Što je sladak papagaj
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#13852 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jok eto ti kontas...supercali wrote:Ti ne kontas ni ovo sto su ti napisalitempuser wrote:Kad je neko glup, onda je stvarno glup:supercali wrote: Pricam o cesti sa 3 trake ne o magistrali ili sl sa jednom trakom
policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, na putu u naselju na kojem se saobraćaj vozila odvija u istom smjeru, gdje postoje dvije ili više obilježenih saobraćajnih traka za kretanje vozila, kako ne bi došlo do ometanja saobraćaja ili usporavanja toka saobraćaja, poduzimaju preventivno-represivne mjere prema vozačima koji se ne kreću desnom stranom kolovoza u smjeru kretanja, sa teretnim vozilom čija je najveća dozvoljena masa veća od 7.500 kg, vozačima vozila koja na ravnom putu ne mogu da razviju brzinu kretanja veću od 40 km na sat i na vozače vozila koja se ne smatraju motornim vozilom, osim na dijelu puta ispred raskrsnice ili drugog mjesta na kojem vozilo skreće u lijevo (čl. 39. stav 4. ZOOBS), kao i prema vozačima vozila koji smanji brzinu kretanja vozila do te mjere da svojim vozilom pričinjava smetnju normalnom odvijanju saobraćaja (čl. 43. stav 2. ZOOBS).
Kao i prema vozacima koji smanji brzinu do te mjere da svojim vozilom pricinjava smetnju normalnom odvijanju saobracaja
Normalno odvijanje je 40-60 smanjivanje ispod 40 je ta mjera smanjenja brzine
Dokazi da nisi idiot godine u FBiH (znaci veci od kompetne vlasi) pa nadji gdje u Zakonu pise da je 40-60 kmh normalno odvijanje saobracaja.
Elam cekam...
-
Seyfo
#13853 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ljudi koji su isprepadani da će platiti kaznu i kojima je 1KM plaćena u tu svrhu ravna samoubistvu,još imaju i krševe od auta, često voze 40 km/h i nije ih briga šta se iza dešava jer će ih malo ko kazniti za presporu vožnju. Na to dodaj postojeće ograničenje 40km/h duž Vilsonovog i kad je skroz pusto i ispašće u pravu. Nažalost.
Ovo je manji problem na cestama sa dvije ili više traka u jednom smjeru, ali kad krene od Ciglana ka Vogošći, ...uhhh
Koliko mi je poznato, zakonski se može sankcionisati samo vozač kamiona ili autobusa koji bi morao skrenuti (a nije skrenuo) na prvom mogućem proširenju da propusti kolonu veću od 2 vozila.
Ovo je manji problem na cestama sa dvije ili više traka u jednom smjeru, ali kad krene od Ciglana ka Vogošći, ...uhhh
Koliko mi je poznato, zakonski se može sankcionisati samo vozač kamiona ili autobusa koji bi morao skrenuti (a nije skrenuo) na prvom mogućem proširenju da propusti kolonu veću od 2 vozila.
-
tempuser
#13854 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Glupane, no sto si pokusao da citiras glasi:supercali wrote: Ti lazes i izmisljas opet pokusavas tvoju hinjsku taktiku prebaci samo sa sebe
Vidio si sam da se na ostalim putevima ne moze ograniciti ispod 40 sto automatski znaci da je normalna voznja u rasponu 40-60 al ti to ne mozes shvatiti
Sad ti ides na ignore hinjo pokvarena
(1) Brzina kretanja motornih vozila na putu pod normalnim uslovima saobraćaja ne smije da se ograniči saobraćajnim znakom ispod 60 km na čas na magistralnim putevima, a 40 km na čas na ostalim putevima.
To znaci da na magistralnom putu ne smije biti saobracajni znak ogranicenje brzine manjem od:

a na ostalim cestama manjem od:

Da vidim hoces li sad tvrditi da je ovo ogranicenje minimalne, a ne maksimalne brzine?
E sad ti jos jednom dajem priliko da dokazes da nisi apsolutni idiot i nadjes gdje u zakonu pise da brzina iznad 40 kmh nije opetanje soabracaja.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#13855 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dokazi i ti da si manji idiot od njega gdje pise u zakonu koja brzina je ometanje saobracaja?
-
Throttle
#13856 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Joj brate, vi jedan drugog stalno nesto blokirate a konstantno odgovarate na komentare onog drugog 
- nagibSA
#13857 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Throttle wrote:Joj brate, vi jedan drugog stalno nesto blokirate a konstantno odgovarate na komentare onog drugog
Sad ce ti govoriti kako ne postoji, kako je varijabla i sl.un1ted wrote:Dokazi i ti da si manji idiot od njega gdje pise u zakonu koja brzina je ometanje saobracaja?
Sad bih voljeo da ja, respo i tempuser guslamo uporedo u 3 trake od ilidze pa do carsije...
-
condy
#13858 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vodi je kući

-
tempuser
#13859 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nas zakon, za razliku od Hrvatskog, u clanovima o ometanju i min. dozovljenoj brzini ,ne definise ni pojam "normalni uslovi" ni pojam "namjanje dozvoljene brzine", pri kojoj se ometa saobracaj, bilo da je izrazena u kmh, bilo da je izrazena u odnosu na ogranicenje brzine.un1ted wrote:Dokazi i ti da si manji idiot od njega gdje pise u zakonu koja brzina je ometanje saobracaja?
Idiot u pokusaju tvrdi da nas zakon definise da je 40 kmh min dozvoljena tamo gdje je ogranicenje 60 i ja mu dajem sansu da dokaze da nije idiot i da nadje clan i koji potrdjuje ono sto on pise.
Član 43.
(1) Vozač je dužan da brzinu kretanja vozila prilagodi osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja, saobraćajnim znacima i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo može blagovremeno da zaustavi pred svakom preprekom koju pod navedenim uslovima može da predvidi.
(2) Vozač ne smije da smanji brzinu kretanja vozila do te mjere da njegovo vozilo predstavlja smetnju normalnom odvijanju saobraćaja.
Ovo znaci da je brzina kojom se ometa od saobracaj varijabilna jer zavisi od uslova.
Ko niej kapacitet da to razumije - zalim slucaj.
-
tempuser
#13860 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A sta drugo da mu odgovorim?nagibSA wrote:
Sad ce ti govoriti kako ne postoji, kako je varijabla i sl.![]()
Kad tebe neko 5 x pita da li zena i kako se zoves, hoces li mu svaki put odgovriti isto?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#13861 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
i ja bi volio da imam maraudera pa da vas pregazim 60 km/h dok vi guslatenagibSA wrote:
Sad bih voljeo da ja, respo i tempuser guslamo uporedo u 3 trake od ilidze pa do carsije...![]()
- beni-bu-man
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13864 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
svaki dan se podsjećam zašto 31 godinu sam s s gnušanjem i prijezirom odbijao ta sranja oko vozila iako sam imao vozačku koju mi je firma besplatno dala 
beze situacija
stala liku kola u uskoj ulici i došo prijatelj s kolima, očito majstor jer je u kombinezonu, da mu pomogne kad se formirala kolona i naravno žene najviše trube i psuju kaže kasnim doktoru s djetetom
kaže lik pa šta ću sad što vi kasnite jesmo mi ovdje svojom voljom
niš ti trubljenje i psovke neće pomoći ako ne poguraš kola... još na nizbrdici...
žene u prometu zaista imaju tu osobinu da negiraju stvarnost
sjetih se kad sam vidio da je dedi puko točak kod omera maslića a ljudi psuju gdje je stao...u jednu traku
eto to mi smeta...
i kad se trubi onima koji se ionako polomiše da istovare neki teret ( meni
npr )
beze situacija
stala liku kola u uskoj ulici i došo prijatelj s kolima, očito majstor jer je u kombinezonu, da mu pomogne kad se formirala kolona i naravno žene najviše trube i psuju kaže kasnim doktoru s djetetom
kaže lik pa šta ću sad što vi kasnite jesmo mi ovdje svojom voljom
niš ti trubljenje i psovke neće pomoći ako ne poguraš kola... još na nizbrdici...
žene u prometu zaista imaju tu osobinu da negiraju stvarnost
sjetih se kad sam vidio da je dedi puko točak kod omera maslića a ljudi psuju gdje je stao...u jednu traku
eto to mi smeta...
i kad se trubi onima koji se ionako polomiše da istovare neki teret ( meni
- MOSALJOZE
#13865 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Muhabeni-bu-man wrote:
Kako ovakvi nemaju želju da prodju na zeleno,ono imas jos 20m do semafora ti kočiš
- Ned071
#13866 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
meni nisu problem ljudi koji koce pred zeleno... nego oni koji stoje i zvrljaju okolo il bulje u telefon kad se vec upali zeleno... i onda krene i vuce se dva na sat preko šina, jedva jos jedan moze proci iza njega...
- amar1994
#13867 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
semafor na MaltiNed071 wrote:meni nisu problem ljudi koji koce pred zeleno... nego oni koji stoje i zvrljaju okolo il bulje u telefon kad se vec upali zeleno... i onda krene i vuce se dva na sat preko šina, jedva jos jedan moze proci iza njega...
-
BadBoy
#13868 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jel to ti tvrdiš da nema previše auta u Sarajevu???amar1994 wrote: Sad ce doci badboy da kaze kako previse auta ima u gradu![]()
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#13869 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam konto kupit i ukućanima po auto, da svi imamo. Svakako na nas 4 u kući imaju 2 auta, bolje svako svoje da se ne svađamo, paJel
- amar1994
#13870 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tvrdim da ih nema navece i u sred dana , trebam li crtati , vecina izadje , preko Vogosce i ostalih izlaza izadju , ovo sto ostane su pegle u saobracaju , stavljao sam ti sliku prosle sedm , prosjecna brzina 18km/h u 19:30BadBoy wrote:Jel to ti tvrdiš da nema previše auta u Sarajevu???amar1994 wrote: Sad ce doci badboy da kaze kako previse auta ima u gradu![]()
ako imas moja.tv uzmi pa pogledaj kamere malo .
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#13871 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tehnički, padao je snijeg i to dosta jak, iznenadio ljude pa se sjebaliamar1994 wrote:tvrdim da ih nema navece i u sred dana , trebam li crtati , vecina izadje , preko Vogosce i ostalih izlaza izadju , ovo sto ostane su pegle u saobracaju , stavljao sam ti sliku prosle sedm , prosjecna brzina 18km/h u 19:30BadBoy wrote:Jel to ti tvrdiš da nema previše auta u Sarajevu???amar1994 wrote: Sad ce doci badboy da kaze kako previse auta ima u gradu![]()
-
BadBoy
#13872 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Amare, potkapacitiranost Sarajevske infrastrukture je dobro dokumentovan problem još od 70-tih godina prošlog stoljeća (čak se u Prostornom planu SRBiH navodi da je potrebno smanjiti priliv stanovništva u sarajevsku kotlinu jer jednostavno nema više prostora).amar1994 wrote:tvrdim da ih nema navece i u sred dana , trebam li crtati , vecina izadje , preko Vogosce i ostalih izlaza izadju , ovo sto ostane su pegle u saobracaju , stavljao sam ti sliku prosle sedm , prosjecna brzina 18km/h u 19:30BadBoy wrote:Jel to ti tvrdiš da nema previše auta u Sarajevu???amar1994 wrote: Sad ce doci badboy da kaze kako previse auta ima u gradu![]()
U zadnjih deset godina je naročito došlo do buma u broju auta. Pretpostavljam da si 1994. godište (izvini, pretpostavka je majka svih zajeba ali na osnovu nicka to zaključujem). Prije 10-15 godina (dakle, neka 2004 .kad si ti imao 10 godina) u Sarajevu je navečer bilo 10 puta manje auta. Danas svaku noć imaš samo tonu žena koje snimaju Instagram storije za volanom, toga prije deset godina uopće nije bilo. Dakle danas je samo daleko veći broj žena vozača, a kamoli broj auta.
To je opšte poznata činjenica, isto kao da sam rekao ne znam ti šta. Danas svako ima auto i kome treba i kome ne treba, i ko ga može priuštiti i ko ne može.
Dodatno, imaom preloš ili bolje rečeno nemam nikakav javni prevoz i eto recepta za haos!
- amar1994
#13873 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ova prica mi je vec OK , ne mogu nista iskreno napisatBadBoy wrote:
Amare, potkapacitiranost Sarajevske infrastrukture je dobro dokumentovan problem još od 70-tih godina prošlog stoljeća (čak se u Prostornom planu SRBiH navodi da je potrebno smanjiti priliv stanovništva u sarajevsku kotlinu jer jednostavno nema više prostora).
U zadnjih deset godina je naročito došlo do buma u broju auta. Pretpostavljam da si 1994. godište (izvini, pretpostavka je majka svih zajeba ali na osnovu nicka to zaključujem). Prije 10-15 godina (dakle, neka 2004 .kad si ti imao 10 godina) u Sarajevu je navečer bilo 10 puta manje auta. Danas svaku noć imaš samo tonu žena koje snimaju Instagram storije za volanom, toga prije deset godina uopće nije bilo. Dakle danas je samo daleko veći broj žena vozača, a kamoli broj auta.
To je opšte poznata činjenica, isto kao da sam rekao ne znam ti šta. Danas svako ima auto i kome treba i kome ne treba, i ko ga može priuštiti i ko ne može.
Dodatno, imaom preloš ili bolje rečeno nemam nikakav javni prevoz i eto recepta za haos!
Broj budala i idiota je za samo 5god drasticno porastao
- bleee_sa
#13874 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E da mi je neko pričao ne bi mu vjerovao...
Maloprije ide ispred mene treba u desnoj traci od Vrazove do Alte, na stanici M. Dvor tramvaj kreće i kod Alte daje lijevi žmigavac da će skrenuti kod Holidaya, da bi dotična koka u BMWu sedmici stala kod Alte i pušta tramvaj ko da će volanom smotat
Jedva stadoh, zamal da joj u guzu uletim
Maloprije ide ispred mene treba u desnoj traci od Vrazove do Alte, na stanici M. Dvor tramvaj kreće i kod Alte daje lijevi žmigavac da će skrenuti kod Holidaya, da bi dotična koka u BMWu sedmici stala kod Alte i pušta tramvaj ko da će volanom smotat
Jedva stadoh, zamal da joj u guzu uletim
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#13875 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jel na zeleno stala?