Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
dječak sa šibicama
#13876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da je meni LOL dostupan, nebi razmisljao sekunde. Ali nazalost, nije.
- van helsing
#13877 Telemach - ALL ABOUT 4
Ne prelazite nigdje,nema potrebe.
Jutros mi dolazili monteri iz HS-a,kazu u firmi kruzi prica da ih Telemach kupuje. Ako bude tako,tek onda smo ga nahebali,nema vise konkurencije na kabl.sistemu
.
Jutros mi dolazili monteri iz HS-a,kazu u firmi kruzi prica da ih Telemach kupuje. Ako bude tako,tek onda smo ga nahebali,nema vise konkurencije na kabl.sistemu
- Maharadza
#13878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E kad spucaju monopol jebao je ježa u leđa ko god nema kabl. alternative (telecom i ADSL tu ne ubrajamvan helsing wrote:Ne prelazite nigdje,nema potrebe.
Jutros mi dolazili monteri iz HS-a,kazu u firmi kruzi prica da ih Telemach kupuje. Ako bude tako,tek onda smo ga nahebali,nema vise konkurencije na kabl.sistemu.
Ja srećom imam odnedavno i LoL u zgradi pa ću dobro razmisliti da li produžiti ugovor koji ističe sredinom jula kod ovih "spavača"!
- drug_profi
#13879 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni su ubacili letke u sanducic i ja sav sretan nazvao, a oni kazu ne moze vasa ulica.
Kontam wtf, kakav je to sadizam?
Kontam wtf, kakav je to sadizam?
-
hipija
#13880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam iz Sarajeva ali gledam ponudu ovog HS-a... pa oni dobro siju Telemach u svakom pogledu. Steta ako ih preuzmu i dodje do izjednacavanja ponude. Bice to doslovno sa konja na magarcavan helsing wrote:Ne prelazite nigdje,nema potrebe.
Jutros mi dolazili monteri iz HS-a,kazu u firmi kruzi prica da ih Telemach kupuje. Ako bude tako,tek onda smo ga nahebali,nema vise konkurencije na kabl.sistemu.
- Maharadza
#13881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma oni samo da uvedu SK i zajedno sa Arenama bi bili nenadjebivi! Inače istina da "šiju" ove na gotovo svim poljima, interent im dosta brži (DL/UL sve) a eto i telefoniju uveli koliko sam saznao tako da sada imaju sve što i ovi u ponudi i još bolje! Ovi SK kanali su JEDINI razlog što dosta raje koristi TM ispred HS-a, tako da tu ima sigurno razloga zašto bi ih ovi htjeli kupiti!hipija wrote:Nisam iz Sarajeva ali gledam ponudu ovog HS-a... pa oni dobro siju Telemach u svakom pogledu. Steta ako ih preuzmu i dodje do izjednacavanja ponude. Bice to doslovno sa konja na magarcavan helsing wrote:Ne prelazite nigdje,nema potrebe.
Što se nas korisnika tiče, po meni ako će kupovinom HS-a kupiti i prava na Arene, onda će to biti puni pogodak i za svaku pohvalu, u suprotnome njesra i monopolizam šire razmjere! Bumo vidli, ne?!
-
hipija
#13882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tesko da bi ostale Arene. I drugi operateri koje je kupio Telemach a koji su u svojoj ponudi imali Arene, bi vrlo brzo ostali bez Arena, odmah nakon isteka ugovora. Naravno potpisivanja novog ugovora nije bilo, a takva ce praksa biti i sa HS-om, ako dodje do kupovine
-
StupskaBitanga
#13883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da kupovina hS ne bi bila moguća zbog narušavanja konkurencije u Sarajevu
-
hipija
#13884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Narusavanje konkurencije ti kod nas ne pije vodu. Jednostavno vece ribe jedu manje i to je sva poenta. Da imamo samo jednog kablovskog provajdera, niko prstom ne bi mrdno. Bilo bi ono, skupo, lopovi, mafija i hajmo dalje.
-
brazzo19
#13885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozdrav , imam problem , na poslu ne mogu nikako da pokrenem d3go preko pc.a dok preko mobilnog uredjaja radi sasvim normalno na istoj mrezi , znaci , logujem se idem na opciju gledaj tv , i koji god kanal izaberem u listi izbaci mi ovu gresku : Došlo je do greške, kod=8.
Funkcija trenutno nije dostupna.
Zvao sam telemach , reinstalirao onaj player verimatrix ili kako vec , blokirao anitivirus i sve ostalo sto su rekli i ali i dalje prijavljuje svaki put istu gresku , bio bih vam veoma zahvalan kada bi mi rijesili ovaj problem , vec mjesec dana pokusavam ali nista svaki put isti problem , hvala unaprijed.
Zvao sam telemach , reinstalirao onaj player verimatrix ili kako vec , blokirao anitivirus i sve ostalo sto su rekli i ali i dalje prijavljuje svaki put istu gresku , bio bih vam veoma zahvalan kada bi mi rijesili ovaj problem , vec mjesec dana pokusavam ali nista svaki put isti problem , hvala unaprijed.
- Telemach
#13886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@brazzo19brazzo19 wrote:Pozdrav , imam problem , na poslu ne mogu nikako da pokrenem d3go preko pc.a dok preko mobilnog uredjaja radi sasvim normalno na istoj mrezi , znaci , logujem se idem na opciju gledaj tv , i koji god kanal izaberem u listi izbaci mi ovu gresku : Došlo je do greške, kod=8.
Vaš upit je proslijeđen nadležnom sektoru. Ljubazno Vas molimo za strpljenje.
Srdačan pozdrav,
- Telemach
#13887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:@brazzo19brazzo19 wrote:Pozdrav , imam problem , na poslu ne mogu nikako da pokrenem d3go preko pc.a dok preko mobilnog uredjaja radi sasvim normalno na istoj mrezi , znaci , logujem se idem na opciju gledaj tv , i koji god kanal izaberem u listi izbaci mi ovu gresku : Došlo je do greške, kod=8.
Vaš upit je proslijeđen nadležnom sektoru. Ljubazno Vas molimo za strpljenje.
Srdačan pozdrav,
@brazzo19
Ljubazno Vas molimo da provjerite PP.
Za sva dodatna pitanja Vam stojimo na raspolaganju.
Srdačan pozdrav,
- Tiger 033
#13888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
StupskaBitanga wrote:Mislim da kupovina hS ne bi bila moguća zbog narušavanja konkurencije u Sarajevu
Tu prestaje svaka prica o "kupovini" HS-a,jer od kupovine neJma ama bas NISTA
- seoBIH
#13889 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa kupit ce ga novoosnovana firma te-le-ma-ch-duo sa prikrivenom vlasnickom strukturom i cao 
- Tiger 033
#13890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Digitalizacija na Bosanski način 
Svjetsko prvenstvo u Brazilu, na kojem će po prvi put igrati i Zmajevi, sve je bliže. Ubrzanim koracima radi se i na uspostavljanju testnog digitalnog zemaljskoj signala na području Sarajeva, Banjaluke i Mostara. Uporedo se radi na digitalizaciji opreme na bh. javnom servisu BHRT.
Ista je prošle sedmice počela pristizati u Sivi dom u Sarajevu, a sa BHRT-a su se pohvalili, kao ekskluzivni vlasnik i nositelj prava za Mundijal 2014. u BiH, da će biti u prilici svojim gledateljim ponuditi i sliku u Visokoj rezoluciji. Direktor BHT1 Mario Vrankić pozvao je kablovske operatere da potpišu ugovor sa BHT1 kako bi operateri HD signal ponudili svojim pretplatnicima.
Hvale vrijedan poziv i potez ostao bi takav da sa BHRT-a nisu zatražili pola KM po pretplatniku za BHT1 HD što direktno može dosvesti do povećanja cijena usluga kablovske televizije ili IPTV-a. BHRT je otišao i korak dalje pa tako na web stranicama bh. javnog servisa možete pronaći video u kojem se pretplatnici TV usluga pozivaju da zatraže isporuku HD signala BHT1 od svojih kablovskih operatera.
U zemlji vječite krize, nezaposlenosti, neimaštine te ionako niskih cijena TV usluga, koje su u BiH gotovo pa "socijalna kategorija", što nigdje u svijetu nisu, i 0,50 KM je previše pogotovo za one koji redovno plaćaju RTV taksu.
Digitalna oprema je nabavljena novcem poreznih obveznika ali se čini da je Mundijal prilika da se ona što prije počne isplaćivati. Možda treba razmisliti i o povećanju RTV takse!
Svjetsko prvenstvo u Brazilu, na kojem će po prvi put igrati i Zmajevi, sve je bliže. Ubrzanim koracima radi se i na uspostavljanju testnog digitalnog zemaljskoj signala na području Sarajeva, Banjaluke i Mostara. Uporedo se radi na digitalizaciji opreme na bh. javnom servisu BHRT.
Ista je prošle sedmice počela pristizati u Sivi dom u Sarajevu, a sa BHRT-a su se pohvalili, kao ekskluzivni vlasnik i nositelj prava za Mundijal 2014. u BiH, da će biti u prilici svojim gledateljim ponuditi i sliku u Visokoj rezoluciji. Direktor BHT1 Mario Vrankić pozvao je kablovske operatere da potpišu ugovor sa BHT1 kako bi operateri HD signal ponudili svojim pretplatnicima.
Hvale vrijedan poziv i potez ostao bi takav da sa BHRT-a nisu zatražili pola KM po pretplatniku za BHT1 HD što direktno može dosvesti do povećanja cijena usluga kablovske televizije ili IPTV-a. BHRT je otišao i korak dalje pa tako na web stranicama bh. javnog servisa možete pronaći video u kojem se pretplatnici TV usluga pozivaju da zatraže isporuku HD signala BHT1 od svojih kablovskih operatera.
U zemlji vječite krize, nezaposlenosti, neimaštine te ionako niskih cijena TV usluga, koje su u BiH gotovo pa "socijalna kategorija", što nigdje u svijetu nisu, i 0,50 KM je previše pogotovo za one koji redovno plaćaju RTV taksu.
Digitalna oprema je nabavljena novcem poreznih obveznika ali se čini da je Mundijal prilika da se ona što prije počne isplaćivati. Možda treba razmisliti i o povećanju RTV takse!
-
doff
#13891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Portalu teve.ba baš i ne treba vjerovati, bar su nas do sad tom naučili. Digitalizacija je obaveza koju je BiH preuzela a JSRTV je dužan istu sprovest. Ne bi se smjelo desit da dođe do ucjene od strane BHT u smislu il platite pa gledajte digitalu il ostanite na analogiji. Niđe veze.
- drug_profi
#13892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako je vec zakon propisao placanje TV takse, ne znam zasto nisu automatski sa tom taksom zaduzili kablovske operatere za svakog korisnika. U tom slucaju bi vjerovatno i ta taksa mogla biti manja jer bi ukupno naplacena suma bila veca. Malo se nefer buniti zbog takse koju BHT trazi za HD signal obzirom da vecina ne placa ni osnovnu pretplatu.
Ja prvi ne placam tv pretplatu i necu je ni platiti dok ne budem prisiljen, jer jednostavno meni javni servis ne treba i smatram da je stetan za zdravlje u ovom obliku kada sluzi samo kao stranacka govornica, pa stog i ne gledam nista na tim kanalima. Cak i ligu prvaka gledam na Areni. "Pogledao" (razne mrlje na zelenoj podlozi) sam koju utakmicu kvalifikacija. Mundijal ce biti prvo sto cu gledati nakon dugo vremena. Mislim da se status JRT servisa mora rijesiti, ali on ne moze biti sredstvo sirenja konstantne napetosti, lazi i propagande.
Ja prvi ne placam tv pretplatu i necu je ni platiti dok ne budem prisiljen, jer jednostavno meni javni servis ne treba i smatram da je stetan za zdravlje u ovom obliku kada sluzi samo kao stranacka govornica, pa stog i ne gledam nista na tim kanalima. Cak i ligu prvaka gledam na Areni. "Pogledao" (razne mrlje na zelenoj podlozi) sam koju utakmicu kvalifikacija. Mundijal ce biti prvo sto cu gledati nakon dugo vremena. Mislim da se status JRT servisa mora rijesiti, ali on ne moze biti sredstvo sirenja konstantne napetosti, lazi i propagande.
- Reglan
#13893 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Puca konekcija svako malo
-
djes_ba
#13894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kao prvo jedno veliko bravo prava poslovna firma
al u kurcu
zovem prije mjesec dana da placam dodatni resiver znaci na ovaj paket dodatnih 15 KM mjesecno
kaze gospoda za 5 dana poslije 5 dana nista
zovem pitam da li mogu sam preuzeti resiver i prikopcati nemoze
naravno mora kolega uzeti 30 Km da prikopca
naravno ja nazovem i otkazem ,
da bi gospoda se udostojila i poslije mjesec zove i kaze mi smo tu mozemo li prikopcati
mozete mozete al samo sok il pivu popiti
samo tako nastavite ponasate se kao da dnevno imate po 5.000 prikljucaka i nemozete stici sve, a kad ovaj ugovor istekne necete imati ni ovih ccc 800 KM godisnje od mene
zdraVoo
-
sencobih
#13895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
i kabl operateri naplacuju hd pakete posebno , pa nek odvoje pola markice nece propasti zbog togadoff wrote:Portalu teve.ba baš i ne treba vjerovati, bar su nas do sad tom naučili. Digitalizacija je obaveza koju je BiH preuzela a JSRTV je dužan istu sprovest. Ne bi se smjelo desit da dođe do ucjene od strane BHT u smislu il platite pa gledajte digitalu il ostanite na analogiji. Niđe veze.
- Telemach
#13896 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@arshavinarshavin wrote:Puca konekcija svako malo
Da li još uvijek imate problem s internet konekcijom?
Srdačan pozdrav,
-
Mustang1
#13897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Osnovne neke kanale ne naplacuju .. Tako da se Face TV "HD" ne naplacuje .. Tako da se ni BHT ne bi smio naplacivatisencobih wrote:i kabl operateri naplacuju hd pakete posebno , pa nek odvoje pola markice nece propasti zbog togadoff wrote:Portalu teve.ba baš i ne treba vjerovati, bar su nas do sad tom naučili. Digitalizacija je obaveza koju je BiH preuzela a JSRTV je dužan istu sprovest. Ne bi se smjelo desit da dođe do ucjene od strane BHT u smislu il platite pa gledajte digitalu il ostanite na analogiji. Niđe veze.
-
febo_acm
#13898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako da se poniste ovi D3GO registrovani uredjaji? Zamijenio sam i mobitel i laptop, prodao iPad
I sad pise nesto kao registered too many devices...
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- Reglan
#13899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
neTelemach wrote:@arshavinarshavin wrote:Puca konekcija svako malo
Da li još uvijek imate problem s internet konekcijom?
Srdačan pozdrav,
-
Kralj Tvrtko I.
#13900 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jedno pitanje za forumase: koji mail client (program za citanje mailova) koristite za e-mail sa domenom telemach.ba?
I ako moze nek mi neko napise kako urediti postavke...hvala.
I ako moze nek mi neko napise kako urediti postavke...hvala.