Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
madner

#13876 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Sta reci, stvarno frustrira da nema nikavog testa pri pristupanju izbornoj kutiji. :D
HM 2011

#13877 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Alfons Kauders wrote::-) :-) :-)
Jel bolje nego na TV-u ?
HM 2011

#13878 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

madner wrote:Sta reci, stvarno frustrira da nema nikavog testa pri pristupanju izbornoj kutiji. :D
Ovo si potpuno upravu.
It_is_a_Leclerc

#13879 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

weredsf wrote:Koalicija..

Image
Ni ti ni tvoj stranački kolega Corto Maltese niste mi odgovorili - Dokle je došlo krivično procesuiranje Emira Suljagića ?
Idemedosumom

#13880 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Idemedosumom »

Ako je neko mlad, posteni covjek, koji je zeljan da ucestvuje u politici i da napravi neku promjenu nabolje, da li bi taj mladi covjek po zdravoj logici odabrao stranku koja se vec odavno proziva kao "lopovska" ili bi taj covjek odabrao neku drugu, novu stranku?

Kazes da, ako hocemo da nesto mijenjamo, treba da se NEmijenjamo, to jest, da glasamo za iste kao do sada. Šuplja.
madner

#13881 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

HM 2011 wrote:
madner wrote:Sta reci, stvarno frustrira da nema nikavog testa pri pristupanju izbornoj kutiji. :D
Ovo si potpuno upravu.
Javio se El Duce, kaze da mu vise ne krades slogane bez reference.
HM 2011

#13882 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Idemedosumom wrote:Ako je neko mlad, posteni covjek, koji je zeljan da ucestvuje u politici i da napravi neku promjenu nabolje, da li bi taj mladi covjek po zdravoj logici odabrao stranku koja se vec odavno proziva kao "lopovska" ili bi taj covjek odabrao neku drugu, novu stranku?

Kazes da, ako hocemo da nesto mijenjamo, treba da se NEmijenjamo, to jest, da glasamo za iste kao do sada. Šuplja.
Pokaušao ja odabrati - kada sam vido diktat i procjene - onda sam odabrao.....

DF sada više traži podobne a ne sposobne kandidate nego SDA 1996 godine....

A to koliko je ko lopov - eno - jedan neboder pa hop prodaja, drugi neboder pa hop prodaja -privrednici uz SBB, privrednici uz S za BiH, koga je podržavalo Oslobođenje - ko je pivarski bilten.....

To su ljudi koji imaju lovu....

A ovo ostalo -

npr. Komšić - 10 godina u vrhu svih politika - otplaćuje kredit za stan iz 1996 i nema.... To su ti najgori ublehaši koji postoje.... Jednostavno vrijeđa podcjenjivanje inteligencije.
Last edited by HM 2011 on 28/09/2014 19:29, edited 1 time in total.
HM 2011

#13883 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

madner wrote:
HM 2011 wrote:
Ovo si potpuno upravu.
Javio se El Duce, kaze da mu vise ne krades slogane bez reference.
I vi sa fascesom gospodine dragi malo odmorite - 168 stranki je ipak previše.

Odmorite malo - nema smisla..

Posebno ne u vremenu Hrvatskog odgovora i totalne dominacije SNSD-a.....
madner

#13884 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ni Hitler nije odobrio njegovo citiranje bez reference.

Da malo odmoris od tih fasistickih velicina i njihovih ideja?
HM 2011

#13885 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

madner wrote:Ni Hitler nije odobrio njegovo citiranje bez reference.

Da malo odmoris od tih fasistickih velicina i njihovih ideja?
Gospodine dragi - ja nisam spomenuo niti hitlera niti ducea - vi ste ih spomenuli - implicirate li nešto ?

Implicirate li možda borbu protiv SDA koju mnogi propagiraju - jel to ima elemente NSDAP obračuna sa socijalistima ?

Nešto mi to odbacivanje ne funkcioniše - da nije malo selektivno ?

Odmorite malo.
Last edited by HM 2011 on 28/09/2014 19:32, edited 1 time in total.
madner

#13886 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Pa njihovi su citati, nadao sam se da to radite svjesno kako bi ukazali na karakter slogana.

Ako ne radite svjesno, zao mi je, no zaista citirate njihove govore.
HM 2011

#13887 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

madner wrote:Pa njihovi su citati, nadao sam se da to radite svjesno kako bi ukazali na karakter slogana.

Ako ne radite svjesno, zao mi je, no zaista citirate njihove govore.
KAo što vidite vremena su odista odvratna i u pitanju je velika zbrka.... Mnogi bi uživali da i ostane tako - međutim - po što samo neće - mora neko.....

i zato SVI ZA SDA - DA KRENEMO KAKO TREBA !
madner

#13888 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Zasto mislite da SDA ima kapacitet da nesto uradi kako treba?
Gdje je pokazala umjece?
JedanMova

#13889 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

HM 2011, hajde molim te popusti!
forel

#13890 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by forel »

Pa zar ti ne rece da SDA preuzima odgovornost?Il to ona suplja do sad sto je bilo halalite od sad sta bude nam spocitavajte :D :D :D :D ma nema ti si nas politicki geniji i SDA-ov heroj :kiss: cika forel, niko do sad nije bio toliko indoktriniran ko ti na ovom forumu :D Ako Bake bude pravio nacional socijalisticku partiju garant imas mjesto u SA odredima danasnjice :D
HM 2011

#13891 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

forel wrote:Pa zar ti ne rece da SDA preuzima odgovornost?Il to ona suplja do sad sto je bilo halalite od sad sta bude nam spocitavajte :D :D :D :D ma nema ti si nas politicki geniji i SDA-ov heroj :kiss: cika forel, niko do sad nije bio toliko indoktriniran ko ti na ovom forumu :D Ako Bake bude pravio nacional socijalisticku partiju garant imas mjesto u SA odredima danasnjice :D

SDA i prihvata odgovornost - u čemu je problem ? SDA je i može ponuditi !

Malo razjasni ovo - gdje odbija odgovornost ?

Jesi li glasao za SDA i jesi li pozicionirao SDA kadrove u većini da bi je mogao pozivati na odgovornost ?

Ne preuzima odgovornost od drugih ljudi ili drugih političkih partija....

Ista stranka sa valjanim ljudima u novo vrijeme ? - SDA -

i ja bih ih i popustio - ali sad je upravo krenulo trepetljikovanje.... Vidiš kako trepetlja....
Dozer

#13892 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dozer »

Vidim, HM2011 jos uvijek kipti jednim te istim sloganom i s tom imbecilnom konstrukcijom pokusava ubijediti ljude da je SDA jedina, prava i najispravnija opcija :lol: :lol: :lol: :lol:

Haj'mo sad, svi zajedno - eS Deee Aaaa, demoktratijaaaaaa! ES De Aaaa, demokratijaaaa! :lol: :lol: :lol:

Da, da...ima nas koji se sjecamo i ovih SDA slogana :lol: :lol:
E, dobru su nam demokratiju donijeli, sto jes' - jes' :D
Ovo gore je nekad bila parola za naivni narod, a cijela parola je glasila - narodu demokratija, SDA budzetska autokratija.

Sad opet mamo novi idiotski slogan (zivo me zanima ko im smislja ove budalastine), a glasi - U jedinstvu je snaga.
To je, sustinski, tacno. Medjutim, "zaboravili" su naglasiti i na koje jedinstvo tacno misle - etnicko, u smislu nove homogenizacije etnickog bosnjackog stada (sto jeste poruka bosnjackom dijelu stanovnistva), ili ono drugo, njima puno bitnije - lopovsko-kriminalno koje ce se opet, kao svaka dobra stjenica, zakaciti na narodne budzete.
Ali, sada ako uspiju proci i zadrzati vlast nad svim onim gdje jesu, poput telekoma, EP i sl., slobodno ocekujte da ce se i to prodati u toku ovog mandata, jer su i te kako svjesni da ih od 2018 vise nema.

A ukoliko neko nasjedne na ovu parolu iz nekog straha od novog rata, u kojem ce se, valjda, SDA pojaviti kao spasilac - taj je totalni idiot. SDA nas nije branila ni '92, iako se oni busaju da jesu, pa tako nece ni u tom nekom novom ratu. Oni ce samo zadrzati komandujuce pozicije, svoju djecu ce ispaliti vani, kao i prosli put, za djecom ce na vrijeme izmjestiti i sav svoj kapital, plus i sav tudji koji ce expresno klepiti iz svih dostupnih sefova i budzetskih racuna, kao i prosli put, a onda ce kukati, cmizdriti i traziti pomoc od svijeta. Koju ce, naravno, opet klepiti i na njoj profitirati, kao i prosli put.
HM 2011

#13893 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Dozer wrote:Vidim, HM2011 jos uvijek kipti jednim te istim sloganom i s tom imbexilnom konstrukcijom pokusava ubijediti ljude da je SDA jedina, prava i najispravnija opcija :lol: :lol: :lol: :lol:

Haj'mo sad, svi zajedno - eS Deee Aaaa, demoktratijaaaaaa! ES De Aaaa, demokratijaaaa! :lol: :lol: :lol:

Da, da...ima nas koji se sjecamo i ovih SDA slogana :lol: :lol:
E, dobru su nam demokratiju donijeli, sto jes' - jes' :D
Ovo gore je nekad bila parola za naivni narod, a cijela parola je glasila - narodu demokratija, SDA budzetska autokratija.

Sad opet mamo novi idiotski slogan (zivo me zanima ko im smislja ove budalastine), a glasi - U jedinstvu je snaga.
To je, sustinski, tacno. Medjutim, "zaboravili" su naglasiti i na koje jedinstvo tacno misle - etnicko, u smislu nove homogenizacije etnickog bosnjackog stada (sto jeste poruka bosnjackom dijelu stanovnistva), ili ono drugo, njima puno bitnije - lopovsko-kriminalno koje ce se opet, kao svaka dobra stjenica, zakaciti na narodne budzete.
Ali, sada ako usoiju proci i zadrzati vlast nad svim onim gdje jesu, poput telekoma, EP i sl., slobodno ocekujte da ce se i to prodati u toku ovog mandata, jer su i te kako svjesni da ih od 2018 vise nema.
Jesi li ti siguran u to što govoriš ?

Demokratija, rat i posljedice rata.... donjeli su i rat i posljeidce rata ? I ti finim stopama bogami....

Posebno ovaj zadnji dio - ako uspiju proci i zadrzati vlast nad svim onim gdje jesu, poput telekoma, EP i sl., slobodno ocekujte da ce se i to prodati u toku ovog mandata, jer su i te kako svjesni da ih od 2018 vise nema -

Jesi li baš siguran u to -

Prvo si bio siguran u 20 godina dominacije SDA, a sad si isguran da će sve prodati i da ih od 2018 ih nema......

Možda su baš oni jedni od tih koji i blokiraju prodaju ?

Uglavnom imbecilno ti - i govoriš o Bošnjacima - a eno uredno Hrvatski odgovor i dominacija SNSD-a ?

Šta želiš da ti napišem - da je sve ok ?

Nije i dok je takav stav sa tvoje strane ispaljen bez razmišljanja niti ne može biti ok ?

a i ovi dodaci su ti divni -

A ukoliko neko nasjedne na ovu parolu iz nekog straha od novog rata, u kojem ce se, valjda, SDA pojaviti kao spasilac - taj je totalni idiot.

Vidiš nisu se mnogi ni ispalili, niti sa porodicama - neki nisu niti vidjeli inozemstva a fino kotirali u ratu u SDA, komplet familija po linijama i svi živi i zdravi....

Opet ti ponavljam - U JEDINSTVU JE SNAGA - sve ostalo nosi posljedice po sve nas kao što je i nosilo od 1998 godine.....

Gledajući po tebi očekuje nas i ovaj put

Image

Samo da napomenem - nema više priče o krivicama SDA 20, 16 godina i slično - sve crno na bijelo pa da vidimo ko se kome dodvoravao i ko se morao baviti svim i svačim da bi uživao u luksuzu......

A iskreno se nadam da nisu svi kao ti i da će prepoznati da se baš sada za SDA glasati MORA I TREBA I BITI ĆE TAKO !

Nadam po dobro svih nas da si žestoka manjina....
Last edited by HM 2011 on 28/09/2014 21:23, edited 1 time in total.
Dozer

#13894 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dozer »

Covjece....
Ko je do prije 4 godine drzao 90% opstina?
Samim tim, ko je na tom, lokalnom nivou koji je baza za svu vladavinu, vedrio i oblacio?

Mislim, fakat...dajte prestanite s bacanjem te prasine u oci narodu, u vidu supljaka da je stvarna moc i vlast na nekim visim nivoima. Nije, i nikad nije ni bila. Ovi na vrhu se mogu dogovoriti sta god hoce, ali jedan obicni nacelnih opstine to sve bez ikakvih problema moze sjebati kad pozeli.

I daj mi, molim te, sve te iz tadasnjeg vrha SDA koji su bili na linijama, kao i kojim linijama i sta su na njima radili. Ili, ne moras sve, daj mi bar 3 primjera.
HM 2011

#13895 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Dozer wrote:Covjece....
Ko je do prije 4 godine drzao 90% opstina?
Samim tim, ko je na tom, lokalnom nivou koji je baza za svu vladavinu, vedrio i oblacio?

Mislim, fakat...dajte prestanite s bacanjem te prasine u oci narodu, u vidu supljaka da je stvarna moc i vlast na nekim visim nivoima. Nije, i nikad nije ni bila. Ovi na vrhu se mogu dogovoriti sta god hoce, ali jedan obicni nacelnih opstine to sve bez ikakvih problema moze sjebati kad pozeli.
Kantonalni MUP-ovi, Tužilaštva, Federalni MUP, Tužilaštvo, SIPA, I Sudovi u nadležnosti opština, sve jelde na opštinskom nivou ?

A načelnici ne beru brigu o tome koliki im je budžet niti trebaju li biti reizabrani ?

E moj, e moj......

Ilidža - jel loša ? Novo Sarajevo - propada aaaa, Novi Grad isto..... Evo zadnji primjer Kladanj iz Fahrine rubrike ne čitam KLIX forum....

Kladanj 1997 SDA općinsko vijeće, 2000 SDP općinsko vijeće, 2004 S za BiH općinsko vijeće, 2008 načelnik S ZA BiH, 2012 načelnik SDU.....

Jesi to postao kao Fahro za slamku se hvataš ?

Evo poslje edita:
Rahmetli Sulejman Tihić - Rahmet mu duši - april – august 1992. – zatočenik srpskih koncentracionih logora u Bosanskom Šamcu, Brčkom, Bijeljini, Batajnici (Beograd) i Sremskoj Mitrovici.
Asim Sarajlić - n April 1992. he joined Army of the Republic of Bosnia and Herzegovina as juvenile. He was wounded twice in Bosnian War.
Sadik Ahmetović - Tijekom rata bio je pripadnik Patriotske lige, a kraj rata dočekao je u činu natporučnika Armije RBiH.
Nermin Mandra - Maja 1992. godine Nermin Mandra pristupa kakanjskim dobrovoljcima.
U periodu Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995, u tim teškim vremenima medijske blokade, otuđivanja repetitora i propagandnih aktivnosti kojima je cilj bio spriječiti širenje istine o borbi bosanskih patriota, u Kaknju je, uz druge medije, formiran Radio Kakanj koji je, u ratnom i postratnom periodu, bio u službi istine.
eto iz predjsedništva na prvu....

De ako te interesuje pitaj ih na kojim linijama su bili - ja pojma nemam....
drug_profi

#13896 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Koliko oni tebe placaju de ti nama reci posteno? Ili su ti nesto obecali?
Dozer

#13897 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dozer »

HM...hajd', ziv bio, ponovo procitaj moje pitanje, pa ako ga opet ne shvatis, procitaj jos jednom. Mozda tada vidis da pise ovo:
sve te iz tadasnjeg vrha SDA koji su bili na linijama
Kontekst mog pisanja je bio, sto ocito nisi shvatio, da niko iz tadasnjeg vrha, a ni srednjeg nivoa SDA, nije bio na linijama, a djeca su bila ili vani, ako su bila dovoljno stara, ili na sigurnom.
weredsf

#13898 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

It_is_a_Leclerc wrote:
weredsf wrote:Koalicija..

Image
Ni ti ni tvoj stranački kolega Corto Maltese niste mi odgovorili - Dokle je došlo krivično procesuiranje Emira Suljagića ?
Pa dokle i upis SCC-a na ime Bakira Izetbegovica :D :D :D
kamen spoticanja

#13899 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

drugar me zvao na DF skup u Zenici...on je neka lokalna kuka u df-u pa mi je obecao 20 hiljadu dusa,show i spektakl...
no cca 500 ljudi,menscini dosta ljudi i van zenice jer sam vidio neke table s imenima gradova iz zdk,zanimljiv mi bio i velik broj plenumasa...haman pa svi prvolinijasi s plenuma na skupu...energija slaba
solida bila neka plava hanuma,dosta racionalna,alma menscini
onaj suljagic je fakat psihopata...ono je ba strasno...lik reve s govornice,u nekom gardu za kafanske tuce,izjave ko kim jong un,ko da 13.10 sve prestaje na politickoj sceni u BiH
Komsic me pozitivno iznenadio,sto retorikom sto porukama...ali poslije suljagica tacno sam bio u knock downu...i razidje se sva za 1 sat
po mojoj procjeni Fahrini izgledaju ozbiljnije u ovom trenutku
weredsf

#13900 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Zasto nisu imali kandidata za nacelnika u Srebreniku, ni oni ni SBB???
Post Reply