Nema potrebe da izokretanjem rečenog, ali nije problem.hadzinicasa wrote:
cini se da je jedina koja bi se trebala izvinjavati za pisanje na ovoj temi uopce, obzirom da nisam nasa nego njihova, pa samim tim tacuovdje - sam ja
Dvije grupacije - pro i contra grupe o diskusiji da post ne utiče na kognitivne sposobnosti i motoriku.
S obzirom da se diskusija razvila u pravcu gdje osobe koje poste, a istovremeno su i muslimani, nude subjektivni doživljaj istog (koji nije neutralan niti općenit, već subjektivni/islamski jer se dotičete specifične vrste posta - islamskog), te se ubacuje element religijske dogme/propisa -citiram: Bog ne opterećuje nikoga mimo njegovih mogućnosti. Ljudi koji rade pokraj visokih peći ili na niskogradnji u ljetnim mjesecima i sl. ne moraju postiti i postit će onda kada budu mogli, napostiti će ramazanske dane. /Putovanje je, kao razlog zbog kojeg se ne posti, istaknut i u Kur'anu, iako se diskusija doticala generalne teme da li postaci imaju umanjenu radnu sposobnost, pogotovo kod izuzetno zahtjevnih profesija (hirurg),logično je da se diskusija preseli na neku temu koja se tiče posta u islamu. To nije bila nikakva uvreda niti je traženo izvinjenje, jer te niko nije ni prozivao.
O ostalim navodima se neću ni izjašnjavati, već rekog - ti se polu-šalila, ja se neutralno izrazila.