Ukrajina

Post Reply
Kaligula I

#13876 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

muzicar_iz_parka wrote:
Kaligula I wrote:
...ma prodano prijatelju...ratni šverc-komerc...pravi ratnici, istinski rodoljubi, nikada iza sebe ne ostavljaju operativnu tehniku...to se uništava na licu mjesta, da njome ne bi već sutra bio uništen i sam...ovo je sve sumnjivo...
Valjda su Ukrajinci ostavili ovaj tenk nakon što im je nestalo municije, jer im je odsječeno snadbjevanje, u toj situaciji vjerovatno samo razmišljaju kako da spasu živu glavu.
...moguće je i to, ali ja nikada ne bih ostavio tenk, 'zdrav čitav', svome neprijatelju...kresno bih ga, to barem nije teško, jer je svakako mastan k'o svinjska koža, pa neka gori dok ne izgori...zlu ne trebalo...
AleksoMKD

#13877 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

muzicar_iz_parka wrote:Veoma veliki propagadni rat sa obije strane u punom jeku.
Rukovodstvo "pobunjenika" je preko interneta kao glavnog sredstva komunikacije i obavještavanja prije povlačenja iz Slavanjska kukaklo na sve strane kako su uništeni, nedostaje im svega i svačega, pozivali Rusiju na intervenciju, a izgleda to sve samo služilo da se dobije na vremenu, povuče na sigurno, a kijevske snage navuče na tanak led.
Ako je vjerovati svim informacijama koje se pišu i gubitcima zadnjih par dana, izgleda da su dobrim djelom uspjeli u tome.
Maskirovka? http://en.wikipedia.org/wiki/Maskirovka

Danas je Ukrajinsko RV izgubilo jos jedan SU-25 kod Saur-Mogila, potvrdilo i Ukrajinsko ministarstvo odbrane http://www.mil.gov.ua/news/2014/07/16/b ... rotivnika/

16 Ukrajinskih ranjenih granicara se lece u Rusiji http://lifenews.ru/news/136721
General War

#13878 Re: Ukrajina

Post by General War »

AleksoMKD wrote:
General War wrote: Bilo kako bilo Rusija je znatno umjesana vojno u ovom konfliktu, nisam vidio bolje naoruzanu goloruku nejac koja zarobljava sisteme koji nisu u inventaru vojske ili nisu bili tu rasporedjeni.
Definitivno je zamesana, ali do ovog drona svo oruzje na objema stranama se nalazi u arsenalu Ukrajinske vojske.
Mada uzimajuci u obzir koliko su opreme Ukrajinci ostavili na Krimu ne bi bio neki problem to prebaciti na granicu i isporucivati po potrebi.
Maltene mogu i MiG-29 dati jer su Ukrajincima zaplenili izvesnu kolicinu na Krimu.

A jedino sto su Ukrajinci dobili su sljemovi i panciri iz Poljske i Amerike. Navodno su Poljski panciri bolji.
PA zar krim sad nije dio rusije odnosno pod okupacijom, odnosno pod punom kontrolom, odnosno demokratski se odcjepio od ukrajine?....nije sija nego je vrat...

Ima ukrajina i UH1...od kud im nemam pojma, nisam nesto pratio....
Kaligula I

#13879 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

AleksoMKD wrote:
radostan dan wrote:povremeno naletim i čitam vas, otprilike se može reći da mi je ova tema jedini izvor informacija...
i šta sad, jeL to pričate da je to preraslo u totalni rat?
ono...divizije, klinovi, frontovi, kurci/palci?
i nema više rikverca?
JA jos uvek mislim da na obje strane ima vise grupa, svaka sa svojom "komandom" i da je do sad ovo bio rat dviju labavih koalicija ali u zadnje vreme se konsoliduju svi.
Sa tim da su pro-Ruske milicije sada bolje koordinirane nego na pocetku.
Kaligula I wrote: ...ma prodano prijatelju...ratni šverc-komerc...pravi ratnici, istinski rodoljubi, nikada iza sebe ne ostavljaju operativnu tehniku...to se uništava na licu mjesta, da njome ne bi već sutra bio uništen i sam...ovo je sve sumnjivo...
Image
Ratno profiterstvo izgleda pogadja Ukrajinsku stranu puno vise, navodno 25-ta brigada dobila prazne pakete prve pomoci.
Sto se tice suprotne strane imamo dokaze da streljaju za pljacku po ukazu prezidijuma SSSR-a iz 1941 godine

Image
Navodno oruzje i municija sa onog konvoja Ukrajinske vojske koji je upao u zasedu pre neki dan u rukama pro-Ruskih milicija.
...za siromašnu državu i još siromašniji narod ovo je normalna pojava...svako gleda da se podmiri u općoj otimačini i krađi...bez reda i poštenja nema ozbiljne vojske...ako je tako kako si napisao, onda federalisti sigurno pobjeđuju...samo se tako stječe ugled i naklonost...
General War

#13880 Re: Ukrajina

Post by General War »

radostan dan wrote:povremeno naletim i čitam vas, otprilike se može reći da mi je ova tema jedini izvor informacija...
i šta sad, jeL to pričate da je to preraslo u totalni rat?
ono...divizije, klinovi, frontovi, kurci/palci?
i nema više rikverca?
Ima sve odlike totalnog rata...odnosno antiseparatisticke akcije ukrajinske vojske s jedne strane i napada separatista na ukrajinsku vojsku i karaule na granici sa rusijom..nesto tipa akcije "koridor 92": Jos ne znaju gdje im je granica otadjbinskog rata. Ukrajina prezivljava balkanski scenario u punom obliku.
Sto se tice klinova, frontova...nemaju oni pojma sta je to, kao da su oficiri trosili vrijeme na partijske kurseve.
AleksoMKD

#13881 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

General War wrote: PA zar krim sad nije dio rusije odnosno pod okupacijom, odnosno pod punom kontrolom, odnosno demokratski se odcjepio od ukrajine?....nije sija nego je vrat...

Ima ukrajina i UH1...od kud im nemam pojma, nisam nesto pratio....
NA to sam i mislio, bukvalno stotine T64-ki su zaplenili tamo i prilicno transportera i druge teske opreme i mogu ih kad god zele prebacit "svojoj" strani i reci da je to zarobljeno.
U vrlo su nezavidnoj situaciji Ukrajinci.
A za te UH1 mislim da je fotomontaza ako mislis na onaj snimak.
General War wrote: Sto se tice klinova, frontova...nemaju oni pojma sta je to, kao da su oficiri trosili vrijeme na partijske kurseve.
Dobar deo oficira je smenjen za vreme i posle Krimskog debakla jer su bili pro-Ruski nastrojeni, sada komanduju oni sto su ostali.
AleksoMKD

#13882 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Kaligula I wrote:ako je tako kako si napisao, onda federalisti sigurno pobjeđuju...samo se tako stječe ugled i naklonost...
http://www.klix.ba/forum/ukrajina-t118514s13775.html tu sam postao presudu streljanjem zbog pljacke.

A evo zasto mislim da Rusija salje Ukrajinsku tehniku zaplenjenu na Krimu svojoj strani http://www.1tv.ru/news/world/263222
NAvodno zarobljenu u borbi a tenkovi i vozila ni isprljana, sve od konac.
Last edited by AleksoMKD on 16/07/2014 19:38, edited 1 time in total.
radostan dan

#13883 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

kako napadaju uk. graničare?
zar im nije rusija za leđima, a oni okrenuti ka kijevu, odakle dolazi ukrajinska vojska?
i vodi li iko crnu statistiku, ima li približan broj koliko je nesretnika stradalo na obje strane, od protesta zimus do danas?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13884 Re: Ukrajina

Post by Truba »

ukrajina a i balkan
su dokaz kako je komunizam bio svojevrsni vakuum

kod njih se još nije završio drugi svjetski rat
tandmand

#13885 Re: Ukrajina

Post by tandmand »

Ali Kemal wrote:Ima li ista gluplje nego ratovati u vlastitoj zemlji, unistavati svoje gradove, unistavati svoje fabrike, aerodrome, da ne govorim o ubijanju stanovnistva?
Ukrajinci rade sve pogresno, mislim da ce Porosenko prvo postati Potroshenko, pa onda Popushenko.
Doista, i mene od samog pocetka krize zapanjuju iracionalni potezi Ukrajinaca. Svoju zemlju su spremni unistiti a evo kako vidimo i pojedine dijelove izgubiti, zarad toga da budu kmetovi i zadnja rupa u EU. Za ono sto je njihovo, u buducnosti ce placati kiriju zapadu u vidu raznih postrojbi npr. Deutsche Telekomu i ostalim zapadnim kompanijama. To sto ruse i fabrike u ovom pohodu, nije za cuditi. Poznato je da industrija u Ukrajini ne zadovoljava standarde EU, te bi vecinu pogona morali zatvoriti a radnici ostati bez posla. Zapad bi izvlacio ogromne resurse a Ukrajincima bez posla bi davao kakvu socijalu, te bi tako ispali i milosrdni u svemu ovome.
Nacisti sa zapada Ukrajine su kreirali pravila igre, pokrenuli masinu i povratka nema. Trpiti ce posljedice vlastite kreacije. Meni je stvarno nepojmljivo sta su uradili od sebe.
Truba

#13886 Re: Ukrajina

Post by Truba »

baš sam gledao video gdje se opravdava zašto putinko ne intervenira
jer bi on bio kriv za svu bijedu, glad i nezaposlenost koja bi nastala u ukrajini
ovako su sami sebi krivi
jeste pošalje koje oružje... isto ko ameri svuda po svijetu gdje im odgovara

također... da je uletio... i da ga bombardira neki NATO avion... gdje bi trebao udariti da to spriječi... u brisel?
muzicar_iz_parka

#13887 Re: Ukrajina

Post by muzicar_iz_parka »

Utišalo se u zapadnim medijima o Ukrajini zadnjih dana, jedno vrijeme se stvarala atmosfera da Putin samo što nije upao sa vojskom, kad ono ništa.
Bar u današnje vrijeme kada Ameri mogu skoro sve preko satelita i spec. špijunskih aviona nadzirati veliko prelaženje ljudstva i tehnike preko ukrajinske granice nebi se tek tako moglo desiti, a i komunikacija se nadgleda.
Meni se čini da Ukrajinci nemaju puno sredstava za "održavanje" vojske, država od oko 40 miliona stanovnika bi trebala biti u stanju dignuti najmanje 500 000 vojnika , što je veoma mali dio od barem 10 miliona vojno sposobnih, dok po raznim vjestima u ratnim operacijama ne učestvuje više 40 000 vojnika.
Truba

#13888 Re: Ukrajina

Post by Truba »

to sam i ja primijetio
uzorak pola sata :D
niš na CNNu... tajfun na filipinima, zakletva bašar, padma amidala natali portman intervju u hong kongu, kvest mins biznis, irak vs IS
i to je to
daxon

#13889 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Jeste, kada bi mogli skupiti 500 000 budala koji bi išli da ginu za nekakvog oligarha, moŠ mislit, kralja čokolade :roll:
I ovo bjednika što su poslali u rat, jedva su skupili.

Inače, zapad ne šuti, eno USA cvili kako Rusi pojačavaju trupe na granici sa Ukrajinom. Zamislite samo tih Rusa, usuđuju se da imaju 12 000 vojnika u svojoj državi, na svojoj granici, granici sa državom u kojoj bjesni rat :lol:
Truba

#13890 Re: Ukrajina

Post by Truba »

a kad je majdan bio svaki dan su nas smarali gumama koje gore i premlaćivanjem policajaca
dok nisu zapucali po svojima
onda su nas smarali s vilama i bogatstvom bivšeg predsjednika

sad odjednom u slobodnim medijima ni minuta vijesti o UKRAJINI
ništa
Kaligula I

#13891 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

https://uk.news.yahoo.com/ukraine-hikes ... ml#LTE80Ce

...kamate gore, investicije dolje, nezaposlenost gore itd...elem ekonomija im ode u tri PM...

http://rusvesna.su/news/1405531199

...najavljena mogućnost konzultacija u Kijevu između Novrusije i Ukrajine, a sve povodom debakla južne grupe...tako barem tvrde twiterasi...bumo videli...Ukrajina se i bukvalno raspada...
jastuk1

#13892 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Black swan wrote:a kad je majdan bio svaki dan su nas smarali gumama koje gore i premlaćivanjem policajaca

ništa
Upravo. Sada dolazi do utjelovljenja vampirizma kreatora Majdana u šta naravno spadaju i ti ZAGNOJENI mediji. Sada uživaju plodove vampirizma i šejtanizma kojem su se tako tako izdašno i tako EGOISTIČKI I POKVARENO predali i prepustili dok su cijelu zimu pišali po Majdanu.

Valja iskihat na iglene uši svu onu bešćutnu pokvarenost traženja hljeba preko pogače na Majdanu. Dž-džavo uvijek dođe po svoje.

Po vjestima koje prisižu Ukr gubici su zadnjih 10 dana veći od samog početka. Mislim da će po starom stilu moralnih bijednika većina biti proglešena jednostavno "nestalim."
dječak sa šibicama

#13893 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Black swan wrote:a kad je majdan bio svaki dan su nas smarali gumama koje gore i premlaćivanjem policajaca

ništa
Hajde mediji, ali jebeni Amnesty Internacional uopce ne brine za mrtve civile na istoku Ukrajine, njih ovih dana muci pitanje "zasto se ne odrzava gej parada u Kijevu?".

Zapadno drustvo je zaista gadno obolilo.
General War

#13894 Re: Ukrajina

Post by General War »

Kaligula I wrote:https://uk.news.yahoo.com/ukraine-hikes ... ml#LTE80Ce

...kamate gore, investicije dolje, nezaposlenost gore itd...elem ekonomija im ode u tri PM...
I gdje je u ovom textu "krupni kapital"? Ljudi tvrde bas suprotno, nece investitori ulagat u ratom ugrozenu zemlju...

Dok nam se raša drži ...nikad bolje :-)

Image
Kaligula I

#13895 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

https://www.facebook.com/SupportSyriaFr ... 5732520189

...PROČITAJ, NEĆEŠ SE POKAJATI...
Toda

#13896 Re: Ukrajina

Post by Toda »

dječak sa šibicama wrote:

ništa
Hajde mediji, ali jebeni Amnesty Internacional uopce ne brine za mrtve civile na istoku Ukrajine, njih ovih dana muci pitanje "zasto se ne odrzava gej parada u Kijevu?".

Zapadno drustvo je zaista gadno obolilo.
Dupli standardi o kojima piše autor naredna dva članka

http://rt.com/op-edge/west-leaders-ukra ... cracy-600/

nastavak

http://rt.com/op-edge/172860-us-ukraine ... raq-libya/
General War

#13897 Re: Ukrajina

Post by General War »

Kaligula I wrote:https://www.facebook.com/SupportSyriaFr ... 5732520189

...PROČITAJ, NEĆEŠ SE POKAJATI...
..."Washingtona i pojedinih članica Europske unije Rusiju pokušava opisati kao agresora"...

Stao sam do ovdje, ne vrijedi vremena dalje citati
Kaligula I

#13898 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

General War wrote:
Kaligula I wrote:https://uk.news.yahoo.com/ukraine-hikes ... ml#LTE80Ce

I gdje je u ovom textu "krupni kapital"? Ljudi tvrde bas suprotno, nece investitori ulagat u ratom ugrozenu zemlju...

Dok nam se raša drži ...nikad bolje :-)

Image
...e pa prijatelju, neko je loše odradio posao...a da je posao odrađen kako su zamislili NLI, odnosno MFO i KSK bilo bi ulaganja i te kako...hajde budi dobar pa pročitaj ovaj prethodni link koji sam postavio, možda i progledaš svojim okicama... :kiss:
Kaligula I

#13899 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...pročitaj makar ovaj pasus:

"Putin sigurno nije najveći europski strateg još od vremena Bismarcka, ali ne treba mnogo za pobjedu kada ti se suprotstavljaju glupi i neizmjerno pohlepni protivnici vođeni arogancijom i neznanjem. Sve što je bilo potrebno, je predvidjeti samo jedan mali korak dalje od neprijatelja. Jedino što je sada ostalo glupim i prozirnim namjerama Washingtona, Bruxellesa i Exxona su mediji koji će poslušno prikrivati ovu sramotu", komentar je Franclina Spinneya kojeg vrijedi upamtiti."
General War

#13900 Re: Ukrajina

Post by General War »

Pa vec sam ti rekao, probao sam ali ga ukakise sa prvom recenicom...ako je zadnji link sto si postavio...de to malo bolje :zzzz:
Post Reply