĆinu
- Styling
#13882 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Meni nije jasno sta im znaci imati te diplome kad cijela carsija zna kako su ih stekli. Vjerovatno nakon skupstinskih klupa planiraju sjediti u vladi ili na celu nekog javnog preduzeca. Za drzavnu sluzbu i njihove apetite treba diploma ali je to sve suplje i steceno na prevaru. Sve te diplome bi tebalo na reviziju. Posebno one iz Travnika.JoseMujica wrote:je elokventan, a i brezobrazan ko i svako sdaovče....posebno kad se na poštenje i Allaha pozivasalihh wrote:nije da sam neki postovaoc kifle, ali u TV suceljavanjima podere plenumasegoran16v wrote:
Zato se sad Esso velicanstveni qurci, da citiram, u Toyotinom Lexusu, pola benzin pola struja!fuj
ko je studirao zna da je ovo nemoguće bez štele i to kakve...Kiflino studiranje je očit primjer sistemske korupcije na jednom fakultetu kojeg bi u normalnoj zemlji zatvorili iste sekunde...i fakultet i vakog "naprednog" studenta...samo kod nas u SkupšĆinua Partijama baš ovakvi likovi bez ikakvih skrupula i trebaju...spremno na sve i znaš koliko će te koštati
-
salihh
#13883 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ma poznata je tvoja mrznja prema svemu sto ima ikakve veze s sda...JoseMujica wrote:....
je elokventan, a i brezobrazan ko i svako sdaovče....posebno kad se na poštenje i Allaha pozivafuj
ko je studirao zna da je ovo nemoguće bez štele i to kakve...Kiflino studiranje je očit primjer sistemske korupcije na jednom fakultetu kojeg bi u normalnoj zemlji zatvorili iste sekunde...i fakultet i vakog "naprednog" studenta...samo kod nas u SkupšĆinua Partijama baš ovakvi likovi bez ikakvih skrupula i trebaju...spremno na sve i znaš koliko će te koštati
medjutim hocu reci da i takav konakovic u tv duelima djeluje 10 puta uvjerljivije od plenumasa... e sada mozes misliti kakvi su plenumasi strucnjaci...
-
Nero Histrion
#13884 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Zna li iko ko je ona zena sto je dobila batina na protestima?
Eno joj slika ne klix-u izasla.
-
goran16v
#13885 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Sto se tice kandidature Spahica, osim sto naravno nije prihvatio evo sta je izjavio:
"'Građani ne znaju šta će, pa misle da će doći „mesija“ pa će nešto obećat, a najlakše je obećati ''- zaključio je profesor Spahić. "
"'Građani ne znaju šta će, pa misle da će doći „mesija“ pa će nešto obećat, a najlakše je obećati ''- zaključio je profesor Spahić. "
- JoseMujica
#13886 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
za duel ne trebaš biti stručnjak već samo dovoljno brezobrazan....Mića Traktorista ti je najbolji primjersalihh wrote:ma poznata je tvoja mrznja prema svemu sto ima ikakve veze s sda...JoseMujica wrote:....
je elokventan, a i brezobrazan ko i svako sdaovče....posebno kad se na poštenje i Allaha pozivafuj
medjutim hocu reci da i takav konakovic u tv duelima djeluje 10 puta uvjerljivije od plenumasa... e sada mozes misliti kakvi su plenumasi strucnjaci...
i da mrzim SDA jer je to kriminalna organizacija koja je najodgovornija što živim okružen jadom, bijedom i paranojom
Last edited by JoseMujica on 04/03/2014 22:30, edited 1 time in total.
-
dreambox
#13887 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Stvarno ili misle da smo debili ili je večina građana debilno.Besim Spahić: Nisam ja za politike
FOTO: Avaz
Besim Spahić: Nisam ja za politike
Iako mnogo znam o politici i političkom marketingu, nisam ja čovjek za politike - kazao je u izjavi za Agenciju Fena prof.dr. Besim Spahić, redovni profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, nakon što je na plenumu građana i građanki Sarajeva njegovo ime spomenuto u kontektu kandidata za mandatara Vlade Kantona Sarajevo.
Učesnik plenuma Zvonimir Bošnjak večeras je na plenumu kazao da je najbolje da se napravi lista mandatara, a ako bi se toga "prihvatio Besim Spahić, vjerujem da bi nas vodio u pravom smijeru".
Profesor Spahić, međutim, ističe da se nikada nije htio baviti politikom, te izrazio sumnju da „u svim ovim okolnostima, u ovakvom sistemu, bilo koga da dovedete, ništa ne bi mogao učiniti“.
Kazao je da je vijest čuo iz medija i od prijatelja, te je zahvalio na povjerenju građana koje su mu ukazali.
- Građani ne znaju šta će, pa misle da će doći „mesija“ pa će nešto obećat, a najlakše je obećati - zaključio je profesor Spahić.
Besim čuo od prijatelja i poznanika da su ga plenumaši predložili. Jesu li ti prijatelji i poznanici vlasnici plenma ili su i oni dobili vijest od poznanika sa plenma.
Uglavnom Besim informisan i odmah dobio želju da se ispovjedi avazu kako on ko nije za mjesto mandatara iako ga je Zvonimir Bošnjak član SBB-a (nestranački plenumaš) kao stručnjaka predložio.
Ko puši ovakve priče samo da mi je znati.
Da ne bude još sutra da su ga građani na koljenima molili i da je popustio da bude mandatar, a nakon izbora ima i opravdanje odmah sam rekao da ni bog nemože ništa napraviti.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#13888 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
pa jes'... samo sam ja uvijek za stvari koje imaju svrhu. ako mi neko objasni svrhu u blokiranju saobraćaja, vjerovatno bih se složio.HomeSweetHome wrote:Ovaj grad je pun samodovoljnih egoisticnih supcina da je prsto nevjerovatno da toliki broj supaka uspijeva koegzistirati na jednom ovako malom mjestu... Kao "eto im livada pa nek protestvuju", kao da se ovi protesti ne ticu svakog od nas (ako pretpostavimo da smo svi posteni, radni narod) i nase djece, kao da oni za sebe protestvuju, u nekoj drugoj zemlji, u nekom drugom gradu, protiv nekog drugog kriminala i korupcije i nepotizma i besramnih privilegija za podobne, a nas se kao to ama bas nikako ne dotice... I obzirom da nas se ne dotice, nismo spremni pokazati makar tracak solidarnosti, nismo se spremni zrtvovati ama bas ni bogdice... Vala bas, samo vam jos ovih 100 ljudi smeta pa da zivite svoje savrsene male zivote.
U kakvim govnima cemo mi djecu ostaviti, mili Boze...
I da, ne slazem se sa blokadom saobracaja, ali se ne slazem ni sa egoisticnim, bescutnim supcima.
prvi dan poslije protesta u Tuzli bio sam oduševljen Tuzlacima. drugi dan sam bio razočaran paljevinom. treći dan se već sve počelo pretvarati u cirkus, koji su, kako se vidjelo, na leđima iznijeli pripadnici MUP-a.
sada je ostao samo cirkus kojem se namjerno dopušta da se uruši sam od sebe. preciznije, da ljudima dopizdi klaparanje do Tehničke. njih 100-200 je upravu ostali nisu?
pa možda.
al' demokratija jebiga...
-
goran16v
#13889 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Vrlo dobar opis, prvi dan, drugi dan, treci dan, cirkus, urusavanje, dijelim utiske...Chmoljo wrote:
pa jes'... samo sam ja uvijek za stvari koje imaju svrhu. ako mi neko objasni svrhu u blokiranju saobraćaja, vjerovatno bih se složio.
prvi dan poslije protesta u Tuzli bio sam oduševljen Tuzlacima. drugi dan sam bio razočaran paljevinom. treći dan se već sve počelo pretvarati u cirkus, koji su, kako se vidjelo, na leđima iznijeli pripadnici MUP-a.
sada je ostao samo cirkus kojem se namjerno dopušta da se uruši sam od sebe. preciznije, da ljudima dopizdi klaparanje do Tehničke. njih 100-200 je upravu ostali nisu?
pa možda.
Last edited by goran16v on 04/03/2014 22:40, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#13890 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Svrhu toranj zna.Chmoljo wrote: pa jes'... samo sam ja uvijek za stvari koje imaju svrhu. ako mi neko objasni svrhu u blokiranju saobraćaja, vjerovatno bih se složio.
...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#13891 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ako se nešto i moglo izroditi iz ovoga, vjerujem da će umlatiti to ovi "entuzijasti". desilo se šta se desilo... osnovali se ti plenumi, njihovi zahtjevi dolaze na dnevni red kantonalne skupštine, vidljivo je da su se mnogi od političara prepali...VjecitiStudent wrote:
Svrhu toranj zna.
bilo bi mi stvarno jasno da plenumi pozovu ljude na masovno okupljanje zbog ignorisanja od strane skupštine, neusvajanja opravdanih zahtjeva... ovako...
da budem konkretan, hebe se meni. ja ću hodati, ionako ovih 110kg neće spasti same od sebe
- Reglan
-
VjecitiStudent
#13893 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kada se pročitaju avazovi prikazi protesta i plenuma, lako je skontati za čiji račun se blokira raskrisnica i ko organizuje blokadu.Chmoljo wrote:ako se nešto i moglo izroditi iz ovoga, vjerujem da će umlatiti to ovi "entuzijasti". desilo se šta se desilo... osnovali se ti plenumi, njihovi zahtjevi dolaze na dnevni red kantonalne skupštine, vidljivo je da su se mnogi od političara prepali...VjecitiStudent wrote:
Svrhu toranj zna.
bilo bi mi stvarno jasno da plenumi pozovu ljude na masovno okupljanje zbog ignorisanja od strane skupštine, neusvajanja opravdanih zahtjeva... ovako...
da budem konkretan, hebe se meni. ja ću hodati, ionako ovih 110kg neće spasti same od sebeali mi je smiješno da građani traže svoja prava preko leđa drugih građana. ne preko onih koji su im ta prava uskratili... nejse...
sjedam u svoju imaginarnu buĐetsku limuzinu i bježim
-
costacurta
#13894 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ne valja ti hronologija, treći dan je paljevina. Šta je MUP iznio na leđima time što su se povukli?Chmoljo wrote: prvi dan poslije protesta u Tuzli bio sam oduševljen Tuzlacima. drugi dan sam bio razočaran paljevinom. treći dan se već sve počelo pretvarati u cirkus, koji su, kako se vidjelo, na leđima iznijeli pripadnici MUP-a.
pa možda.
Prvi dan su napravili haos, namarisali i vrlo brzo rastjerali ono ljudi, djece, učenika što je došlo na proteste, vratili se u stanicu, dobili pohvalu za odlično obavljen posao.
Dobili uputstva i instrukcije za dan poslije, istu stvar uraditi samo što će dobiti pojačanje. Ohrabreni i okuraženi valjda onim što su napravili prvog dana kontali da će to isto uz podršku većeg broja ljudstva napraviti i u četvrtak. Tako je i bilo samo što nisu očekivali onakav otpor, bijes i onoliki broj ljudi na ulici, sjeb je nastao treći dan (petak) kad je došlo 10 hiljada ljudi (govorim o Tuzli), kad su skontali da su usrali motku i da bi mogla pasti mrtva glava jednostavno su i prije početka "cirkusa" bacili štitove i skinuli kacige. Raja se izbezumila i sjebala jer su došli svi da se biju sa policijom, kad su se ovi povukli na samom početku onda je nastala zbunjoza, ulazilo se i izlazilo iz zgrade kantono najmanje jedno 20 puta, niko nije znao šta će. Ako imalo poznaješ psihologiju mase onda znaš da se djeluje po inerciji, da je bilo "organizovana paljevina" onda bi onaj ko je dobio instrukcije da to uradi uradio prvi puta kad je ušao u zgradu a ne letio ko muha bez glave u zgradu....van zgrade....u zgradu....van zgrade i tako 20 puta dok nisu počele goriti lomače od papira i materijala koji je dolijetao iz zgrade. ALi valjda Lukač, Bakir, Nermin, Zlaja, Čović i Dodik znaju da to nije tako i oni imaju "pouzdane" informacije da je sve bilo usmjereno protiv ustava, organizovano u cilju rušenja Dejtona, samo evo mjesec dana poslije i pored toliko snimaka i materijalnih dokaza oni neće, ne mogu, neznaju da izađu u javnost sa jasnim podacima i upere prst u organizatore, osim ono što su optužili narkomane i teroriste, samo ko ih je financirao?
Znači GLAVNI I JEDINI krivac za čitav cirkus je MUP, ali isto tako vjerujem i ubijeđen sam da su i zaslužni što nije pala mrtva glava jer su spustili štitove, na tome im skidam kapu.
Cirkus kažeš, a zamisli kažu da je sve organizovano i politički orkestrirano, od početka protesta i paljevine do ovih plenuma, mene interesuje ako je ovo do sada "organizovano" kako bi tek bilo da je sve spontano
- McMoy
#13895 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
http://www.klix.ba/vijesti/bih/besim-sp ... /140304140insaneinthebrain wrote:besima za precjednika![]()
![]()
Naravno da nisi.
Kad je šupljirati, nabrajati i sve redom kritikovati po dva sata na nekim predavanjima
(na što su mnogi ovdje na jednoj temi svršavali), onda si sveznalica i svemoguć.
Isto kao što su se svi "ugledni" profesori, pravnici i ini kvazistručnjaci digli onomad da kritikuju
prof. Sakiba Softića u slučaju tužbe BiH za genocid.
Sve eksperti, sveznalice, intelektualci, al' niko neće da poturi leđa i prihvati se odgovornosti.
- Danguba
#13896 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Upravo tako. Narod je opravdano nezadovoljan. Vidjelo se to i u Tuzli, Sarajevu, Bihacu...ali je to dezavuisanjem sada splahlo. Steta.Chmoljo wrote:ako se nešto i moglo izroditi iz ovoga, vjerujem da će umlatiti to ovi "entuzijasti". desilo se šta se desilo... osnovali se ti plenumi, njihovi zahtjevi dolaze na dnevni red kantonalne skupštine, vidljivo je da su se mnogi od političara prepali...VjecitiStudent wrote:
Svrhu toranj zna.
da budem konkretan, hebe se meni. ja ću hodati, ionako ovih 110kg neće spasti same od sebeali mi je smiješno da građani traže svoja prava preko leđa drugih građana. ne preko onih koji su im ta prava uskratili... nejse...
sjedam u svoju imaginarnu buĐetsku limuzinu i bježim
Trebali su traziti nastavak okupljanja u za to odrenjenim prostorima i tu ostati dok se stvari ne rasciste.
Ovako, ispada da iz objesa protestuju i dovedeni su u situaciju da se medju sobom sukobljavaju.
-
hellue
- Danguba
#13898 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Covjek je zivi lesinar ali bukvalno. Ceka da se nesto krupno desi da preuzme vlast. Nece moci lesinaru. Cekaj oktobar a ne mijesaj se u nezadovoljnu masu.VjecitiStudent wrote:
Kada se pročitaju avazovi prikazi protesta i plenuma, lako je skontati za čiji račun se blokira raskrisnica i ko organizuje blokadu.
- JoseMujica
#13899 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
McMoy wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/besim-sp ... /140304140insaneinthebrain wrote:besima za precjednika![]()
![]()
Naravno da nisi.
Kad je šupljirati, nabrajati i sve redom kritikovati po dva sata na nekim predavanjima
(na što su mnogi ovdje na jednoj temi svršavali), onda si sveznalica i svemoguć.
Isto kao što su se svi "ugledni" profesori, pravnici i ini kvazistručnjaci digli onomad da kritikuju
prof. Sakiba Softića u slučaju tužbe BiH za genocid.
Sve eksperti, sveznalice, intelektualci, al' niko neće da poturi leđa i prihvati se odgovornosti.
zato se i forumanje dobro primilio u nas....more se srati nako bez obaveza.....autorefleksija
- McMoy
#13900 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Dobra večerica u Radon Plazi, malo publiciteta u ABA3U, koja stoja za džeparac...hellue wrote:Sitna jajara
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/spahic- ... e-u-usponu
i uglavnom je to cijena "intelektualne elite".